Målrik kamp - surt tap

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Aug 2021

Finnsnes 2  ble litt for sterke for L/K og Markus Karlsen Skogheim mandag kveld.

Det endte til slutt 4-3 til bortelaget i flomlyset på Geitnes i går kveld. Et skuffende resultat mot laget som lå på bunnen av tabellen foran denne kampen. Men gjestene spilte slett ikke som et bunnlag, og Akenaton Empa i særdeleshet var umulig å hanskes med for L/K. Han scoret like godt alle fire målene til FIL 2, og avgjorde med det kampen.

Det første målet kom allerede etter to minutter etter at L/K ikke klarer å få klarert etter en dødball, men senjaværingen Fredrik Johansen kvitterte etter et kvarters spill etter godt vingspill av Kristoffer Hansen Holst, som ble spilt lekkert fri av nettopp målscorer Iohansen i trekket før.

L/K kom mer med i kampen etter målet, men maktet aldri å få has på Finnsnes nummer 99. Empa scoret to mål til før pause og dermed hadde L/K et lite fjell å klatre i andre omgang.

I pausen la comeback-trener Dan-Håvard Johnsen om litt på formasjonene, for å få litt mer trøkk offensivt. Høyreback Vebjørn Isaksen gikk ut og myreværingen Sverre Meløy gjorde sin debut for L.K - som spiss - etter overgangen fra Nordkjosbotn. Og taktikken til Johnsen bar frukter tidlig. Allerede tre minutter ut i omgangen reduserer Markus Karlsen Skogheim for L/K etter en dødball der ballen blir headet i tverrliggeren først. Karlsen Skogheim, som var sentral og god for L/K, er først på returen fra aluminiumen og setter sitt første seriemål for sesongen.

Da var det nok flere enn de aller mest optimistiske som regnet med at L/K skulle kunne klare og bruke momentumet til å score et mål eller to til, men til tross for flere store sjanser så ble det tynt med mål.
Ikke før seks minutter på overtid får Markus Karlsen Skogheim treff på et frispark fra 25 meter, som går over muren og sniker seg inn i hjørnet via FILs keeper - som ellers hadde tatt det som kom hans vei de siste 45-46 minuttene. Karlsen Skogheim hadde blant annet en enorm sjanse etter en kontring der Kristoffer Hansen Holst løper fra alt i grønt og slår ballen på tvers i feltet til Skogheim. Alle forutsetninger er til stede for å score, men 23-åringen setter i stedet ballen over fra kloss hold. Dessverre hadde Akenaton Empa også scoret sitt fjerde for dagen i det 72. minutt, så Karlsen Skogheims mål ble bare et trøstemål på tampen av kampen. På Empas fjerde mål måtte dommer Jarle Evertsen tåle kritikk fra L.K-spillerne, ettersom stopper Jørgen Skog ble liggende nede med hodeskade etter en duell i oppspillet til målet. L/K-spillerne stoppet litt opp når Skog ble liggende, og kanskje burde dommeren vært mer proaktiv der. Skog måtte i alle fall forlate banen med en mulig hjernerystelse, og vi håper L/K-stopperen kommer seg kjapt etter trøkken.

• L/K-debut for Sverre Meløy, som for øvrig er sønn av tidligere Lyngen-spiller Jarle Ragnar Meløy. Han spilte for Lyngen på slutten av åttitallet, sammen med Sverres onkel Ole Meløy.
  • Aleksander Larsen (17) seriedebuterte for L/K, ett og et halvt år siden han debuterte i vinterserien.
  • Einar Skogheim ble av juryen kåret til Dagens L/K-gutt etter 96 minutter med knallhard jobbing på midtbanen til L/K.
  • Kristoffer Hansen Holst (20) spilte sin A-kamp nummer 60 for moderklubben.

L/Ks lag: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Marcus Hausner Christensen, Oskar Leiros, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Johansen, Markus Karlsen Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Joachim Olaussen.

Innbyttere: Isak Kristiansen, Sverre Meløy, Sigve Ringbakken, Gard Grønvoll Sommerseth, Aleksander Larsen

Dommer: Jarle Evertsen

Gule kort L/K: Marcus Hausner Christensen og Kristian Bjørn Hansen

Pressemelding angående trenersituasjonen i L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Aug 2021

Lyngen/Karnes IL og Håkon Norberg er blitt enige om å avslutte Håkons trenerengasjement i L/K. Dette etter ønske fra Håkon selv.

Lyngen/Karnes ønsker å benytte anledningen til å takke Håkon så mye for den innsatsen han har lagt ned for klubben siden han ble vår spillende hovedtrener i januar 2020.  Det har vært en krevende periode, med strenge restriksjoner i breddefotballen, men Håkon har vært dedikert til oppgavene sine tvers igjennom denne vanskelige tiden – en tid som fotballmessig kulminerte med at seriefotballen endelig kunne begynne å rulle igjen i forrige uke. Attpåtil med seier til L/K.

L/K hadde et sterkt ønske om at Håkon skulle fortsette som L/K-trener. Vi har hatt 100 prosent tillit til Håkon hele veien, og beklager det som nå blir utfallet. Vi ønsker Håkon lykke til i både trener- og spillerkarrieren videre!

Så er det likevel gledelig opp i alt dette at vi har klart å få en erstatning på plass. Lyngen/Karnes har gleden av å presentere Dan-Håvard Johnsen (53) som ny hovedtrener for resten av sesongen. Johnsen ble første gang trener for L/K foran 2002-sesongen og har siden hatt mange sesonger som trener for klubbens A-lag – hvor seriemesterskapet og opprykket til allnorsk foball i 2004 er ett av mange høydepunkt.

Vi tør påstå at Johnsen er blant de fremste trenerprofilene i Troms-fotballen og merittlisten hans er lang – både i L/K og i andre klubber. Denne høsten var han tiltenkt en kamplederrolle i L/K ettersom hele trenerteamet i utgangspunktet også spiller, men nå går han i stedet «all in» og blir hovedtrener ut 2021-sesongen. Vi er trygge på at det blir en veldig god løsning.

Dan-Håvard får med seg Joachim Olaussen og Oskar Leiros videre i trenerteamet til L/K, og disse tre skal jobbe videre sammen med spillerne, støtteapparatet og resten av klubben for å sikre at L/K får en best mulig sesong i 2021.

Kontaktpersoner:
Hovedtrener L/K, Dan-Håvard Johnsen (m) 400 28 560
Styreleder L/K, Tone Iversen (m) 990 23 534

Drømmemål av Fredrik - men null poeng likevel

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Aug 2021

Ishavsbyen - L/K 3-1: I en kamp der L/K kan si seg uheldig som ikke får med seg poeng, var Fredrik Johansens frisparkperle fra 25 meter den store beholdningen.

Sesongen er ung, men vi våger påstanden: Det kommer ikke til å bli scoret et finere frisparkmål i årets 4. divisjon enn det L/Ks nysignering Fredrik Johansen sto for på TUIL Arena lørdag. En time ut i kampen lader senjaværingen fra minst 25 meter og smeller ballen rett i vinkelen med høyreslegga - fullstendig utagbart for IFK-keeper Ken Arne Moldenæs. Uvanlig vakkert og en sikker kandidat til Årets mål i lokalfotballen.

Målet, og høydepunktene fra kampen, kan du se her!

En video av målet, og oppdateringene på L/K Facebook, finner du her.

Frisparket til Fredrik var en redusering til 2-1. IFK tok ledelsen etter 20 minutter og doblet den etter 40 minutter, men L/K var godt med i kampen hele veien og Kristoffer Hansen Holst hadde alene to stolpeskudd i første omgang etter henholdsvis et frispark og en gjennomløpning. IFK må dermed anse seg veldig heldig at de ledet 2-0 til pause.

2-1-målet til Fredrik Johansen kunne innledet en sluttspurt for L/K, men i stedet øker IFK ledelsen like etterpå når den gamle TIL-profilen Morten Moldskred glir igjennom L/Ks indre forsvar og setter ballen rolig i nettet bak L/Ks debutantmålvakt Khasan Ruslanovitsj. L/K spilte likevel en god omgang og hadde stort sett føringen resten av kampen. Laget kom til sjanser også, men den siste finishen satt ikke på TUIL Arena lørdag. Toppscorer Mathias Sørum måtte gå av banen for første gang i L/K-trøya uten å score. Han kom imidlertid til sjanser i denne kampen også, så det går neppe lenge til neste gang det blir nettsus for Mathias.

* Til tross for tre baklengs: Fin debut for Khasan Ruslanovitsj i L/K-buret i førstekeeper Martin Bruns jobbfravær. Betryggende også å ha Johan Valø som keeperinnbytter på benken.

* Kaptein Einar Skogheim spilte sin kamp nummer 80 for L/Ks A-lag.

Neste kamp er hjemme mot FIL 2 mandag klokken 19.15. Den kampen går på Geitnes, grunnet sen kampstart og manglende flomlys på Polleidet.

L/Ks lag: Khasan Ruslanovitsj, Vebjørn Isaksen, Joachim Olaussen, Marcus Hausner Christensen, Oskar Leiros, Markus Karlsen Skogheim, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Kristoffer Hansen Holst, Mathias Sørum, Fredrik Johansen.

Innbyttere: Tordar Eidet Karlsen, Sigve Ringbakken, Jørgen Skog

Dommer: Ragnar Dahl

Ingen gule kort

Godt å være tilbake på banen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Aug 2021

Markus Karlsen Skogheim (til venstre) og Oskar Kleveland Leiros (til høyre) er tydelig fornøyd med sin nye lagkamerat og tomålsscorer Mathias Åhgren Sørum etter seieren over BOIF tirsdag kveld.

Det ble seier i den mest etterlengtede serieåpningen i Torms siden krigens dager. Men den største seieren er at vi er i gang med fotballen igjen.

668 dager siden siste seriekamp, en 4-2-seier mot Finnsnes på Polleidet, var L/Ks beste menn igjen tilbake på banen for seriespill. Det endte til slutt med seier 2-1 etter to mål av seriedebutant Mathias Åhgren Sørum, assistert begge ganger av seriedebutant og L/Ks spillende trener Håkon Norberg. Det var ekstremt gledelig med en seier i starten av en sesong som mange lag skrider til med en viss uvisshet. Sesongen er halvert, så i praksis er hver kamp en sekspoengskamp. Da nytter det ikke å bruke en seks-syv kamper på å komme i form. Poengene må plukkes fra start, og det gjorde altså Håkon Norbergs menn i går kveld.

Kampen ble dekket i detalj minutt for minutt på L/Ks Facebook-sider, så vi går ikke i detalj på alle sjanser og hendelser her også. Men vi slår fast at L/K var det klart beste laget i første omgang, og at BOIF kan prise seg veldig lykkelig for at det sto 1-1 til pause. Da hadde L/K tatt ledelsen etter at Markus Karlsen Skogheim snappet opp et dårlig utspill fra BOIF-keeperen. L/K angriper tre mot én og Skogheim spiller fram Håkon Norberg. BOIF rekker imidlertid tilsynelatende å avverge situasjonen, men Norberg viser styrke og klarer å drible seg fri med flere forsvarere etter seg. Til slutt legger han inn foran mål og der er Sørum på plass og pirker inn ballen fra 30 centimeters hold.

Nordlys sendte direkte fra Polleidet tirsdag. Se kampen i opptak på nordlys.no!

Men L/K var ikke lenge i ledelsen. BOIF hadde i praksis ikke skapt noe som helst på L/K-forsvaret og seriedebutant Martin Brun i L/K-målet, men etter 42. minutter klarer BOIF å krige inn 1-1 etter en corner som L/K rett og slett ikke klarer å avklare, til tross for gjentatte forsøk. Erlend Fossbakk Lian får tilslutt satt inn sesongens første bortemål på Polleidet.

Om L/K ledet sjansestatistikken klart etter første omgang, så gjorde BOIF sitt beste i første halvdel av andre omgang for å utligne den statistikken.  Men L/K klarer å unngå baklengs, og utover i omgangen kommer det et par saftige muligheter også. Blant annet et susende tverrliggerskudd fra innbytter Fredrik Johansen – også han seriedebutant for L/K – og en gjennomløpning fra Mathias Åhgren Sørum som avslutter like utfor.

En sliten men glad kaptein Einar Skogheim kan sammen med sin lagkompis gjennom drøyt 15 år Marcus Hausner Christensen konstatere at det ble tre poeng i årets første seriekamp.

Men Sørum hadde ikke heldigvis ikke gjort sitt for dagen. Og 13 minutter før slutt plukker han opp et vakkert gjennomspill av Håkon Norberg, løper seg fri og setter den i mål bak BOIFS keeper Sigbjørn Løvhaug Nilssen. Da tok krampene også overhånd for Sørum, og han takket for seg like etter.
Begge lag ble da også slitne mot slutten av kampen og krampene kom tettere og tettere. Kanskje ikke så rart, situasjonen tatt i betraktning. BOIF makter i alle fall ikke noen særlig sluttspurt og L/K kan innkassere tre fortjente og uhyre viktige poeng.

Fin forhold for fotball på gressmatta på Polleidet tirsdag.

Gledelig med tre poeng, og nesten like gledelig å se oppmøtet fra publikum på Polleidet. Den nye tribune var godt besøkt, og i tillegg satt og stod det bra med folk rundt omkring ellers på stadion. Vi satser på at flest mulig av dem kommer tilbake til neste kamp!

• Vebjørn Isaksen (22) ble kåret til dagens L/K-gutt. Jensvollingen var bunnsolid på høyrebacken og var også veldig god offensivt – spesielt i første omgang.
  • Kristian Bjørn Hansen (22) kunne bokføre sin kamp nummer 130 for moderklubben. Han debuterte allerede som 15-åring i 2014, og har bortsett fra et lite opphold i Skjervøy spilt for L/K siden.
  • Joachim Olaussen spilte sin kamp nummer 90 i L/K-trøya. Han gjorde comeback etter å ha spilt 2015-2017-sesongen for oss, samt høstsesongen i 2018 og spilte en god kamp i midtforsvaret sammen med stoppermakker Jørgen Skog.
  • Marcus Hausner Christensen (21) har heller ikke spilt seriefotball for A-laget siden 2018, men han kom også inn til et comeback på Polleidet tirsdag kveld. Det ble også hans A-kamp nummer 50 i rødt.
  • Seridebuter for L/K for kvartetten Håkon Norberg, Mathias Åhgren Sørum, Fredrik Johansen og Martin Brun.
  • Mathias Åhgren Sørum har tre treningskamper for L/K i forkant av seriedebuten. Han har til sammen sju mål på totalt fire kamper, og et sånt målsnitt er det ikke mange L/K-ere som kan matche. Vi får håpe på en målrik høstsesong for tromsøværingen, som har tatt overgang fra Stakkevollan.

L/Ks lag: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Joachim Olaussen, Jørgen Skog, Oskar Leiros, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Markus Karlsen Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Mathias Åhgren Sørum, Håkon Norberg.

Innbyttere: Fredrik Johansen, Marcus Hausner Christensen, Isak Kristiansen

Gule kort for L/K: Kristian Bjørn Hansen og Vebjørn Isaksen

Dommer: Sander Teigen Badar – fin fremtoning på banen og tilsynelatende treffsikker på de fleste avgjørelse sammen med resten av trioen.

Ny tribune og «nytt» klubbhus

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Aug 2021

Solide oppgraderinger på våre stadioner foran høstsesongen.

Det har vært jobbet og donet godt både på Geitnes og på Polleidet i sommer og resultatet er godt synlig. Klubbhuset og kiosken på Geitnes har fått seg et solid strøk med maling, og tribunen har fått seg en runde med beis. Man har fått revet den gamle verandaen på nedsiden av klubbhuset og har fått ryddet ut litt skrot fra "loft og kjellere". I tillegg har uteområdene blitt klipt. Også innvendig har det skjedd ting - både på kjøkkenet og på hemsen, der L/Ks daglige leder Roger Jensen har kontor. Dugnaden har vært ledet av Astrid Jørgensen Olsen og Ole Olsen, som virkelig har gjort en strålende innsats på Geitnes de siste ukene! Pressedekning har de også fått

På Polleidet stadion kan man takke Kåre Karlsen, som har stått for oppgraderingene. Og det er ikke småtterier han har fått til. Kommentatorbua har fått seg en ansiktsløfting og ikke minst så har Polleidet stadion for første gang fått seg en ordentlig tribune! Kapasiteten er ikke på nivå med Europas største stadioner, men det er likevel duket for god stemning. Og for de som fortsatt foretrekker å sitte i naturen, så er det fortsatt rikelig med plass i bakken nedenfor. Det har også blitt ryddet kratt og buskas, slik at tribunesliterne har god utsikt til hele gressmatta.
Sesongåpning på Polleidet er tirsdag klokken 1915. Da tar A-laget imor BOIF til 4. divisjonskamp.

Da gjenstår det bare å takke Astrid, Ole, Kåre og alle de andre som har gjort en jobb i sommer. God høstsesong på både Geitnes og Polleidet!