To poeng for lite i serieåpningen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Apr 2023

L/K kunne juble for fine mål på TUIL Arena onsdag, men ikke over tre poeng.

Etter en første omgang under pari skapte L/K mer enn nok i andre omgang til å vinne serieåpningen komfortabelt. Men likevel måtte man nøye seg med 3-3 og ett poeng.

Foran matchen mot fjorårets fjerdedivisjonskollega Valhall hadde kanskje noen ville sagt at ett poeng var et akseptabelt resultat for Markus Karlsen Skogheim og hans L/K-gutter. Og etter en småsvak første omgang skal L/K sågar være glad for at man faktisk hadde to mål og ett poeng i lomma. Da var nemlig Valhall det førende laget. Men tar man andre omgangens L/K-sløseri med i betraktningen så har L/K lov å være skuffet over at man bare klarte uavgjort.

At det ble med Sigve Ringbakkens scoring i 2. omgang er nemlig et mysterium. L/K radet opp en rekke feite tilbud, men enten rotet man seg bort i avslutningsøyeblikket eller så dro Valhall-keeper Thomas George Bawin fram redninger som hører hjemme i helt andre divisjoner. Spesielt Kristoffer Hansen Holst og Sigve Ringbakken, kaptein for kvelden, hadde eventyrlige muligheter til å drepe kampen i andre omgang, uten å lykkes.

Det som var positivt var imidlertid at L/K skapte sjansene i utgangspunktet. Selv om Holst slet foran mål mot Valhall så løp L/K-spissen ufortrødent i 90 minutter. Det samme gjorde Ringbakken og ganske mange flere av L/K-spillerne og gjennom det kom også sjansene. Løpskapasiteten i laget vil nok sørge for at man avgjør flere kamper i andre omgang, men i årets serieåpning skulle man i stedet rotet bort to poeng på slutten. Valhall skapte lite i andre omgang men var nådeløs da de løp igjennom rett før full tid og satte 3-3-målet.

Positivt også at L/K viser kampmoral i første omgang og klarer å komme tilbake i kampen to ganger etter å ha kommet under. Både på 1-1 når L/Ks yngste fra start, Mika Johnsen er på pletten inne i feltet og spesielt når hjemmelaget setter 2-1 i det 45. og siste minuttet og L/K går rett opp i angrep og utligner. For øvrig et vakkert skudd av Einar Skogheim etter strålende forarbeid av en av L/Ks aller beste onsdag - Isak Kristiansen.

Årets første serie-ellever, med premiere på de nye draktene. Bak fv: Oskar Leiros, Sigve Ringbakken, Asgil Brændeland, Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen og Krister Klaussen.
Foran fv: Marco Mathisen, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst og Mika Johnsen.

Hvis man anser Valhall borte som en av de tøffere kampene i årets sesong, og det er det grunn til å tro at det er, så får man gi onsdagens kamp et «godkjent»-stempel. Fortsetter man å skape sjanser, så bør det være håp om et godt resultat også i neste tøffe kamp - borte mot TIL 3.

Seriedebut: Vebjørn Tokle (til venstre)

Mot slutten gjorde L/K to bytter, og den ene av dem som kom inn var 14 år og 314 dager gamle Vebjørn Tokle. Han blir dermed den nest yngste L/K-spilleren i seriespill gjennom tidene. Kun søskenbarnet Benjamin Johansen har vært yngre i seriespill.

• Urdebut for L/K for Krister Klaussen - ny fra Laksvatn IL. Keeper Asgil Brændeland gjorde på sin side sin seriedebut for oss, selvsagt i likhet med Vebjørn Tokle.

L/K fra start: Oskar Leiros, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Oskar Leiros, Marco Mathisen, Krister Klaussen, Sigve Ringbakken, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Isak Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Sander Kristiansen, Vebjørn Tokle

Gule kort L/K: Isak Kristiansen og Einar Skogheim