Markus (23) ledet sin første L/K-kamp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Des 2021

Markus Karlsen Skogheim har lagt fotballskoene på hylla og blir trener for L/Ks A-lag. I går ledet han sin første kamp.

L/K har kommet et godt stykke på vei med å spikre trenerløsningen for 2022-sesongen. For selv om hele trenerteamet ikke er på plass ennå, så er det klart at i alle fall Markus Karlsen Skogheim blir trener for A-laget i 2022.

23-åringen (24 mandag) var sammen med Mathias Sørum L/Ks toppscorer i 2021-sesongen - en sesong som til slutt endte med et surt nedrykk til 5. divisjon. Samtidig tok Skogheim ansvar for L/K 2 i 6. divisjon og den erfaringen tar han med seg opp en divisjon nå.
Markus blir historisk som den yngste ikke-spillende treneren i L/K-historien. Og det blir spennende å se hva han kan utrette i en sesong der L/K har som ambisjon å rykke opp igjen.

Lørdag holdt en engasjert og aktiv Skogheim seg på sidelinja da et ungt L/K-lag tapte 3-1 for Valhall i en nierkamp i Skarphallen. Kampen var kvalik til iTromsø-cupen, og var på 2 x25 minutter. Selv om Valhall vant fortjent mot et redusert L/K-lag, var L/K bra inne i kampen helt til Valhall scorte 3-1-målet et par minutter før slutt. I første omgang var skapte ikke L/K allverden offensivt, men var ganske solide bakover. I andre omgang var det nesten motsatt - med flere sjanser begge veier.Kampens prestasjon sto uansett Johan Gamst-Eriksen for fem minutter før full tid. Han ekspederte en følsom pasning fra Einar Skogheim rett i nettet på hel volley. Utrolig bra gjort av innbytteren!

L/K har nå ikke flere kamper før vinterserien starter opp i januar. I mellomtiden handler det om å trene, samtidig som klubben må spikre mest mulig av spillerstallen -  og legge resten av trenerkabalen.

* Mika Johnsen (15) og Ian Harper (24) gjorde sine debuter i A-lagsdrakten lørdag, riktignok i en nierkamp på 2 x 25 minutter. Men det blir nok flere sjanser for begge to utover i sesongen!

* Keeper Martin Brun har nok spilt sin siste kamp for L/K. Han har fått jobb i Alta og flytter dit. L/Ks takker sin solide sisteskanse for innsatsen i 2021-sesongen og ønsker han lykke til videre i karrieren!

L/Ks lag: Martin Brun, Jørgen Skog, Marcus Hausner Christensen, Tordar Eidet Karlsen, Isak Kristiansen, Einar Skogheim, Sigve Ringbakken, Gabriel Wikbo-Larsen, Ian Harper

Innbyttere: Mika Johnsen, Johan Gamst-Eriksen

Dommer: Ragnar Dahl

L/Ks futsallag hadde også kamp lørdag. Det gikk ikke så bra, ettersom det ble kollisjon med iTromsø-cupkampen og flere av spillerne måtte prioritere fotballkampen. Det ble til slutt et småstygt 0-17-tap for Kvaløya, men ambisjonene bør være der om å komme sterkere tilbake allerede neste helg.