3. divisjon, L/K - Bjørnevatn 3-3:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Sep 2013

Høydramatisk poengdeling
L/K måtte ha tre poeng mot Bjørnevatn, men skal være glad for det ene.

Tre minutter på overtid, på stillingen 2-3, får L/K straffe etter holding i feltet. Jonathan Talseth Nilsen tar ansvar og klinker ballen i mål og berger dermed litt av både æren og poengfangsten til L/K.

Oppgjøret mot tabellnabo Bjørnevatn ble like hardt og vanskelig som fryktet. Til tross for at L/K for en gangs skyld tok ledelsen, på et vakkert halvvolleyskudd av Mads Bjørkly, så var BIL med for fullt gjennom hele kampen. Det var comeback-mannen André Fagerborg som sto for corneren, som BIL-keeper Zarko Darmonovic bare fikk fistet ut i feltet. Der sto hammerfestingen Bjørkly, som smalt ballen i mål rett før en forsvarer fikk hindret ham skudd.
L/K holder ledelsen i 20 minutter. Da løper en BIL-forsvarer igjennom i hjertet av L/K-forsvaret. L/K-keeper Kristoffer Granås rykker ut og havner i en duell med spissen. Han feller ham, men ballen går videre til Daniel Angelsen Paulsen, som har blitt med på angrepet. Han setter ballen i det tomme målet fra skrått hold og dermed 1-1. Kristoffer Granås får gult kort i situasjonen.
1-1 til pause, men L/Ks Mads Bjørkly var ikke ferdig med å putte mål. Spissen var flyttet ut på høyrekanten etter Morten Nilsens gjeninntreden i L/K-elleveren og ble kåret både av den lokale juryen og av OMT Fotballside til banens bestemann. Etter 55 minutt scorer han sitt sjette seriemål for sesongen etter å ha kriget ballen over streken i duell med BIL-keeperen.

Denne gangen gikk det bare syv minutter før BIL hadde utlignet og ni minutter før slutt gikk de sågar i ledelsen etter å ha spilt seg vakkert igjennom L/K-forsvaret. Det så ut til å bli de bitre sluttresultatet, men heldigvis holdt Talseth Nilsen hodet kaldt da straffen skulle settes. Like før hadde forøvrig BIL-keeper Darmanovic måttet kaste inn håndkleet etter å ha fått skulderen ut av ledd. Reservekeeper Falle ble satt inn på overtid og klarte ikke å stoppe L/K-straffen.

Dommer Jonny Andreassen la til over seks minutter i andre omgang, men straffemålet ble det siste i kampen. Ett poeng egentlig for lite for L/K, men svært mye bedre enn null. Bjørnevatn er høyst sannsynlig ett av de lagene vi må ha bak oss for å unngå nedrykk, men på den flotte septembersøndagen var det vanskelig å se at L/K var bedre enn gjestene. Men det er flere ting som peker i rett retning for L/K, til tross for uavgjort og tidvis spill under pari:

1. Morten Nilsen og André Fagerborg er tilbake. Begge med både vilje og evne til å bikke jevne kamper vår vei. Fagerborg var utvilsomt blant L/Ks beste i går, mens Nilsen med litt marginer kunne satt et par mål i går. Men det kommer!

2. Fyldig benk med syv spillere, som gir trener David Lundblad alternativer.

3. Kaptein Vegard Emaus Nikolaisen er tilbake til neste kamp etter karantene mot BIL.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Christer Steinvik, Marius Dreyer, Mats-Haakon Karlsen, Lasse Johnsen; Marius Grønnbakk, André Fagerborg; Stian Nordby, Jonathan Nilsen, Mads Bjørkly; Morten Nilsen

Innbyttere: Alex Berger Sørensen, Jan Robin Bjørn

Dommer: Jonny Andreassen