Tap i treningskamp - men mye spennende på gang

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Sep 2015

L/K tapte 1-3 for Nordkjosbotn fra nivået under i en treningskamp på Geitnes. Men til tross for det beskjedne resultatet, der L/K tok ledelsen ved Markus Karlsen Skogheim, så var det veldig mye positivt å trekke ut av kampen. Først og fremst fordi vi stiller med et uhørt ungt lag. Dette var nemlig førsteelleveren:

Richard Koch

9 av 11 er 20 år eller yngre. Fem av 11 16 år eller yngre. I tillegg stilte vi med følgende benk:

Joakim Berg Bjørklund
Benjamin Johansen
Marcus Christensen
Johan Valø

Mange av ungguttene gjorde en flott figur og det er ekstra betryggende å se at vi på en halv sesong har fått en midtbaneelegant i 16-årige Kristian Bjørn Hansen. Nå får vi håpe at disse guttene kan blomstre utover i høstsesongen og gjøre seg fortjent til sjanser også i seriekamper.

Seier på Lyngstuvas store dag

Åpningen av kunstgressbanen på Lyngstuva var forbundet med stor festivitas. Mye folk, ordførertaler, blomsterseremonier og flere forkamper før det store høydepunktet kom - Lyngstuva mot L/K.
Det var lenge spennende på det flunkende nye kunstgresset, men til slutt kunne L/K bokføre en sterk 4-1 seier mot lenangsværingene. L/K tok ledelsen 1-0 men kampen sto veldig og vippet fram til Christer Steinvik satte inn 2-0 på en flott prestasjon. Steffen Dreyer la kampen til sengs med to fulltreffere. Trøstemålet til Lyngstuva kom på overtid og var irriterende nok, men vi får unne vertskapet den scoringen.

Fem baklengs på Alfheim

L/K hadde 1-2 og 2-3, men måtte til slutt strekke våpen mot TIL 3 på Alfheim. 2-5 ble det til slutt og dermed måtte L/K gi en luke til Kvaløya i tabelltoppen. Mads Bjørkly og Christer Steinvik kom på scoringslisten for L/K.

L/K s lag: Kristoffer Granås. Joachim Olaussen, Aleksander Skatland, Jonas Samuelsen, Stig-Roar Hansen Rognli; Jan-Robin Bjørn, Kristian Bjørn Hansen, Steffen Dreyer; Mads Bjørkly, Markus Skogheim, Christer Steinvik.

Innbyttere: Johan Valø, Vebjørn Isaksen, Oskar Leiros, Marco Mathisen, Chris Skare, Ilyas Shirzad.

(På bildet ser vi tre av LKs backfirer, Joachim Olaussen, Jonas Samuelsen og Aleksander Skatland).

Sterk seier på Polleidet

6-2 over Stakkevollan på høstgresset på Polleidet tar L/K rett i tabellteten. To mål hver av Marco Mathisen og Steffen Dreyer, samt et mål fra Jan-Robin Bjørn og Christer Steinvik sørget for en trygg seier for Polleidets sønner.

L/Ks lag:
Jan Robin Bjørn

Innbyttere:
Joakim Bjørklund

Ledet 4-1 mot 10 mann - tapte 5-6

Kampen mot Finnsnes 2 ble en kamp for historiebøkene - men dessverre ikke med spesielt positive fortegn for L/K. For har et lag noensinne klart kunststykket å først oppleve at motstanderen får keeperen sin helt korrekt utvist etter 25 sekunder, så gå opp i ledelsen med 4-1 og deretter tape kampen 5-6? Neppe. Og det var da også nesten uvirkelig å se hvordan L/K-guttene klarte å rote bort seieren mot FIL 2.

Live-oppdateringen fra kampen finner du her:

Det hadde altså ikke gått mer enn knapt et halvt minutt da FILs keeper Bjørn Daniel Nilsen er utenfor 16-meteren og klipper ned L/Ks spiss Christer Steinvik på løp. Litt strengt rødt kort kanskje, men ikke så veldig mye å protestere på akkurat. Steinvik får seg en smell men er snart oppe og står igjen. FIL setter stopper Dan Roger Roland i mål og han må etter hvert se tre baller bak seg i nettet.

4 min: Chris Skare med en kontant venstrefotsavslutning fra 6-7 meter.
15 min: Christer Steinvik avslutter hardt i lengste hjørne etter lekkert oppspill med utsiden av høyrefoten fra stopper Jonas Samuelsen.
22 min: Jan-Robin Bjørn avslutter kaldt etter perfekt 45-graderslegg fra Marco Mathisen nede ved dødlinjen.

På 3-0 gjør FIL et nytt keeperbytte. Roland kommer ut på banen igjen og Sander Arnesen gikk i mål. Like etter får FIL sin første redusering med Mikael Olsen, men L/K kvitterer raskt med Kristian Bjørn Hansen som vinner en duell med FIL-stopperen og kommer alene med keeper. 4-1 til L/K og kampen virker veldig kjørt.

Så klarer FIL å redusere to ganger før pause og det står utrolig nok 4-3 når spillerne går i garderoben.

Og allerede åtte minutter ute i andre omgang har FIL tatt ledelsen etter to nye mål. FIL-spillerne er nådeløse og effektive i denne perioden og L/K makter ikke å stå imot. Kristian Bjørn Hansen, som var L/Ks beste spiller denne kampen, utligner etter timen med sitt andre for dagen og sitt femte på de siste seks seriekampene.

Men FIL og den hjemvendte sønn Andreas Løvland var innstilt på å ta alle poengene til tross for å ha spilt med en mann mindre hele kampen. Løvland styrte hele showet på Geitnes og var også nest sist på kampens siste scoring - til 5-6.

L/Ks lag:
Chris Skare
Markus Karlsen Skogheim

Innbyttere:

Slakt på TUIL Arena

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Sep 2015

L/K har ingen god statistikk på bortebane mot TUIL 2 - uansett hvilket lag de stiller. Denne kampen stilte dalingene med et godt lag med flere A-lagsspillere og det ble etter hvert veldig tøft for det unge L/K-laget.

Det sto 3-0 til pause og endte med hele 8-0 til hjemmelaget til slutt. L/K hadde for alvor blandet seg inn i gullstriden, men både poengmessig og med tanke på målforskjell var TUIL-kampen en alvorlig trøkk for Dan-Håvard Johnsens menn.

L/Ks lag:
Kristoffer Granås, Stig-Roar Hansen Rognli, Joachim Olaussen, Aleksander Skatland, Jonas Samuelsen, Kristian Bjørn Hansen, Jan Robin Bjørn, Marco Mathisen, Mads Bjørkly, Christer Steinvik, Markus Skogheim

Innbyttere: Johan Valø, Einar Skogheim, Vebjørn Isaksen, Chris Skare, Oskar Leiros.

Uavgjort for guttelaget

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Sep 2015

Guttelaget spilte 3-3 mot TIL G99-2 på Geitnes i kveld. Målscorere for L/K: Marcus Hausner Christensen, som vi ser her til venstre, Einar Skogheim og Benjamin Johansen. Sistnevnte utlignet i siste sekund på en heading og berget uavgjort for L/K! #lksframtid #9060fotball #lyngenpower

NNM til Lyngen

31 år etter at NNM for oldboys sist ble arrangert i Lyngen har L/K påtatt seg å ta arrangementet i 2017.
L/K ble tildelt arrangementet i forbindelse med NNM i Kabelvåg forrige helg - der oldboyslaget for øvrig måtte strekke våpen i kvartfinalen mot Henningsvær.

I NNM i Kabelvåg var det 21 lag med, men bare fem-seks fra Troms Fotballkrets - og ingen fra Finnmark. Et NNM på Polleidet og Geitnes vil forhåpentligvis kunne være attraktiv for flere Finnmarkslag.
Målsetningen må derfor være å få opp mot 40 lag til Lyngen den første helgen i september 2017 - formodentlig med avbildede Tommy Osvaldsen og Sigmund Forfang blant de aktive!

Vi kan jo også nevne at Lyngen IL faktisk ble NNM-mestere i 1986. Vi satser på at det er et godt sportslig omen foran 2017-happeningen.

På skinner mot Lokomotiv Tromsø

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Aug 2015

L/K ga seg ikke før det sto 5-2 mot gjestene fra Tromsø. Kristian Bjørn Hansen ble tomålsscorer for første gang i A-lagssammenheng og fikk med seg storebror Jan-Robin Bjørn på scoringslisten
denne gangen. Markus Skogheim og Steffen Dreyer bidro også til seieren.