Jahn Petter og Geir Morten debuterte i rødt

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Mar 2022

Jahn Petter Hellebust og Geir-Morten Bartholdsen er i gang i L/K-trøya.

I helgens Teigen Cup i Lyngenhallen fikk de to vist seg fram for Lyngen-publikummet for alvor. Geir-Morten er keeper som har tatt overgang fra Ramfjord nå, men som har stått mange sesonger for Indre Kåfjord. Keepersituasjonen har vært litt uavklart i L/K etter at Martin Brun flyttet til Alta, men med Bartholdsen på plass ser det langt bedre ut. 

Jahn Petter Hellebust er ikke helt ukjent i L/K-trøya. Han spilte noen kamper på B-laget i fjor, men i år er Eidebakken-læreren fra Førde inne i A-stallen. I Lyngenhallen viste han gode takter og beviste at han blir en fin forsterkning i stallen til trener Markus Karlsen Skogheim. 

Bartholdsen og Hellebust er sammen med Marco Mathisen, Aleksander Skatland og Yngve Kristiansen de nye i A-stallen i 2022, i tillegg til Jonas Samuelsen - som har tatt steget opp fra B-laget og satser på A-laget i 2022. Det samme har Ian Harper valgt å gjøre.  

I avganger er det så langt Joachim Olaussen (Nordreisa) og nevnte Martin Brun (BUL) som har forlatt. Tredjeplass i Teigen Cup

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Mar 2022


Det ble seier i bronsefinalen for L/K 1 etter en blandet turneringsinnsats i Teigen Cup i Lyngenhallen.


L/K måtte finne seg i å stille seg bak Skjervøys lag i favorittkøen til turneringen for Nord-Troms lørdag. Men det var Nordreisa som stakk av med seieren etter 1-0 over SIK i finalen. L/K gikk på et skuffende 1-4-tap mot NIL i den innledende runden, som ble spilt som enkel serie. Det var L/Ks dårligste kamp i turneringen, mens L/K paradoksalt nok var fullt på høyde med 3. divisjonslaget Skjervøy - som riktignok også stilte med noen mer uerfarne unggutter. Det ble dog tap 2-1, men kun etter at SIK fikk godkjent et mål på tampen som nok hadde blitt underkjent hvis det hadde vært mållinjeteknologi i Lyngenhallen.


L/K tok solide seire mot både L/K 2, Storfjord og Lyngstuva. Sistnevnte ble slått både i siste kamp i gruppespillet og i bronsefinalen. Marco Mathisen og Einar Skogheim knivet om toppscorertittelen, men balsfjordingen Marco havnet på syv mål, mens Einar fikk seks. Vebjørn Beck Løvland (14) fikk forøvrig spille for L/K 1 mot slutten av turneringen og kvitterte med to mål. Artig å se og veldig sterkt av guttespilleren - som nok får sin ordentlige debut på A-laget etter hvert også. 


Ungguttene på L/K 2 fikk det enda litt tøffere i L/K-hallen lørdag. Det ble en 0-0-kamp mot Storfjord og flere knepne tap. L/K 2 hadde for eksempel lenge brukbar kontroll på de kommende mestrene fra Nordreisa og var også veldig nær poeng mot Lyngstuva. 

Det ble imidlertid litt for lite punch fremover for L/K 2 og det ble med det ene målet til Yehya Alsuleman mot LSK. Men likevel mange positive opplevelser og gode prestasjoner. 


L/Ks mål: 

Marco Mathisen 7

Einar Skogheim 6

Kristoffer Hansen Holst 2

Gabriel Wikbo-Larsen 2

Vebjørn Beck Løvland 2

Sigve Ringbakken 1

Markus Karlsen Skogheim 1


I tillegg spilte Kristian Bjørn Hansen, Geir Morten Bartholdsen, Jahn Petter Hellebust og Vebjørn Isaksen.


L/K 2s mål:

Yehya Alsuleman


Resten av laget: Håkon Jensen, Mika Johnsen, Håkon Fossmo, Aleksander Larsen, Gard Grønvoll Sommerseth, Berger Eidet Karlsen, Kristofer Waltenberg, Emil Sørensen og Sander Kristiansen

L/K stiller to lag i Teigen Cup

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Mar 2022

Lørdag møtes Nord-Troms’ fotballag til dyst i Lyngenhallen. L/K stiller med to lag.

Framtid i Nord, i samarbeid med L/K, rakk akkurat å etablere Framtid i Nord Cup i februar 2020, før landet stengte ned på grunn av pandemi. 

To år etter er turneringen tilbake - denne gangen under sitt nye og flotte navn Teigen Cup. Navnet er en hyllest til FiNs mangeårige sportsjournalist Arne Teigen, og er selvforklarende for alle som har drevet fotball og idrett i Nord-Troms de siste 35 årene. Den pensjonerte journalisten er i tillegg kjent som fotballeder i både Lyngen IL, Furuflaten og L/K og vil forhåpentligvis bli å se i hallen lørdag. 

Der vil han og et forhåpentligvis tallrikt publikum få se seks lag som kjemper om turneringsseieren. L/K stiller to lag - L/K 1 og L/K 2. L/K 1 består av A-lagspillere, mens L/K 2 er en blanding av blant annet A-lagspillere og litt yngre krefter. 

I tillegg til L/Ks to lag stiller Nordreisa og Skjervøy med hvert sitt lag. Det samme gjør Storfjord og Lyngstuva. Lagene spiller enkel serie og de fire beste møtes så i finale og bronsefinale. 

Skjervøy er regjerende mester og må finne seg i et favorittstempel også denne gangen. Så får vi se hvordan ting fyker av i Lyngenhallen. 

L/K 1 og L/K 2 møtes til lokaloppgjør i første kamp klokken 11.00 og deretter går det slag i slag fram til finalen klokken 16.30. Kampoppsettet finner du her.

Og for de som får lang reisevei til Lyngenhallen lørdag, så streamer Framtid i Nord hele turneringen på sine nettsider - med solide kommentatorer og litt studio og intervjuer innimellom. 

Vel møtt i hallen eller på nett lørdag! 

Les mer om turneringen på Framtid i Nord!En kraftig forbedret L/K-utgave i Målselv

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Mar 2022

Til tross for et nytt tap leverte L/K årsbeste mot BOIF lørdag.


For etter flere stygge tap og shaky forsvarsspill i de siste kampene, var det en helt annen L/K-versjon som stilte til kamp i Bardufosshallen lørdag. 

L/K manglet en rekke sentrale spillere, blant andre begge toppscorerne Mathias Sørum og Kristoffer Hansen Holst, men hadde stort sett fin kontroll på BOIF i første omgang. Spesielt defensivt satt endelig trebackslinja - denne gangen satt sammen av Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen og Marcus Hausner Christensen - tre stykker som har spilt sammen på aldersbestemte lag siden de var små. 

Da hjemmelaget fikk straffe etter 27 minutter er det mer eller mindre første store målsjansen til BOIF. Den scorer dem på og dermed 0-1 til pause.

L/K hadde litt å by på også offensivt i første omgang, men da ble det med forsøkene. I andre omgang kom imidlertid målene også. Den nykomponerte spissduoen Marco Mathisen og Jonas Samuelsen jobbet hardt og mye gjennom hele kampen og sistnevnte gjør alt av forarbeidet etter 53 minutter før Mathisen kan sette inn dagens første L/K-mål. Da sto 1-2 til BOIF etter at de startet 2. omgang med å gå opp til 0-2. 

BOIF legger på til 1-3, men L/K kjemper seg inn i kampen igjen og får først presset fram 2-3 på et selvmål før Marco Mathisen blir felt syv minutter før slutt. Straffen setter han selv og dermed 3-3. Det ser også ut til å bli sluttresultatet. Men helt på tampen er L/K-spillerne passive på et utspill fra L/K-keeper Mikal Biendl. BOIF vinner ballen og setter fart mot mål. Biendl kommer ut og rekker ballen først, men klarerer den rett i den fremadstormende BOIF-spissen og dermed triller ballen mot mål og over streken. 


Skuffende og aldri så lite ufortjent også, men L/K og trener Markus Karlsen Skogheim kan ta med seg en god positivt fra denne kampen. Det var mange som spilte opp mot sitt beste denne gangen, og det var godt å se. Jonas Simonsen spilte sin første kamp for sesongen, og 29-åringen fra Naustneset, L/Ks eldstemann lørdag, var virkelig kvikk i samfulle 90 minutter. En solid mann å få i gang for L/K nå.


L/K manglet spillere som Jørgen Skog, Yngve Kristiansen, Aleksander Skatland, Mathias Sørum og Kristoffer Hansen Holst mot BOIF. De som fikk sjansen i deres sted viste at L/K begynner å få en brukbar stall foran årets sesong. 


* Oskar Leiros spilte sin kamp nummer 130 for L/K.


L/Ks mål: Marco Mathisen (2), ett selvmål


L/K fra start: Mikal Biendl, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Marcus Hausner Christensen, Johan Gamst Eriksen, Sigve Ringbakken. Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Oskar Leiros, Jonas Samuelsen, Marco Mathisen


Innbyttere: Aleksander Larsen, Aleksander Dreyer (lånespiller), Ian Harper, Gard Grønvoll SommersethNy målfest - med negative fortegn

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Mar 2022

Det ble en ny kamp med altfor mange baklengsmål for L/K i helga. Heldigvis scoret vi endel selv også. 

6-9 mot divisjonskollega Stakkevollan søndag vitner om at L/K fortsatt har mye å jobbe med defensivt. Og det gjelder hele laget - ikke bare forsvaret.

Kampen mot SIF startet med et sedvanlig tidlig baklengsmål for L/K. Mål av Kristoffer Hansen Holst og Mathias Sørum snur riktignok kampen for en stakket stund i første omgang, men L/K klarer ikke holde initiativet i kampen etter å ha tatt ledelsen. 3-5 til pause. 

Mathias Sørum, som var tilbake i vant scoringsform etter å innehatt servitørrollen i våre to første kamper i vinter, reduserte til 4-5 fire minutter ut i andre omgang. Så scoret SIF, før Gabriel Wikbo-Larsen reduserte til 5-6 midtveis i omgangen. Men etter det dro SIF i fra, og Marcus Hausner Christensens aller første A-lagsmål, etter 86 minutter, ble dessverre derfor bare av trøstemålsorten.  Inni der hadde Yngve Kristiansen også pådratt seg et rødt kort, hvilket ikke gjorde dagen bedre for L/K. 

* Martin Mikkelsen og Lars Hågensen var lånespillere i denne kampen. 

L/K fra start: Hassan Tazabajev, Sigve Ringbakken, Jørgen Skog (K), Martin Mikkelsen, Yngve Kristiansen, Lars Hågensen, Einar Skogheim, Gabriel Wikbo-Larsen, Marco Mathisen, Mathias Sørum, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Marcus Hausner Christensen, Aleksander Skatland, Gard Grønvoll Sommerseth, Johan Gamst-Eriksen

Gule kort L/K: Einar Skogheim, Jørgen Skog

Rødt kort: Yngve Kristiansen 

Dommer: Skule Ystad SkjeiÅrsmøte: Lederduo gjenvalgt og Lyngdal blir juniorleder

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Mar 2022

 Årsmøtet i L/K gjenvalgte i går Tone Iversen og Astrid Jørgensen Olsen som leder og nestleder i hovedlaget, mens fotball senior og fotball junior fikk nye ledere.


Rundt 20 stykker hadde møtt opp på Geitnes for å avvikle årsmøtet i L/K mandag kveld. Møtet ble avviklet i en svært konstruktiv og god tone, der temaene var blant annet sportslige oppturer og nedturer i 2021, rekrutteringen til barneidretten og også rekruttering av voksne ressurspersoner, planene for våre to idrettsanlegg, dugnadsinnsatsen denne sommeren, den generelle ståa økonomisk og ikke minst valgene.

Rolf Magne Hansen

 


Økonomisk så hadde L/K et underskudd på knappe 130.000 i 2021. Store investeringer på anleggssiden i året som gikk er en del av forklaringen der. 

Men avtroppende kasserer Rune Larsen, som fikk velfortjent heder og blomster som takk for 20 års styrejobb, kunne allikevel berette om en solid og god klubbøkonomi med penger på bok og lite løsgjeld. Han understreket likevel viktigheten av å fokusere på inntektsbringende tiltak i 2022, etter to år med pandemi. 


Sportslig så var det ikke fritt for at A-lagets nedrykk til 5. divisjon var et diskusjonstema på årsmøtet. Det ble ikke lagt skjul på at det var en solid nedtur for en tradisjonsrik klubb som L/K og at det er viktig å lære av det som har skjedd. Men samtidig uttrykte flere at det også er viktig å se fremover og brette opp ermene, slik at oppholdet på nivå 6 ikke blir mer langvarig enn nødvendig. 


Når det gjelder valgene, så hadde man fått på plass alle vitale funksjoner i forkant av møtet, slik at det stort sett bare ble for årsmøtet å klappe inn navnene. Gledelig både at folk som L/K-leder Tone Iversen og nestleder Astrid Jørgensen Olsen fortsetter, samtidig som det er like gledelig når nye navn melder seg til tjeneste. 

Kåre Karlsen

 

Veteranene Rolf Magne Hansen og Kåre Karlsen trådte ut av styresammenheng og fikk i likhet med Rune Larsen blomster for innsatsen. Begge to har gjort en uvurderlig jobb for klubben både i styrerommet og kanskje enda mer ute i felten. Og begge to fortsetter heldigvis sitt virke på «konsulentnivå» i klubben. Det er klubben svært takknemlig for. 


Styret i L/K hovedlag:

Tone Iversen, leder

Astrid Jørgensen Olsen, nestleder

Ole Olsen, kasserer

Agnes Johansen, medlem 


Styret L/K senior: 

Jens-Georg Løvland, leder

Arne Hugo Jenssen, medlem

Hans Roar Karlsen Øvergård, medlem

Linda Skog, medlem


Styret L/K junior: 

Renate Lyngdal, leder

Ola Haugsbak, medlem

Siri Rodahl Johansen, medlem

Cathrine Utsi, medlem


Anlegg: 

Ole Olsen, leder

Johnny Hansen, medlem


Kontrollutvalg:

Kåre Karlsen

Trond-Egil LarsenGod treningshelg - stygt vinterserietap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Mar 2022


Denne helge ble kontrastfylt for L/K-guttene og trener Markus Karlsen Skogheim.

For etter tre gode økter med rundt 20 mann i Lyngenhallen fredag og lørdag gikk laget på et sjokkartet 2-10-tap for Hamna - laget vi byttet plass med i divisjonssystemet i høst. 

L/K fikk en dårlig start på kampen med to baklengs tidlig og selv om man innimellom var på høyden, så var det ikke tvil om hvem som var det beste laget i Skarphallen søndag. Spesielt defensivt var det veldig mye rusk, og kanskje ble også det offensive spillet litt preget av at det sto 0-3 etter 13 minutter. Det var i alle fall mange som spilte langt under sitt normale nivå søndag. Kanskje var tunge bein en del av årsaken, men det skal ikke være en unnskyldning. Uansett kommer det nye sjanser til å vise seg fram allerede til helga - mot Stakkevollan.

Lyspunktene var ikke så mange denne gangen, men det var like vel litt å henge på juletreeet. Først og fremst Kristoffer Hansen Holst, som sto over hele treningshelga på grunn av skade, men som på grunn av mange kampforfall stilte til start søndag. Han scoret to mål og var god for L/K i denne kampen. To nye assist fra Mathias Sørum noterer vi oss også. 

Gledelig også å se nyankomne Yngve Kristiansen, og ikke minst den gamle L/K_kjenningen Aleksander Skatland i L/K-drakt. Begge har tatt overgang fra Stakkevollan og blir verdifulle for oss denne sesongen. I tillegg kommer en annen L/K_kjenning, Marco Mathisen, over fra Nordkjosbotn, noe som helt klart vil styrke oss offensivt.  Bodøværingen Kristiansen blir et nytt bekjentskap for L/K-publikummet, og vil nok gjøre seg bemerket med innsats og fart langs venstresiden. Han var med på alle øktene i Lyngenhallen og viste seg også fram i Skarphallen søndag. Velkommen til l/K til alle tre!

L/K hadde lånekeeper Ole-Petter Jacobsen mellom stengene søndag. Til tross for ti innslupne, sto Jacobsen en god kamp og hadde mange solide redninger. 

* L/K stilte uten spillere som Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken og Jørgen Skog mot Hamna. 

* Einar Skogheim rundet 90 kamper for moderklubben, mens Kristoffer Hansen Holst spilte sin 70. kamp for L/K.

L/K fra start: Ole-Petter Jacobsen (lån, Skarp), Oskar Leiros, Aleksander Skatland, Joakim Berg Bjørklund, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Yngve Kristiansen, Gabriel Wikbo-Larsen, Marco Mathisen, Mathias Sørum, Kristoffer Hansen Holst

Innbyttere: Ian Harper, Marcus Christensen, Håkon Fossmo, Mika Johnsen, Gard Grønvoll Sommerseth

Gule kort L/K: Yngve Kristiansen, Marco Mathisen

Rødt kort L/K: Ian Harper (to gule)

Dommer: Tom Erik Johannessen - god.