Småsurt tap for TSI

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Feb 2019

L/K - TSI 1-2: L/K hadde fortjent bedre, men måtte til slutt se seg slått av TSI søndag kveld.

Det unge L/K-laget fikk en dårlig start på kampen i Skarphallen. Allerede etter 45 sekunder går motstanderen opp i ledelsen ved den tidligere Lokomotiv Tromsø-tanksenteren Eirik Henriksen. Han får først skutt fra 13-14 meter, et skudd Kristoffer Granås redder med en god beinparade. Men Henriksen er først på returen også og den setter han sikkert i nettet.

L/K brukte litt tid på å bli varm i trøya i sitt 4-4-1-1-system. Oppspillene ble litt planløst slått opp mot Ilyas Shirzad og Kristoffer Hansen Holst, som begge har sin styrke langs bakken. Og etter hvert begynte da også spillet å sitte bedre. En Sigve Ringbakken, som startet på benken etter sykdom, kom inn etter et drøyt kvarter og tok tak i midtbanen sammen med spillende trener Oskar Leiros. Og på topp lagde spesielt Ilyas Shirzad mye problemer for TSI-forsvaret.

Det gjorde han i alle fall etter 24 minutter, da han stresser venstrebacken til TSI til å gjøre feil. Ilyas snapper ballen og stormer mot mål og forsvareren hekter og holder såpass at dommeren velger å dømme straffe. Kaptein Vebjørn Isaksen er trygg med høyrelabben og setter sitt andre straffemål i år.

L/K hadde initiativet i perioden før utligningen og beholdt det ut omgangen. Gard Grønvoll Sommerseth hadde to gode muligheter før han måtte gå av med skade og også Ilyas Shirzad snuste på et mål på et av sine raid. Men alt i alt greit med 1-1 til pause.

2. omgang ligner mye på første. TSI holdt faktisk på å score rett etter avspark i denne omgangen også, men en fin inngripen av keeperinnbytter André Waage hindret mål. Flott for L/K å ha to solide keepere disponible i 2019 etter et vanskelig keeperår i 2018 - før Jørgen Viks gjeninntreden på sommeren.

L/K var best også i andre omgang, selv om TSI har sine sjanser de også. L/K-forsvaret klarte seg bra og offensivt skaper man en del - uten at hundreprosentsjansene stod tett i tett. Det ble en del feilvalg i det siste trekket som gjorde at det stod uavgjort helt til TSI scoret på en heading etter corner 12 minutter før slutt.

Mye positivt å bygge videre på for et lag med to 95-modeller og resten under 20 år fra start. Spillemessig og pasningmessig var det en del å like, og så må det jobbes med den offensive samhandlingen og de valgene man gjør på siste tredjedel.

* Comeback i L/K-buret for Kristoffer Granås, som debuterte for L/K tilbake i en treningskamp i Sverige i 2010 og som stod i mål for L/K til og med 2015-sesongen - de siste sesongene som førstevalg. Granås gjorde en god figur i comebacket, etter et opphold i Furuflaten, og det samme gjorde André Waage, som også sto noen kamper i 2018-sesongen.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Erlend Gamst, Joakim Berg Bjørklund, Vebjørn Isaksen (K), Nasim Shirzad, Oskar Kleveland Leiros, Jørgen Skog, Benjamin Johansen, Gard Grønvoll Sommerseth, Ilyas Shirzad, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Richard Koch, Sigve Ringbakken, André Waage

Gult kort L/K: Jørgen Skog