Dårlig betalt på Romssa Arena - men en historisk dag likevel

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Apr 2023

L/K, med blant annet tidenes yngste seriedebutant, klarte ikke å tukte hjemmelaget TIL 3 lørdag

En jevn kamp som L/K på slutten prøvde å få noe ut av, endte med et 4-2-tap for TIL-juniorene. TIL 3 ledet 3-2 og i sluttminuttene slapp L/K opp folk for å få utligningen, men i stedet satte hjemmelaget inn 4-2. Og da var det slutt.

L/K hadde 2-2 til pause takket være to mål av spissen Kristoffer Hansen Holst. Det første målet, 1-1-målet, kom på en ganske grov misforståelse mellom keeper og midtstopper. Holst jager situasjonen og får plutselig ballen i beina og åpen vei mot mål. En enkel scoring, men den kommer takket være god jobbing.

Det gjør også 2-2-målet, men på et litt annet vis. Da er det Einar Skogheim som vinner en duell på TILs banehalvdel. Isak Kristiansen tar over og spiller til Kristoffer Hansen Holst, som har tatt et lite skråløp inne i feltet til TIL. Han vender rundt og smeller ballen på tvers av målgården og rett i mål - via stolpen. Et meget vakkert mål som melder seg på i Årets mål-kåringen - en kåring som Holst for øvrig vant i fjor.

2-2- til pause, men TIL tar tidlig ledelsen i andre omgang og selv om L/K produserer nok sjanser til å få en utligning så ville det seg ikke på Romssa Arena denne lørdagskvelden. TIL slår den siste spikeren i kista på overtid og dermed står L/K med ett poeng på sine første to kamper i 5. divisjon. Første hjemmekamp, mot Fløya 2 hjemme på Geitnes søndag 7. mai, må det kjempes knallhardt for tre poeng.

Det som var et stort høydepunkt for innbytter Arion Rodahl-Johansen Ballovarre lørdag var at han spilte sin aller første seniorkamp i divisjonssystemet. Det gjorde han i en alder av 14 år og 239 dager og han blir dermed den aller yngste som har spilt seriefotball for L/K gjennom tidene! Gratulerer til Arion! Han får nok flere sjanser utover i sesongen. Hans 2008-kollega Vebjørn Tokle debuterte for øvrig fra start i denne kampen - på midtstopperplass. Det gikk helt utmerket for 14-åringen.

Gult kort L/K: Einar Skogheim

Dommer: Ken Rune Johansen - god kamp.