Poengene lar vente på seg

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Mai 2018

Men det så lenge lyst ut for L/K-guttene på TUIL Arena lørdag.

Det ble til slutt 3-1 til hjemmelaget Ishavsbyen i topp mot bunn-oppgjøret i Dalen. Men som mot Krokelvdalen sist kunne likegodt L/K stukket av med både ett og tre poeng. L/K var best i første omgang og kunne ledet mer enn 1-0 til pause. Målet kom etter rundt 40 minutter og det var mye som klaffet for L/K i trekkene før Christer Steinvik kunne sette sitt tredje for sesongen. Det starter helt bak i egen 16 meter, der Stig-Roar Hansen Rognli får avklart et IFK-angrep. Ballen faller til Sigve Ringbakken midt på egen halvdel. Han spiller ballen på en touch til Markus Karlsen Skogheim, som vender bort en IFK-spiller og slår en lang ball i bakrommet – et rom som den alltid aktive Ilyas Shirzad vet å utnytte. Han kommer i duell med en IFK-forsvarer men klarer å komme foran og får skutt. Skuddet går rett på IFK-keeper Moldenæs, som gir retur. Der er Christer Steinvik og kan sette ballen i nesten tomt mål.

I andre omgang holder L/K grei kontroll på IFK helt til det var spilt en time. Da glipper det på L/Ks høyreside og ingen klarer å stoppe innlegget som finner innbytter Evans Kofa foran mål. I duell med Einar Skogheim havner ballen i mål og det står 1-1. Det var i praksis IFKs første sjanse i kampen så det var en aldri så liten kalddusj for L/K-guttene.

Utover i kampen skaper L/K litt mindre, uten at IFK er så voldsomt farlige de heller. Men et kvarter før slutt gjør L/K-forsvaret en tabbe. Ola Edholm, som spilte en god kamp på midtstopperplass sammen med Aleksander Skatland, slår et altfor løst tilbakespill mot keeper Per Strømsbukt. Reza Eshghizadeh er våken og snapper opp ballen. Han havner ganske langt ute mot cornerflagget, men går for skudd likevel. Ballen går via tverrliggeren og stolpen og i mål. Kampens prestasjon av IFK-innbytteren.

IFK får 3-1 helt på tampen av kampen, og selv om Christer Steinvik jobber seg til gode muligheter på slutten, så blir det ikke tellende resultat på slutten.

IFK står dermed uten poengtap etter tre kamper, mens L/K fortsatt ikke har tatt poeng. Det unge mannskapet har imidlertid vært inne i alle kampene og kunne lett stått med både tre og seks poeng etter tre kamper. Men så er det likevel null poeng som er fakta og da må man bare jobbe videre for å klatre på tabellen.

L/Ks lag: Per Strømsbukt, Stig-Roar Hansen Rognli, Aleksander Skatland, Ola Edholm, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken, Markus Karlsen Skogheim, Christer Steinvik, Ilyas Shirzad

Innbyttere: Gard Grønvoll Sommerseth, Kristoffer Hansen Holst, Jørgen Skog.

Gult kort L/K: Kristian Bjørn Hansen

Neste kamp: Hjemme mot TUIL 2 mandag 14. mai