Comebackenes dag endte med tap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Mai 2022

Det lå an til en riktig så fin dag på Geitnes, men så ville det seg ikke helt for L/K likevel. Dermed ble det tap.

Med en solid 11-er, sterk benk, og gledelige comebacks fra gammelguttan Øyvind Garfjell og Steffen Dreyer, så lå det nesten an til at L/K var småfavoritter til hjemmeoppgjøret mot Salangen. Gode prestasjoner mot Skarp og Finnsnes dannet bakteppet, men så taklet kanskje ikke L/K så godt å føre en kamp?

Salangen la seg i alle fall lavt fra start og L/K slet litt med å få maskineriet til å funke. Til tross for det skapte L/K farligheter i SIF-feltet og både Øyvind Garfjell, Gabriel Wikbo-Larsen og Jonas Samuelsen hadde svære muligheter til å score. Garfjell var en periode svært aktiv med venstrefoten sin, men klarte å snike seg unna målprotokollen - denne gangen. Han får nok flere sjanser til å pynte på målstatistikken sin i L/K-trøya. Der står det for øyeblikket 113 mål.

I stedet for en scoring til hjemmelaget er det gjestene som får det første målet. De hadde ikke skapt mye før en lang ball blir slått i bakrom og SIF-setter fart. L/Ks keeperdebutant Geir-Morten Bartholdsen nøler litt, men går så inn i duellen. SIF-spilleren er imidlertid først på ballen, og straffen er klar. Den setter Snorre Ratkje i mål og pauseresultatet blir 0-1. Veldig flatterende for SIF, men fotball handler også om å ta vare på sjansene sine og der var L/K second best i første omgang.

L/K fortsetter å produsere endel sjanser i andreomgang og at det ikke kom en utligning på et par av de største sjansene er et lite under. Kristoffer Hansen Holst var frisk da han fikk sjansen etter pause, men skulle absolutt satt sjansen sin etter 50 minutter.

Salangen derimot var effektiv og puttet på til 0-2 etter en drøy time. Og sakte men sikkert tørket L/Ks sjanseproduksjon også inn. Steffen Dreyer gjorde sitt comeback og viste at han har både touchen og spilleforståelsen intakt etter to og et halvt år på sidelinjen. Og helt på tampen viste han det alle hadde regnet med at han i alle fall ikke hadde mistet - nemlig evnen til å score mål. I det 94. minutt dukket han nemlig opp i SIF-feltet og satte årets første mål etter pasning fra Vebjørn Isaksen. Dermed plusser Dreyer også på de 278 A-lagsmålene han har for L/K. Nå har han 279 på 386 kamper!

Men det var også det aller siste som skjedde i kampen og L/K må bokføre sitt første hjemmetap for sesongen.

* L/K-debut for keeper Geir Morten Bartholdsen, som bortsett fra straffesituasjonen klart seg fint i L/K-buret.

* Øyvind Garfjell spilte sin 250. kamp for L/K. Isak Kristiansen rundet 30 A-kamper.

* Venstrekant Sigve Ringbakken ble fortjent kåret til Dagens L/K-gutt og fikk et gavekort på Mathallen for innsatsen.

L/Ks lag: Geir-Morten Bartholdsen, Jørgen Skog, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Joakim Berg Bjørklund, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Martin Mikkelsen, Gabriel Wikbo-Larsen, Øyvind Garfjell, Jonas Samuelsen

Innbyttere: Isak Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst, Vebjørn Isaksen, Steffen Dreyer, Oskar Leiros, Jahn Petter Hellebust

Dommer: Jonny Andreassen - fin kamp

Ingen gule kort til noen av lagene

Også L/K 2 spilte kamp lørdag - etter A-kampen. Der ble det tap 2-5 mot TIL 3 etter mål av Markus Karlsen Skogheim og Ian Harper. L/K 2 tok ledelsen både 1-0 og 2-1 men ungguttene fra Tromsø ble til slutt for sterke.

L/K 2 fra start: Håkon Jensen, Sander Kristiansen, Kristofer Waltenberg, Vebjørn Isaksen, Vebjørn Beck Løvland, Mika Johnsen, Isak Kristiansen, Aleksander Larsen, Jahn Petter Hellebust, Ian Harper, Markus Karlsen Skogheim

Innbyttere: Jørgen Skog, Kristoffer Hansen Holst, Haakon Wikbo-Dale, Gard Grønvoll Sommerseth, Berger Eidet Karlsen, Richard Koch, Emil-André Sørensen

Gule kort L/K: Isak Kristiansen, Vebjørn Beck Løvland, Berger Eidet Karlsen

* Vebjørn Beck Løvland, sønn av Jens-Georg Løvland, gjorde sin seniordebut lørdag. 14-åringen får garantert flere kamper for L/Ks andrelag i løpet av sesongen.