L/K tok fotballferie en halvtime for tidlig

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Jun 2022

L/K hang godt med i én time mot TUIL 2. Men så ble det vanskelig.

Det ble 5-0 til TUIL 2 mot L/K på TUIL Arena torsdag. Kampen, som var L/Ks siste før fotballferien var noenlunde jevnspilt lenge men den siste halve timen viste det unge TUIL-laget at de var hakket hvassere enn L/K denne gangen. Kanskje to hakk også etter hvert. 

Men 1. omgang var ganske jevnspilt, med kun et lite overtak til hjemmelaget i banespill. L/K lå trygt og godt defensivt, anført av en strålende Jonas Samuelsen som midtre midtstopper i en treer bal. L/K var også innstilt på å ta sjansen offensivt hvis den bød seg, men klarte når sant skal sies ikke å spille seg fram til så mange store sjanser. Det gjorde egentlig ikke TUIL 2 heller, men de klarte dog å score før pause - på en straffe etter en veldig uheldig idømt hands i L/K-feltet. 

I andre omgang holder L/K bra følge inntil vi får 3-0-målet. Etter det har de røde lite å by på og TUIL-guttene får trille ball mellom L/K-gutter som blir springende i mellom. Det blir man også sliten av, og med et redusert lag uten blant andre kaptein Kristian Bjørn Hansen og midtbanemotor Einar Skogheim ble det veldig vanskelig. 

Med 11 poeng på 11 kamper klarer de fleste som har gått ungdomsskolen på Eidebakken å regne ut poengsnittet for vårsesongen. Skulle vi klare å plukke det samme i høst, så bør det være håp om fornyet kontrakt i 4. divisjon. Og det er det overordnede målet i 2022. 

* Aleksander Skatland ledet laget i Markus Karlsen Skogheims fravær. 

L/K fra start: Hassan Tazabajev, Jørgen Skog, Marcus Hausner Christensen, Jonas Samuelsen, Joakim Berg Bjørklund, Sigve Ringbakken, Oskar Leiros, Vebjørn Isaksen, Gabriel Wikbo-Larsen, Marco Mathisen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Johan Gamst-Eriksen, Gard Grønvoll Sommerseth, Mika Johnsen, Kristofer Waltenberg

Dommer: Skule Ystad Skjei - meget god. Rolig og avbalansert. Falt ikke for fristelsen til å dømme kampen i hjel. Myndig, uten å måtte del ut masse kort. 

Gule kort: IngenHentet inn tomålsledelse - men null poeng til slutt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Jun 2022

L/K og Oskar Leiros hentet inn Storelvas ledelse på mesterlig vis, men så sviktet man når kampen skulle avgjøres.

Det ville seg ikke helt for L/K, med 11 lyngsværinger fra start, i bortekampen mot Storelva søndag. L/K kom under tidlig etter en corner og fikk også 2-0 i sekken etter halvspilt omgang. Men like før pause gir Kristoffer Hansen Holst seg og sine lagkamerater en skikkelig vitaminboost med en særdeles vakker redusering. 

Forspillet er at Oskar Leiros plukker opp en ball inne på Storelvas banehalvdel, går inn i banen og spiller inn sentralt til Gabriel Wikbo-Larsen. 16-åringen viser overblikk og spiller videre på ett touch til en skråløpende Kristoffer Hansen Holst. Holst tar et touch før han fra 25 meter sender av gårde ordentlig prosjektil som suser inn i hjørnet bak Storelva-keeper Andreas B. Løvland. En kandidat til årets L/K-mål fra 21-åringen fra Lyngseidet.

Pausen bruker trener Markus Karlsen Skogheim godt og 12 minutt ut i andre omgang så er Kristoffer Hansen Holst igjen på ferde. Og igjen er Gabriel Wikbo-Larsen nest sist på ballen. Det er Einar Skogheim som vinner en duell ute på venstrekanten og spiller inn til Wikbo-Larsen. Han slår en stikk ball til en Holst som har satt på turboen. I duell med en Storelva-forsvarer får Holst med seg ballen på mesterlig vis, og alene med Andreas B. Løvland gjør ikke Holst noen feil. Han setter sitt tredje seriemål for sesongen og sitt niende totalt i år.

Men utover i kampen skulle det vise seg at det er Storelva som har mest på lager. De spiller seg fint fram til 3-2 ti minutter før slutt. Og i det 86. minutt så blir det også 4-2 etter at balsfjordingen Audun B. Løvland, som var god for kvaløyalaget søndag, blir felt og får straffe. Den setter Jon Isak Ballari i mål og besegler skjebnen til L/K i en kamp som kunne bikket begge veier, men som Storelva er dyktig nok til å bikke i sitt favør.

På tampen blir det for øvrig skrevet aldri så lite fotballhistorie for L/Ks del. Da gjør Vebjørn Beck Løvland sin A-lagsdebut for L/K. Vebjørn er født 7. juli i 2007 og var således bare 14 år og 347 dager da han fikk sin debut søndag. Det i seg selv er tredje yngst i L/K-historien, etter Benjamin Johansen og Gard Grønvoll Sommerseth - som for øvrig også ble byttet inn sammen med Vebjørn søndag. 

Et annet vel så viktig poeng er at Vebjørn er fjerdegenerasjons Løvland som spiller for Karnes og Lyngen/Karnes. Oldefar Jens, bestefar Jarle og pappa Jens-Georg har alle akslet Karnes og L/K-trøya og nå har altså også Vebjørn fått sin debut. Det er nok unikt i klubbens historie, og at det skulle bli en Løvland som nådde den milepælen var ingen bombe. Vebjørn slo til og med onkel Andreas, som var 15 år og 79 dager da han seriedebuterte for L/K back in the days i 2008. Gratulerer til Vebjørn og familien! Så tar vi med at Beck-navnet til mamma Natalie også klinger veldig godt i Lyngen-fotballen. 

Vebjørn Beck Løvland, nærmest linjemannen, kommer innpå på A-laget for aller første gang. 

 

* 11 lyngsværinger fra start i en seriekamp. Vi trenger kanskje ikke mase for mye om det, men vi slår i alle fall fast at det ikke er mange lag på dette nivået i nord som kan matche prestasjonen det er å ha så mange egenproduserte spillere som holder bra 4. divisjonsnivå. 

* Keeper Håkon Mortensen Jensen nådde også en milepæl søndag. 15-åringen fikk sin seriedebut hjemme mot Ishavsbyen, da han kom inn som innbytter for skadde Mikal Biendl. Men nå startet han for første gang en A-kamp for L/K og den skiva fikset den pur unge oksvikingen godt. Flere gode redninger fra Jensen, som ikke virket preget av stundens alvor. Bra!

L/K fra start: Håkon Jensen, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Jørgen Skog, Sigve Ringbakken, Joakim Berg Bjørklund, Oskar Leiros, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Marco Mathisen, Marcus Hausner Christensen, Mika Johnsen, Gard Grønvoll Sommerseth, Vebjørn Beck Løvland

Målscorere L/K: Kristoffer Hansen Holst (2)

Gule kort L/K: Jørgen Skog

Dommer: Trond Haug - god.

L/Ks siste kamp før ferien er førstkommende torsdag - borte mot TUIL 2.

Aldri for sent å kåre Årets spiller

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Jun 2022


Markus Karlsen Skogheim ble Årets spiller i L/K i 2021.

Den nåværende L/K-treneren var L/Ks bestemann i den amputerte 2021-sesongen - en sesong som ble såpass amputert at L/Ks A-lag aldri rakk å ha årsfest. 

Dermed fikk klubben heller aldri gitt Markus det synlige beviset for at han var L/Ks fremste spiller i 2021. Men nå er det endelig gjort og Markus kan tre inn i rekken av gode L/K-spillere som har fått æresbevisningen opp gjennom årene.

Markus scoret ni mål i den halve 4. divisjons-sesongen, og scoret blant annet alle L/K-målene i 3-3-kampen mot Skarp på Polleidet. Han satte også blant annet et vakkert frispark mot Storelva på Storelva og scoret også på et fantastisk langskudd på samme bane - mot Kvaløya, i tillegg til at han sentral i det meste som skjedde offensivt i de fleste kampene han spilte. Markus tok også ansvar utenfor banen i en utfordrende sesong for L/K. Så prisen var høyst fortjent! 

Her har Markus Karlsen Skogheim akkurat scoret mot Skarp på Polleidet.

 

Markus valgte etter sesongen å ofre seg for trenerrollen i moderklubben og heller bruke Copa Mundialene på B-laget. Han står dermed med 122 kamper og 49 mål for L/K - ganske solide tall! 

24-åringen er nå L/Ks yngste ikke-spillende hovedtrener noen sinne, og har gått inn i trenerrollen med hud og hår.

Så var det bra at han rakk å bli Årets spiller før han la opp. Gratulerer med prisen, Markus!Tok poeng mot regjerende mester

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Jun 2022

L/K-guttene måtte svette og jobbe for det, men det ble hjemmepoeng i gresspremieren på Polleidet. 


L/K kunne nok i utgangspunktet ønsket seg litt mer overkommelig motstand i årets første kamp på Polleidet enn det rutinerte og velspillende laget fra Kroken, men det skulle vise seg at L/K-guttene taklet opponentene godt fra start til mål.


L/K gikk ut i en slags 3-4-2-1-formasjon med Marco Mathisen på topp - understøttet av Gabriel Wikbo-Larsen og Isak Kristiansen. Allerede etter seks minutter lå ballen i nettet, men det var det to spillere fra forsvarstreeren som stod for.  Kaptein Kristian Bjørn Hansen  var sist på ballen - Hansens tredje mål på tre kamper! 

Kristian, som fortjent ble kåret til Dagens L/K-gutt, lå og lurte på bakerste stolpe på et Jonas Samuelsen-frispark, og styrer kula kontrollert ned i motsatt hjørne. Samuelsen spilte for øvrig en ny veldig god kamp som én av tre L/K-stoppere. Han ryddet stort sett opp i stor stil når det var fare på ferde og Kroken prøvde seg med noe offensivt. 


Kroken har imidlertid et par X-faktorer på laget og én av dem er spissen Jonas Simonsen. Han fylte 30 år på kampdagen og feiret det med å utligne til 1-1 ettervern halvtimes spill. Simonsen ligger og lurer på offsidelinja, dog innenfor så vidt det var, og forfølger en lang pasning fra forsvaret. Simonsen vinner duellen med Kristian Bjørn Hansen og kommer alene med L/K-keeper Hassan Tazabajev. Hassan var meget god i L/K-buret i denne kampen, men her var det ikke sjans å redde. 1-1.


At det skulle bli det siste målet i kampen var det nok de færreste på Polleidet som trodde da, men sånn ble det. I andre omgang hadde L/K og Kristoffer Hansen Holst en ENORM sjanse til å ta ledelsen. Men med en utspilt keeper og fra fem-seks meter setter Holst ballen rett på en KIL-forsvarsspiller, som redder på streken. Like etter hadde Gabriel Wikbo-Larsen et godt skuddforsøk, men avslutningen føk utfor.

Senere i omgangen er det hjemmelaget som er heldig som ikke mister inn mål. Både Jonas Simonsen og Sander Østerås var frempå, men skuddene satt ikke helt for noen av dem. Kanskje var det uvante underlaget en del av forklaringen. Bortelaget hadde i tillegg et par farlige dødballer, og på spesielt én corner er det fullt kaos i L/K-forsvaret. KIL hadde også en ball i nettet, men den ble korrekt avblåst for offside. 


Man kan mene mye om å bare spille uavgjort på hjemmebane, men faktum er at L/K var en solid underdog foran denne kampen. Derfor skal L/K-guttan ha ros for både den taktiske gjennomføringen og den knallharde jobbingen som samtlige la for dagen torsdag. L/K-trener Markus Karlsen Skogheim kan også klappe seg på skuldra for å ha truffet med taktikken og laguttaket. L/K spiller med en glød og intensitet som er artig å se. Det blir det også poeng av.

Gledelig publikumsoppmøte på Polleidet på en torsdag kveld. Fullsatt blir det aldri på en stadion som Polleidet, men «hovedtribunen» var da ganske velfylt.


* En aldri så liten milepæl for Kristian Bjørn Hansen, som nådde 150 A-kamper for L/K! Med det passerte han den gamle L/K-keeper Lars-Andreas Wikbo. 

Kristian Bjørn Hansen leder laget ut på banen i sin 150. kamp for moderklubben. 


* Jubileum også for Kristoffer Hansen Holst og Joakim Berg Bjørklund. Kristoffer spilte sin 80. kamp og har nå 46 kamper opp til sin far Henning Hansen. Joakim, på sin side, spilte sin kamp nummer 70 på A-laget. 


L/K fra start: Hassan Tazabajev, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen (K), Jonas Samuelsen, Jahn Petter Hellebust, Joakim Berg Bjørklund, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Isak Kristiansen, Gabriel Wikbo-Larsen, Marco Mathisen


Innbyttere: Martin Mikkelsen, Oskar Leiros, Jørgen Skog og Johan Gamst-Eriksen


Gule kort L/K: Isak Kristiansen


Dommer: Hallgeir Bertelsen - god kamp, attpåtil med bare én assistentdommer.Gabriel berget dagen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Jun 2022

Når L/K holdt på å rote bort seieren, kom Gabriel Wikbo-Larsen moderklubben til unnsetning.


Fredag fylte førsteelleverens yngstemann Gabriel Wikbo-Larsen 16 år. Dagen etter ble han tomålsscorer i den dramatiske 4-3-seieren i TiTo-kampen mot Kvaløya. 


I en kamp som bølget fram og tilbake, både på banen og i scoringsprotokollen, så klarte L/K å trekke det lengste strået. Men det holdt hardt. KSK ledet 1-0, og utlignet også L/Ks ettmålsledelse to ganger før Wikbo-Larsen slo til på overtid. 

KSK ledet altså 0-1 til pause etter en scoring av Aleksander Kvikne - på brassespark til og med. L/K hadde en dårlig start på kampen, men kom seg utover i omgangen. L/K fikk en Kristian Bjørn Hansen-scoring annullert for offside, en avgjørelse dommer Peder André Amundsen tok uten assistentdommer (Dommertrioen var en duo lørdag). Videoen i ettertid viser at den avgjørelsen var helt unødvendig. Hansen er ikke offside. 

Etter 33 minutter går Karl Erik Bjerkan altfor hardt inn i en takling på Sigve Ringbakken og dommer Amundsen fant fram det røde kortet. Kanskje bittelitt strengt, men det var i alle fall en oransje takling. 


Så var det ikke så lett å se at det var 11 mot 10 det siste kvarteret av omgangen. Men i andre omgang så det straks bedre ut. L/K presset på fra start og fikk i gang kantspillet - spesielt på høyresiden med Kristoffer Hansen Holst. Og Holst var da også mannen bak 1-1, selv om målet var såpass rotete at han ikke får en ren assist på den. Innlegget skaper i hvert fall såpass panikk i KSK-forsvaret at en KSK-er, under press fra både Sigve Ringbakken og Kristian Bjørn Hansen beiner ballen rett i sistnevnte. Ballen går via keeper og i mål. 

På 2-1 gjør Gabriel Wikbo-Larsen det meste selv. Han bruker farten og teknikken sin til å ta seg inn i hjertet av KSK-forsvaret og i mangel av andre alternativer så slamrer han ballen i nettet fra 7-8 meter. Sterk prestasjon av unggutten!


KSK og Kvikne kontret og satte inn 2-2 et kvarter før slutt, men L/K kom tilbake igjen med Marco Mathisen. Balsfjordingen har hatt lite spilletid i år, men var frisk på Geitnes i går. Han tar noen fine touch inne i feltet og en KSK-forsvarer blir utålmodig og takler Marco. Straffe. 

Den tar den taklede selv - på en overbevisende måte rett i nettaket. 


Så kom KSK tilbake atter en gang, denne gangen ved Henning Johnsen Tande. Der var L/K veldig oppsatt på at Aleksander Kvikne hadde stått i offside da skuddet gikk. Kvikne sto midt i skuddlinjen og er kanskje til og med nær ballen, men målet får stå. 


Og når det så ut til at kampen skulle ebbe ut med 3-3 dukket Gabriel Wikbo-Larsen opp og viser at avslutningsegenskapene stadig forbedres. Fart, løpskapasitet og teknikk er kjente Gabriel-egenskaper allerede, men skuddfoten er også særdeles intakt. Matchvinnerskuddet var det i hvert fall fart i og dermed ble han den store helten på Geitnes denne gangen med sine to første seriemål for sesongen og i hele karrieren for A-laget.


Alt i alt var en fortjent L/K-seier, men Kvaløya er et bra lag med mange gode enkeltspillere og skal ha mye kred for at de klarte å holde L/K på pinebenken gjennom hele kampen. De var også redusert mot L/K, men L/K hadde også sine spillere borte av ulike årsaker - blant annet Steffen Dreyer, Mathias Sørum, Yngve Kristiansen, Martin Mikkelsen, Isak Kristiansen og Joakim Berg Bjørklund. 


Mot 10 mann i 60 minutter burde L/K uansett ha lagt kampen til sengs lenge før Wikbo-Larsens matchvinnermål, men en god KSK-keeper parret med svake avslutninger fra L/K gjorde at spenningen levde helt til slutt. 

Dommer Amundsen la til sju minutter i andre omgang og på overtiden får også Aleksander Kvikne rødt kort. I en duell med Jonas Samuelsen mister spissen det litt og slår Samuelsen ned. Da måtte det bli rødt kort på KSK-spissen. 


På overtid rakk også Mika Johnsen å gjøre sin seriedebut for A-laget - 15 år og 291 dager gammel (Ur-debuten fikk han på A-laget i treningskamp mot Nordreisa 5. februar). 
Mika har jobbet og jevnt og trutt på trening og på L/K2, og har også vært ubenyttet innbytter i mange A-kamper i år. Han har også gjort en god figur på L/K2 og senest fredag hadde han begge assistene i 2-1-seieren over Storfjord. Så det var en fortjent seriedebut for sønnen til Dan-Håvard Johnsen. 

Mika Johnsen entrer banen for L/Ks A-lag for første gang.

 L/K har nå ti poeng etter åtte kamper og ligger på en finfin sjuendeplass på tabellen. Det er imidlertid tett bak L/K på tabellen, med mange lag på seks poeng. Kvaløya ligger sist med tre poeng, men de vil nok plukke endel poeng framover de også. Så det gjelder for L/K å fortsette poengfangsten. 


* L/Ks eldste utespiller lørdag, Jonas Samuelsen (29), ble kåret til Dagens L/K-gutt.

* Einar Skogheim fikk sitt sjette gule kort for sesongen og må sone i neste kamp. Einar nådde også en milepæl lørdag. Da spilte han sin 100. A-kamp for L/K! Det er én mer enn sin tidligere lagkamerat Joachim Olaussen. Neste mann på listen er ingen hvem som helst heller. Det er Andreas Løvland på 101 kamper.

* L/Ks image som ungt lag kan erstattes med «relativt rutinert». Kun tomålsscorer Wikbo-Larsen var under 20 år i startelleveren lørdag. Men ingen av utespillerne var altså over 30 heller. 

* Jahn Petter Hellebust debuterte fra start lørdag etter flere fine innhopp i tidligere kamper. Denne gangen fikk den 26-årige førdianeren 90 minutter på L/K-midtbanen og den tiden brukte han godt. 

* Keeper Andreas Mortensen har to kamper og to seire i L/K-trøya. 

* Sigve Ringbakken spilte sin 70. A-kamp for L/K.


L/K fra start: Andreas Mortensen, Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken, Oskar Leiros, Jahn Petter Hellebust, Jonas Samuelsen, Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Gabriel Wikbo-Larsen


Innbyttere: Marco Mathisen, Marcus Hausner Christensen, Mika Johnsen


Dommer: Peder André Amundsen, Skjervøy - fikk en tøff kamp i fanget og hadde nok trengt en assistentdommer til for noen av nøkkelsituasjonene. Men kommer seg godt i land til slutt. 


Gule kort L/K: Einar Skogheim, Jørgen Skog, Mika Johnsen


Neste kamp går allerede torsdag klokken 19.15 - hjemme mot Krokelvdalen. Det er også årets første kamp på Polleidet gress.L/K søker aktivitetsleder

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Jun 2022L/K etterlyser ungdom som vil jobbe som aktivitetsledere i sommer. Bli med på aktivitetsuke på Geitnes!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Jun 2022

Lyngen/Karnes arrangerer aktivitetsuker i sommer. Det vil du ikke gå glipp av.L/K hamnet i trøbbel mot Hamna

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Jun 2022

Kaptein Kristian Bjørn Hansen scoret sitt første mål for sesongen, men det var langt fra nok mot Hamna i dag.


Serielederen Hamna viste på Fløya Arena hvorfor de er nettopp serieledere. L/K ble satt skikkelig på plass og tapte til slutt 7-1. Hamna tok ledelsen allerede før det var spilt  10 minutter og ledet 4-0 til pause. 

Kristian Bjørn Hansens redusering kom tidlig i andre omgang på en heading etter en Einar Skogheim-corner. Men det var aldri snakk om noen opphenting og til slutt hadde altså Hamna scoret 7 - det siste nærmest på overtiden av overtiden. 


Hamna ble altså for gode i dag, men L/K må riste det småstygge tapet av seg. I årets TiTo-serie plukker alle lagene jevnt og trutt med poeng og det må også L/K gjøre for å holde den verste nedrykkskampen unna klubben. 

Neste helgs motstander er Kvaløya hjemme og der burde sjansene for poeng være større enn tilfellet var i dag. 


En liten fotnote til slutt: Mot slutten er Hamna igjennom og får avsluttet med et godt forsøk fra kloss hold. Men en sinnssyk reaksjonsredning av keeper Hassan Tazabajev hindret Hamna i å putte. Den var det rett og slett internasjonal klasse over! 


L/Ks lag: Hassan Tazabajev, Jørgen Skog, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Joakim Berg Bjørklund, Oskar Leiros, Sigve Ringbakken, Yngve Kristiansen, Gabriel Wikbo-Larsen, Jonas Samuelsen


Innbyttere: Marco Mathisen, Johan Gamst Eriksen


Gule kort: Einar Skogheim, Jonas Samuelsen


* Både Jørgen Skog og Marco Mathisen spilte sin 70. kamp for L/K lørdag.