Endelig løsnet det for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Mai 2023

L/K-guttene tok skjeen i egen hånd og knuste Mellombygd 8–3.

Etter en sesongstart under pari var det tid for en ordentlig festforestilling fra L/Ks side. Førsteomgangen var ikke bare årsbeste, men tiårsbeste. Ja, det er 5. divisjon og ja, Mellembygd er nyopprykket, men likevel - det var høy klasse over presspillet, pasningsfarta og hurtigheten i angrepsspillet i dag. Det resulterte da også i at det sto 1-6 til pause etter at L/K hadde herjet med guttan fra Rundhaug etter alle kunstens regler.

Gabriel Wikbo-Larsen, i sin første kamp fra start siden oktober, åpnet scoringsballet etter fire minutter etter en lekker assist fra dagens mann Einar Skogheim. Deretter rant det inn bak MIL-keeperen.

Marco Mathisen, som virkelig var i godlune på midtbanen, snapper først ballen fra MIL og serverer Kristoffer Hansen Holst til 0-2. Så tok Einar Skogheim over i målprotokollen, med to 16-åringer i regirommet. Gabriel Wikbo-Larsen spiller opp på Mika Johnsen på høyrekanten. Han tar ballen med seg i fart og slår et hardt innlegg på bakerste og Einar Skogheim sklir ballen i mål. Et vakkert mål og det er også 0-4. Da spiller Einar vegg ute på 25 meter før han setter fart inn i feltet og plasserer ballen i nettet. Da var det gått en drøy halvtime av kampen og L/K har bestemt absolutt alt på Målselv Arena.

L/K får også 0-5 fire minutter senere på en Wikbo-Larsen-avslutning som går inn via en MIL-forsvarer.

Hjemmelaget reduserer til 1-5 på et plassert skudd etter 41 minutter på sin aller første sjanse i kampen. Einar Skogheim setter imidlertid sitt tredje for dagen før lagene går til pause. Et flott frispark som seiler inn i lengste hjørne bak MILs sisteskanse. 1-6 til pause.

Pausepraten gikk mest på å nullstille og fortsette med å jobbe hardt. Det lyktes kanskje ikke helt, men alt i alt er 2. omgang også positiv, selv om MIL klarer 2-2 i de siste 45. L/K skaper masse sjanser og kan nesten ikke skylde på andre enn seg selv for at det ikke blir tosifret. L/K hadde fire-fem avslutninger i treverket og en rekke andre fete tilbud. Omgangen vil bli husket for to ting (OK, kanskje tre ting - Mellembygds ene reduseringsmål var virkelig et flott langskudd av Tobias Ferdinand Rubbås): Marco Mathisens fantastiske langskudd som suste i mål fra 40 meters hold og ikke minst rekordhungrige Arion Rodahl-Johansen Ballovarres aller første mål for L/Ks A-lag. Arion var 14 år og 253 dager da han tok et innlegg fra Mika Johnsen på halvspretten og satte ballen i mål. Med det tok han både Andreas Løvlands rekord som yngste målscorer i seriespill (15 år og 79 dager i 2008) og Odin Sørensens rekord som yngste målscorer uansett kamp (14 år og 361 dager i 2019).

Løvland kan imidlertid fortsatt holde fast på at han er den yngste som har scoret to mål i en seriekamp - som han gjorde nettopp i debuten sin mot Ramfjord i 2008.

Årets første seier kom dermed med et smell. L/K klatrer opp på en 7. plass og og det hele ser straks lysere ut. På en sådan dag er det selvsagt riktig å rose det offensive spillet til L/K. Men også måten man forsvarer seg på og jobber for hverandre over hele fjøla er imponerende. Forsvarstreeren med kaptein Kristian Bjørn Hansen sentralt trådte knapt feil gjennom hele kampen, bortsett fra på det andre MIL-målet. Da var både forsvaret og en ellers god keeper Håkon Jensen litt på halvdistanse.

• Etter fire serierunder topper Einar Skogheim scoringsstatistikken i 5. divisjon med sine fem mål. Kristoffer Hansen Holst står med tre.
  • En liten shout-out til MIL-hjemmepublikummet, som til tross for et braktap holdt motet oppe med å heia på guttan sine. Veldig bra!
  • Kampen gikk på kunstgresset på Målselv Arena ettersom Mellembygd kun har gressbane.

L/Ks mål: Einar Skogheim (3), Gabriel Wikbo-Larsen (2), Kristoffer Hansen Holst, Marco Mathisen og Arion RJ Ballovarre

L/Ks lag fra start: Håkon Jensen, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Isaksen, Marco Mathisen, Krister Klaussen, Sigve Ringbakken, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Vebjørn Tokle, Tordar Eidet Karlsen, Arion RJ Ballovarre og Sander Kristiansen.

Dommer: Jarle Evertsen