Arbeidsseier uten topp innsats

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Jun 2016

L/K og Simon Bentsen vinner på gode dager. Og sannelig vinner vi ikke på de dårlige også.

Vi har alle hatt en sånn dag på jobben. Du får ikke gjort så mye som du hadde tenkt. Det du gjør blir bare sånn halvveis - i beste fall. I tillegg er konkurrenten også ekstra brysom - noe som var tilfelle på kunstgresset på Nordkjosbotn lørdag. L/K kom til oppgjøret som klare favoritter og innfridde poengmessig med å ta alle tre mulige. Men gjennom hele kampen slet L/K med å få spillet til å flyte. NIL-spillerne var åpenbart innstilt på å klå tabelltopperne fra Lyngen og gikk ut med høyt press og høy innsats. Det ga seg utslag i kampens første mål: L/K avverger et angrep og prøver å avklare. Ballen blir imidlertid snappet opp og NIL kontrer med det de har av mannskap høyt i banen. Ballen havner ute på høyrekanten og innlegget finner Jørgen Stensland, med sterke røtter i Lyngen, og han får en enkel jobb med å sette 1-0.
L/K skaper egentlig minimalt før det plutselig står 1-1 - etter 25 minutter. Marco Mathisen slår en presis corner på bakerste stolpe og der står den jevnaldrende kompisen Markus Karlsen Skogheim og kan stange inn utligningen fra to meters hold.

1-1 til pause og 1-1 helt til det gjenstår 10 minutter av kampen. Da hadde L/K ridd av flere store sjanser for NIL, mye takket være en på nytt strålende opplagt Jørgen Vik i L/K-målet. Kristoffer Johansen, høyrebacken som på nytt var strålende, spesielt offensivt, slår en ball inn i feltet. Simon Bentsen stiger i været og stusser ballen småpent i lengste hjørnet. NIL ga aldri opp jakten på utligningen, men L/K hadde grei kontroll etter ledermålet og tok en litt ufortjent seier på Vollan. Men å vinne på en dårlig dag er også en slags kvalitet. Og med litt mer presisjon offensivt så ville en god NIL-keeper John Åsgård ha fått atskillig mer å gjøre enn tilfellet var i går.
Med tre poeng til topper L/K tabellen med 27 poeng, Vi holder de fremste utfordrerne Stakkevollan, Burfjord og TUIL 2 stangen.

* Stig-Roar Hansen Rognli sonet for tre gule kort i dag. Christer Steinvik vikarierte på venstrebacken i første omgang, mens Vebjørn Isaksen overtok i andre omgang.

Marcus Hausner Christensen spilte sin tredje kamp på rad fra start i midtforsvaret til L/K - som fortsatt mangler de skadede forsvarsspillerne Aleksander Skatland og kaptein Jan-Robin Bjørn. Flott å ha gode erstattere som fortsatt holder guttelagsalder!

* Marco Mathisen spilte for første gang mot moderklubben sin. Han er nok fornøyd med seier og målgivende.

* Steffen Dreyer var tilbake i L/K-drakt etter strekkskaden hjemme mot TUIL. Steffen startet på benken i dag, men melder seg nok kraftig på foran vårsesongens siste hjemmekamp - på Polleidet mot tabelljumbo Kvaløya.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Christer Steinvik, Marcus Hausner Christensen, Joachim Olaussen, Kristoffer Johansen; Kristian Bjørn Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Markus G. Mortensen; Øyvind Garfjell, Simon Bentsen, Marco Mathisen.
L/Ks mål: Markus Karlsen Skogheim og Simon Bentsen

Innbyttere: Vebjørn Isaksen, Steffen Dreyer
Dommer: Stig-Are Sørensen