L/K - Fløya 3-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Mai 2013

Vant toppoppgjøret
Mads Bjørkly scoret to i en sinnssyk sterk seier på Geitnes i dag. Da ble det jubel i L/K-garderoben. LES HER!

Etter 90 forrykende minutter, pluss fire minutter tilleggstid, stod David Lundblads menn igjen som seierherrer på solfylte Geitnes. Det etter en flott laginnsats og særdeles oppofrende spill fra samtlige 14 som var involvert. Etter spill og sjanser hadde Fløya nok fortjent minst ett poeng, men i denne hjemmekampen hadde ikke L/K-guttene tenkt å rote bort et eneste poeng.

Førsteomgangen våger vi å påstå må ha vært årsbeste i 3. divisjon. Actionfylt fra første sekund, et voldsomt tempo og nesten ikke pauser i det hele tatt. Fløya
var først ut av startblokkene og fikk kampens første sjanse, men Ole Oscar Ross svarte umiddelbart med en enda større sjanse. Han kommer alene igjennom etter å ha stjålet ballen fra Fløya-forsvaret, men får ikke stokket bena ordentlig i skuddøyeblikket og skyter i stolpen. Bjørkly får sjansen på returen, men skyter over.

Kampen fortsetter i et vanvittig tempo. Begge lag må ta ut sitt ytterste i det defensive spillet og flere ganger er det farlig foran de respektive keeperne. Etter 8 minutter får Jonathan Talseth Nilsen en kjempesjanse fra 8-9 meter etter innlegg fra høyre. Avslutningen blir imidlertid ikke godt nok plassert og den unge Fløya-keeperen Markus Aspen får med nød og neppe reddet.

L/K fører kampen og ett minutt senere ligger ballen i nettet. Høyreback Lasse Johnsen, som spilte en ny stor kamp, kaster et innkast i føttene på Mads Andreassen Bjørkly. Han gjør en sterk jobb og klarer å kjempe ballen i mål. Sterkt av kraftspissen, som ble kåret til dagens L/K-gutt av juryen i dag.

Like etter er Ole Oscar Ross alene igjennom igjen. Også nå etter å ha distansert det som er av grønnfolk. Keeper Aspen går imidlertid seirende ut av duellen og berger Fløya for å få to i sekken. Isteden kunne det fort ha blitt 1-1 etter corner like etter. En heading fra kloss hold blir stoppet på streken av Jonathan Talseth Nilsen. Han header ballen i undersiden av tverrliggeren og ut!

Spillet bølger fram og tilbake før Ross får en ny mulighet etter en halvtime. Man skulle ikke tro at Fløya hadde sett Ross i full sprint før, for det virket ikke som noen i grønt så faren da Mads Bjørkly flikket videre en ball i bakrom - klassisk Ross-mat. Fløya-stopperen har nærmere 10 meters forsprang og tror han har full kontroll. Men ettersom Ross springer to meter, mens andre springer én, ble det livsfarlig. Ross når ballen før Fløya-stopperen, går mot keeperen, runder ham og kommer litt skrått på målet. Men han beholder roen og fikk satt ballen i mål. Sterk prestasjon av Ross, som var tilbake på laget etter jobbfravær mot Finnsnes forrige helg.

Fløya skaper endel mot slutten av omgangen, men oppofrende forsvarsspill, med forsvarssjef Mats-Haakon Karlsen i spissen, og ikke minst en alldeles strålende keeper Kristoffer Granås, sørget for å holde Fløya stangen - helt til rett før pause. Da slipper venstreback Tom-Erik Bang Kristiansen, en av divisjonens klart beste spillere, løs på 25 meter. Han klinker til med høyrefoten og skuddet går forbi Keeper-Granås og rett i hjørnet. 2-1 til pause.

Andre omgang starter som den første sluttet. Før publikum rekker å sette seg etter pause, har Mads A. Bjørkly blitt spilt fri av kaptein Vegard Emaus Nikolaisen. Bjørkly vender bort Fløya-forsvareren og klinker ballen i mål fra 16 meter via stolpen.

Denne gangen nøler imidlertid ikke bortelaget mye før de reduserer igjen. Og igjen er det Bang Kristiansen som står for målet til Fløya.

Fra 3-2 målet og hang L/K tidvis i tauene. Fløya hadde ballen mest, mens L/K måtte prøve å ta vare på de kontringene som bød seg. Fløya-forsvaret var åpenbart redd for at Ole Oscar Ross skulle dukke opp og snappe ballen fra dem igjen og en periode gikk klareringene veggimellom.

Fløya får flere store sjanser mot slutten av kampen, men keeper-Granås tar det som kommer. L/K-spillerne kastet seg inn i duellene, blokkerte skudd med alt av kroppsdeler og viste en herlig innstilling til kampen. Og denne gangen holdt det helt inn og tre poeng kunne innkasseres.

Seieren i dag betyr at L/K er oppe i 10 poeng på sine første seks kamper. Det er bare ett poeng bak nettopp Fløya og i de første kampene har L/K møtt alle tre lagene som ligger foran oss på tabellen i skrivende stund - Finnsnes, Fløya og Kirkenes. Fasit: 4 poeng.

Slik oppsummerer en fornøyd L/K-trener David Lundblad første omgang:
- Syns vi kommer veldig godt i gang i første omgang. Setter bra press på dem de første 12-15 minuttene og skaper en god del sjanser i starten. Da er vi klart bedre enn dem og vi går fortjent opp i ledelsen med både 1-0 og 2-0. Utover i omgangen blir vi spilt lavere og lavere. Vi klarer ikke ta nok vare på ballen og Fløya får en fortjent redusering før pause i en sjansefull omgang som lever hele veien. En god omgang i 3. divisjon mellom to gode lag.

Lundblad om andre omgang:
Vi prøver å bestemme oss for å gjøre det vi gjorde i første og trykke til fra start, flytte beina og komme inn i matchen. Vi tar ledelsen helt i starten og får en god følelse, men dem scorer rett etterpå på det første angrepet deres. Det blir litt likt første omgang, vil blir veldig engstelig og litt for resultatorientert. Vi tør ikke ta vare på ballen. Vi blir veldig defensiv i tankegangen og defensiv med lagdelene. De får spille og ha mye ball, og dem skaper også endel målsjanser på oss. Men vi står bra imot, med gode klareringer og oppofrende spill i boksen. Vi blokkerer skudd og ønsker virkelig å vinne kampen. I dag handlet det bare om de tre poengene og seieren. Det var jævli deilig. Vi har hatt noen kamper der vi ikke har klart det. Vi hadde litt marginer imot mot Kirkenes, men i dag hadde vi de med oss. Og så gledelig å se at det er masse enkeltspillere som har videre stigning i formen. En Kristoffer Granås, en Lasse Johnsen og Mads Bjørkly - som melder seg på i dag. Godt også å få en Ole Oscar i gang igjen for oss. Håper vi kan beholde de her guttene, i tillegg til at vi får inn litt nye. Vi har veldig godt konkurranseklima i gruppa og det lover godt i fortsettelsen. Men vi skal ikke ta av av den grunn. Vi jobber hardt videre og så er det Bjørnevatn neste kamp som gjelder.

* Ett minutts stillhet og sorte sørgebånd etter dødsfallet til dommer Johannes Hofstra denne uken.

* Mads A. Bjørkly scoret sine to første seriemål for sesongen.

* Ole Oscar Ross scoret sitt 82. mål på A-laget i sin 161. kamp.

* Blant de rundt 150 tilskuerne på Geitnes i dag var det to av de største veteranene i nordnorsk fotball. Nemlig Bjarne Hanssen (95) og Ron Meades (93). Hyggelig med rutinerte L/K-fans! Hanssen var med og grunnla Lyngen IL for 80 år siden, mens Meades ledet Karnes IL i gamle 3. divisjon for over 30 år siden.

L/Ks mål: Mads A. Bjørkly (2) og Ole Oscar Ross

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Lasse Johnsen, Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Jan Robin Bjørn; Vegard Emaus Nikolaisen, Marius Grønnbakk, Stian Nordby, Ole Oscar Ross, Jonathan Talseth Nilsen, Mads A. Bjørkly

Innbyttere: Christer Steinvik, Kristian Knutsen, Edvard Hamnvik Sagelv.

Dommer: Jonny Andreassen - bra kamp

Gult kort L/K: Lasse Johnsen