Nedtur på Geitnes

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Mai 2022

L/K spilte veldig bra i kampens første 40 minutter. Det holdt ikke mot Ishavsbyen fredag kveld.


For til tross for en solid gjennomført 9/10-del av første omgang gikk L/K likevel i garderoben uten mål og med tre baklengs i sekken. Laget spilte med stor intensitet og selvtillit og skapte bra med sjanser helt til det første baklengsmålet kom. Etter det kom det ytterligere to mål - begge på headinger etter dødball. Dermed måtte L/K-guttene gå til pause liggende under med 0-3. Det var veldig flatterende for bortelaget, men samtidig er det lov å være effektiv. Og L/Ks jobbing på defensiv dødball var altfor dårlig da IFK satte 0-2 og 0-3. 

Og om noen likevel hadde trua på en opphenting i andre omgang, så ble de skuffet. Tvert imot måtte L/K gå målløse av banen etter 90 minutter - for første gang i år. Og det til tross for at Mathias Sørum fikk Steffen Dreyer som spisspartner i andre omgang. I stedet ble det som hadde vært en svært ufortjent stilling til pause et ganske fortjent sluttresultat til slutt. 


Det skjedde for øvrig en del på Geitnes fredag. Først og fremst gjorde keeper Mikal Biendl (23) sin seriedebut for L/K - attpåtil fra start.  Biendl har stått i mål for A-laget tidligere, men aldri i serien. Han ble dermed den fjerde keeperen til L/K på fire hjemmekamper. Og midtveis i første omgang var det duket for den femte også. Da pådro nemlig Biendl seg en skulderskade og da var scenen satt for en ordentlig A-debut, nemlig 15 år og 204 dager gamle Håkon Mortensen Jensen. Han er tidenes yngste L/K-keeper i serien, yngre enn både Jørgen Vil og Kristoffer Granås. Jensen har stått for L/K 2 både i fjor og i år, men har aldri stått for A-laget før fredag kveld. Jensen har fysikken i orden og klarte seg fint fra start. Baklengsmålene kunne han ikke lastes for og i andre omgang hadde han en kjemperedning da en IFK-spiss kom alene igjennom. 

Helt på tampen ble også en annen L/K-spiller skadet, nemlig Isak Kristiansen. Han skadet kneet sitt på overtid og er nok ute av dansen for en periode nå.


Seriedebut også for Yngve Kristiansen, som kom til L/K i vinter men som av ulike årsaker ikke har fått spilt i serien før nå. Bodøværingen gjorde en flott kamp på venstreflanken og var blant L/Ks beste. 


* Kaptein Kristian Bjørn Hansen ble kåret til Dagens L/K-gutt.


L/Ks lag: Mikal Biendl, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Joakim Berg Bjørklund, Martin Mikkelsen, Isak Kristiansen, Sigve Ringbakken, Yngve Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst, Gabriel Wikbo-Larsen, Mathias Sørum


Innbyttere: Håkon Jensen, Steffen Dreyer, Jørgen Skog, Oskar Leiros, Gard Grønvoll Sommerseth


Gult kort L/K: Isak Kristiansen 


Dommer:  Hallgeir Bertelsen - har ikke dømt 4. divisjon på flere år og det gikk kanskje an å se innimellom. Men gjorde tross alt en grei jobb - med bare én linjedommer i en litt knoklete kamp.Steffen headet inn seieren

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Mai 2022


Etter en skuffende forestilling sist hjemmekamp smakte det særdeles godt med tre poeng mot Ulfstind. Og matchvinneren ble en ung og lovende spiss fra Elvevoll.


2-1 seieren over Ulfstind på Geitnes lørdag kan tilskrives mange ting. Duellspillet til Joakim Berg Bjørklund, venstrefoten til Einar Skogheim, Den offensive farten til Kristoffer Hansen Holst eller den utrettelige jobbingen til Gabriel Wikbo-Larsen. Og mye mer! Men vi kommer likevel ikke utenom matchvinner Steffen Dreyer idag. Den gamle storscoreren rundet nylig 36 år, men han vet fortsatt utmerket godt hvor målet står - noe han beviste etter 77 minutters spill. Da headet han L/K i føringen etter at Kristoffer Hansen Holst forfulgte en presis pasning fra innbytter Jahn Petter Hellebust og la inn foran mål. Selv om innlegget var presist og ganske hardt, var det langt fra ferdigscoret. Steffen står på 10-11 meter og er presset av en Ulfstind-stopper, men får allikevel til en perfekt heading som fyker inn i hjørnet. Den er det faktisk ikke så mange som gjør etter Steffen. 


36-åringen spilte også ellers en viktig rolle i et L/K-lag som er proppet av innsatsvilje, krigermentalitet og løpskapasitet, men som ennå mangler litt på rutine. Dreyer har roen i spillet og mister aldri ballen. Forsvarerne klarer rett og slett ikke å komme innpå og det betyr at L/K har et oppspillspunkt og kan komme etter med kvikke og tekniske spillere som Kristoffer Hansen Holst, Gabriel Wikbo-Larsen, Einar Skogheim og Sigve Ringbakken. 

Mange av guttene i dagens L/K-utgave har spilt sammen siden miniputtelaget og det kan man merke innimellom. Det gjelder også i forsvaret, som spilte så disiplinert og godt også i borteseieren mot Valhall. På Geitnes lørdag måtte L/K klare seg uten både Marcus Hausner Christensen og kaptein Kristian Bjørn Hansen, som utgjorde 2/3-del av forsvaret mot Valhall. 

Sistnevnte måtte sågar kaste inn håndkleet på kampdagen med en skade. 


I tillegg var forsvarskjempen Jørgen Skog borte, men trener Markus Karlsen Skogheim gjorde grepene som måtte til. Joakim Berg Bjørklund ble flyttet fra vingbackrollen til stopper, Oskar Leiros tok Kristian Bjørn Hansens plass midt i midtforsvaret og Johan Gamst Eriksen ble satt inn på høyre vingback. I tillegg brakte også nykeeper Andreas Mortensen rutine og ro helt bakerst. Så var det bare å kjøre på, men til tross for en brukbart gjennomført omgang var det gjestene fra Ulfstind som ledet til pause. 

Da hadde L/K skapt klart mest, men det skurret litt angrepsspillet i likevel. Ulfstind scoret på én av sine to store sjanser i første omgang og var nok veldig fornøyd med ledelse til pause. 


I andre omgang må det være lov å si at Ulfstind trivdes godt med å være i ledelsen. Det gikk ikke like fort på alle dødballene og L/K lot seg prege litt av frustrasjon en periode. Men så kom det en litt heldig utligning, som skulle endre på det meste. Einar Skogheim har allerede scoret på tre langskudd i år, hvorav ett på frispark. Midtveis i andre omgang kom årets fjerde - fra ekstra langt hold denne gangen. Endel flaks var også invovlert, ettersom frisparket nok mest var ment som et innlegg. Men ballen seilte forbi hele Ulfstind-feltet og også forbi et par utstrakte L/K-bein og havnet i det lengste hjørnet. 1-1!

 

Etter at L/K også fikk 2-1 var det L/Ks tur til å ta seg litt bedre tid. Men man rakk likevel å presse fram noen vanvittige sjanser. Steffen Dreyer, Martin Mikkelsen og Kristoffer Hansen Holst hadde hver sin 110-prosentsjanse, Dreyer hadde kanskje flere enda, men det ble med de to målene denne gangen for L/K. Men det holdt. Ulfstind skapte lite gjennom hele andre omgang, og fortjente vel strengt tatt ikke mer enn et knepent tap. 

Med syv poeng på fem kamper skal L/K si seg fornøyd med sesongstarten. Men også denne kampen viser at man må kjempe og strebe for hvert eneste TiTo-poeng. Heldigvis er det en av de fremste egenskapene til dette L/K-laget. Det bærer håp om flere poeng utover. 


  • L/K-debut for Andreas Francisco Mortensen. Solid prestasjoner på det lille han får å gjøre. Kunne ikke lastes for baklengsmålet og var offensiv og fin fra start. God med ballen i beina også. 
  • L/K-debut også for Kristofer Waltenberg! 16-åringen rakk å komme innpå på slutten og kan dermed bokføre sin aller første A-kamp. Kristofer ble også den 31. L/K-spilleren som spiller A-kamp hittil i år - inkludert vinterserien. Det vitner om at L/K-trener Markus Karlsen Skogheim har en potensielt bred stall å velge fra når i alle fall brorparten er skadefri og kampklar.
  • Einar Skogheims fjerde mål for sesongen og en ny god kamp på midtbanemotoren. Fikk også sitt fjerde gule kort, hvilket betyr at han dessverre må stå over fredag mot Ishavsbyen.
  • Steffen Dreyer satte sitt 280. L/K-mål. Han debuterte på L/Ks A-lag i 2002, så han kan feire 20-årsjubileum i år. 
  • Vebjørn Isaksen vikarierte som kaptein i skadefraværet til sin jevnaldrende Jensvoll-kollega Kristian Bjørn Hansen. 
  • Kristoffer Hansen Holst ble kåret til Dagens L/K-gutt av den lokale juryen. Faktisk 21-åringens første også. Men Holst må ha vært farlig nært prisen flere ganger før, og nå var det i alle fall fullt fortjent at han fikk gavekortet fra Elektro-Sport.
  • Hyggelig med mye folk på tribunen på Geitnes i går. Stemningen var uforskammet god til tider! Takk til alle sammen som møtte opp. Ny kamp mot Ishavsbyen fredag!


L/Ks lag: Andreas Mortensen, Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Joakim Berg Bjørklund, Martin Mikkelsen, Einar Skogheim, Johan Gamst Eriksen, Sigve Ringbakken, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst, Steffen Dreyer


Innbyttere: Jahn Petter Hellebust, Kristoffer Waltenberg


Gule kort L/K: Martin Mikkelsen, Einar Skogheim, Jahn Petter Hellebust


Dagens L/K-gutt Kristoffer Hansen Holst!

 

Andreas klar for L/K-buret

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Mai 2022

Andreas Francisco Mortensen er L/Ks nye keeper!

I helga signerte Andreas Mortensen papirene som gjør han til L/K-spiller. 35-åringen, med en solid keeperfortid i blant annet Skjervøy, Finnsnes, Nordreisa, Storelva, Ringvassøy og sist Kvaløya har sagt ja til å ta over hanskene i Lyngen/Karnes i 2022.

Mortensen hadde egentlig lagt hanskene på hylla etter fjorårssesongen, men heldigvis for L/K så har det begynt å krible litt i bein og hender til vannøyværingen. Dermed har L/K fått en rutinert og god keeper i stallen som for tiden i tillegg inneholder Hassan Tazabajev, Håkon Jensen og Mikal Biendl.

- Jeg er ivrig etter å få bidra for en tradisjonsrik klubb som L/K, er den korte og konsise meldingen fra Mortensen selv.

 Stallen inneholdt også Geir Morten Bartholdsen inntil for tre dager siden, men han har nå vendt hjem til Kåfjord og spill for IKIL. Bartholdsen rakk for øvrig å debutere i 4. divisjon for L/K mot Salangen før han tok turen over fjorden.

Andreas Mortensen blir nok imidlertid å få mer enn én kamp for L/K i år. Første sjanse blir hjemme mot Ulfstind kommende helg.
Og uansett har Hassan Tazabajev vist i de tre kampene han har stått i år at han også er en meget kapabel keeper. Senest i borteseieren mot Valhall var Hassan sikker og god. Det er betryggende å vite for L/K-trener Markus Karlsen Skogheim i den knallharde kampen for TiTo-tilværelsen.
L/K-trener Markus om årets første seier: - En fantastisk kollektiv prestasjon

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Mai 2022

Markus Karlsen Skogheim trekker fram lojale L/K-spillere som hovedårsak til årets første trepoenger.

L/K tok en fortjent 2-1 seier på TUIL Arena mot Valhall lørdag etter mål av Kristoffer Hansen Holst og Einar Skogheim.
Begge målene kom etter flott forspill og gode avslutninger. 1-0 etter 23 minutter er et langt oppspill fra
Valhall som Vebjørn Isaksen tar ned i forsvaret. Han spiller opp til Gabriel Wikbo-Larsen, som vender opp, dribler en mann og slår en lekker ball ut på venstrekanten til en Sigve Ringbakken på løp. Furuflatingen slår tidlig inn på direkten med venstre og ballen går igjennom forsvaret og på Kristoffer Hansen Holst på bakerste stolpe. Han ruller ballen rolig i mål fra kort hold. Nydelig angrep fra A til Å. 

 

Tredje for sesongen

Det samme er 2-0-målet fem minutter ut i andre omgang. Igjen er 15-årige Gabriel Wikbo-Larsen med på oppbyggingen. Han vinner ballen ute på høyrekanten og spiller til Joakim Berg Bjørklund, som i sin tur slår i rom på en løpsvillig Kristoffer Hansen Holst. Kristoffer kroner skråløpet sitt med å vende bort Valhall-forsvareren sin, og spiller inn til Einar Skogheim, som ligger og lurer på 16-meteren. Einar tar et kjapt touch og smeller ballen i mål med venstra - hans tredje seriemål for sesongen.

Mål og assist på Kristoffer Hansen Holst mot Valhall.

 

Valhall får en redusering ti minutter før slutt, og litt nerver kryper nok inn i L/K-laget. Men solid kollektiv jobbing og en god Hassan Tazabajev i L/K-buret sørget for tre viktige poeng. L/K spiller en strålende kamp defensivt, både i den sentrale forsvarstreeren anført av kaptein Kristian Bjørn Hansen, og tvers igjennom til spissene. Valhall skaper lite bortsett fra målet og en enorm sjanse på 0-0 og det er mye L/Ks fortjeneste.

Lojale

De gode enkeltprestasjonene til tross: Etter kampen fokuserer L/K-trener Markus Karlsen Skogheim vel så mye på alt grovarbeidet bak seieren. 

- Ja, det var en fantastisk kollektiv prestasjon. Guttene er lojale ovenfor kampplanen og vi lykkes med det vi har trent på, sier Karlsen Skogheim.

Han lot seg imponere av løpsviljen til spillerne i kampen mot Valhall - et lag vi tapte 5-1 for bare fire dager før sesongstart.

- Det høye presset var presist og stopperne turte å støte ut av leddet og være aggressiv. Men det viktigste av alt var at vi sprang ufattelige mange meter, sier Skogheim.

Seieren lørdag kom i tillegg med en rekke spillere borte. Heldigvis har Skogheim gode folk som kan komme inn og gjøre en strålende jobb.

- Vi møtte jo samme lag og tapte 5-1 uka før seriestart. Da hadde vi attpåtil et, på papiret, minst like sterkt lag også. Så progresjonen er jo udiskutabel, sier Karlsen Skogheim.

- Deilig

Matchvinner og lillebror Einar er ikke uenig i trenerens vurdering av kampen.

- Det var deilig og endelig få tre poeng i banken! Vi spilte en god kollektiv kamp og fulgte kampplan. Så var det va fint og få satt inn 2-0 målet. 1-0 målet er tatt rett ut fra lærerboka, og er målet som bør trekkes frem. Gabriel har fin ro og velge ikke å spille på førstebevegelsen. Han finner Sigve som kommer på et elegant løp på venstresiden og Sigve slår et perfekt innlegg med venstrefoten inn til Kristoffer som enkelt sett ballen i nettet, sier Skogheim.

Matchvinner: Einar Skogheim (til høyre)

 

2-0-målet beskriver han slik:

- Veldig flott gjort i forkant av Kristoffer. Så får jeg ballen i mellomrommet utfor 16-meteren, og de situasjonene har jeg fått litt teken på. Veldig gøy!

Mer struktur

Til tross for flotte offensive prestasjoner på målene og på flere av de andre større sjansene til L/K, så ser Markus Karlsen Skogheim forbedringspotensialet offensivt for L/K-laget som lørdag - med unntak av Gabriel Wikbo-Larsen, utelukkende besto av spillere født mellom 1998 og 2002.

- Litt mer besluttsomhet og struktur offensivt så er vi inne på noe. Men vi har treningsvillige og gode gutta så det får vi nok til. 

Ser framover

Neste helg venter Ulfstind hjemme. En viktig kamp mot et av lagene som ligger bak L/K på tabellen nå. Og ekstra viktig etter det sure tapet for Salangen i forrige hjemmekamp.

- Skal vi bite fra oss i år må vi være best på alt som er gratis. Og det var vi mot Valhall. Nå ser vi fremover og glede oss til en hard treningsuke før vi møter Ulfstind hjemme, sier Markus Karlsen Skogheim.

* Vebjørn Isaksen spilte sin 120. A-kamp for L/K etter debuten sin i 2015-sesongen. Også Joakim Berg Bjørklund, Marcus Hausner Christensen, Einar Skogheim og Kristian Bjørn Hansen debuterte på A-laget den sesongen - som 14-15-åringer. Og Sigve Ringbakken debuterte året etter. Det betyr at selv om L/K-laget stort sett består av spillere i begynnelsen av 20-årene, så begynner mange å bli rutinerte folk. 

L/Ks lag: Hassan Tazabajev, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Isaksen, Sigve Ringbakken, Joakim Berg Bjørklund, Martin Mikkelsen, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst.

Innbytter: Jørgen Skog

Dommer: Tom Erik Johannessen - God

Gule kort L/K: Marcus Hausner Christensen og Einar SkogheimComebackenes dag endte med tap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Mai 2022

Det lå an til en riktig så fin dag på Geitnes, men så ville det seg ikke helt for L/K likevel. Dermed ble det tap.


Med en solid 11-er, sterk benk, og gledelige comebacks fra gammelguttan Øyvind Garfjell og Steffen Dreyer, så lå det nesten an til at L/K var småfavoritter til hjemmeoppgjøret mot Salangen. Gode prestasjoner mot Skarp og Finnsnes dannet bakteppet, men så taklet kanskje ikke L/K så godt å føre en kamp?

Salangen la seg i alle fall lavt fra start og L/K slet litt med å få maskineriet til å funke. Til tross for det skapte L/K farligheter i SIF-feltet og både Øyvind Garfjell, Gabriel Wikbo-Larsen og Jonas Samuelsen hadde svære muligheter til å score. Garfjell var en periode svært aktiv med venstrefoten sin, men klarte å snike seg unna målprotokollen - denne gangen. Han får nok flere sjanser til å pynte på målstatistikken sin i L/K-trøya. Der står det for øyeblikket 113 mål.

I stedet for en scoring til hjemmelaget er det gjestene som får det første målet. De hadde ikke skapt mye før en lang ball blir slått i bakrom og SIF-setter fart. L/Ks keeperdebutant Geir-Morten Bartholdsen nøler litt, men går så inn i duellen. SIF-spilleren er imidlertid først på ballen, og straffen er klar. Den setter Snorre Ratkje i mål og pauseresultatet blir 0-1. Veldig flatterende for SIF, men fotball handler også om å ta vare på sjansene sine og der var L/K second best i første omgang.

L/K fortsetter å produsere endel sjanser i andreomgang og at det ikke kom en utligning på et par av de største sjansene er et lite under. Kristoffer Hansen Holst var frisk da han fikk sjansen etter pause, men skulle absolutt satt sjansen sin etter 50 minutter.

Salangen derimot var effektiv og puttet på til 0-2 etter en drøy time. Og sakte men sikkert tørket L/Ks sjanseproduksjon også inn. Steffen Dreyer gjorde sitt comeback og viste at han har både touchen og spilleforståelsen intakt etter to og et halvt år på sidelinjen. Og helt på tampen viste han det alle hadde regnet med at han i alle fall ikke hadde mistet - nemlig evnen til å score mål. I det 94. minutt dukket han nemlig opp i SIF-feltet og satte årets første mål etter pasning fra Vebjørn Isaksen. Dermed plusser Dreyer også på de 278 A-lagsmålene han har for L/K. Nå har han 279 på 386 kamper!

Men det var også det aller siste som skjedde i kampen og L/K må bokføre sitt første hjemmetap for sesongen. 

* L/K-debut for keeper Geir Morten Bartholdsen, som bortsett fra straffesituasjonen klart seg fint i L/K-buret.

* Øyvind Garfjell spilte sin 250. kamp for L/K. Isak Kristiansen rundet 30 A-kamper.

* Venstrekant Sigve Ringbakken ble fortjent kåret til Dagens L/K-gutt og fikk et gavekort på Mathallen for innsatsen. 

L/Ks lag: Geir-Morten Bartholdsen, Jørgen Skog, Marcus Hausner Christensen, Kristian Bjørn Hansen, Joakim Berg Bjørklund, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Martin Mikkelsen, Gabriel Wikbo-Larsen, Øyvind Garfjell, Jonas Samuelsen

Innbyttere: Isak Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst, Vebjørn Isaksen, Steffen Dreyer, Oskar Leiros, Jahn Petter Hellebust

Dommer: Jonny Andreassen - fin kamp

Ingen gule kort til noen av lagene


Også L/K 2 spilte kamp lørdag - etter A-kampen. Der ble det tap 2-5 mot TIL 3 etter mål av Markus Karlsen Skogheim og Ian Harper. L/K 2 tok ledelsen både 1-0 og 2-1 men ungguttene fra Tromsø ble til slutt for sterke. 

L/K 2 fra start: Håkon Jensen, Sander Kristiansen, Kristofer Waltenberg, Vebjørn Isaksen, Vebjørn Beck Løvland, Mika Johnsen, Isak Kristiansen, Aleksander Larsen, Jahn Petter Hellebust, Ian Harper, Markus Karlsen Skogheim

Innbyttere: Jørgen Skog, Kristoffer Hansen Holst, Haakon Wikbo-Dale, Gard Grønvoll Sommerseth, Berger Eidet Karlsen, Richard Koch, Emil-André Sørensen

Gule kort L/K: Isak Kristiansen, Vebjørn Beck Løvland, Berger Eidet Karlsen

* Vebjørn Beck Løvland, sønn av Jens-Georg Løvland, gjorde sin seniordebut lørdag. 14-åringen får garantert flere kamper for L/Ks andrelag i løpet av sesongen.To flotte langskudd og bra gjennomført - men null poeng

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Mai 2022


 

L/K gjør en ny bra kamp mot solid motstand, men denne gangen ble det ikke poeng. 


Finnsnes hadde måttet trekke til «fiendeland» for å få spilt hjemmekampen mot L/K lørdag. Den svære hallen i Islandsbotn, hjemmearena til FK Senja, var nemlig arena for oppgjøret mellom FIL - L/K. 

L/K stilte i 3-5-2 med nøyaktig samme ellever som klarte 1-1 hjemme mot Skarp i sesongåpningen, men denne gangen var det solid med rutine også på benken. 

L/K har også oppskriften klar fra forrige kamp: Beinhard, oppofrende jobbing og intensitet over hele linja. Og selv om L/K-guttene er trofast mot oppskriften også mot FIL, men får likevel større problemer i første omgang enn mot Skarp. Finnsnes er langt hissigere på grøten både i duellspillet og med tanke på viljen til å kjøre hurtige angrep. L/K slipper inn to mål og klarer bare sporadisk å skape noe i første omgang. Nærmest kommer Kristoffer Hansen Holst etter alldeles strålende jobbing på høyrekanten av Isak Kristiansen, i tillegg til at Jonas Samuelsen hadde et par gode skuddforsøk. 

2-0 etter 45 minutter, og i pausen gjør L/K-trener Markus Karlsen Skogheim tre bytter. Marcus Hausner Christensen kommer inn på stopperplass for Vebjørn Isaksen, Mathias Sørum erstatter Kristoffer Hansen Holst på topp og Joakim Berg Bjørklund tok over på høyrekanten for Isak Kristiansen. 


L/K spiller en langt bedre 2. omgang, men likevel står det 4-0 til hjemmelaget etter en gjennomløping i midten og et litt billig straffespark. Da kunne man frykte at det skulle rakne enda litt mer, men i stedet viser L/K-guttene både mental og fysisk styrke de siste 20 minuttene. Kanskje hadde FIL tatt ut for mye i starten, men uansett: Einar Skogheim setter først inn 4-1 på et fantastisk frispark fra 21-22 meter via stolpen og inn. Da var det spilt 78 minutter. Så er det et nytt frispark fem minutter senere som Sigve Ringbakken triller til sin jevngamle L/K-kollega Skogheim. Einar står udekket drøyt 30 meter fra mål når han mottar ballen, tar et godt touch og smeller inn en ny redusering fra et par meter lengre ut enn det første målet. Flott prestasjon av unge Skogheim, som tok godt tak for L/K også mot FIL og var L/Ks bestemann en med lagets yngstemann Gabriel Wikbo-Larsen. 

Nå fikk L/K virkelig blod på tann og med litt flaks og dyktighet kunne laget scoret flere mål på slutten. Spesielt dobbelsjansen til Kristoffer Hansen Holst, som kom inn igjen i andre omgang, var stor. At det likevel ble tap, kunne L/K-guttene ta med fatning. Igjen står man distansen ut og selv om FIL fortjente seieren, så ga de røde aldri opp. Det kommer garantert godt med når man møter litt mindre kvass motstand enn et lag som senest i fjor spilte i 3. divisjon. 


  • Martin Mikkelsen (24) gjør sin debut for L/K etter overgangen fra Nordkjosbotn. Mikkelsen kan spille midtstopper, men kan også gjøre en jobb sentralt på midtbanen. Fin forsterkning for oss! Martin prøvespilte for øvrig allerede for seks år siden for L/K, men den gangen kom han ikke over fra NIL. 

L/K fra start: 

Hassan Tazabajev, Jørgen Skog, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Oskar Leiros, Isak Kristiansen, Gabriel Wikbo-Larsen, Jonas Samuelsen, Kristoffer Hansen Holst


Innbyttere: Mathias Sørum, Joakim Berg Bjørklund, Marcus Hausner Christensen, Martin Mikkelsen, Marco Mathisen 


Gule kort L/K: Einar Skogheim, Isak Kristiansen


Dommer: Egil Bertheussen - Sørreisa. Takler en ganske intensiv kamp med mange situasjoner godt. Er rask og trygg i avgjørelsene sine, også de som er 50/50, og lar seg ellers ikke hefte for mye av ytre press, eller gnelling fra spillere og andre.