Endelig L/K-jubel på Polleidet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Aug 2022

Etter fem strake tap, ble det endelig tre poeng på L/K-guttene.

6-3 er en overbevisende seier på papiret, og i praksis leverte L/K en enda mer overbevisende forestilling enn tremålsdifferansen skulle tilsi. L/K ledet 6-1 helt til det gjensto 10 minutter av kampen og L/K-trener Markus Karlsen Skogheim benyttet en sjelden sjanse til å bytte inn alle syv reservene. En Valhall-straffe etter 81 minutter og et mål til på overtid pyntet veldig på resultatet for gjestene fra Tromsø.

L/K tok føringen fra start og allerede etter tre minutter ruller L/K opp et angrep på høyresiden. Vebjørn Isaksen slipper ballen videre til Gabriel Wikbo-Larsen. Unggutten, som var veldig, veldig god i samfulle 90 minutter, slår en presis ball på bakerste stolpe der en annen av kampens store spillere, Einar Skogheim, har tatt posisjon for å score sitt femte seriemål for sesongen.

L/K fortsetter det gode spillet og sen oppofrende jobbingen. Kristian Bjørn Hansen var flyttet opp i midtbanen og bidro med ro og pasningssikkerhet der. Samtidig hadde trener Skogheim sørget for å sette sammen en treer bak som nok er blant de raskeste L/K har operert med. For en angriper å springe fra både Jonas Samuelsen, Marcus Christensen og Jørgen Skog er en tøff ordre. Og Valhall klarte det i alle fall ikke, selv om de også skapte sjanser i første omgang. Mer om det senere.

Spillet foran 2-0-målet, et kvarter senere, var enda et hakk bedre enn på 1-0. Og igjen er Vebjørn Isaksen involvert på høyresiden. Han drar seg inn i banen etter et innkast og finner Kristian Bjørn Hansen på løp inne i feltet. Kapteinen hæler tilbake til en Kristoffer Hansen Holst på løp og han slår på tvers inn i feltet til Mika Johnsen, som startet sin tredje kamp i høst. Venstrekanten får en smal jobb med å sette inn sitt aller første A-lagsmål - fire dager etter at han fylte 16 år.

Mika skal også ha skryt for jobben han gjør på 3-0. Valhall prøver å rullere i de bakre rekker, men under press av Johnsen slår Valhall-backen en altfor løs ball tilbake mot midtstopperen. Kvikke Kristoffer Hansen Holst snapper ballen, runder stopperen og kommer alene med Valhall-keeper Thomas Bawin. Holst hadde en liknende sjanse noen minutter tidligere, men da vant Bawin en-mot-en-duellen. Men nå er Holst kald og rolig til tross for at han har en Valhall-stopper i hælene.  3-0. Da var det gått

en knapp halvtime, og L/K var virkelig i fyr og flamme.

Men Valhall hadde ikke tenkt å la seg overkjøre av hjemmelaget. Den rutinerte spissen Jack Idar Solli hadde tidligere i omgangen vært frempå med en farlig heading som L/Ks 15-årige keeper Håkon Jensen såvidt klarte å holde unna nettmaskene. Men etter 36 minutter får Solli målet sitt etter et pent opprullet Valhall-angrep. Avslutningen fra 15 meter går i stolpen og inn.

Valhall var ikke mer under båten enn at de kunne ha brukt målet som en invitasjon inn i kampen. L/K hadde tre seire hittil i TiTo-serien - alle med ett mål - men Einar Skogheim og Gabriel Wikbo-Larsen likte ikke tanken på en nervepirrende kamp om poengene denne lørdagen. Like etter reduseringen herjer Gabriel rundt med Valhalls venstreback før han slår inn i feltet til Skogheim. Han er sikkerheten selv, med høyrefoten (!), og scorer sitt andre for dagen.

Veldig god stemning i L/K-leiren til pause etter en strålende omgang fotball. Og heldigvis klarte man å fortsette også etter hvilen. Men det kunne blitt tøffere om Valhall hadde satt straffen de fikk etter 48 minutter. Kampens ellers gode dommer Ragnar Dahl gir Valhall en straffe som virket billig i real time og som ikke står seg noe bedre når man ser den i ettertid heller. Jonas Samuelsen virker å være soleklart på ball, men protestene fra L/K-spillerne var nytteløse. Uansett så setter Valhall straffen i stolpen og ut og L/K beholder 4-1-ledelsen. Like etterpå smeller det i metallet på nytt og denne gangen er det Vebjørn Isaksen som står for smellet. Han får ballen på rundt 25 meter og murer til med utsiden av høyrefoten. Valhall-keeper Bawin strekker seg forgjeves, men skuddet går i stolpen og ut. Der var Isaksen nært årets mål på Polleidet!

I stedet var det Gabriel Wikbo-Larsen som gikk fra servitørrollen til avslutterrollen. I løpet av fem hektiske minutter scorer han to mål. Etter 56 minutter er det Jonas Samuelsen som bryter på stopperplass, og slår en gjennombruddspasning til Gabriel på høyrekanten. Han aksellerer ifra alt i gult og skuddet er det også god trøkk i. Fem minutter senere er det Kristoffer Hansen Holst som serverer fra venstrekanten. Innbytter Steffen Dreyer er på hugget foran mål, men treffer ikke ballen. Den seiler videre til Gabriel på bakerste, og dermed blir også 16-åringen tomålsscorer på Polleidet. Han blir også kåret til Dagens L/K-gutt og denne gangen var det ganske hard kamp om akkurat den prisen.

Utover i omgangen, med en uvanlig trygg ledelse valgte L/K-trener Skogheim å bytte mye på laget. Alle syv reservene fikk som sagt komme inn - blant andre 15 år og 349 dager gamle Emil André Sørensen, som fikk sin aller første A-kamp, og Tordar Eidet Karlsen, som er tilbake på banen etter ett års skadeavbrekk.

Emil André Sørensen i som debutkamp.

At Valhall fikk to mål på slutten la ikke så mye demper på stemningen i L/K-garderoben. Tabellmessig klatret man forbi Ulfstind igjen. Neste kamp er mot nettopp Ulfstind, så det blir en ny svært så viktig kamp i bunnstriden i TiTo-serien.

• Einar Skogheim og Gabriel Wikbo-Larsen står begge med seks seriemål og er dermed toppscorere for L/K så langt i år.
  • L/K stilte med 11 lyngsværinger fra start og tre 2006-modeller i startelleveren. Ytterligere to 2006-ere ble byttet inn.

L/K fra start: Håkon Jensen, Marcus Hausner Christensen, Jørgen Skog, Jonas Samuelsen, Mika Johnsen, Oskar Leiros, Kristian Bjørn Hansen, Isaksen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Steffen Dreyer, Marco Mathisen, Isak Kristiansen, Kristofer Waltenberg, Emil André Sørensen, Tordar Eidet Karlsen, Gard Grønvoll Sommerseth

Dommer: Ragnar Dahl - trygg og god, til tross for null linjedommere