To nye av Johnsen og L/K klatrer videre

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Mai 2023

Det som i utgangspunktet lå an til en tøff bortekamp for L/K endte i stedet med en relativt komfortabel seier og null baklengs.

L/K kom til kampen på Storsteinnes med to solide seiere på samvittigheten men visste at det ville bli langt tøffere å ta tre poeng borte mot Krister Skoglis Storsteinnes - som tross alt lå tre poeng foran oss på tabellen før kampen. Etter kampen var imidlertid rollene snudd om, ettersom L/K tok en fortjent 0-3-seier og klatret opp på andreplassen på tabellen. L/K var best i de fleste fasene av kampen, og L/K-keeper Asgil Brændeland måtte knapt hente fram en eneste redning. L/K holdt nemlig et veldig «tight ship» i ettermiddag og spesielt imponerte backtreeren med en framifrå Marcus Hausner Christensen i lag med de ferske 24-åringene Vebjørn Isaksen og Kristian Bjørn Hansen. De trådte knapt en fot feil gjennom 90 minutter.

Offensivt var det også mye bra - både i presspillet og når vi hadde kriget til oss ballen. Det ble perfekt eksemplifisert i 0-1-målet til Mika Johnsen. Da utnytter venstrekant Sigve Ringbakken en liten glipp i STIL-forsvaret og raser ned mot dødlinja. Sigve har sett sin flankekollega Mika som pliktoppfyllende har tatt løpet parallelt med ham og slår en uimotståelig pasning på bakerste stolpe - over både keeper og det som er av gulgrønne balsfjordinger. Mika får en enkel jobb med å sette ballen i mål fra én meters hold og bruker det neste minuttet til å spurte fra alle lagkameratene for å feire foran det tallrike hjemmepublikummet.

Ledelsen holder til pause og andre omgang blir en ny opptur for L/K. Det gode presset og krigermentaliteten ligger fortsatt fast og selv om det ikke kryr av sjanser gjennom omgangen, så tar L/Sk godt vare på de som kommer. Først på 0-2 elleve minutter ut i omgangen når L/K sniker seg inn i feltet på venstresiden sin med godt pasningsspill. Ballen havner på bakerste stolpe og går i nettet via en STIL-spiller. Den må nesten klassifiseres som et selvmål, selv om både Gabriel Wikbo-Larsen og Mika Johnsen var i nærheten da det smalt.

Det smalt endel ellers også utover i omgangen. Ikke alle taklingene var like godt timet og blant annet fikk Krister Klaussen seg en ordentlig luftetur like før pause. Men malangsværingen kom seg på beina og fortsatte kampen. Det gjorde ikke Gabriel Wikbo-Larsen, som ble taklet inne i straffefeltet ett kvarter før slutt. En STIL-fot rett i ankelen satte 16-åringen ut av spill for resten av kampen, men vi får håpe det ikke blir et nytt skadeavbrekk for Karnes-gutten. At det ikke ble blåst straffe på taklinga var ørlite mystisk, men kampens dommer Johnny Olsen så kanskje ikke hvordan foten traff.

På 0-3 var det, ulikt på 0-2-målet ingen tvil - verken om målscorer eller hvordan utfallet av kampen skulle bli. Etter 89 spilte minutter fører Einar Skogheim opp på venstresiden, slår inn i feltet i retning av innbytter Isak Kristiansen, som blir felt i det han skal lirke ballen over linja. Men før dommer Johnny Olsen rekker å blåse, for det regner vi med var intensjonen, så er kvikke Mika Johnsen på plass og befordrer ballen de nødvendige centimetrene over målstreken. 0-3 og dett var dett.

Storsteinnes har hatt en god seriestart og blir helt sikkert å ta masse poeng på hjemmebanen sin i år. Men mot L/K skapte de lite offensivt. En timinutters periode mot slutten av andre omgang etablerte balsfjordingene et visst press, og hadde de fått mål etter en av flere cornere i den perioden, så hadde det blitt noen svette sluttminutter i L/K-leiren. Men det nærmeste de kom var en heading utfor fra god posisjon.

Når vi tar med L/K 2-seieren fredag så var det en flott helg for seniorfotballen i L/K!

• L/K møtte Storsteinnes i seriekamp for første gang siden 2004. Det året vant L/K TITO-serien og rykket opp i allnorsk fotball.
  • Mika Johnsen har scoret fem mål på de to siste kampene og er nå oppe i seks mål i serien. Kun lagkamerat Kristoffer Hansen Holst har flere mål enn 16-åringen. Holst står med åtte og er toppscorer i 5. divisjon så langt.
  • Einar Skogheim pådro seg sitt fjerde gule i år og må stå over mot FIL 2 neste mandag.
  • Skryt til alt publikummet som hadde møtt opp! Flest balsfjordinger, selvsagt, men en bra kontingent med L/K-ere også. Flott ramme rundt kampen i alle fall.

L/Ks lag: Asgil Brændeland, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Krister Klaussen, Marco Mathisen, Sigve Ringbakken, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen og Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Isak Kristiansen, Jørgen Skog, Oskar Leiros, Vebjørn Tokle, Arion RJ Ballovarre og Gard Grønvoll Sommerseth

Dommer: Johnny Olsen

Gule kort L/K: Marco Mathisen, Einar Skogheim, Krister Klaussen og Kristian Bjørn Hansen