Håpet om fornyet TITO-kontrakt lever

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Okt 2021

L/K kunne avsluttet sesongen med å karre seg opp på så godt som helt trygg plass, men sløste for mye med sjansene. Men håpet om fortsatt TITO-spill på Polleidet og Geitnes lever.

Det ble til slutt «bare» 3-1 over Stakkevollan i nedrykksoppgjøret på Stakkevollan-banen lørdag. «Bare» fordi L/K hadde plenty av store sjanser til å score flere, og fordi L/K i løpet av serierunden hadde mulighet til å ta igjen BOIF på plassen over - en plass som i løpet av søndagen også ble av det trygge slaget etter at TIL 2 vant i divisjonen over.

Men alt i alt må man man likevel si seg glad for at L/K delvis gjorde jobben med å vinne på en bane som ikke alltid har vært en lykkebane for oss. Stakkevollan har hatt bedre lag enn det de har mønstret i årets serie, men er likevel kapable til å lage trøbbel for tabellnaboen. Og det var nettopp det SIF og Håvard Espejord gjorde etter ett kvarter da han klinket ballen i mål fra 17 meter. En smell i trynet for L/K som en stakket stund var på direkte nedrykksplass. Men der var de rødblå ikke så lenge. Fire minutter senere er Mathias Sørum på løp. Han finner Kristoffer Hansen Holst, som gjør en lekker vending før han smeller ballen ned i hjørnet.

Enda mer roet ble L/K-nervene rett før pause. Da blir Markus Karlsen Skogheim sparket ned i feltet etter et langt innkast fra Vebjørn Isaksen. Mathias Sørum, som hadde hatt et par feite sjanser tidligere i omgangen, tar ansvar og setter 2-1 bak SIF-keeperen.

L/K kunne lett ha ledet mer til pause, og i andre omgang fortsetter L/K sjanseproduksjonen - samtidig som SIF ikke klarer å skape særlig mye i andre enden. Men målene uteblir helt til overtiden. Da gjør Markus Karlsen Skogheim noe som kan være en lærebok i høyt, aggressivt press. Han presser SIF-keeperen såpass hardt og lenge at han til slutt snapper ballen og scorer. Det trygger seieren og gjør at hjemmelaget må ta den tunge veien ned en divisjon, sammen med Finnsnes 2. L/K må sette sin lit til at Krokelvdalen klarer å vinne i kvaliken og rykker opp fra TiTo-serien.

L/K på sin side får fornyet kontrakt i 4. divisjonen hvis divisjonsvinner Krokelvdalen gjør jobben i kvaliken og klarer å rykke opp. Det bør det være gode sjanser for, men som L/K selv vet så kan alt skje i kvalikkampene.

L/Ks mål: Kristoffer Hansen Holst, Mathias Sørum, Markus Karlsen Skogheim

L/Ks lag: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Jørgen Skog, Einar Skogheim, Sverre Meløy, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Markus Karlsen Skogheim, Mathias Sørum.

Innbyttere: Fredrik Johansen, Kristoffer Mathiassen, Gabriel Wikbo-Larsen

Gule kort L/K: Markus Karlsen Skogheim, Kristoffer Mathiassen, Vebjørn Isaksen

6. divisjonslaget til L/K er av naturlige årsaker ikke nedrykkstruet. Men de bidro til en fin L/K-helg med å vinne sin siste seriekamp 2-1 borte mot Fløya 2. En sterk seier, der spesielt keeper Hassan Tazabajev sto fram med noen sinnssyke redninger.
Målscorere: Oskar Leiros og Fredrik Johansen.