Ett poeng veldig mye bedre enn ingen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Sep 2022

L/K og tomålsscorer Håkon Storhaug lå lenge an til tre poeng, men ett poeng skal heller ikke kimses av i bunnstriden.


For ettersom nettopp motstander Kvaløya er ett av to lag L/K er helt nødt å holde bak seg nå for å beholde 4. divisjonsstatusen, så var det svært viktig å i alle fall ikke tape kampen. 

Det klarte L/K, men selv det holdt hardt på slutten. For etter å ha gått opp til 3-1 i første omgang etter to mål av dagens purunge L/K-kaptein Gabriel Wikbo-Larsen og ett av nysignerte Håkon Storhaug, slapp L/K hjemmelaget inn i kampen igjen. KSK tok igjen ledelsen, men Håkon Storhaug scoret sitt andre for dagen midtveis i andre omgang. Men det lå i kortene at det skulle komme flere mål og det gjorde det også. KSK utlignet til 4-4 og på slutten var det store sjanser til begge lag.


Mats og Håkon Storhaug debuterte for L/K - attpåtil fra start

 


Debutant Håkon Storhaug hadde en svært begivenhetsrik dag og pådro seg to gule kort på kort tid. To strenge kort til og med. Men ut måtte han og dermed spilte L/K med ti mann de siste 10-12 minuttene. KSK hadde en ball til i nettet, men den scoringen ble offsideannulert. Helt på tampen har Einar Skogheim en feit mulighet til å ta tre poeng, men det ble med forsøket. 


Uansett så holder L/K KSK på en armlengdes avstand i nedrykksstriden. 11. plassen er sikker nedrykk pga. ståa i divisjonen over oss og 10. plassen, som L/K har nå, er også skummel. Så er det langt opp til en litt safere 9. plass også, men det er fortsatt ni poeng å kjempe om for Markus Karlsen Skogheims gutter. 


Gabriel Wikbo-Larsen fikk tillit som kaptein i fraværet til Kristian Bjørn Hansen og Vebjørn Isaksen.

 Fra lørdagen tar vi uansett med oss et par-tre ting: 

  • Stand-in kaptein Gabriel Wikbo-Larsen scoret to nye mål og har nå ti seriemål for L/K. 
  • Våre tre nykommere fra Harstad, brødrene Mats og Håkon Storhaug og Thomas Larsen bidro godt på Storelva. Håkon scorer to mål i debuten, noe de færreste har prestert før ham. Skikkelige «spissmål» var det også. Storebror Mats spiller også en god kamp fra start på sentral midtbane og Thomas Larsen kommer inn i andre omgang og gjør en bra figur på venstreflanken. Veldig gledelig med slike forsterkninger i sesonginnspurten. 
  • Det er ikke hvert år L/K stiller til kamp uten både Kristian Bjørn Hansen og Vebjørn Isaksen. Begge har vært mer eller mindre ever-present siden de etablerte seg på A-laget. Forhåpentlig er begge tilbake igjen til den uhyre viktige kampen mot Storelva kommende helg. 
  • Jørgen Skog (20) spilte sin 80. kamp for L/K, mens Gabriel Wikbo-Larsen rundet 30 kamper.


L/K fra start: Hassan Tazabajev, Marcus Hausner Christensen, Oskar Leiros, Jørgen Skog, Einar Skogheim, Mats Storhaug, Mika Johnsen, Kristoffer Hansen Holst, Gabriel Wikbo-Larsen, Fredrik Johansen, Håkon Storhaug


Innbyttere: Thomas Larsen


Gule kort L/K: Kristoffer Hansen Holst, Thomas Larsen, Einar Skogheim


Rødt kort: Håkon Storhaug (to gule)


Dommer: Ken Rune Johansen - ikke prikkfri, men langt fra banens dårligsteTopplaget ett mål bedre

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Sep 2022

L/K og Fredrik Johansen leverte en bra kamp mot Hamna, men endte likevel poengløse. 

L/K er ikke akkurat kjempefornøyd med en tapt kamp på Polleidet, men lørdag var motstanden såpass bra at man må innfinne seg med at de ble null poeng - til tross for at kampen var jevn og til tross for at L/K gikk opp i ledelsen før pause. 

Hamna viste fra første stund at det ikke er tilfeldig at de topper TITO-tabellen i år - som nyopprykket lag. Gjestene gikk hardt ut av startblokkene og fikk mål allerede etter tre minutter. Og de hadde flere sjanser til å score både 2-0 og 3-0, men L/K klarte å ri det av - og til og meg kvittere. Jonas Samuelsen, som spilte en virkelig god kamp i L/K-forsvaret, tok ballen med seg opp i angrep, spiller vegg og slår inn i feltet til Fredrik Johansen - som har fulgt med opp i feltet. Han er sikker på labben på bakerste stolpe og scorer sitt fjerde mål på tre kamper. 

En annen av L/Ks målfarlige spillere, toppscorer Gabriel Wikbo-Larsen skulle få æren av å ta L/K i ledelsen på Polleidet. Og det målet skal han få 100 prosent av æren for selv. Han jobber hardt i presset på midtbanen, snapper ballen fra en Hamna-forsvarer og setter full speed mot motstanderens mål. Noen ordentlige kliv senere avslutter han med et lavt, hardt skudd i lengste hjørne. Lekkert av 16-åringen.

Hamna er imidlertid ikke et topplag for ingenting. De går rett i angrep og L/K klarer rett og slett ikke å hindre bortelaget i å vaske fram en 100-prosentsjanse på direkten etter avspark. Avslutningen på bakerste stolpe er kontant - via L/K-keeper Hassan Tazabajev og tverrliggeren. 2-2 til pause.

I andre omgang klarer ikke L/K å skape all verden, men det gjør i bunn og grunn ikke Hamna heller. Men ett kvarter før slutt er de likevel nådeløse og setter inn 2-3. L/K prøver å utligne på slutten, men hjemmelaget kunne ikke by på en sjansefylt sluttspurt. Med litt hell kunne man likevel fått 3-3, blant annet ved Gabriel Wikbo-Larsen og Kristoffer Hansen Holst. Men det var likevel lite å si på at Hamna fikk alle tre poengene på Polleidet-gresset - uansett hvor kjærkomment et poeng eller tre hadde vært for hjemmelaget.

Fire kamper før slutt ligger dermed L/K fortsatt på 10- plass på tabellen. Det er fem poeng opp til neste lag - Ulfstind - og fem poeng ned til Valhall og Kvaløya på henholdsvis 11. og 12. plass. L/K møter nettopp Kvaløya i en nøkkelkamp neste helg, og selv om det er på bortebane så er det en kamp som L/K er nødt til å vinne - både for å holde Kvaløya på avstand, og for å ha realistisk håp om å kunne ta igjen Ulfstind på niendeplass.

* Isak Kristiansen ble kåret til Dagens L/K-gutt etter en god kamp på den sentrale midtbanen til L/K- Isak kriget i 90 minutter og på overtid fikk han også gult kort - hans fjerde for sesongen. Det betyr at han står over mot Kvaløya neste helg.

* Gabriel Wikbo-Larsen scoret sitt åttende seriemål for året. Unggutten er nå toppscorer både i serien og totalt for L/K i 2022. Karnesværingen er også eneste L/K-spiller som har spilt rubb og rake av kamper i år - 23 i tallet inkludert vinterserien. Og alle kampene har vært fra start også! 

* Marcus Hausner Christensen spilte sin 70. A-kamp for L/K.

L/Ks lag: Hassan Tazabajev, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Jonas Samuelsen, Vebjørn Isaksen, Mika Johnsen, Einar Skogheim, Isak Kristiansen, Gabriel Wikbo-Larsen, Fredrik Johansen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Aleksander Skatland, Oskar Leiros

L/Ks mål: Fredrik Johansen og Gabriel Wikbo-Larsen

Gule kort L/K: Vebjørn Isaksen, Isak Kristiansen, Jonas Samuelsen

Dommer: Skule Ystad Schei - en meget god kamp, men burde unngått å gi gult kort til en skadet Jonas Samuelsen

Søndag revansjerte for øvrig L/K 2 A-laget ved å vinne 3-1 i lokaloppgjøret på bortebane mot Storfjord. L/Ks mål ble scoret av Håkon Fossmo, Tordar Eidet Karlsen og Ian Harper. Storfjord sier seg nok fornøyd med å ha sluppet unna med et såpass godt resultat. L/K 2 burde scoret minst det dobbelte, men var ikke i det effektive hjørnet søndag. Solid gjennomført kamp, mot et Storfjord-lag som til tross for null poeng så langt i sesongen ga L/K god motstand så lenge kreftene holdt.

L/K 2s lag: Håkon Jensen, Håkon Fossmo, Marcus Hausner Christensen, Tordar Eidet Karlsen, Kristofer Waltenberg, Sander Kristiansen, Vebjørn Løvland, Gard Grønvoll Sommerseth, Mika Johnsen, Ian Harper, Emil André Sørensen

Innbyttere: Robert Kristiansen, Berger Eidet Karlsen, Jonas Rodahl Johansen og William Waltenberg

Gule kort L/K: Gard Grønvoll Sommerseth

Rødt kort L/K: Robert Kristiansen (to gule)Harstadværingene gjør sitt inntog

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Sep 2022


L/K har mistet et halvt lag etter vårsesongen, uten at vi har klart å forsterke med noen nye spillere. Men inn mot deadline day løsnet det!


Denne uken har nemlig tre harstadværinger signert for L/K, noe som gjør oss enda mer konkurransedyktig i en spennende og særdeles viktig sesongavslutning i 4. divisjon. De tre er (fra venstre):

Thomas Larsen (22) - høyrekant/back fra Medkila
Mats Storhaug (23) - midtbanespiller fra Landsås
Håkon Storhaug (20) - kant/spiss fra Landsås (og lillebror til Mats)

De tre trener nå fast med L/Ks tromsøgruppe, og blir høyaktuelle i kamptroppene til L/K-trener Markus Karlsen Skogheim i de gjenstående fem kampene. Vi er svært takknemlige for at harstadværingene har valgt oss og vi roser også moderklubbene Landsås og Medkila for svært smidig og hyggelig opptreden i forbindelse med overgangene.

L/K har mistet spillere som Mathias Sørum, Yngve Kristiansen, Martin Mikkelsen, Jahn Petter Hellebust og Sigve Ringbakken etter vårsesongen - uten at man har klart å fylle på med nye spillere i en etter hvert litt tynn stall. Derfor er hjelpen fra Harstad ekstra kjærkommen når kampen for fornyet kontrakt i 4. divisjon skal utkjempes utover høsten. Første sjanse til å bidra kommer hjemmekampen mot Hamna lørdag. 

 Velkommen til L/K, Thomas, Mats og Håkon!
Ni baklengs for redusert L/K-lag

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Sep 2022

L/K holdt seg inne i kampen i en time. Etter det ble utrivelig på TUIL Arena lørdag.


9-2 er stygge sifre, men det var ikke bedre å få det for L/K denne gangen. Ishavsbyen skal normalt ikke være en uoverkommelig motstander, men denne gangen var overmakten for stor for et L/K-lag som av ulike årsaker manglet et helt lag av spillere som normalt hadde kjempet om en plass på elleveren. Med fem 16-åringer og to 15-åringer på banen ble det for tøft for L/K, men i en time var det altså likevel kamp. 

Det skal Fredrik Johansen ha en god del av æren for. Han reduserte først til 2-1 etter en flott gjennomløping og ditto avslutning og så sto han også for reduseringen til 3-2 på et flott frisparkmål fra nærmere 30 meter. Det stod 4-2 til pause og IFK scoret 5-2 etter en times spill. Da var kampen mer eller mindre kjørt og det ballet dessverre kraftig på seg etter hvert. 


Guttene får riste skuffelsen av seg og gjøre seg klare til neste kamp - hjemme mot Hamna på Polleidet. Det blir en blodtøff oppgave, men forhåpentligvis er det litt flere spillere tilgjengelig til denne kampen. 


Noen andre lyspunkter i denne kampen var 15-årige Vebjørn Løvlands debut fra start. En annen 15-åring, William Waltenberg, fikk også sitt aller første innhopp på A-laget! 


L/Ks lag: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Tordar Eidet Karlsen, Jørgen Skog, Mika Johnsen, Vebjørn Løvland, Gabriel Wikbo-Larsen, Gard Grønvoll Sommerseth, Kristoffer Hansen Holst, Fredrik Johansen, Marco Mathisen


Innbyttere: Kristofer Waltenberg, Ian Harper, Emil André Sørensen, William Waltenberg


Ingen gule kort til L/K


Dommer: Tor Andre Einebakken Nilsen, meget godEn hyllest til våre frivillige

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Sep 2022

 

Det er Frivillighetens år, som skal feire det viktige lagarbeidet som pågår i lag og foreninger rundt omkring i landet. I Lyngen/Karnes IL markerer vi dette med å arrangere Vår dag kommende lørdag. 

 

I Lyngen/Karnes IL er vi heldige, som har mange frivillige ildsjeler. Frivillige, som er med og skaper aktivitetstilbud til barn, unge og voksne gjennom hele året. Alle disse som får en takk i ny og ned, og et klapp på skuldra. Nå vil vi hylle dere!

 

Når A- og B-laget skal spille sine kamper på Polleidet, så er det mange timer som er brukt på å klippe gressmatta, og merka opp banen. Før kamp skal draktene klargjøres til spillerne og det er rigget opp til spillermøte. Speaker gjør sine forberedelser, sjekker lagoppstilling og pugger nummer og navn på spillere. Billett- og kiosksalget er betjent, som oftest med foreldre fra aldersbestemte lag. Etter kamp så må det ryddes i både garderober og kaféen. Det kjøres hundrevis av mil hver sesong på bortekamper. Vi er stolte over våre seniorlag i fotball, som består av nesten bare lokale spillere. Vi takker alle dere som gjør dette mulig. 

 

På Geitnes yrer det av liv hele uka, og i helgene, med treninger og kamper til aldersbestemte lag. Uten trenerne og lagledere, så hadde ikke ungene hatt denne muligheten. Også disse frivillige bruker mye av sin tid, ukedager og helger, for at barn og ungdommer skal kunne drive med det de liker best. Frivillige som plastrer og legger isposer på, og som tørker tårene til mine og dine barn, når skrubbsårene kommer. Som i all slags vær og vind, holder motet opp hos våre håpefulle. Som motiverer, trøster og oppmuntrerDe kjører også mange mil hver sesong, på kamper og turneringer. Vi takker dere alle sammen, for deres tid, engasjement og omsorg. 


Når fotballsesongen er over, starter arbeidet i skigruppa. Lysløypa skal klargjøres før vinteren, småkratt og kvister må fjernes. Gjennom vinteren tråkkes lysløypa både seint og tidlig, av folk som bruker av egen fritid slik at du og jeg, kan gå på ski når vi har lyst. Tråkkemaskin skal vedlikeholdes og små og store reparasjoner utføres. Alt dette gjøres av driftigeog dyktige folk, et bidrag som er viktig for klubben, men ikke minst i et folkehelseperspektiv. Vi takker for den fantastiske jobben dere gjør. 

Onsdagsrenn har vært arrangert på Lyngseidet i mange tiår. Et kjempepopulært arrangement for barn og foreldre. En gjeng med engasjert frivillige stiller opp trofast hver onsdag for å arrangere renn til barna. Med godt humør, uansett om det regner, blåser eller snør, for å lage en trivelig ramme for onsdagsrennene. En stødig starter sender ungene ut i løypa, mens vaflene stekes i bua. Vafler og varm saft etter gjennomført renn er et must for barna. Vi takker dere som alltid stiller opp, for innsatsen dere gjør for å skape skiglede i nærmiljøet.

 


Vi har flere andre aktiviteter gjennom året hvor vi er helt avhengige av frivillige krefter for å få gjennomført. Vi kan nevne Lyngen Halvmaraton, turneringer for aldersbestemt fotball, sonerenn på ski, trekkspillfestival og loppemarked. Her er det mange som er med på laget. Vi takker dere for det. 

 

Foreldrene til alle barna og ungdommene gir også et betydelig bidrag til klubbfellesskapet. Kiosksalg på kamper, dugnadsarbeid på våre idrettsanlegg, loddsalg er noen av de viktige bidragene fra alle dere som er foreldre i klubben. Like viktige bidragsytere er besteforeldre, onkler og tanter, naboer og venner. Ivrige publikum på våre arrangementer, hvor vi heier på alle som deltar. Vi takker dere!

 

idrettslaget har vi flere styrer for de ulike idrettsgrenene vi har i klubben. Alle disse folkene som er valgt inn her, bidrar til å legge til rette for all denne aktiviteten. Her jobbes det kreativt med å skape nye aktiviteter og sikre at klubben har en god nok økonomi. Vi takker alle dere for deres innsats. 

 

Vi vil også takke våre samarbeidspartnere, som er med å gjøre det mulig å ha ulike aktiviteter hele året. Vi takker Lyngen kommune, som legger til rette for at barn og unge skal ha gode oppvekstsvilkår. Gratis trening i Lyngenhallen, og gratis leie av andre lokaler, er viktig for at vi kan gi idrettstilbud gjennom hele året. Tusen takk!


Vi takker alle våre sponsorer, deres bidrag gir oss økonomi til å holde anleggene våre i orden, og holde oppe aktiviteter på alle nivå i klubben. Uten dere hadde det vært vanskelig å opprettholde våre tilbudDet er vi uendelig takknemlige for.


Vi ønsker også å takke alle dere som har vært aktive i klubben tidligere, som har stilt opp og utviklet L/K til det vi er idag. Vi har to flotte idrettsanlegg, og ei lysløype, og dette har ikke kommet av seg selv. Vi er en klubb med stolte tradisjoner og en lang idrettshistorie, det skal vi forvalte så godt vi kan.

 

Lørdag 10. september arrangerer vi Vår dag på Geitnes, som er et arrangement i forbindelse med Frivillighetens år. Vi lager til en aktivitetsdag for barna på dagtid, og quizkveld for de voksne på kvelden. Vi ønsker alle velkommen til å feire frivilligheten med oss.


 

I ei lita bygd i Nord-Troms er alle disse frivillige viktige for at vi skal kunne drive aktiviteter i idrettslaget. Vi føler oss heldige i LK som klarer å gi et så variert tilbud i bygda. Det leveres tusenvis av timer med frivillig arbeid gjennom året i Lyngen/Karnes. Alt dette skaper bolyst og gjør samfunnet rikere. Verdien av dette kan ikke måles i kroner og øre, men er et kvalitetsstempel på vårt samfunn. Vi bøyer oss dypt i støvet for alle dere frivillige, dere er unike hver og en. Takk!

 

På vegne av styret i Lyngen/Karnes IL

 

Tone Iversen

styrelederMeld på lag til quizkveld!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Sep 2022
Tung dag på Tønsnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Sep 2022


L/K hadde mulighet til å distansere seg litt fra den verste nedrykksstriden, men mislyktes fullstendig. 


Etter en fin førsteomgang, der man kunne gå i garderoben med ledelse 2-1 , så raknet et redusert L/K-lag etter pause. Tabellnaboen vant til slutt 4-2 etter en omgang som tenderer mot årsverste for L/K, og Ulfstind kunne dermed gå forbi L/K på tabellen. Hjemmelaget fikk noen solide gavepakker fra L/K-forsvaret i andre omgang og scoret på to av dem. L/K på sin side evnet ikke å gjøre mye offensivt  og sånn sett var det fortjent at Ulfstind vant. 

Hjemmelaget tok også ledelsen i første omgang, men L/K utlignet og gikk i ledelsen i løpet av en hektisk tominutters periode, der først Gabriel Wikbo-Larsen og deretter Fredrik Johansen scoret. Gabriels mål kom etter litt tiki-taka på L/Ks venstreside ved Einar Skogheim og Fredrik Johansen. Wikbo-Larsen, i form av et hurtig tatt frispark,var også nest sist på Johansens mål. 

Det var L/K-sjanser nok til å lede mer før pause, men etter pause tørket det veldig opp offensivt for et L/K-lag som har slitt med sykdom i spillergruppa de siste dagene og som stilte redusert i dag også på grunn av HV-øvelse.

Uansett må man reise seg kjapt etter denne smellen. Neste helg venter en ny tøff bortekamp - mot Ishavsbyen. Skjeler man til tabellen, så ser man at hvert poeng teller fremover! 


* 16-åringen Gabriel Wikbo-Larsen er nå toppscorer alene for L/K i serien med sine syv mål. 


L/Ks lag: Hassan Tazabajev, Jørgen Skog, Aleksander Skatland, Vebjørn Isaksen, Isak Kristiansen, Fredrik Johansen, Kristian Bjørn Hansen (K), Mika Johnsen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst


Innbyttere: Marco Mathisen, Gard Grønvoll Sommerseth, Sander Kristiansen


L/Ks mål: Gabriel Wikbo-Larsen og Fredrik Johansen


Gult kort L/K: Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen


Dommer: Robin Ersfjord - traff ikke på alle avgjørelsene denne gangen.


————

L/K 2 tapte for øvrig 7-3 mot Hansjordnesbukta fredag kveld. Emil André Sørensen, Ayaz Abozeed og Sander Kristiansen scoret målene for L/K, som lenge holdt følge med serietoeren. 

Fra kampen tar vi med oss tre lekre mål, inkludert Ayaz Abozeeds aller første L/K-mål, William Waltenberg (15) sin aller første seriekamp, et gledelig comeback av Christian Karlsen og vikarkeeper Einar Skogheim - som sto en solid kamp i L/K-buret i mangel av en ordinær keeper.


L/Ks lag: Einar Skogheim, Aleksander Skatland, Hans Roar Karlsen Øvergård, Kristofer Waltenberg, Christian Karlsen, Håkon Fossmo, Vebjørn Løvland, Sander Kristiansen, Aleksander Larsen, Ayaz Abozeed, Emil Sørensen


Innbyttere: Tordar Eidet Karlsen, Jonas Rodahl Johansen, William Waltenberg