Tap i vintersesongstarten

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Jan 2017

L/K fikk en dårlig start mot divisjonskollega Skarp, men klarte nesten å berge ett poeng til slutt.

Det ble tap 3-4 for Skarp i årets første kamp i Grand Cup. L/K lå under 1-4 like før pause, men et nydelig mål av Markus Karlsen Skogheim like før pausesignalet og andre omgangs eneste mål, scoret av Fredrik P. Johansen, brakte L/K ganske nært en uavgjort mot en av våre argeste divisjonskonkurrenter i år.

Det begynte imidlertid skikkelig dårlig for de rødblå i Skarphallen. Allerede etter ett minutt hadde Skarp scoret sitt første mål. Skarp tar et kjapt frispark på 20 meter, spiller ut på sin venstreside og innlegget er Thomas Aloyseous påpasselig frempå og pirker inn.

L/K prøvde ut en 3-4-3-formasjon i første omgang og i starten satt ikke det defensive helt. Det ble store rom på kantene og 0-2 kom på en kontring der Skarp får lagt inn fra sin venstreside og nyervervelsen Sondre Bergstedt Flaat scorer fra kloss hold. Da var det gått 14 minutter og L/K hadde ikke skapt mye offensivt heller.

Men etter halvtimen presenterte L/Ks hjemvendte lynving Oscar Ross seg for Skarphallen-publikummet. Ross var god den omgangen han spilte og da han satte fart inne i Skarp-feltet hadde ikke forsvareren annet svar enn å felle 26-åringen. Et klart straffespark som Markus Karlsen Skogheim banket i mål - høyt til venstre for keeper.

L/K har atskillig bedre kontroll på matchen i denne perioden, men likevel scorer Skarp to ganger før pause. Først på en grov tabbe fra Joachim Olaussen som gir fra seg ballen nede ved dødlinja, og så på et frispark fra 18 meter fra tidligere L/K-spiller Lasse Biti. Det ser ut til å bli pauseresultatet, men Oscar Ross ønsker en assist til før han tar pause. Han skjærer inn fra høyre og legger ballen til Markus Karlsen Skogheim på 17-18 meter. 19-åringen viser mestertakter når han lekkert plasserer skuddet oppe i kryssregionen. Meget pen scoring av Årets unge spiller i L/K i 2016. Han var god i dag!

2000-modellene Marcus Hausner Christensen og Sigve Ringbakken bidro til at L/K holdt nullen i andre omgang. God kamp av ungguttene!

I pausen gjør L/K en rekke bytter - som planlagt. Ut går både Øyvind Garfjell, Oscar Ross, Jan-Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli og Tobias Hansen. Mye rutine ut og mye ungdommelig pågangsmot inn. Og om man fryktet at L/K skulle få det tungt i andre omgang, så var det ingen grunn til bekymring. L/K vinner tvert imot omgangen 1-0 etter at innbytter Fredrik P. Johansen, som har tatt overgang fra Lyngstuva, sniffer opp et løst tilbakespill fra Skarp-forsvaret ett kvarter ut i omgangen. Han plukker ballen, setter fart og er roligheten selv alene med keeper. Han hadde for øvrig en gyllen mulighet like før målet, men den klarte han ikke å score på.

Ingen flere mål i kampen, selv om både Skarp og L/K har muligheter utover i omgangen. Veldig oppløftende for L/K at vi holder distansen ut, selv med mange bytter mot en motstander som spilte 3. divisjon i fjor.

Mange som gjorde en god figur søndag og som kunne vært trukket fram. Vi drar fram Tobias Hansen denne gangen. Han har bare startet én kamp for L/K tidligere, men fikk tillit fra start i denne kampen. Den oppgaven løste han godt - i spann med Oscar Ross på høyresiden.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Krister Skogli, Stig-Roar Hansen Rognli, Tobias Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Einar Skogheim, Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Marco Mathisen.

Innbyttere: Espen Haugen, Marcus Hausner Christensen, Sigve Ringbakken, Fredrik P. Johansen, Aleksander Skatland.

Ingen gule kort

L/K manglet spillere som Kristian Bjørn Hansen, Steffen Dreyer, Christer Steinvik og Vebjørn Isaksen i dag. Av disse er det kun langtidsskadde Steinvik som er uaktuell i de neste kampene.

Neste kamp: Lørdag 4. februar klokken 14.00 mot Senja.