To flotte langskudd og bra gjennomført - men null poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Mai 2022

L/K gjør en ny bra kamp mot solid motstand, men denne gangen ble det ikke poeng.

Finnsnes hadde måttet trekke til «fiendeland» for å få spilt hjemmekampen mot L/K lørdag. Den svære hallen i Islandsbotn, hjemmearena til FK Senja, var nemlig arena for oppgjøret mellom FIL - L/K.

L/K stilte i 3-5-2 med nøyaktig samme ellever som klarte 1-1 hjemme mot Skarp i sesongåpningen, men denne gangen var det solid med rutine også på benken.

L/K har også oppskriften klar fra forrige kamp: Beinhard, oppofrende jobbing og intensitet over hele linja. Og selv om L/K-guttene er trofast mot oppskriften også mot FIL, men får likevel større problemer i første omgang enn mot Skarp. Finnsnes er langt hissigere på grøten både i duellspillet og med tanke på viljen til å kjøre hurtige angrep. L/K slipper inn to mål og klarer bare sporadisk å skape noe i første omgang. Nærmest kommer Kristoffer Hansen Holst etter alldeles strålende jobbing på høyrekanten av Isak Kristiansen, i tillegg til at Jonas Samuelsen hadde et par gode skuddforsøk.

2-0 etter 45 minutter, og i pausen gjør L/K-trener Markus Karlsen Skogheim tre bytter. Marcus Hausner Christensen kommer inn på stopperplass for Vebjørn Isaksen, Mathias Sørum erstatter Kristoffer Hansen Holst på topp og Joakim Berg Bjørklund tok over på høyrekanten for Isak Kristiansen.

L/K spiller en langt bedre 2. omgang, men likevel står det 4-0 til hjemmelaget etter en gjennomløping i midten og et litt billig straffespark. Da kunne man frykte at det skulle rakne enda litt mer, men i stedet viser L/K-guttene både mental og fysisk styrke de siste 20 minuttene. Kanskje hadde FIL tatt ut for mye i starten, men uansett: Einar Skogheim setter først inn 4-1 på et fantastisk frispark fra 21-22 meter via stolpen og inn. Da var det spilt 78 minutter. Så er det et nytt frispark fem minutter senere som Sigve Ringbakken triller til sin jevngamle L/K-kollega Skogheim. Einar står udekket drøyt 30 meter fra mål når han mottar ballen, tar et godt touch og smeller inn en ny redusering fra et par meter lengre ut enn det første målet. Flott prestasjon av unge Skogheim, som tok godt tak for L/K også mot FIL og var L/Ks bestemann en med lagets yngstemann Gabriel Wikbo-Larsen.

Nå fikk L/K virkelig blod på tann og med litt flaks og dyktighet kunne laget scoret flere mål på slutten. Spesielt dobbelsjansen til Kristoffer Hansen Holst, som kom inn igjen i andre omgang, var stor. At det likevel ble tap, kunne L/K-guttene ta med fatning. Igjen står man distansen ut og selv om FIL fortjente seieren, så ga de røde aldri opp. Det kommer garantert godt med når man møter litt mindre kvass motstand enn et lag som senest i fjor spilte i 3. divisjon.

• Martin Mikkelsen (24) gjør sin debut for L/K etter overgangen fra Nordkjosbotn. Mikkelsen kan spille midtstopper, men kan også gjøre en jobb sentralt på midtbanen. Fin forsterkning for oss! Martin prøvespilte for øvrig allerede for seks år siden for L/K, men den gangen kom han ikke over fra NIL.

L/K fra start:

Hassan Tazabajev, Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Oskar Leiros, Isak Kristiansen, Gabriel Wikbo-Larsen, Jonas Samuelsen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Mathias Sørum, Joakim Berg Bjørklund, Marcus Hausner Christensen, Martin Mikkelsen, Marco Mathisen

Gule kort L/K: Einar Skogheim, Isak Kristiansen

Dommer: Egil Bertheussen - Sørreisa. Takler en ganske intensiv kamp med mange situasjoner godt. Er rask og trygg i avgjørelsene sine, også de som er 50/50, og lar seg ellers ikke hefte for mye av ytre press, eller gnelling fra spillere og andre.