Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Aug 2011

Så kom tapet
Dessverre var det mot den argeste konkurrenten vår.

Oppdatert versjon:

Det ble til slutt L/K-tap 2-3 for Finnsnes på Polleidet i dag. Foran årets største publikumsskare klarte ikke Lange og Johansens menn å berge poeng mot tittelutfordreren fra Lenvik.

Finnsnes gikk tre ganger i føringen og den tredje gangen klarte ikke L/K å slå tilbake. Andreas Løvland og Tor Arne Larsen sto for målene til L/K i dag.

Det startet med et smell på Polleidet. Steffen Dreyer var på pletten allerede etter ett minutt med en knallperle som traff stolpen. Returen havner i føttene på Morten Nilsen, som ikke klarer å få stokket dem fort nok. FIL-keeper Preben Ingebrigtsen rekker ut og avverger.

To minutter senere er en Morten Nilsen, tydelig sugen på mål i L/K-comebacket, igjen frempå men igjen blir Nilsen nektet målkjenning. Da hadde L/K allerede rullet opp et par angrep på venstresiden til Øyvind Garfjell og det hele så ut til å bli en riktig så lystig affære på gresset. Men FIL er ikke et topplag for ingenting og med aggressivt press i midtbanen og en definert spillestil med baller kjapt i bakrom klarer bortelaget å kjempe til seg initiativet. Raske FIL-spisser lager trøbbel for L/K-forsvaret men det som rekker helt fram til Jørgen Vik tar L/K-keeperen seg av – blant annet på en vital utrusning når Jack Idar Solli kommer alene igjennom.

L/K hadde fått bedre tak på kampen når kampens første mål kommer. Det er en lang ball bakfra som finner en Samuka Kosiah på løp i L/Ks indre forsvar. Han vinner løpsduellen med L/K-stopper Jan Robin Bjørn og kommer alene med Vik. L/Ks sisteskanse redder, men returen havner hos FILs bunnsolide midtbanespiller Ola Bromseth. Han setter ballen behersket i mål fra 17-18 meter. Da var det gått 30 minutter og ledelsen er slett ikke ufortjent.

Mot slutten av omgangen har både Steffen Dreyer og Morten Nilsen svære muligheter til å utligne etter gode enkeltprestasjoner på høyresiden. Men begge gangene blir avslutningene for løse og det står 0-1 til pause.

2. omgang begynner like bra som den første for L/Ks del, men denne gangen skulle det tidlige initiativet gi uttelling. En Steffen Dreyer som var flyttet fra spissplass til høyrekant i pausen drar opp et angrep på vingen etter 48 minutter. Han kommer løs og slår et innlegg som treffer en FIL-forsvarer i hånden. Dommer Vegar Ballovarre dømmer ikke ukorrekt straffe. Andreas Løvland er sikker fra 11-meteren og setter sitt tiende seriemål for sesongen.
Men det var ingen av de drøyt 200 tilskuerne som trodde at dette ville bli det siste målet. Og i det 54. minutt tror også alle at FIL har tatt ledelsen igjen. De ruller opp et angrep på venstresiden, slår inn og får avsluttet fra 7-8 meter. På utrolig vis får imidlertid Jørgen Vik en kroppsdel på ballen og den fyker over og til corner. En utrolig redning av tromsdalingen!

L/K har egentlig fin kontroll på kampen nå. Espen Haugen har kommet inn på midtbanen og bidrar til at duellstyrken til L/K på midten går opp mange prosent. Steffen Dreyer er frisk på høyrekanten og Ole Oscar Ross i en mer offensiv rolle begynner å gjøre seg mer og mer gjeldende. Og på topp er Morten Nilsen stadig først på ballen etter innlegg fra kantene. Likevel er det FIL som får det neste målet. Et legg fra høyrekanten havner i grenselandet mellom keeperens actionsområde og forsvarets. Jørgen Vik velger å gå ut men lykkes bare i å bokse ballen i beina på Jack Idar Solli. Han reager kjapt og setter ballen i det nå tomme målet. Da var det gått 68 minutter, men denne gangen fikk ikke FIL beholde ledelsen lenge. Den scoringskåte venstrebacken Tor Arne Larsen måtte teipes opp før kampen for å kunne spille. Etter 70 minutter har han sneket seg opp i feltet og når ballen ramler i beina på ham på 20 meter så setter han den rolig i hjørnet med venstre.

Nå følger flere store sjanser for L/K. Ross raider oppover midten og går for avslutning. Keeper fister til corner. På corneren får Steffen Dreyer ballen inne i feltet, keeperen er utspilt og Dreyer har kun en utespiller mellom seg og målet. Forsøket hans ender imidlertid i kroppen på FIL-spilleren og ut. Etter 77 minutter er det duket for mer stolpesus. Øyvind Garfjell er løs på venstrekanten og slår inn i feltet. Morten Nilsen får bare hårtustene på ballen og den går videre bak i feltet til Steffen Dreyer. Han klemmer til – men har siktet akkurat litt for dårlig. Stolpe og ut. To minutter senere går FIL opp i ledelsen ved Stian Konradsen og til tross for gode tilbud til både Morten Nilsen og Ole Oscar Ross på slutten så ebber kampen ut med seier til grønntrøyene.

Dermed fikk de solid revansje for vårkampen, der L/K trakk det lengste strået i en 4-3 seier på Finnsnes. Dermed kan man si at L/K har vunnet over FIL i innbyrdes oppgjør – med ett bortemål mer. Nå gjenstår det å forsøke å holde Bummens menn bak oss på tabellen. Det er bare tre poeng som skiller nå og en rekke tøffe oppgjør står foran oss. Heldigvis har FIL også en tøff høstsesong foran seg så dette kommer til å bli jevnt!

Litt ujevne prestasjoner på L/K i dag, spesielt defensivt. Best kampen igjennom var nok likevel to forsvarsspillere: Stopper Ståle Johansen og keeper Jørgen Vik. Mange av de offensive spillerne viser glimtvis hva som  bor i dem, men i dag var det bokstavelig talt stolpe ut.

Se flere bilder fra kampen på fotballkretsens Facebook-side!

L/Ks lag: Jørgen Vik; Tor Arne Larsen, Ståle Johansen, Jan Robin Bjørn, Jens-Georg Løvland; Andreas Løvland, Ole Oscar Ross; Øyvind Garfjell, Joakim Einebakken Nilsen, Morten Nilsen; Steffen Dreyer.

Innbyttere: Espen Haugen og Stig-Roar Hansen Rognli

Dommer: Vegar Ballovarre, Skjervøy - har noen merkelige avgjørelser - som går begge veier. Uansett ingen som fikk innvirkning på kamputfallet.

Gule kort L/K: Tor Arne Larsen og Øyvind Garfjell

Tilskuere: Skal vi si 250 med stort og smått?