Juniorgjengen rundet av 2021

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Okt 2021

L/Ks aldersbestemt lag avviklet årsavslutning i kveld.

Rundt 80 L/K-spillere i alderen 5-15, samt trenere, ledere, foreldre og foresatte rundet av 2021-sesongen med en årsfest på Geitnes i kveld.

Alle spillere fikk utdelt diplom, medaljer og flotte L/K-buffer, til applaus og jubelrop fra salen.  I tillegg vanket det godord fra trenere og ledere om innsatsen både i kamp og på trening. Sportslig fremgang var et nøkkelbegrep, både for lagene og når det gjelder enkeltspillere.

Pizza og brus stod på menyen, der foreldrene hadde laget pizzaene mens L/K stod for drikken. Også trenerne fikk rosende ord for at de stiller opp år etter år og gjør en flott jobb. Klubben er takknemlig for alle ildsjelene som legger ned utallige dugnadstimer.

Sesongen 2021 har vært litt spesiell, på grunn av pandemien. Det har ikke vært så mye turneringsspill som normalt for lagene, men de fleste har i alle fall fått spille treningskamper.
Men vi håper alle på en mest mulig normal 2022-sesong. Og ved bordene ble det nok lagt litt planer for neste sesong.

L/Ks G13-lag

Ian Årets spiller på L/K 2

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Okt 2021

Ian Harper (24) ble i kveld kåret til årets spiller på L/K 2.

Spissen fikk en velfortjent bestemannspremie og gode ord fra lagleder Markus Karlsen Skogheim for innsatsen i årets sesong i 6. divisjon - i tillegg til hyllest av 25 lagkamerater på årsfesten på Geitnes. Og nettopp innsats er ikke et tilfeldig begrep når det gjelder Ian Harper. Han har stilt opp på de fleste kampene og ikke minst gitt jernet i alle kampene, både når L/K har vært i medvind, men enda mer når laget har slitt litt. Ian gir seg aldri og berget for eksempel ett poeng langt på overtid i siste hjemmekamp mot Blåmann da han kriget inn 5-5 heeelt på tampen. Vi gratulerer Ian med Årets spiller!
Ellers fikk lagleder Markus Karlsen Skogheim både verbale og fysiske blomster for den jobben han har gjort med L/K 2 i årets sesong. Kaptein Marcus Hausner Christensen tok blant ordet og roste Skogheim for måten han har ledet laget på i år. Vel fortjent heder til unge Skogheim, som jo har vært uhyre sentral som spiller på A-laget også.

Da er det bare å lade til neste sesong! L/K 2 har hatt en haug med unge og litt eldre L/K-spillere i stallen i år og gitt et flott tilbud til både de som satser og de som bare syns det er artig å spille fotball. Det har vært godt oppmøte og tidvis svulstige tropper til kampene og ingenting er mer gledelig enn det!

Håpet om fornyet TITO-kontrakt lever

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Okt 2021

L/K kunne avsluttet sesongen med å karre seg opp på så godt som helt trygg plass, men sløste for mye med sjansene. Men håpet om fortsatt TITO-spill på Polleidet og Geitnes lever.

Det ble til slutt «bare» 3-1 over Stakkevollan i nedrykksoppgjøret på Stakkevollan-banen lørdag. «Bare» fordi L/K hadde plenty av store sjanser til å score flere, og fordi L/K i løpet av serierunden hadde mulighet til å ta igjen BOIF på plassen over - en plass som i løpet av søndagen også ble av det trygge slaget etter at TIL 2 vant i divisjonen over.

Men alt i alt må man man likevel si seg glad for at L/K delvis gjorde jobben med å vinne på en bane som ikke alltid har vært en lykkebane for oss. Stakkevollan har hatt bedre lag enn det de har mønstret i årets serie, men er likevel kapable til å lage trøbbel for tabellnaboen. Og det var nettopp det SIF og Håvard Espejord gjorde etter ett kvarter da han klinket ballen i mål fra 17 meter. En smell i trynet for L/K som en stakket stund var på direkte nedrykksplass. Men der var de rødblå ikke så lenge. Fire minutter senere er Mathias Sørum på løp. Han finner Kristoffer Hansen Holst, som gjør en lekker vending før han smeller ballen ned i hjørnet.

Enda mer roet ble L/K-nervene rett før pause. Da blir Markus Karlsen Skogheim sparket ned i feltet etter et langt innkast fra Vebjørn Isaksen. Mathias Sørum, som hadde hatt et par feite sjanser tidligere i omgangen, tar ansvar og setter 2-1 bak SIF-keeperen.

L/K kunne lett ha ledet mer til pause, og i andre omgang fortsetter L/K sjanseproduksjonen - samtidig som SIF ikke klarer å skape særlig mye i andre enden. Men målene uteblir helt til overtiden. Da gjør Markus Karlsen Skogheim noe som kan være en lærebok i høyt, aggressivt press. Han presser SIF-keeperen såpass hardt og lenge at han til slutt snapper ballen og scorer. Det trygger seieren og gjør at hjemmelaget må ta den tunge veien ned en divisjon, sammen med Finnsnes 2. L/K må sette sin lit til at Krokelvdalen klarer å vinne i kvaliken og rykker opp fra TiTo-serien.

L/K på sin side får fornyet kontrakt i 4. divisjonen hvis divisjonsvinner Krokelvdalen gjør jobben i kvaliken og klarer å rykke opp. Det bør det være gode sjanser for, men som L/K selv vet så kan alt skje i kvalikkampene.

L/Ks mål: Kristoffer Hansen Holst, Mathias Sørum, Markus Karlsen Skogheim

L/Ks lag: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Joachim Olaussen, Jan-Robin Bjørn, Jørgen Skog, Einar Skogheim, Sverre Meløy, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Markus Karlsen Skogheim, Mathias Sørum.

Innbyttere: Fredrik Johansen, Kristoffer Mathiassen, Gabriel Wikbo-Larsen

Gule kort L/K: Markus Karlsen Skogheim, Kristoffer Mathiassen, Vebjørn Isaksen

6. divisjonslaget til L/K er av naturlige årsaker ikke nedrykkstruet. Men de bidro til en fin L/K-helg med å vinne sin siste seriekamp 2-1 borte mot Fløya 2. En sterk seier, der spesielt keeper Hassan Tazabajev sto fram med noen sinnssyke redninger.
Målscorere: Oskar Leiros og Fredrik Johansen.

Lyngenturneringa avlyses

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Okt 2021

På grunn av alvorlig sykdom i L/K-familien, velger vi å avlyse den planlagte fotballturneringa 16. - 17. oktober og 23. - 24. oktober

Vi håper på forståelse for dette.

Vi beklager ulempen det medfører for påmeldte lag. Påmeldingsavgiften blir refundert om kort tid.

Vi kommer tilbake våren 2022 med ny turnering. Håper vi sees da.

Høsten blir tyngre og tyngre for L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Okt 2021

Tap 3-5 for TUIL 2, og plutselig ble høsten fryktelig tung for L/K.

Etter en best tenkelig start på årets siste hjemmekamp, med mål av Kristoffer Mathiassen etter ett minutt, så gikk det gradvis gal vei for L/K på Polleidet. Til slutt sto det 3-5 til TUILs unge mannskap, og da hadde L/K sølt bort en rekke store muligheter. Bare i første omgang var L/K-spissene alene med keeper tre-fire ganger uten at vi klarte å score.

Til L/Ks forsvar så levde kampen helt til siste slutt. TUIL 2s siste mål kom på overtid og først da var det kveld og mørkt for L/K-guttene. Men det var noen nedturer før det også. Men vi tar oppturene først, i tillegg til Kristoffer Mathiassens mål etter 70 sekunder (assist av navnebror Holst Hansen):

Samme Mathiassen fikk stygg medfart i en duell ute ved sidelinjen og måtte gå av banen med en smertefull skulder. Inn kom L/K-bautaen Jan-Robin Bjørn, som spilte sin første kamp siden pandemien stoppet all fotball i mars 2020. L/K manglet defensiv styrke i fraværet til Joachim Olaussen, Sverre Meløy og Oskar Leiros, og derfor var comebacket til Jan-Robin kjærkomment. Og 31-åringen brukte ikke lang tid på å markere seg - også i målprotokollen. Han styrte rutinert inn 2-1-målet etter 28 minutter - kun få minutter etter han hadde entret banen. Det var hans 27 mål i hans 212. kamp for klubben. Jan-Robin burde vært kamprusten 20 måneder etter sin siste A-kamp, men det var ikke spesielt lett å se noe rust i spillet til Jan-Robin på Polleidet lørdag. Viktig mann for L/K å få tilbake i en litt kritisk periode for klubben!

TUIL brukte bare to minutter på å komme ajour i målprotokollen, og da på et straffespark. Og fem minutter før pause gikk de også opp til 2-3.

Kristoffer Mathiassen var imidlertid ikke ferdig med å score. Da andre omgang kom igang, hadde han fått såpass skikk på skulderen at han kunne entre den grønne matta igjen. Og syv minutter ut i omgang sto han for L/Ks utligning. L/K hadde vært farlige på corner hele kampen og nå skulle vi få uttelling direkte fra corner. Einar Skogheim slår en presis ball inn i feltet og der henger Mathiassen og header ballen vakkert ned i hjørnet. Mathiassens andre direkteheading etter dødball som har endt med mål. Han scoret med hodet også mot Salangen - da etter frispark.

På 3-3 kunne L/K-ere håpe på en ordentlig sluttspurt, men L/K manglet den siste energien til å ta poeng denne gangen. Angrepene ble for sporadiske og ofte basert på enkeltprestasjoner. Skader og noe småsykdom hos enkeltspillere hjalp heller ikke på i jakten på en seier. I stedet var det TUIL som får gå opp til 3-4 og til slutt også 3-5. Da hadde L/K også sluppet ut av fengsel et par ganger - takket være keeper Martin Brun. Han forårsaket først en straffe, som han så fulgte opp med å redde på mesterlig vis. Deretter hadde han en vill redning på en avslutning fra kloss hold som alle på Polleidet så i nettet. Men til slutt klarte TUIL 2, ledet av tidligere L/K-trener David Lundblad, å ta seieren med hjem til Dalen.

Et lite lyspunkt på en mørk dag var kakebordet etter kampen. Koronaåret 2020 var første gang siden tidlig åttitall at det ikke har vært kakebord på klubbhuset etter kampen, men med årets comeback så holder L/K liv i en flott tradisjon - der også motstanderlag, dommere, og publikum og supportere får nyte kaker og kaffe. En ekstra takk til våre trofaste kakebakere, som sørget for godt utvalg på kakebordet også i år!

4. divisjon: Krokelvdalen tok sin tiende strake seier i helga, og kunne dermed feire et suverent seriemesterskap én runde før slutt. Vi gratulerer krokelvdalingene med mesterskapet! Og så håper selvsagt alle L/K-ere at de gjør jobben også i siste kamp mot BOIF, og ikke minst i kvalikspillet i høst.

* Jørgen Skog spilte sin kamp nummer 60 for L/K.

* For første gang i år manglet L/K Joachim Olaussen i midtforsvaret. Nå er det kun Markus Karlsen Skogheim og Kristoffer Hansen Holst som har spilt samtlige 10 seriekamper for L/K i år.

* Sigve Ringbakken ble kåret til Dagens L/K-gutt i dag etter en ny god kamp på venstrebacken.

L/Ks lag: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Fredrik Johansen, Kristoffer Hansen Holst, Markus Karlsen Skogheim, Mathias Sørum, Kristoffer Mathiassen.

Innbyttere: Jan-Robin Bjørn, Marcus Hausner Christensen, Gabriel Wikbo Larsen, Aleksander Larsen

Dommer: Jonny Andreassen - stødig kamp, som vanlig.

Litt opp- og nedrykksteori:

Med tapet mot TUIL så lever L/K veldig farlig i bunnen av 4. divisjonstabellen. Det er kun målforskjellen som holder L/K unna 11. plassen, som i praksis er garantert nedrykksplass i vår divisjon, ettersom Finnsnes er så godt som klar for nedrykk fra 3. divisjon. På 11. plass ligger i dag Stakkevollan, som tilfeldigvis er L/Ks siste motstander i årets sesong... L/K må selvsagt gå for å vinne denne kampen, men får 10. plassen på tabellen også ved uavgjort, ettersom L/K har mye bedre målforskjell enn Stakkevollan.
10.plassen, som L/K innehar nå, er utrygg. Plassen er berget hvis seriemester Krokelvdalen klarer å kvalifisere seg til opprykk til 3. divisjon. Skulle de ikke klare det, er også 10. plassen nedrykksplass. Krokelvdalen møter først vinneren i Finnmark, som er Bossekop. Skulle de vinne det oppgjøret, så er saken klar og 10. plassen trygg. Skulle de tape, så må de ut i en ny kvalikrunde. Der skal de spille mot taperen av de oppgjøret mellom vinnerne i Hålogaland fotballkrets og Nordland fotballkrets. Vinner de det oppgjøret, så rykker de også opp - og 10. plassen er trygg. Taper de imidlertid den kampen også, så rykker TiTO-tieren også ned.
Det er tre poeng opp til niendeplassen på tabellen. Dem er trygg, såfremt ikke også TIL 2 kommer ned fra 3. divisjon. Det kan fortsatt skje, men vi får regne med at TIL-laget ikke roter seg bort på slutten. På niendeplassen ligger Salangen nå etter en sterk seier borte mot Skarp. Skulle Salangen tape hjemme mot Storelva, samtidig som L/K klarer tre poeng på Stakkevollan, så karrer L/K seg forbi Salangen. Skulle L/K vinne 1-0 og Salangen tape 1-0 så havner begge lagene på minus syv i målforskjell. Da går L/K foran på flere scorede mål i sesongen. Det er også en teoretisk mulighet for å ta igjen BOIF, som også ligger på 11 poeng. De møter seriemester Kroken i siste seriekamp, og skulle Kroken være i humør til det og tar en solid seier på Bardufoss, så kan L/K krype forbi laget vi slo i første seriekamp - forutsatt selvsagt at vi vinner mot Stakkevollan, helst med mer enn ett mål.

Livsviktig poeng på Idrettsheia

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Okt 2021

L/K spilte ingen god kamp, men kjempet likevel med seg ett poeng fra Salangen.

To headinger ble beholdningen i scoringsprotokollen på Idrettsheia lørdag. 1-1 ble sluttresultatet etter at Salangens Martin Solhaug først tok hjemmelaget i ledelsen på en heading etter corner allerede etter fem minutter.  Etter 17 minutter er imidlertid nyervervelsen Kristoffer Mathiassen fremme med et aldeles nydelig hodestøt fra 12-13 meter etter et presist frispark fra Fredrik Johansens høyrefot. Mathiassen stanger ballen i nettaket, og sørger med sitt første mål for klubben for at vi får ett poeng med oss fra Salangen.

Resten av kampen blir egentlig en ganske sjansefattig affære. Salangen har mest av banespillet og var alt i alt nærmest seieren - ikke minst etter 24 minutter, da alle på Idrettsheia trodde at hjemmelaget gikk opp ledelsen. Et innlegg fra høyre blir stusset videre mot mål, treffer stolpen og går ut igjen. SIF-leiren mente ballen hadde truffet et av hjulene på målet før den spratt ut igjen, men dommer Jarle Evertsen mente ballen ikke var inne. Og selv om Idrettsheia er et flott stadion, så har de ikke VAR.

L/K var under pari offensivt idag, men til gjengjeld var laget tett bakover bortsett fra cornerglippen etter fem minutter. Salangen var veldig skumle på spesielt cornerne sine, med en av divisjonens beste hodespillere, målscorer Solhaug, som naturlig mål for dødballtakerne. Men L/K-forsvaret ryddet godt opp og keeper Martin Brun viste seg fra sin aller mest stødige side gjennom samfulle 90 minutter.

Med uavgjort mot Salangen, så holder vi dem akkurat bak oss på tabellen. Det er to kamper igjen, og Salangen er ett av lagene vi nå er nødt å ta mål av oss til å holde bak oss også ved serieslutt. Vi har TUIL 2 (H) og Stakkevollan (B) igjen og må helst plukke noen poeng til for å være sikret fornyet kontrakt i 4. divisjon.

• Kristian Bjørn Hansen (22) var kaptein i Einar Skogheims sykdomsfravær. Hansen spilte en solid kamp i par med Joachim Olaussen i L/Ks midtforsvar.
  • Vebjørn Isaksen (22) spilte sin L/K-kamp nummer 110.
  • Markus Karlsen (23) spilte sin L/K-kamp nummer 120.

L/Ks lag: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Kristian Bjørn Hansen, Joachim Olaussen, Sigve Ringbakken, Fredrik Johansen, Sverre Meløy, Markus Karlsen Skogheim, Kristoffer Hansen Holst, Kristoffer Mathiassen, Mathias Sørum.

Innbyttere: Jørgen Skog, Gabriel Wikbo-Larsen

Gult kort L/K: Sverre Meløy

Dommer: Jarle Evertsen - traff ikke på alle avgjørelsene, men det gikk i det minste begge veier.