Rekordene satt løst i årets første treningskamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Jan 2023

2-2 i første vinterseriekamp var litt under pari for L/K. Men to rekordunge debutanter lyser kraftig opp!

Det ble en ujevn forestilling i årets første kamp for Markus Karlsen Skogheims gutter i Bardufosshallen. 2-2 mot Mellembygd er ikke mer enn det må være når vi tar i betraktning at det var to divisjoners forskjell mellom lagene i 2022-sesongen. Men MIL var fullt på høyde med L/K gjennom store deler av kampen og hadde sjanser nok til å vinne også.

For L/Ks del var første omgang ganske så sjansefattig. Et par farlige oppløp, og en Isak Kristiansen-heading fra god posisjon var stort sett hele den offensive beholdningen før Mika Johnsen like før pause utnytter en forsvarsfeil og feier inn L/Ks første mål i 2023 fra 14-16 meter. 1-1 til pause.

I andre omgang skaper L/K langt mer. L/K-guttene har kommet lengre i sesongoppkjøringen enn guttene fra Rundhaug, men MIL var likevel tidvis livsfarlige på kontringer. 2-1-målet deres er imidlertid en ganske grov forsvarsfeil av L/K. Da var det spilt 10 minutter av omgangen.

L/K har føringen utover i kampen og klarer gledelig nok å holde en viss fasong på spillet til tross for at det blir mange bytter. Men mål blir det ikke før 10 minutter før slutt. Da viser Kristoffer Hansen Holst spissegenskapene som blir gode å ha for L/K når det skal kjempes om poeng i 5. divisjon. Holst stikker igjennom og avslutter først i stolpen, før han setter returen i mål.

Rett etterpå blir Isak Kristiansen revet ned inne i feltet og vi tør påstå at det ikke var bare L/K-leiren som regnet med straffespark der. Men dommer Magnar Strandli vinket spillet videre. Dermed endte kampen 2-2.

Årets første ellever: (bak f.v.) Oskar Leiros, Sigve Ringbakken, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Jørgen Skog og Kristoffer Hansen Holst. (Foran f.v.) Isak Kristiansen, Joakim Berg Bjørklund, Mika Johnsen, Marcus Hausner Christensen og Mikal Biendl

Mot slutten av kampen var det gledelig nok duket for litt L/K-historie. Vebjørn Tokle (14 år og 227 dager) og Arion Rodahl-Johansen Ballovarre (14 år og 149 dager). Dermed slår de L/K-rekorden til Benjamin Johansen - som var 14 år og 259 dager gammel da han debuterte for L/K i 2015. Det var riktignok en seriekamp og Benjamin, som for øvrig er søskenbarnet til Vebjørn Tokle, holder dermed fortsatt den gjeve serierekorden for L/K. Den rekker ikke Vebjørn å slå, men Arion kan rekke den hvis han får sjansen i 5. divisjon på våren. Uansett artig med mye spillere opp fra aldersbestemte lag. Både Arion og Vebjørn har trent fast med A-laget i vinter og har gjort seg fortjent til A-lagsdebuten. Arion var også nærme å få seg et mål i debuten, men fikk ikke ordentlig dreis på skuddet.

• Startelleveren og hele innbytterbenken besto denne gangen av lyngsværinger.
  • Marcus Hausner Christensen var L/K-kaptein i dag.
  • Sigve Ringbakken var tilbake i L/K-trøya etter et opphold i USA. Han var blant L/Ks beste i sin nye rolle på høyrekanten - med tiertrøya.
  • L/Ks neste kamp er i Bardufosshallen 12. februar - mot Nordreisa.

L/K fra start: Mikal Biendl, Jørgen Skog, Marcus Hausner Christensen (K), Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Joakim Berg Bjørklund, Mika Johnsen, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Sander Kristiansen, Tordar Eidet Karlsen, Kristofer Waltenberg, Vebjørn Løvland, Håkon Fossmo, Vebjørn Tokle, Arion Rodahl-Johansen Ballovarre

Gule kort L/K: Joakim Berg Bjørklund, Einar Skogheim, Isak Kristiansen og Oskar Leiros