Livsviktig poeng på Idrettsheia

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Okt 2021

L/K spilte ingen god kamp, men kjempet likevel med seg ett poeng fra Salangen.

To headinger ble beholdningen i scoringsprotokollen på Idrettsheia lørdag. 1-1 ble sluttresultatet etter at Salangens Martin Solhaug først tok hjemmelaget i ledelsen på en heading etter corner allerede etter fem minutter.  Etter 17 minutter er imidlertid nyervervelsen Kristoffer Mathiassen fremme med et aldeles nydelig hodestøt fra 12-13 meter etter et presist frispark fra Fredrik Johansens høyrefot. Mathiassen stanger ballen i nettaket, og sørger med sitt første mål for klubben for at vi får ett poeng med oss fra Salangen.

Resten av kampen blir egentlig en ganske sjansefattig affære. Salangen har mest av banespillet og var alt i alt nærmest seieren - ikke minst etter 24 minutter, da alle på Idrettsheia trodde at hjemmelaget gikk opp ledelsen. Et innlegg fra høyre blir stusset videre mot mål, treffer stolpen og går ut igjen. SIF-leiren mente ballen hadde truffet et av hjulene på målet før den spratt ut igjen, men dommer Jarle Evertsen mente ballen ikke var inne. Og selv om Idrettsheia er et flott stadion, så har de ikke VAR.

L/K var under pari offensivt idag, men til gjengjeld var laget tett bakover bortsett fra cornerglippen etter fem minutter. Salangen var veldig skumle på spesielt cornerne sine, med en av divisjonens beste hodespillere, målscorer Solhaug, som naturlig mål for dødballtakerne. Men L/K-forsvaret ryddet godt opp og keeper Martin Brun viste seg fra sin aller mest stødige side gjennom samfulle 90 minutter.

Med uavgjort mot Salangen, så holder vi dem akkurat bak oss på tabellen. Det er to kamper igjen, og Salangen er ett av lagene vi nå er nødt å ta mål av oss til å holde bak oss også ved serieslutt. Vi har TUIL 2 (H) og Stakkevollan (B) igjen og må helst plukke noen poeng til for å være sikret fornyet kontrakt i 4. divisjon.

• Kristian Bjørn Hansen (22) var kaptein i Einar Skogheims sykdomsfravær. Hansen spilte en solid kamp i par med Joachim Olaussen i L/Ks midtforsvar.
  • Vebjørn Isaksen (22) spilte sin L/K-kamp nummer 110.
  • Markus Karlsen (23) spilte sin L/K-kamp nummer 120.

L/Ks lag: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Joachim Olaussen, Sigve Ringbakken, Fredrik Johansen, Sverre Meløy, Markus Karlsen Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Kristoffer Mathiassen, Mathias Sørum.

Innbyttere: Jørgen Skog, Gabriel Wikbo-Larsen

Gult kort L/K: Sverre Meløy

Dommer: Jarle Evertsen - traff ikke på alle avgjørelsene, men det gikk i det minste begge veier.