L/K - Hammerfest 3-0:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Jun 2012

L/K viser styrke på gress
Her jubler Steffen Dreyer etter å ha scoret sitt 148. mål for L/K. Endelig versjon!

Steffen Dreyer var L/Ks bestemann i kampen der han scoret 1-0 målet og hadde assist til Øyvind Garfjells 2-0 mål. Samtidig passerte han Rune Lillevik på scoringsstatistikken til L/K og nå har han bare to mål opp til en annen storfjording - Jørn Henriksen.

Etter å ha stanget mye mot en kompakt forsvarsmur fra Hammerfest i første omgang og skapt ganske lite, var det langt mer sting over L/K i andre omgang. Steffen Dreyer satte inn 1-0 etter halvspilt omgang. Seks minutter senere spiller Dreyer Øyvind Garfjell igjennom i bakrommet. Garfjell runder veterankeeper Tore Eilertsen og setter ballen i det tomme målet.

Litt spenning i kampen fortsatt, men når Ross kommer løs i feltet og hamrer inn 3-0 i det 85. minutt er faren ettertrykkelig over.

På overtid får André Fagerborg marsjordre fra dommer Inge Jensen etter å ha kommet i klammeri med en HFK-spiller inne i feltet. Finnmarkingene får straffespark, men Jørgen Vik, som ikke hadde allverden å gjøre i dag, redder straffen og holder dermed nullen i dag også. Strålende!

Det var grunn til å være litt spent foran første kamp på gress i år. Overgangen fra stuegolvet på Geitnes til jordgolvet på Polleidet er ikke alltid enkel for kjappe og tekniske L/K-spillere som liker å spille langs bakken. Første omgang bar nok også litt preg av at underlaget var uvant - og at HFK lå veldig, veldig lavt med laget og nærmest hadde doble backer for å demme opp for Ross og Garfjell på kantene. Planen lyktes, i den forstand at L/K ikke klarte å score i første omgang. Litt småpent angrepsspill og kjappe kombinasjoner som ofte involverte Steffen Dreyer fikk L/K til. Men Tore Eilertsen i HFK-buret hadde likevel ikke allverdens å gjøre. De offensive bevegelsene forsvant mer og mer utover i omgangen, og pausesignalet var en kjærkommen håndsrekning til et L/K som trengte å justere seg inn.
Veldig solid bakover var det imidlertid. HFK slapp ikke til en ordentlig målsjanse i hele første omgang.

Det ble da også gjort. L/K gikk over til 4-4-2 i andre omgang, med Ross på topp sammen med Steffen Dreyer og med Joakim Einebakken Nilsen på høyreflanken i fireren på midten. Det funket veldig bra. Ross fikk litt mer rom å løpe i og sammen med Dreyer og Garfjell rev og slett de i HFK-forsvaret.

Allerede etter tre minutter får Steffen Dreyer en bra mulighet inne i feltet, men klarer ikke å legge ballen ordentlig til rette. I stedet får HFK sin første sjanse, og den er svær. De kommer for en gangs skyld fri på sin høyre side og innlegget tar en HFK-spiss seg av på bakerste. Skuddet i nærmeste hjørne blir imidlertid stoppet av L/K-kaptein Jørgen Vik.

Rett etter er L/K og Ross på en kraftig overgang. Ross har farta oppe og er på tur å utfordre sistemann i forsvarsrekka til HFK da han blir sparket ned bakfra uten at HFK-spilleren var nevneverdig nær ballen. Det var et rødt sus over hele handlingen, som medførte at både Ross og synderen måtte ut på sidelinja. Sistnevnte fikk bare gult for nedsparkingen, men ble skadet selv og måtte gi seg. Ross fikk fem minutter med behandling på sidelinjen før han jogget utpå gressmatta igjen.

I angrepet like etterpå gjør Steffen Dreyer et glimrende forarbeid på høyresiden. Han kommer seg løs og slår inn foran mål. Der er Ross på plass, men i duell med keeperen skyter han ballen over. Kampens største sjanse til nå.

Etter 65 minutter skal Steffen Dreyer få lønn for strevet. I vakker duett med Øyvind Garfjell kommer elvevollingen seg fri litt skrått foran mål. Den første avslutningen redder keeperen, men returen setter Dreyer i nettaket. 1-0 og mye jubel blant publikum.

Seks minutter senere er rollene byttet om. Dreyer er nede på midtbanen og kriger ballen igjennom til en Garfjell som har timet løpet sitt i bakrom. Han når selvsagt ballen først, runder keeper og setter inn 2-0.

Etter 2-0 målet skjer det mye i HFKs målgård. Først har venstreback Jan Robin Bjørn tatt turen opp i et angrep. Garfjell rister seg løs fra backen og slår inn og Bjørn får flott treff med hodet. Keeper Eilertsen får imidlertid reagert i tide og fister ballen utenfor med en reaksjonsredning som langt yngre keepere kunne fått problemer med å kopiere. Få strakser etterpå skyter Garfjell et frispark fra høyresiden i tverrliggeren. Det skuddet hadde Eilertsen neppe kontroll på...

Fem minutter før slutt er det pent småspill inne i HFK-feltet. Ole Oscar Ross kommer til slutt løs på høyresiden, han avanserer noen meter før han dorer ballen utagbart i mål fra kloss hold. Utvilsomt godt for 22-åringen, som i stor grad har latt andre stå for målene så langt i sesongen.

L/K gjorde mot slutten et stort poeng av å holde nullen for andre gang på rad. Hele forsvarsfemmeren gjorde en svært solid jobb i dag, men det skulle altså likevel holde hardt da HFK fikk straffe på overtid. Hendelsen der André Fagerborg fikk rødt var noget uklar fra vår posisjon, men dommer Inge Jensen virket sikker i sin sak. Uansett så reddet Jørgen Vik straffen.

* Med sitt mål i dag er altså Steffen Dreyer oppe på 148 mål for L/K. Det er ett mer enn Rune Lillevik og to bak Jørn Henriksens 150 L/K-mål. Både Lille og Henriksen var på plass på Polleidet i dag og sistnevnte erkjenner at med den formen Steffen er i nå så ryker nok scoringsrekorden for L/K snart.

* Toppscorer så langt i år er han imidlertid ikke. Øyvind Garfjell satte i dag sitt 15. mål (seks i serien), mens Dreyer foreløpig har 12 (også seks i serien).

* Mats-Haakon Karlsen spilte i dag sin 170. A-kamp for L/K. Karlsen, som er født og oppvokst et lite frispark fra Polleidet, har spilt høyreback de siste kampene og gjort sine saker bra - i likhet med resten av fireren.

* Den gamle L/K-vingen Trond Olsen var på plass for å se moderklubben i dag. 28-åringen koste seg i finværet og kunne etter hvert også kose seg med ganske fartsfylt L/K-fotball. For øvrig gledelig mye folk på kamp i dag, til tross for et krøkkete tidspunkt (13.00 på en lørdag) og kollisjon med 50-årsjubileet på Oksvik skole et litt drøyere frispark unna Polleidet.

Med seieren i dag holder L/K tempoet sånn noenlunde i teten av 3. divisjon avdeling 12. Bossekop vant borte mot Salangen og har fortsatt ikke avgitt poeng i serien. Fløya spiller mandag mot Ishavsbyen og grønntrøyene vil med seier seile forbi L/K på tabellen på sin superbe målforskjell.

* Skarp - Kirkenes, som skulle gått søndag, er avlyst på grunn av streiken og de følgene den får for flytrafikken.

Tabellen for 3. divisjon avdeling 12 ser du her!

----------------

L/K - Hammerfest 3-0 (0-0) 1-0 Steffen Dreyer (65), 2-0 Øyvind Garfjell (71), 3-0 Ole Oscar Ross (85)

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jan Robin Bjørn, Marius Dreyer, Vegard Emaus Nikolaisen, Mats-Haakon Karlsen; André Fagerborg, Ståle Johansen; Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Joakim Einebakken Nilsen; Steffen Dreyer.

Innbyttere: Oskar Leiros, Henning Skogvang og Stig-Roar Hansen Rognli

Gult kort L/K: Joakim Einebakken Nilsen
Rødt kort L/K: André Fagerborg

Dommer: Inge Jensen - god. Men burde ha vist ut HFK-spilleren for taklingen på Ross.