Ett poeng veldig mye bedre enn ingen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Sep 2022

L/K og tomålsscorer Håkon Storhaug lå lenge an til tre poeng, men ett poeng skal heller ikke kimses av i bunnstriden.

For ettersom nettopp motstander Kvaløya er ett av to lag L/K er helt nødt å holde bak seg nå for å beholde 4. divisjonsstatusen, så var det svært viktig å i alle fall ikke tape kampen.

Det klarte L/K, men selv det holdt hardt på slutten. For etter å ha gått opp til 3-1 i første omgang etter to mål av dagens purunge L/K-kaptein Gabriel Wikbo-Larsen og ett av nysignerte Håkon Storhaug, slapp L/K hjemmelaget inn i kampen igjen. KSK tok igjen ledelsen, men Håkon Storhaug scoret sitt andre for dagen midtveis i andre omgang. Men det lå i kortene at det skulle komme flere mål og det gjorde det også. KSK utlignet til 4-4 og på slutten var det store sjanser til begge lag.

Mats og Håkon Storhaug debuterte for L/K - attpåtil fra start

Debutant Håkon Storhaug hadde en svært begivenhetsrik dag og pådro seg to gule kort på kort tid. To strenge kort til og med. Men ut måtte han og dermed spilte L/K med ti mann de siste 10-12 minuttene. KSK hadde en ball til i nettet, men den scoringen ble offsideannulert. Helt på tampen har Einar Skogheim en feit mulighet til å ta tre poeng, men det ble med forsøket.

Uansett så holder L/K KSK på en armlengdes avstand i nedrykksstriden. 11. plassen er sikker nedrykk pga. ståa i divisjonen over oss og 10. plassen, som L/K har nå, er også skummel. Så er det langt opp til en litt safere 9. plass også, men det er fortsatt ni poeng å kjempe om for Markus Karlsen Skogheims gutter.

Gabriel Wikbo-Larsen fikk tillit som kaptein i fraværet til Kristian Bjørn Hansen og Vebjørn Isaksen.

Fra lørdagen tar vi uansett med oss et par-tre ting:

• Stand-in kaptein Gabriel Wikbo-Larsen scoret to nye mål og har nå ti seriemål for L/K.
  • Våre tre nykommere fra Harstad, brødrene Mats og Håkon Storhaug og Thomas Larsen bidro godt på Storelva. Håkon scorer to mål i debuten, noe de færreste har prestert før ham. Skikkelige «spissmål» var det også. Storebror Mats spiller også en god kamp fra start på sentral midtbane og Thomas Larsen kommer inn i andre omgang og gjør en bra figur på venstreflanken. Veldig gledelig med slike forsterkninger i sesonginnspurten.
  • Det er ikke hvert år L/K stiller til kamp uten både Kristian Bjørn Hansen og Vebjørn Isaksen. Begge har vært mer eller mindre ever-present siden de etablerte seg på A-laget. Forhåpentlig er begge tilbake igjen til den uhyre viktige kampen mot Storelva kommende helg.
  • Jørgen Skog (20) spilte sin 80. kamp for L/K, mens Gabriel Wikbo-Larsen rundet 30 kamper.

L/K fra start: Hassan Tazabajev, Marcus Hausner Christensen, Oskar Leiros, Jørgen Skog, Einar Skogheim, Mats Storhaug, Mika Johnsen, Kristoffer Hansen Holst, Gabriel Wikbo-Larsen, Fredrik Johansen, Håkon Storhaug

Innbyttere: Thomas Larsen

Gule kort L/K: Kristoffer Hansen Holst, Thomas Larsen, Einar Skogheim

Rødt kort: Håkon Storhaug (to gule)

Dommer: Ken Rune Johansen - ikke prikkfri, men langt fra banens dårligste