Dreyer berget dagen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Sep 2019

Steffen Dreyer scoret alle målene for L/K i en særdeles viktig seier lørdag.

Tidenes toppscorer i L/K var ustoppelig da Stakkevollan ble beseiret på Polleidet. I en kamp der SIF var vel så gode som oss i store deler av oppgjøret, så var Steffen den store forskjellen. To mål i første og to mål i andre sørger for at L/K for første gang siden mai har tre lag bak seg på tabellen.

L/K startet kampen bra på et litt sleipt men ellers prima gressteppe på Polleidet. Etter 12 minutter utnytter Dreyer et svakt utspill fra SIF-keeper Brage Sebjørnsen og satte inn 1-0 for hjemmelaget. SIF, med lyngsværingen Tomas Einebakken Nilsen og adoptert lyngsværing Aleksander Skatland i midtforsvaret, kom imidlertid kjapt tilbake. En perfekt utført kontring endte til slutt ute hos Morten Kristiansen, som klinket inn utligningen fra 17-18 meter.

SIF var det førende laget etter dette og hadde flere gode muligheter - ikke minst da Tomas Einebakken Nilsen plutselig befant seg helt alene på bakerste stolpe etter en corner. Furuflatingen, som har vært en målfarlig midtstopper i år, kunne bare bredside ballen i mål fra to meters hold, men bommer såpass mye at ballen gikk utfor stolpen. Der var L/K heldige.

Flaks var imidlertid ikke et tema da L/K tok ledelsen like før pause. Et innlegg fra Isak Kristiansen på høyresiden ble dempet perfekt av Steffen Dreyer inne i straffefeltet. Dreyer vender bort en forsvarsspiller og pirker ballen i nettet på mest selvfølgelig vis. 2-1 og litt lavere skuldre når guttene tar pause.

Det er ingen overdrivelse å si at kampen lenge sto og vippet i andre omgang. Og aldri vippet det mer enn etter 65 minutter. Da slår SIF en høy ball inn i feltet, og L/K-keeper Kristoffer Granås rykker ut i feltet og tar ut både ball og SIF-spiller Tomas Einebakken Nilsen.

Straffe blir dømt og divisjonens toppscorer Kristian Granås gjør seg klar til å overliste sin kapteinskollega og etternavnebror. Kristian, som også har en fortid i L/K, klarer imidlertid ikke det. L/Ks kaptein redder straffen og L/K beholder ledelsen på et tidspunkt der kampbildet ikke tilsa at laget skulle klare å komme tilbake fra en utligning.

I stedet tok Steffen Dreyer ansvar på nytt - denne gangen med hjelp fra L/Ks høyreside. Høyreback Vebjørn Isaksen går på løp opp langs siden og får ballen fra Joakim Berg Bjørklund, som akkurat har blitt byttet inn. Isaksen slår et presist innlegg inn foran mål og helt over til Dreyer på bakerste. Han får tid til å sette inn 3-1.

Ti minutter før slutt må Kristoffer Granås gå av med en skade bak i låret. Vebjørn Isaksen tar over kapteinsbindet og Johan Valø gjør sin seriedebut for året. Og like etterpå slår Kristian Bjørn Hansen en fin stikkball på Steffen Dreyer, som er alene med en SIF-forsvarer. Dreyer viser både fart og styrke når han rykker forbi forsvareren og når keeper kommer ut og feller Dreyer, så er straffen klar. Den tar Dreyer selv og 4-1 til L/K.

Med seieren i dag har vi 17 poeng. Med det passerte vi også FIL 2 på tabellen - på litt bedre målforskjell. Finnsnes har dog en kamp mindre spilt. Viktigere er det at vi har Storelva på 13 poeng og Ishavsbyen på ni poeng. To lag bak oss ved sesongslutt skal kunne holde til fornyet fjerdedivisjonskontrakt, men det absolutt safeste er å sørge for å ha tre lag bak seg.

L/K har Salangen borte og nettopp FIL 2 hjemme igjen. Klarer vi minst to poeng på de to kampene så er 10. plassen sikret. Resten av teorien får vi ta ved en senere anledning.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Bjørn Hansen, Preben Røtvold, Oskar Leiros, Steffen Dreyer, Kristoffer Hansen Holst og Isak Kristiansen

* Steffen Dreyer skriver L/K-historie hver gang han scorer. Nå er elvevollingen oppe i 278 mål for L/K!

* Dreyer er med sine 14 mål i 4. divisjon bare fire mål bak divisjonens toppscorer Kristian Granås - som altså ikke klarte å putte på Polleidet.

* Kristoffer Hansen Holst spilte sin kamp nummer 50 for L/K.

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Nasim Shirzad, Gard Grønvoll Sommerseth, Johan Valø

Dommer: Kristian Kristiansen - god kamp, attpåtil med bare én linjedommer.

Gult kort L/K: Kristian Bjørn Hansen