Gabriel berget dagen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Jun 2022

Når L/K holdt på å rote bort seieren, kom Gabriel Wikbo-Larsen moderklubben til unnsetning.

Fredag fylte førsteelleverens yngstemann Gabriel Wikbo-Larsen 16 år. Dagen etter ble han tomålsscorer i den dramatiske 4-3-seieren i TiTo-kampen mot Kvaløya.

I en kamp som bølget fram og tilbake, både på banen og i scoringsprotokollen, så klarte L/K å trekke det lengste strået. Men det holdt hardt. KSK ledet 1-0, og utlignet også L/Ks ettmålsledelse to ganger før Wikbo-Larsen slo til på overtid.

KSK ledet altså 0-1 til pause etter en scoring av Aleksander Kvikne - på brassespark til og med. L/K hadde en dårlig start på kampen, men kom seg utover i omgangen. L/K fikk en Kristian Bjørn Hansen-scoring annullert for offside, en avgjørelse dommer Peder André Amundsen tok uten assistentdommer (Dommertrioen var en duo lørdag). Videoen i ettertid viser at den avgjørelsen var helt unødvendig. Hansen er ikke offside.

Etter 33 minutter går Karl Erik Bjerkan altfor hardt inn i en takling på Sigve Ringbakken og dommer Amundsen fant fram det røde kortet. Kanskje bittelitt strengt, men det var i alle fall en oransje takling.

Så var det ikke så lett å se at det var 11 mot 10 det siste kvarteret av omgangen. Men i andre omgang så det straks bedre ut. L/K presset på fra start og fikk i gang kantspillet - spesielt på høyresiden med Kristoffer Hansen Holst. Og Holst var da også mannen bak 1-1, selv om målet var såpass rotete at han ikke får en ren assist på den. Innlegget skaper i hvert fall såpass panikk i KSK-forsvaret at en KSK-er, under press fra både Sigve Ringbakken og Kristian Bjørn Hansen beiner ballen rett i sistnevnte. Ballen går via keeper og i mål.

På 2-1 gjør Gabriel Wikbo-Larsen det meste selv. Han bruker farten og teknikken sin til å ta seg inn i hjertet av KSK-forsvaret og i mangel av andre alternativer så slamrer han ballen i nettet fra 7-8 meter. Sterk prestasjon av unggutten!

KSK og Kvikne kontret og satte inn 2-2 et kvarter før slutt, men L/K kom tilbake igjen med Marco Mathisen. Balsfjordingen har hatt lite spilletid i år, men var frisk på Geitnes i går. Han tar noen fine touch inne i feltet og en KSK-forsvarer blir utålmodig og takler Marco. Straffe.

Den tar den taklede selv - på en overbevisende måte rett i nettaket.

Så kom KSK tilbake atter en gang, denne gangen ved Henning Johnsen Tande. Der var L/K veldig oppsatt på at Aleksander Kvikne hadde stått i offside da skuddet gikk. Kvikne sto midt i skuddlinjen og er kanskje til og med nær ballen, men målet får stå.

Og når det så ut til at kampen skulle ebbe ut med 3-3 dukket Gabriel Wikbo-Larsen opp og viser at avslutningsegenskapene stadig forbedres. Fart, løpskapasitet og teknikk er kjente Gabriel-egenskaper allerede, men skuddfoten er også særdeles intakt. Matchvinnerskuddet var det i hvert fall fart i og dermed ble han den store helten på Geitnes denne gangen med sine to første seriemål for sesongen og i hele karrieren for A-laget.

Alt i alt var en fortjent L/K-seier, men Kvaløya er et bra lag med mange gode enkeltspillere og skal ha mye kred for at de klarte å holde L/K på pinebenken gjennom hele kampen. De var også redusert mot L/K, men L/K hadde også sine spillere borte av ulike årsaker - blant annet Steffen Dreyer, Mathias Sørum, Yngve Kristiansen, Martin Mikkelsen, Isak Kristiansen og Joakim Berg Bjørklund.

Mot 10 mann i 60 minutter burde L/K uansett ha lagt kampen til sengs lenge før Wikbo-Larsens matchvinnermål, men en god KSK-keeper parret med svake avslutninger fra L/K gjorde at spenningen levde helt til slutt.

Dommer Amundsen la til sju minutter i andre omgang og på overtiden får også Aleksander Kvikne rødt kort. I en duell med Jonas Samuelsen mister spissen det litt og slår Samuelsen ned. Da måtte det bli rødt kort på KSK-spissen.

På overtid rakk også Mika Johnsen å gjøre sin seriedebut for A-laget - 15 år og 291 dager gammel (Ur-debuten fikk han på A-laget i treningskamp mot Nordreisa 5. februar).
Mika har jobbet og jevnt og trutt på trening og på L/K2, og har også vært ubenyttet innbytter i mange A-kamper i år. Han har også gjort en god figur på L/K2 og senest fredag hadde han begge assistene i 2-1-seieren over Storfjord. Så det var en fortjent seriedebut for sønnen til Dan-Håvard Johnsen.

Mika Johnsen entrer banen for L/Ks A-lag for første gang.

L/K har nå ti poeng etter åtte kamper og ligger på en finfin sjuendeplass på tabellen. Det er imidlertid tett bak L/K på tabellen, med mange lag på seks poeng. Kvaløya ligger sist med tre poeng, men de vil nok plukke endel poeng framover de også. Så det gjelder for L/K å fortsette poengfangsten.

* L/Ks eldste utespiller lørdag, Jonas Samuelsen (29), ble kåret til Dagens L/K-gutt.

* Einar Skogheim fikk sitt sjette gule kort for sesongen og må sone i neste kamp. Einar nådde også en milepæl lørdag. Da spilte han sin 100. A-kamp for L/K! Det er én mer enn sin tidligere lagkamerat Joachim Olaussen. Neste mann på listen er ingen hvem som helst heller. Det er Andreas Løvland på 101 kamper.

* L/Ks image som ungt lag kan erstattes med «relativt rutinert». Kun tomålsscorer Wikbo-Larsen var under 20 år i startelleveren lørdag. Men ingen av utespillerne var altså over 30 heller.

* Jahn Petter Hellebust debuterte fra start lørdag etter flere fine innhopp i tidligere kamper. Denne gangen fikk den 26-årige førdianeren 90 minutter på L/K-midtbanen og den tiden brukte han godt.

* Keeper Andreas Mortensen har to kamper og to seire i L/K-trøya.

* Sigve Ringbakken spilte sin 70. A-kamp for L/K.

L/K fra start: Andreas Mortensen, Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken, Oskar Leiros, Jahn Petter Hellebust, Jonas Samuelsen, Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Gabriel Wikbo-Larsen

Innbyttere: Marco Mathisen, Marcus Hausner Christensen, Mika Johnsen

Dommer: Peder André Amundsen, Skjervøy - fikk en tøff kamp i fanget og hadde nok trengt en assistentdommer til for noen av nøkkelsituasjonene. Men kommer seg godt i land til slutt.

Gule kort L/K: Einar Skogheim, Jørgen Skog, Mika Johnsen

Neste kamp går allerede torsdag klokken 19.15 - hjemme mot Krokelvdalen. Det er også årets første kamp på Polleidet gress.