En uhyre sjelden uavgjortkamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Mai 2018

Ikke siden vårsesongen 2015 har L/K og Markus Karlsen Skogheim (bildet) spilt uavgjort hjemme. Søndag gjorde de det på nytt.

L/K klarte bare ett poeng hjemme mot Finnsnes IL-rekruttene søndag. Og slik som kampen utviklet seg, så skal L/K si seg brukbart fornøyd med den ene poenget. L/K spilte med ti mann en femtedel av kampen etter at Kristian Bjørn Hansen fikk sitt andre gule kort for dagen 20 minutter før slutt og kampen kunne bikket begge veier på slutten.

FIL var hakket bedre i første omgang, mens kampen var jevnspilt, kanskje med et lite L/K-overtak i andre. L/K skapte imidlertid ganske lite offensivt gjennom hele kampen og følelsen av at det ene målet som Markus Karlsen Skogheim scoret etter 59 minutter kunne bli L/Ks eneste.

Det ble det også, men samtidig spilte L/K godt bakover i andre omgang, med Ola Edholm som et spesielt lyspunkt når det kokte som verst, og de gangene Finnsnes kom til avslutning sto André Waage strålende som L/Ks nye sisteskanse. Waage har spilt aldersbestemt fotball for L/K og sto også to treningskamper i mål for L/K i 2010. Men dette var hans debut fra start i serien og den sjansen tok han godt vare på, ser vi bort fra at han var vel passiv på FIL-målet - et skudd fra 30 meter.

Dagens L/K-gutt ble Ilyas Shirzad, som tok sin andre utmerkelse på tre hjemmekamper. Ilyas' oppofrende spillestil og offensive holdning er veldig viktig for L/K, spesielt når Christer Steinvik mangler - slik som i denne kampen.

* I sin 100. kamp for L/K og sin første kamp som 19-åring fikk Kristian Bjørn Hansen rødt kort mot FIL.

* Stig-Roar Hansen Rognli spilte sin 160. A-kamp for L/K.

* Ikke siden 27. juni 2015 - altså nesten tre år siden - har L/K spilt uavgjort i serien på Geitnes. Den gangen var det BOIF som klarte 2-2.

* Ikke ofte L/K spiller en hjemmekamp uten å gjennomføre noen bytter. Men det gjorde man mot FIL 2 søndag.

L/Ks lag: André Waage, Stig-Roar Hansen Rognli, Ola Edholm, Aleksander Skatland, Jan-Robin Bjørn, Vebjørn Isaksen, Ole Talberg, Kristian Bjørn Hansen, Einar Skogheim, Ilyas Shirzad, Markus Karlsen Skogheim.

Gult kort: Stig-Roar Hansen Rognli

Rødt kort: Kristian Bjørn Hansen (to gule)

Dommer: Jonny Andreassen - litt mer ustø enn vanlig i et uventet knoklete oppgjør.