Spilleravgift for 2022 og nye L/K-klær

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Apr 2022

Nå står fotballsesongen for døra, og tiden er kommet for å sende ut faktura for spilleravgift. I år skal alle ha nytt sett med klær, hvor vi skal trykke på logo til våre sponsorer. Vi fortsetter med utstyr fra Umbro, og i år følger det med genser/jakke, t-skjorte, shorts og strømper i klespakken. Man kan velge om man vil ha jakke eller genser. I tillegg kan man kjøpe en fotballbag med Lyngen/Karnes logo på.

Det er viktig at vi som klubb har like klær, dette bidrar til å skape lagfølelse og en felles identitet. Sponsortrykk på klubbklærne er også en del av våre forpliktelser ovenfor våre sponsorer.  

Styret har justert litt på spilleravgiften fra tidligere år.

Spilleravgift for junioravdeling 6-15 år:                  kr 800

Søskenrabatt                                                           kr 300 pr søsken

Spilleravgift for senioravdeling                               kr 1500

Klespakke                                                                kr 1000

Bag (de som ønsker kan bestille denne)                 kr 450

Hvert lag må melde fra til sin lagleder hvilken størrelse som skal bestilles til hver enkelt spiller. Frist for å melde fra om dette er mandag 2.mai.

Trang økonomi?
 
For familier med trang økonomi finnes det støtteordninger, hvor barn og unge kan søke om å få dekket sine kostnader til å delta i fritidsaktiviteter. Har du behov for økonomisk støtte så gi beskjed til lagleder, daglig leder eller en annen du har tillit til i klubben. Alle henvendelser behandles konfidensielt. Det er klubben som søker om kostnadsdekning for de det måtte gjelde. Svak økonomi skal ikke være et hinder for at barna skal kunne delta på aktiviteter. Les mer om ordningen her:  https://www.rodekors.no/tilbudene/coop-dugnaden/

Dele opp fakturaen?
 
For de som har flere barn, og som synes det blir mye å betale samtidig. Be om å få fakturaen splittet i flere delfakturaer. Send epost til roger@lyngenkarnes.no

Vi gleder oss til en sesong full av masse aktivitet, med Fair Play i sentrum!

 

 

 

 

 

 
Ett poeng gull verdt for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Apr 2022

L/K slet, kjempet og løp i 97 minutter og fikk betalt i form av ett poeng i sesongåpningen mot Skarp.

 


Det var egentlig bare været og publikumsantallet som tilsa på forhånd at dette skulle bli en flott dag for L/K. Hjemmelaget møtte seriefavoritten Skarp etter å ha tapt alle treningskampene i vinter, mot langt svakere motstand enn det rutinerte og samspilte Skarp-laget som stilte på motsatt banehalvdel lørdag. Senest tirsdag tapte for eksempel laget 1-5 i generalprøven mot Valhall. 

L/K hadde bare 19 dager tidligere takket ja til å overta den ledige plassen i TiTo etter at BOIF trakk seg, og dermed måtte laget omstille seg fra å være et bra 5. divisjonslag til å være et nederlagsdømt TiTo-lag. 

At L/K-trener Markus Karlsen Skogheim i tillegg manglet fire-fem spillere som normalt ville kjempet om en startplass, deriblant toppscorer Mathias Sørum, - óg slet med litt sykdom i den gjenværende kamptroppen, gjorde at oddsen var solid imot L/K fra start. 


Skogheim hadde dermed 18 mann i kamptroppen, inkludert seg selv. Det betød 15 lyngsværinger i troppen, pluss Lyngen-bosatte Jahn Petter Hellebust og de to keeperne Hassan Tazabajev og Geir-Morten Bartholdsen. Dermed ti lyngsværinger fra start i TiTo-åpningen, og med Tazabajev i mål. 


Og man kunne vel knapt bedt om en bedre start enn det L/K fikk etter bare to minutter spilt. Da slår L/Ks yngstemann, Gabriel Wikbo-Larsen (15), lekkert inn fra høyre og finner L/K eldstemann Jonas Samuelsen inne i feltet. 1-0 til hjemmelaget!


Årets første: L/Ks målscorer Jonas Samuelsen

 

Skarp ble muligens litt paff av den kraftige kalddusjen, men lot seg ikke prege nevneverdig utover i omgangen. De hadde god kontroll på et L/K-lag som måtte konsentrere seg om å forsvare seg, og som bare unntaksvis fikk angrepet helhjertig. Skarp hadde det meste av banespillet, men fikk på ingen måte lekt seg av den grunn. Bylaget måtte kjempe for hver centimeter på banen mot L/K-gutter som virkelig løp strømper og sko av seg, og som gikk i taklinger og hodedueller med livet som innsats. 

Gabriel Wikbo-Larsen tok for seg i duellene på midtbanen til L/K.

 


Etter 17 minutter får imidlertid Skarp betalt for overtaket sitt. Et godt regissert angrep på deres venstreside ender opp med at Thomas Aloyseous får god tid til å prikke inn utligningen fra 10 meters hold. Da var det nok noen L/K-ere som fryktet at det kunne komme flere i sekken. Men sånn ble det ikke. Skarp lette og lette etter rom og anledning inne på L/Ks banehalvdel, og hadde også noen dødballer som ble farlige, men L/K rodde seg greit i land til pause. 

L/K-trener Markus Karlsen Skogheim går igjennom taktikken i pausen. 

 


Andre omgang ble lik den første i og med at Skarp beholdt føringen og ballbesittelsen. Og i andre omgang kom de også til flere farlige sjanser enn i første. Skarps spielführer Thomas Kind Bendiksen fikk regelmessig vist fram pasningsfoten og overblikket og det var et par ganger at hele Geitnes så ballen i mål. Blant annet et stolpeskudd og påfølgende retur, og en heading på bakerste stolpe som Thomas Aloyseous på uforklarlig vis ikke får satt på mål. Oppofrende forsvarsspill og solide keeperinngrep fra Hassan Tazabajev holdt Skarp stangen, og da man kunne begynne å tro på ett poeng til L/K på slutten så vasker hjemmelaget fram et par virkelig fete sjanser. Jonas Samuelsen får to store muligheter på overtid, og også Kristoffer Hansen Holst var frempå, men vi får konstatere at det ville vært litt i overkant mye av det gode om alle tre poengene hadde blitt igjen i Lyngen. 

Dagens L/K-gutt: Jørgen Skog

 

Uansett: Ett poeng føles som en seier for L/K. Samtlige L/K-spillere spilte sin beste kamp for sesongen og jobbingen til spillere som Kristoffer Hansen Holst, Einar Skogheim og de andre L/K-spillerne var rett og slett imponerende. Klarer man å bygge på de defensive prestasjonene fra lørdagen og i tillegg klarer å by på litt mer offensivt så kan det bli flere gode stunder med Skogheims menn. 


  • L/K blir omtalt som et ungt lag, og det stemmer. Men det er ikke snakk om noe juniorlag heller. Gjennomsnittsalderen på elleveren i går var på 21,5 år og den eneste spilleren som er født etter 2002, og som holder junioralder, er 15 år gamle Gabriel Wikbo-Larsen. Resten av spillerne, med unntak av 95-modell Leiros og 92-modell Samuelsen født mellom 1999 og 2002 og de fleste har spilt mange sesonger på A-laget for moderklubben. 
  • Jahn Petter Hellebust (26) fikk sin offisielle debut for L/K. Førdianeren er lærer på Eidebakken skole og fikk et hektisk innhopp mot slutten av kampen, der han fikk være med og bidra til at L/K berget ett poeng. 
  • Jørgen Skog ble kåret til Dagens L/K-gutt og fikk med det et gavekort fra Mathallen i Tromsø. Den nybakte 20-åringen var solid i forsvaret til L/K!


L/K fra start: Hassan Tazabajev, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Jørgen Skog, Isak Kristiansen, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Oskar Leiros, Gabriel Wikbo-Larsen, Kristoffer Hansen Holst, Jonas Samuelsen


Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Hahn Petter Hellebust


Gule kort L/K: Einar Skogheim og Jørgen Skog 


Dommer: Tom Erik Johannessen - en god prestasjon med fløyta, spesielt ettersom han ikke hadde linjedommere til å hjelpe seg
1-5 i generalprøven

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Apr 2022

L/K måtte tåle tap i siste kamp før helgens seriestart. 

Divisjonskollega Valhall vant til slutt 5-1 på TUIL Arena i en treningskamp i kveld. En ganske jevn kamp lenge, men L/K holdt ikke helt til mål. En tynn benk må ta litt av skylden for at det ble tungt på slutten, men uansett må det være flere spillere på plass når vi tar mot Skarp på Geitnes lørdag. 

Kristoffer Hansen Holst scoret L/Ks mål og nå er det full fokus på seriestart for spillerne. 

Så skal resten av klubben jobbe på for å få Geitnes klar til seriestart. Det var ganske usikkert mandag, men etter en større dugnad både av «banemannskap» og værguder, så ser det betraktelig bedre ut allerede tirsdag kveld. 

L/Ks lag: Hassan Tazabajev,  Jørgen Skog, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Isaksen, Isak Kristiansen, Gabriel Wikbo-Larsen, Joakim Berg Bjørklund, Yngve Kristiansen, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Mathias Sørum

Innbytter: Aleksander LarsenL/K takker ja til 4. divisjon

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Apr 2022

L/K-trener Markus Karlsen Skogheim kan begynne planleggingen for TiTo-spill i 2022.

Det er klart etter at L/K-styret i kveld besluttet å takke ja til kretsens tilbud om å overta BOIFs plass i 4. divisjon i 2022. 

Både fotballstyret og spillerne var innstilt på å ta utfordringen selv om det er kort tid til seriestart, og da var også hovedstyret klar på sin avgjørelse.

 - Styret i klubben har besluttet å takke ja på tilbudet fra kretsen om å overta plassen til BOIF i 4.divisjon. Vi har hatt en runde internt i løpet av dagen med både spillere og ledere, og alle er positive og motiverte til spill i 4. divisjon. Tilbudet om spill i 4.divisjon kom uventet, og laget må bruke de neste ukene til å omstille seg til spill i en divisjon høyere enn planlagt. Det gleder vi oss til, og vi ser fram til en spennende sesong for et ungt og sterkt LK-lag, sier L/Ks styreleder Tone Iversen etter styremøtet i kveld. 

Det betyr at det som var en planlagt kamp om opprykk i 5. divisjon i stedet blir en tøff kamp om poengene i TiTo-serien. L/K rykket ned med minst mulig margin i fjor, etter at Krokelvdalen failet i kvalikspillet.

Men L/K har klart å beholde mye av spillerstallen fra 2021-sesongen. Sånn sett skal man stå bra rustet til å bite fra seg en divisjon høyere, men samtidige har treningskampene så langt i vinter vist at man ikke får noe gratis heller. L/K-trener Markus Karlsen Skogheim har i alle fall en god del spillere å velge blant, så får flest mulig av dem intensivere sesongforberedelsene fram mot seriestart 23. april - i utgangspunktet hjemme mot Skarp.

L/K overtar nemlig i utgangspunktet terminlista til BOIF, men det blir kanskje noen justeringer. Vi kommer tilbake til endelig oppsett etter hvert. Uansett en gledens dag for Lyngen-fotballen, selv om det er synd at en annen distriktsklubb måtte kaste inn håndkleet nå. 

Kontaktperson for ytterligere kommentarer er styreleder Tone Iversen (m) 99023534.Det kan bli 4. divisjon på L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Apr 2022

BOIF har trukket laget sitt i 4. divisjon. Dermed får L/K tilbud om å overta plassen. 

Det har vært litt om og men rundt divisjonsstatusen til BOIF og dermed også L/K foran 2022-sesongen. BOIF berget seg såvidt fra nedrykk i 2021 med en litt bedre målforskjell enn L/K og L/K har derfor måttet forsone seg med at det blir 5. divisjon i 2022. 

Så kom det signaler tidligere i vinter at BOIF telte på knappene med tanke på 4. divisjonsspill. Allerede da var det aktuelt å trekke laget, men etter en nøye vurdering, samt at trenerløsningen falt på plass, valgte BOIF å fortsette forberedelsene til en ny sesong i TiTo.

Men i dag kom nyheten om at BOIF likevel har valgt å trekke laget sitt. Dermed er det Lyngen/Karnes som får tilbud om plassen i TiTo-serien i stedet. Den saken skal styrebehandles i kveld, og etter det skal Troms fotballkrets få beskjed om L/K takker ja til «opprykk» tre uker før seriestart. 

Styreleder Tone Iversen i L/K sier følgende om saken mandag ettermiddag: 

- Styret har møte klokken 21.00 ikveld. Da har fotballstyret kommet med sin innstilling om saken. Så etter klokken 21.00 engang så har vi et svar klart til fotballkretsen, sier Iversen. 

Kontaktperson er Tone Iversen på mobil 99023534.