Velkommen til festival på Polleidet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Jul 2022

Mange camping- og trekkspillentusiaster har kommet til Polleidet allerede.

I morgen starter fem dager med trekkspillfestival på Polleidet. Nordnorsk Trekkspilltreff, som L/K arrangerer i samarbeid med Troms krets av Norske Trekkspilleres Forbund, er en tradisjonsrik sak som har gått av stabelen på Polleidet siden midten av nittitallet. 

Så har vi hatt to år med korona, men nå er treffet endelig tilbake. De første campingvognene har parkert for lengst på de gresskledde parkeringsplassene på Polleidet og det ventes et solid innrykk de neste dagene. 

Ivrige dugnadsarbeidere fra L/K har sørget for at både klubbhuset og området rundt er presentabelt, og nå er det meste klappet og klart for å ta imot gjestene - både campere, trekkspillere, andre turister og ikke minst lokalbefolkningen til fest og moro på Polleidet. 

Programmet for de neste dagene finner du her!
Intensiv uke med trening i Piteå

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Jul 2022

L/Ks A-lag har gjennomført 11 økter i løpet av en tettpakket uke i Piteå.

Etter at pandemien utelukket treningsleirer utenlands både i 2020 og 2021, var det endelig duket for L/Ks tradisjonstunge treningsleir i Piteå igjen. Spillere, trenere, lagledere og litt familie har hatt en flott uke i finværet ved Bottenviken. Treningsøktene, 11 i tallet, har kunnet avvikles i flott treningsvær - og til tross for en viss fare for solbrenthet, gnagsår og ømme muskler, så har treningsgruppa klart seg godt gjennom hele uka. 

Vinnere av internturneringen: Kristoffer Hansen Holst, Vebjørn Isaksen, Gabriel Wikbo-Larsen og Markus Karlsen Skogheim.

 

Fokuset for L/Ks hardtarbeidende trener Markus Karlsen Skogheim har naturlig nok vært på samspill og spillemønster, i tillegg til den gode effekten en slik leir har på samholdet i spillergruppa. Det sosial utenom treningene er selvsagt det essensielle i så måte, men samhold og god gruppedynamikk på treningsøktene er også viktig å dyrke fram. Da er treningsleirer som dette gull verdt. Det har vært konkurrert på banen i både fotballgolf, skudd o.l. og så har man tatt konkurranseelementet videre til blant annet gocart-banen, sandvolleyballbanen og quiz-kveld. 

Gard Grønvoll Sommerseth og Joakim Berg Bjørklund vant fotballgolfturneringen etter en svært jevn affære rundt omkring på stadionanlegget i Bergsviken. 

 

L/K har hatt treningsleirer i Piteå jevnt og trutt siden 1995 - over 20 i tallet - men gjennomsnittsalderen har nok aldri vært lavere enn i år. Vi har heldigvis et solid grunnfjell av spillere mellom 20-23, og så støttes det godt opp av yngre spillere - med yngstemann Vebjørn Beck Løvland, som nylig fylte 15. 

Tøying er viktig på treningsleir! 

 

Så er det gledelig at senjaværingen Fredrik Johansen er tilbake i laget og klar for innsats i høstsesongen. Fredrik taklet de 11 Piteå-øktene bra og blir en fin tilvekst offensivt for L/K. 

Treningen fortsetter hjemme i Lyngen denne uken og 6. august møter vi Skarp i Tromsø i høstsesongens første kamp