Hovedoppgaven er å male klubbhuset, og da trengs det blant annet folk til å klippe gress rundt bygget slik at man kommer til med lift og stiger. Siden vi skal bruke malingssprøyte så må vinduene teipes og det trengs folk til å male med pensler og folk til å håndtere malingssprøytene.

Tribunen skal også beises og det blir også behov for kaffekokere og vaffelsteikere.
De som har pensler, både brede og smale, kan gjerne ta de med. Håndholdte gressklippere kan gjerne også tas med. Vi blir å jobbe hele dagen og trenger folk både på dagtid og ettermiddagstid.

Vi satser på å male hele helgen og fortsetter utover i uka til vi er ferdige. Vel møtt!

Bak fra venstre: William Sørensen, Yehya Alsuleman, Oskar Leiros, Aleksander Jensen, Gabriel Wikbo-Larsen, Gard Grønvoll Sommerseth, Vebjørn Isaksen, Tordar Eidet Karlsen, Jørgen Skog, Markus Karlsen Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Christian Karlsen, Berger Eidet Karlsen
Foran fra venstre: Samer Alsuleman, Einar Skogheim, Aleksander Larsen, Håkon Fossmo, Johan Valø, Håkon Jensen, Mikal Biendl, Odin Sørensen, Mika Johnsen, Nasim Shirzad, Marcus Hausner Christensen

Fin dag for internoppgjør på Polleidet fredag kveld.

Det var i sannhet et imponerende skue å se to fulle ellevere pluss reserver bestående av unge lyngsværinger entre gressmatta i finværet på Polleidet fredag ettermiddag.

Lagene bestod av en god blanding av spillere som er aktuell for 4. divisjon og andre som sikrer seg inn på 6. divisjonslaget til L/K - samt noen spillere fra L/Ks G15-lag, hvorav Gabriel Wikbo-Larsen allerede har debutert på A-laget, i tirsdagens treningskamp mot Ramfjord. Brødrene William og Odin Sørensen, som nylig gikk fra Glimt til Fredrikstad, var også hjemme i Lyngen og fikk seg en match med gamle lagkamerater. Samtlige 27 fikk vist seg fram for et ikke ueffent antall tilskuere på nytribunen på stadion.

Kampen i seg selv var tidvis intens, mens det i andre faser var litt mer feriefotballpreget. Dan-Håvard Johnsen ledet kampen med myndig og kyndig hånd. Det endte 6-3 til rødt lag etter to mål av Ian Harper, to av Kristoffer Hansen Holst og et hver av Isak Kristiansen og Nasim Shirzad. For blått lag scoret Yehya Alsuleman, Tordar Eidet Karlsen og Einar Skogheim. Sistnevnte på et klassefrispark med venstre fra drøyt 20 meter. Den var det i alle fall høyt divisjonsnivå på!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Jul 2021

Tirsdagens oppgjør mot Ramfjord ble den første L/K-kampen siden 8. mars 2020. Det er en seier i seg selv. At det ble seier i kampen mot ramfjordingene også, er en fin bonus.

Selv om det var kun en treningskamp, sågar en kamp der dommeren ikke dukket opp, så var det litt høytid over oppgjøret mot Vegard Bjørn Olsens menn på Fagernes tirsdag. Ikke siden 7-2 seieren over Ringvassøy i vinterserien i mars 2020 hadde A-laget til L/K hadde draktene på, så spenningen var nok litt ekstra til å ta og føle på sammenlignet med en normal treningskamp.

L/K stilte med en 19-mannstropp og kunne mønstre en ellever fra start som inkluderte de L/K-høyaktuelle spillerne Mathias Sørum og Fredrik Johansen og vår nye keeper Martin Brun.

RUIL tok ledelsen etter en corner i det femte minuttet og økte ledelsen på en ny dødball etter et kvarters spill. Kanskje dro RUIL fordel av å være litt varmere i trøya enn L/K ettersom de hadde et par treningskamper under beltet før oppgjøret, men i så tilfelle fant L/K tonen ganske kjapt. Både Tordar Eidet Karlsen og Kristoffer Hansen Holst hadde gode skuddforsøk som traff tverrliggeren, og Fredrik Johansen var svært nære en redusering etter 31 minutter da han ble frispilt på venstresiden av Markus Karlsen Skogheim.

Men etter 41 minutter løsner det. Mathias Sørum gjør forarbeidet og spiller til Isak Kristiansen på bakerste stolpe. Han setter L/Ks første mål siden Håkon Norbergs 7-2 mål i den allerede omtalte kampen mot Ringvassøy på kvinnedagen i fjor.

Og bare et par minutter senere står det likt i Ramfjord. Igjen er Mathias Sørum nest sist på ballen. Denne gangen havner ballen hos Kristoffer Hansen Holst på høyrekanten. Han avslutter sikkert i lengste hjørne.

Andre omgang blir langt mer sjansefattig. Men Mathias Sørum har aldri gått av banen for L/K uten å score (spilte to treningskamper for oss i vinter og scoret  to mål i begge), og gjorde det ikke denne tirsdagskvelden heller. Han tar en høy ball ned på kontrollert vis og tar den samtidig med seg rundt RUIL-stopperen. Sørum setter så fart i duell med restene av forsvarsstaben til de grønn-oransje og skyter plassert nede i hjørnet. Vakker scoring av Sørum!

Det var varmt på Fagernes tirsdag kveld - såpass varmt at det ble lagt inn en drikkepause midtveis i omgangene.

Dermed ble det 3-2-seier i kampen - et resultat som L/K kan si seg fornøyd med. RUIL er et bra 5. divisjonslag, men klarte ikke å skape mye mot et nykomponert L/K-forsvar med stopperparet Joachim Olaussen og Jørgen Skog i god form.

* Tre debuter for L/K i dag. Martin Brun og Fredrik Johansen spilte sine første kamper for L/K. Keeper Brun, opprinnelig fra Stokmarknes, har tatt overgang fra Storelva. Brun har bakgrunn fra blant annet Skjervøy og er en meget fin forsterkning for oss. L/K har for øvrig signert en keeper til, Khasan Tazabaev Ruslanovitsj, fra Varden.

Senjaværingen Fredrik Johansen vil også være en flott forsterkning for oss. Den offensive kantspilleren, sist sett på Nordkjosbotns 4. divisjonslag, har signert for oss nå og vil forhåpentligvis bli kjapt offisielt klar. Det samme gjelder Mathias Sørum, som kommer fra Stakkevollan og som var høyaktuell allerede før koronaen slo til i mars i fjor.

Mathias Sørum (til venstre) og Fredrik Johansen med solide offensive bidrag mot Ramfjord.

* Den tredje debuten var imidlertid av en litt annen art, nemlig en egenprodusert spiller i form av 15 år og 26 dager gamle Gabriel Wikbo-Larsen. G15-lagets kaptein fikk sitt innhopp ti minutter før slutt og gikk dermed i fotsporene til både pappa Lars-Andreas Wikbo, onkel Cato Larsen og ikke minst bestefar Tore Larsen - som alle tre har hatt svært solide karrierer på L/Ks A-lag. Når vi legger til at mamma Linn Maria Larsen var en av de beste damespillerne i hennes generasjon og at bestemor Ellinor Larsen var en pionér i kvinnefotballen i Lyngen IL på 70-tallet, så er det lett å slå fast at Gabriel har litt å slektes på. Neste karrieremål kan for eksempel være en seriedebut i løpet av året.

Gabriel Wikbo-Larsen debuterte for A-laget til L/K tirsdag.

* Sigve Ringbakken (20) spilte sin A-kamp nummer 50 for L/K, mens Oskar Leiros (26) spilte sin kamp nummer 120.

* Joachim Olaussen gjorde comeback for L/K. Han spilte sist for oss høsten 2018. Kampen tirsdag var hans 89. i L/K-drakt. Også Marcus Hausner Christensen presterte et comeback for moderklubben. Han var også sist på banen i 2018-sesongen og spilte tirsdag sin 49. A-kamp for L/K.

* Mathias Sørum har nå fem mål på tre kamper for L/K. Det er en småpen uttelling som vi kan håpe på fortsetter utover høstsesongen.

* Einar Skogheim (21) var kaptein for L/K.

* Ingen dommer møtte opp på Fagernes. Dermed tok lagene en omgang hver. Oskar Leiros dømte første omgang mens en gammel L/K-kjenning, RUILs storfjording Aleksander Heiskel dømte andre omgang. Det gikk fint i begge omganger, og det skal både spillerne og dommerne ha ros for.

L/K fra start i 4-3-3: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Joachim Olaussen, Jørgen Skog, Tordar Eidet Karlsen, Markus Karlsen Skogheim, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Fredrik Johansen, Mathias Sørum.

Innbyttere fra 46. minutt og utover: Håkon Norberg, Marcus Hausner Christensen, Sigve Ringbakken, Nasim Shirzad, Gard Grønvoll Sommerseth, Aleksander Jensen, Oskar Leiros, Gabriel Wikbo-Larsen.

L/Ks målscorere: Isak Kristiansen, Kristoffer Hansen Holst og Mathias Sørum.