L/K i 2012

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Des 2011

Seriestart mot Ishavsbyen
Det blir bytur for L/K-guttene i første seriekamp.

Oppsettet for neste års 3. divisjon avdeling 12 er endelig vedtatt og klart. Det skjedde i Tromsø fredag og dermed er det klart at L/K skal møte Ishavsbyen i serieåpningen 2012. Datoen er 21. april - på TUIL Arena.

Se hele oppsettet her!

Første hjemmekamp blir helga etter og da er det fjorårets 2. divisjonslag Skarp som besøker Geitnes kunstgress. En potensiell godbit for vårt hjemmepublikum allerede i april.

Siste kamp før ferien blir mot Salangen på Polleidet 30. juni og salangsværingene er følgelig også siste kamp for sesongen. Siste serierunde går 6. oktober.

 L/K 2012:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Nov 2011

Johansen blir manager
L/Ks har trenerløsningen klar allerede. Og den er solid.

Trenerkabelen i L/K er lagt og ble presentert for spillerne i et møte i forkant av årsfesten på Geitnes fredag.
Bernt Olav Johansen får stillingen som manager i en ny modell for L/Ks A-lag. Manageren har både administrativt og sportslig ansvar - mye likt det Johansen også hadde i år. Men nå er rollen mer formalisert.
Med seg som trenere får han en solid stab:

* Roger Lange går på sin tredje sesong som L/K-trener. Roger ønsker å ha en litt mer tilbaketrukket rolle, men kommer til å ha ansvaret for Tromsø-gruppa også i 2012.

* Dan-Håvard Johnsen er tilbake i en formell trenerrolle for L/K. Johnsen, med solid erfaring som trener for A-laget, vil ha ansvaret for Lyngen-gruppa, sammen med Bernt Olav Johansen.

* Ståle Johansen fortsetter som spiller, hvilket er en god nyhet i seg selv. I tillegg skal han trekkes mer inn i treningsarbeidet.

* Vegard Bjørn Olsen fortsetter som hjelpetrener, med et spesielt ansvar for L/Ks unge spillere. Vegard skal også fortsatt ha ansvaret for L/K 2 - der ett opprykk til 4. divisjon er et naturlig mål i 2012.

Detaljene, som f.eks. hvordan rollene skal fordeles i forhold til kampledelse, er ennå ikke klare.

I tillegg jobbes det med å få på plass en keepertrener i Tromsø.

I forkant av årsfesten på Geitnes fredag holdt også L/K-spillerne et grundig evalueringsmøte for 2011. Alle fasetter av sesongen ble kartlagt og diskutert og man har også staket ut litt av hva man må gjøre i 2012 for å nå målet om opprykk til 2. divisjon.

 L/K 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Nov 2011

L/Ks egen Oscar-utdeling
Denne blide karen var L/Ks beste spiller i 2011.

Fredag kveld var det årsfest på Geitnes og ett av høydepunktene på enhver årsfest er når spenningen omkring Årets spiller blir utløst. I år var det Ole Oscar Ross (21) som ble æren til del, etter 18 seriemål, 24 mål totalt og godt spill tvers gjennom sesongen.

Konkurransen har vært hard i år, med mange gode spillerprestasjoner, men de fleste vil nok være enige i at Ross har imponert ekstra i år. I tillegg til målene har han driblet og sprunget fra alt av forsvarere over hele Troms og Finnmark, og i tillegg har han stått for en god del målgivende. En verdig vinner!

Men det var ikke bare årets spiller som ble kåret fredag kveld. Også Årets unge spiller fikk pris, og den gikk faktisk til en annen Oskar, nemlig Oskar Kleveland Leiros (16). Den bunnseriøse oksvikingen har allerede to sesonger bak seg i A-stallen og midtbanemotoren banker kraftig på døra om mer spilletid i 2012-sesongen.

Andre priser som ble delt ut:

Årets toppscorer: Ole Oscar Ross
Årets dommer: Sindre Dreyer
Årets unge trener: Vegard Bjørn Olsen
Årets hederspris: Erling Karlsen jr
I tillegg fikk både fysio Hege Robertsen og lagleder Geir Granås blomster, både verbale og fysiske, mens flere andre fikk velfortjente godord - både trenere, ledere og støtteapparat.

Deretter var det årsfest, der en revy med L/K som tema var et av høydepunktene. Ryktene går på at Dan-Håvard Johnsen og Steffen Dreyer måtte tåle å bli parodiert fra scenen av Kåre Bjørnar Olsen og co.

 L/K 2012

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Nov 2011

Prøvespiller for Haugesund
Øyvind Garfjell drar med eliteserielaget til Tyrkia og får kanskje spille mot Champions League-laget Shakhtar Donetsk!

L/Ks venstrekant Øyvind Garfjell har vært en ettertraktet mann etter sesongen.

Mange nordnorske klubber har lagt seg ut etter ham, men at eliteserielaget Haugesund hadde følerne ut var mer overraskende - men ikke desto mindre gledelig for Øyvind.

Det gamle laget til Jørn Hansen og Vegard Berg-Johansen har tatt kontakt for å få med Garfjell nedover på prøvespill og fredag drar han derfor sørover for å dra med Haugesund til Tyrkia. Der skal haugalendingene blant annet møte Champions League-laget Shakhtar Donetsk.

FKH skal i tillegg til Øyvind ha med spissene Pål Alexander Kirkevold fra Ham Kam og Oddbjørn Skartun fra Vard på prøvespill til Tyrkia.

Denne sjansen har Øyvind fortjent etter solid innsats for L/K de siste seks sesongene. Vi får håpe at Øyvind gjør en god figur på prøvespillet hos Haugesund, så får vi bare se hvordan det fyker av videre!

 L/K 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Okt 2011

God, gammeldags årsfest
11. november skal årets sesong få en verdig avslutning. Og da må både spillere, ledere og patrioter kjenne sin besøkelsestid!

11. november arrangeres det nemlig god, gammeldags årsfest på Geitnes.

* Matservering fra klokken 21.00.

* Underholdning med en spesialsydd L/K-revy fra cirka klokken 22.00.

* Fest og dans fra cirka klokken 23.00 og ut i de små timer.

I løpet av kvelden blir det minst én prisutdeling når årets spiller i L/K 2011 skal offentliggjøres.

Vi understreker at årsfesten er åpen for alle.

Det blir gratis for A- og B-lagsspillere, samt ledere. Resten får et lite gebyr i døra.  24. oktober 2011

Pent antrekk!L/K - Nordkjosbotn 22-1:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Okt 2011

Rekordenes ettermiddag
Men i dag hadde det ikke nyttet om L/K hadde scoret 100 mål. Opprykket tok Finnsnes. Les saken her!

Ole Oscar Ross og Morten Nilsen sto for over halvparten av målene i dag. Her i pausen. Til høyre kan Morten Nilsen skryte av sine innlånte rekordsko.

Lyngen/Karnes gjorde i aller høyeste grad sin del av jobben mot Nordkjosbotn i dag. L/K-guttene var på høgget fra start mot et sørgelig svakt Balsfjord-lag og ga seg ikke før de hadde puttet eventyrlige 22 mål bak NIL-keeper Jørgen Stensland.

Ettersom 3. divisjonen i år er en ny divisjon, er det selvsagt rekord for divisjonen. Men vi kan jo nevne at seieren er identisk med det Nordreisa slo Brøstadbotn i 2003 i gamle TiTo-serien.

Det er også scoringsrekord for L/K. Den forrige kom også på Polleidet i 2008. Da var det Skognes som fikk unngjelde da L/K vant 17-1.

Det var festlig med alle målene, men ettersom Finnsnes tidlig tok kontroll i Bossekop nyttet det ikke med alle L/K-målene. FIL tok en safe 3-0 seier mot BUL og rykker med det opp til 2. divisjon i steden for oss.

Morten Nilsen sto for 7 av målene og tok dermed scoringsrekorden i én kamp som han selv hadde på seks mål sammen med Rune Kristiansen. Ole Oscar Ross tegnet seg for fem mål og endte dermed på 18 seriemål for L/K. Med det er han årets toppscorer. Andreas Løvland puttet 4 mål og har dermed småpene 16 seriemål i år. Morten Nilsen (14) og Steffen Dreyer (13) klarte også et tosifret antall seriemål for L/K.

Øvrige målscorere i dag: Joakim Einebakken Nilsen (3), Steffen Dreyer, Ståle Johansen og Ole Remi Hausner.

NILs mål, som må kunne sies å være et trøstemål, ble scoret av Daniel Fjellseth. Nordkjosbotn rykker ned med et brak etter tapet. De kom til Polleidet med 11 mann og spilte hele 2. omgang med 10 mann etter å ha fått en spiller skadet...

Vi går igjennom målene kronologisk:

3 min: 1-0. Joakim Einebakken Nilsen. Plassert skudd fra 12-13 meter.

4 min: 2-0. Ole Remi Hausner klinker ballen i krysset fra 13-14 meter etter forspill av Ole Oscar Ross og Øyvind Garfjell

10 min: 3-0. Øyvind Garfjell legger inn i feltet og der ligger Morten Nilsen og lurer. Han scorer sitt første for dagen.

15 min: 4-0. Øyvind Garfjell legger inn igjen. Morten Nilsen header i mål.

23 min: 5-0. Andreas Løvland stresser NIL-forsvaret og tar ballen fra backen. Han legger uselvisk inn til Morten Nilsen som setter ballen sikkert i mål.

27 min: 6-0. Øyvind Garfjell legger inn fra venstre igjen. Ståle Johansen er på bakerste og header ballen på skrå tilbake i mål.

29 min: 7-0. Morten Nilsen inntar servitørrollen og spiller Ole Oscar Ross igjennom. Ross har bøttevis med plass og velger å lobbe NIL-keeperen. Elegant av årets toppscorer.

37 min: 8-0. Ole Oscar Ross slår inn fra høyre. Ståle Johansen skyter og Morten Nilsen scorer med en styring.

47 min: 9-0. Andreas Løvland får sitt første for dagen. Han får ballen fra Morten Nilsen og kan enkelt sette ballen forbi NIL-keeper Stensland.

49 min: 10-0. Andreas Løvland igjen. Denne gangen et plassert skudd.

50 min: 11-0. Ole Oscar Ross sprinter fra NIL-forsvaret og i duellen med keeper og forsvarer kriger Ross ballen i mål.

59 min: 12-0. Nytt Øyvind Garfjell-legg fra venstre. Ole Oscar Ross møter ballen perfekt og styrer den i mål på halv volley.

63 min: 13-0. Joakim Einebakken Nilsen legger inn fra høyre og Andreas Løvland fullfører sitt uekte hat-trick.

64 min: 13-1. Daniel Fjellseth header inn redusering på første stolpe etter innlegg fra høyre.

69 min: 14-1. Ole Oscar Ross scorer etter pent L/K-spill.

72 min: 15-1. Andreas Løvland med nok et pent skudd utagbart for keeper.

73 min: 16-1. Ole Oscar Ross header inn sitt femte for dagen.

75 min: 17-1. Morten Nilsen på et direkteskudd fra kloss hold. Tangering av scoringsrekorden for L/K mot Skognes i 2008.

80 min: 18-1. Morten Nilsen på en heading. Samtidig tangerer han sin egen scoringsrekord for L/K md seks scoringer, som han deler med Rune Kristiansen.

82 min: 19-1. Steffen Dreyer har kommet inn og scorer lett fra 6-7 meter.

84 min: 20-1. Morten Nilsen får sitt rekordmål når han vinner ballen på venstresiden, avanserer mot NIL-målet og setter ballen under keeper og i nettet.

88 min: 21-1. Joakim Einebakken Nilsen etter assist av Steffen Dreyer.

90 min: 22-1. Joakim Einebakken Nilsen igjen. Tre mål av en høyreback er ikke verst!

Selv om motstanden i dag var svak, så er det en sterk prestasjon å score så mange mål. L/K-spillerne var fokuserte og ikke minst uegoistiske kampen igjennom og hadde egentlig ingen perioder der det dabbet særlig av. Målene rant i jevnt og trutt gjennom samfulle 90 minutter.

Med dagens gigantseier ender L/K på en målforskjell på 94-36. Så mange mål i en sesong har ikke L/K scoret siden sammenslåingen i 1990 og det er grunn til å tro at det ikke har skjedd før med verken gamle Lyngen eller gamle Karnes. I fjor scoret L/K 88 mål, så det gir et snitt på 91 mål de to siste sesongene.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Magnus Henriksen, Tor Arne Larsen; Ståle Johansen, Ole Remi Hausner; Andreas Løvland, Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross; Morten Nilsen.

Innbyttere: Tomas Einebakken Nilsen, Steffen Dreyer, Stig-Roar Hansen Rognli

Dommer: Jonny AndreassenL/K 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Okt 2011

Hvordan ender sesongen?
I dag kommer den endelige avgjørelsen.

I dag klokken 14.00 er det avspark i 3. divisjon avdeling 12 - for siste gang i år.

I siste serierunde er det samtidig avspark i alle kampene, hvilket betyr at vi kommer til å bli løpende oppdatert på hvordan det går med vår opprykkskonkurrent Finnsnes i deres kamp mot Bossekop. Vi er avhengig av å vinne mot Nordkjosbotn på Polleidet, samtidig som at BUL tar seg av Finnsnes.

Først og fremst må vi gjøre vår jobb mot Nordkjosbotn - et lag som kjemper for å holde seg i divisjonen. Da må vi være fullt skjerpet på det. Så får det gå som det går i Alta. Finnsnes har vært i storform den siste tiden og må finne seg å være favoritter mot Bossekop. Men samtidig er BUL kjent for å være et godt hjemmelag og det er ikke utopi å tro at det kan bli hjemmeseier i den kampen.

Men mest sannsynlig er opprykkskampen avgjort og L/K ender i såfall på en andreplass - som vi gjorde i fjor også. Det er en sterk prestasjon, men samtidig har vi ledet serien så lenge at det blir litt bittert å ikke vinne til slutt.

Men klokken 15.50 i dag er alt over for i år. De som har muligheten må møte opp på Polleidet og støtte L/K-guttan for siste gang denne sesongen.

For de som ikke har muligheten til det så blir vi å oppdatere fra kampen på Facebooksidene våre. Og www.folkebladet.no sender sågar BUL-FIL på web-tv, så der kan de som er lenket til pc-en i ettermiddag oppdatere seg på den kampen.L/K 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Okt 2011

L/K-spillere i 100
Vi trøster oss med litt statistikk og fokuserer på flere artige jubileer i KIF-kampen lørdag.

Det var ikke all verden å glede seg over i Kirkenes i helga. L/Ks 5-3 tap for hjemmelaget betyr at opprykkssjansene er drastisk redusert foran siste serierunde til helga.

Men det var enkelte lyspunkter å ta tak i også - blant annet på jubileumsfronten. Først og fremst representert ved Andreas Løvland, som i en alder av 18 år og 144 dager, lørdag passerte milepælen med 100 obligatoriske A-kamper for L/K. De siste 96 av dem har vært fra start!

Fra Andreas debutert på disp 15 år og 79 dager gammel juli 2008 har han faktisk bare gått glipp av fire obligatoriske A-kamper for L/K. Det vil si at L/K i perioden har spilt 104 A-kamper og Andreas har spilt 100 av disse. Og de fire kampene Andreas har gått glipp av har vært tre treningskamper og én cupkamp (hjemmeseieren mot BUL i år).
Det betyr at Andreas har spilt alle seriekampene til L/K siden han debuterte for drøyt tre år siden!
Det er en imponerende stabilitet for hvem som helst, og i alle fall for en så ung spiller som Løvland. At han i år også figurerer helt i toppen på scoringslistene til L/K gjør bare prestasjonen enda bedre.

Men Andreas var ikke den eneste L/K-spilleren som ble knyttet til 100-tallet i helga. Også Joakim Einebakken Nilsen sørget for å passere en barriere - men da på vegne av klubben. Furuflatingens første mål for sesongen var samtidig L/Ks 100. mål denne sesongen - alle kamper inkludert.

* Øyvind Garfjell, som måtte ut med skade tidlig i Kirkenes passerte 150 A-kamper for L/K - noe det også står stor respekt av i en alder av 21,5 år.

* Espen Haugen spilte sin 60. kamp for L/K mot KIF.

* Det er også en intens kamp om serietoppscorertittelen i L/K i år. Ole Oscar Ross har overtaket med sine 13 mål, mens Andreas Løvland og Steffen Dreyer halser bak med sine 12 fulltreffere hver. Ross har dog 19 mål til sammen i alle turneringer - to bedre enn Løvland. Alle Dreyers 12 mål har altså kommet i serien.

 

 

 3. divisjon, KIF - L/K 5-3:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Okt 2011

Nå blir det vanskelig
L/Ks første bortetap for sesongen kom på verst mulig tidspunkt.

For mens FIL utklasset Ishavsbyen 6-0 så ble det tap 5-3 for L/K-guttene i Kirkenes. Og det var dessverre også et fortjent tap for Johansen og Langes menn.

Kirkenes kunne fort ledet mer enn 2-1 til pause. Da hadde Ole Remi Hausner vært frempå for L/K. De gikk opp til 3-1 i andre omgang, men Ståle Johansen reduserte. Det sto 3-2 lenge, helt til kampen tok av på slutten. Først 4-2 til KIF. Så reduserer Joakim Einebakken Nilsen til 4-3, men hjemmelaget kom kjapt tilbake og fastsatte til 5-3.

En halvskadet Øyvind Garfjell var med til Kirkenes, men klarte bare 17 minutter før han måtte gi seg med sin ankelskade. Espen Haugen kom inn for ham.

Med FIL-seieren i dag sitter de i førersetet med kontroll over både rattet, clutchen, håndbrekket og choken i 3. divisjon. L/K kan ikke gjøre annet enn å slå Nordkjosbotn på Polleidet neste helg, og så håpe på at Bossekop vil stikke kjepper i hjulet for Finnsnes. Det er slett ikke umulig at BUL-guttene klarer det, så derfor er det viktig at ingen L/K-ere gir opp ennå!

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Jan-Robin Bjørn, Tor Arne Larsen; Ole Remi Hausner, Ståle Johansen; Ole Oscar Ross, Andreas Løvland, Øyvind Garfjell; Morten Nilsen.

Innbyttere: Espen Haugen, Steffen Dreyer, Jens-Georg Løvland

Dommer: Kim Rune Lydersen - god.5. divisjon, L/K 2 - Stakkevollan 0-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Sep 2011

Bra sesong, dårlig avslutning
L/K 2 rundet av sesongen med en småsvak forestilling mot Stakkevollan.

Et opprykksjagende Stakkevollan ble for sterke for det unge L/K 2-laget på Geitnes i dag. SIF vant fortjent 2-0 og tar nå steget opp i 4. divisjon. Før pause var det lite å skrive hjem om for et L/K-lag med litt for lite pondus offensivt. Jens-Georg Løvlands tunnelfylte raid og avslutning i nettveggen var stort sett beholdningen offensivt.

Det ble litt bedre etter pause, men spesielt på høgget var ikke L/K 2 i denne omgangen heller. SIFs 1-0 ledelse ble økt til 2-0 på en gjennomløping og dermed kunne bydelslaget fra Tromsø sikre opprykket sitt.

L/K 2 endte på fjerdeplass på tabellen med 26 poeng og en målforskjell på 57-43.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Henning Skogvang, Jan Robin Bjørn, Tomas Einebakken Nilsen, Jens-Georg Løvland; Oskar Leiros, Espen Haugen; Martin Strand, Jonas Samuelsen, Aleksander Elveslett Slettli, Robin Wikbo Samuelsen

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Magnus Wikbo Samuelsen, Tor André Einebakken Nilsen, Hans Roar Karlsen, Jørgen Jensen3. divisjon, L/K - HFK 3-0:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Sep 2011

Lekestue på Polleidet
Utrolig at det "bare" ble tre mål på L/K-guttene i dag. Endelig versjon!

L/K er tilbake på tabelltoppen i 3. divisjon etter dagens 3-0 seier over gjestene fra Hammerfest. Øyvind Garfjell, Morten Nilsen og Espen Haugen sto for målene i en kamp som blant annet vil bli husket for L/Ks sjanseproduksjon. Minst 20 målsjanser ble vasket fram i løpet av 90 minutter på solfylte og høstnydelige Polleidet, men det ble med de tre målene.

L/Ks sjansefabrikk kom i gang fra start. Men i motsetning til forrige hjemmekamp, mot Salangen, fikk vi uttelling tidlig - etter 7 minutter. Venstrekanten Øyvind Garfjell, som var spektakulær den halvtimen han fikk før han ble skadet, er sistemann på ballen etter at han selv startet angrepet. Garfjell dribler seg løs på venstre og slår en pen pasning til Ole Oscar Ross på motsatt kant. Han fyrer av men HFK-keeper Tore Eilertsen redder. Den rutinerte keeperen på snart førti gir imidlertid retur og Morten Nilsen er på den. I duellene som følger med HFK-forsvaret er det Øyvind Garfjell som får pirket ballen over mållinjen.

Da målet kom hadde allerede Morten Nilsen vært alene igjennom med keeper etter å ha blitt headet fri av Andreas Løvland, men HFK-Eilertsen stopper Nilsen. Eilertsen med fortid i blant annet Lofoten, Nordreisa og Finnsnes, har spilt mot L/K mange ganger, men har neppe vært så mye i aksjon som på Polleidet lørdag.

Etter 14 minutter er det duket for litt Skjervøy-samarbeid. Stopper Magnus Henriksen, som var solid i 90 minutter, slår Morten Nilsen igjennom på løp. Nilsen kommer litt skrått på mål, men avslutter forbi HFK-keeperen. Ballen går i bakerste stolpe men ingen L/K-ere rekker returen.

Tre minutter senere viser Ole Oscar Ross seg fram. Han kjører berg-og dalbane med gutta fra oljebyen og kommer til slutt helt fram til mål. En anelse skrått, men godt skuddhold for en mann med Ross' skuddfot. Uegoistisk som han er, legger han imidlertid ballen inn til en litt bedre plassert Morten Nilsen. Men HFK-forsvaret har fått summet seg, og lager krøll for Nilsen når han skal avslutte.

Etter 20 minutter er Ross løs igjen. L/K får flere muligheter før ballen ender hos Andreas Løvland. Han skyter ballen over, ett av mange skudd under pari fra L/K-ben i dag.

Etter 22 minutter er det borte hos Øyvind Garfjel det skjer. Han gjør et helt fantastisk forarbeid før han slår et vakkert innlegg til Morten Nilsen foran mål. Han leverer en bra heading, som HFK-keeperen såvidt redder. Ballen blir liggende på streken og Andreas Løvland kommer akkurat for sent til å få pirket ballen over streken.

Garfjell legger inn på nytt fem minutter senere. Fin heading fra Ole Oscar Ross, men rett på keeperen. Like etterpå er høyrebacken Joakim Einebakken Nilsen, som hadde en meget god kamp som offensiv back i dag, frampå med et legg. Han finner Morten Nilsen, men headingen hans går utenfor.

Etter halvtimen får Øyvind Garfjell seg en stygg smell. Han er først på ballen men blir taklet ganske stygt. HFK-spilleren treffer begge beina til Garfjell og etter noen minutters behandling fra L/K-fysio Hege Robertsen, prøver Garfjell seg igjen. Men etter ett minutt med halting på det grønne gresset kaster han inn håndkleet. Inn med Espen Haugen.

Et par sjanser til, blant annet til Andreas Løvland, hjelper ikke på målprotokollen og det hele ser ut til å ende 1-0 til pause. Men Joakim Einebakken Nilsen har andre planer. I det 46. minutt slår han et perfekt legg på første stolpe og igjen er Morten Nilsen først på ballen. Han header ballen i mål ved første stolpe, med nesen! 2-0 til pause.

L/K starter andreomgangen godt. Et pent angrep der Morten Nilsen stusser til Ole Oscar Ross på høyrekanten. Han legger tilbake til innbytter Espen Haugen, som vender bort en HFK-forsvarer og legger ballen nede i hjørnet med høyra. Meget pent av lenangsværingen!

Utover i omgangen ruller L/K opp mange lekre fartsfulle angrep. HFK er innimellom frampå og Jørgen Vik må gjøre en ordentlig redning etter en time. I det 65. minutt gjør L/K alt rett fram til ballen havner hos Ole Oscar Ross. Han klarer dessverre ikke å sette kronen på verket, og skyter utenfor.

L/K kontrollerer kampen ut, men på slutten skulle HFK likevel få en gyllen mulighet til ødelegge clean sheet-en til lyngsværingene. En HFK-angriper forfølger et oppspill, men L/K-keeper Jørgen Vik kommer ut og er først på ballen. Dommer Ragnar Dahl dømmer straffe, noe han kunne spart seg. Men Jørgen Vik viser klasse og tar straffesparket elegant.

Dermed blir det 3-0 og opp på tabelltoppen for Lange og Johansens menn - ett poeng foran formsterke Finnsnes. Det gjenstår to kamper for L/K. Neste helg skal vi til Kirkenes til en svært tøff bortekamp. Den må vinnes. Så har vi siste kamp for sesongen - hjemme mot Nordkjosbotn. Blir det seks poeng her så er det ingen som kan nekte oss opprykket. Skulle vi rote bort poeng, så er vi avhengig av at FIL gjør det samme. De har Ishavsbyen hjemme neste helg - en kamp der FIL er store favoritter. Siste kamp er borte mot BUL - et oppgjør som er langt mer åpent.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Magnus Henriksen, Tor Arne Larsen; Ståle Johansen, Ole Remi Hausner; Øyvind Garfjell, Andreas Løvland, Ole Oscar Ross; Morten Nilsen

Innbyttere: Espen Haugen, Jens-Georg Løvland, Oskar Leiros

Gult kort L/K: Morten Nilsen

Dommer: Ragnar Dahl, Kvaløya - god3. divisjon, TUIL 2 - L/K 2-3:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Sep 2011

Seier i Tromsdalen

L/K tilbake på tabelltoppen.

L/K tok en svært viktig seier i kveldens bortekamp mot TUIL 2. Seieren var fullt fortjent og L/K vant sjansestatistikken soleklart. Men en sen redusering til TUIL 2 skapte nerver i L/K-leiren på slutten.

Stillingen ved pause var 1-1 etter at TUIL tok en tidlig ledelse. L/K kontrollerte store deler av omgangen. Morten Nilsen utlignet etter 20 minutter etter et skudd fra sekstenmeteren. Samme mann ble snytt for et straffespark rett før pause etter å ha bli felt alene med keeper. Kampens ellers gode dommer ga istedenfor Morten gult kort for filming.

L/K tok initiativet fra start i 2.omgang. Ole Oscar Ross økte til 2-1 etter 49 minutter og Morten Nilsen økte til 3-1 etter 69 minutter. I tillegg skapte L/K en rekke store sjanser. Men flere mål ble det ikke og istedenfor reduserte TUIL rett før slutt. Noen nervøse sluttminutter fulgte, men L/K kunne til slutt slippe jubelen løs. Nå venter Hammerfest hjemme på lørdag.

Lagoppstilling: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Magnus Henriksen, Tor Arne Larsen; Ståle Johansen, Andreas Løvland, Ole Remi Hausner; Ole Oscar Ross, Morten Nilsen, Øyvind Garfjell.

Innbyttere: Steffen Dreyer, Espen Haugen.

 5. divisjon, Krokelvdalen - L/K2 2-5:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Sep 2011

Sterk seier mot topplag
L/K vant 5-2 over Krokelvdalen i kveld.

Et bra L/K2-lag tok ledelsen etter syv minutter ved Jonas Samuelsen. Kroken utlignet og det var 1-1 til pause.

Kroken startet 2. omgang best, men klarte ikke å score. I stedet er det Christer Steinvik som tar L/K opp i 1-2 ledelse på et skudd fra 20 meter som toucher borti en Krokelvdalen-spiller.

1-3 sto Stig-Roar Hansen Rognli for etter en kontring iscenesatt av Jonas Samuelsen. På 1-4 er Christer Steinvik igjen frempå, Kroken reduserer til 2-4 men innbytter (!) Steffen Dreyer avgjør kampen med en iskald og frekk lobb til 2-5.

Mange som spilte bra i dag, men Jonas Samuelsen var ekstra kvass og var involvert i mye.

Med seieren i dag har L/K kontroll på fjerdeplassen i 5. divisjon avdeling 1. Med litt hell kan det bli 3. plass, men da må resultatene de siste rundene gå vår vei. Vi har én kamp igjen og den er hjemme mot topplaget Stakkevollan neste søndag 25. september.

L/Ks lag: Tommy Mortensen; Joakim Einebakken Nilsen, Hans Roar Karlsen, Jan Robin Bjørn, Oskar Leiros, Espen Haugen, Jonas Samuelsen, Karl Erik Vaeng jr, Stig-Roar Hansen Rognli, Christer Steinvik

Innbyttere: Henning Skogvang, Tor André Einebakken Nilsen, Steffen Dreyer, Erlend Strand5. divisjon. L/K - Storsteinnes 7-1

Postet av Lyngen/Karnes IL den 11. Sep 2011

Seier over Storsteinnes
L/K 2 berget litt av helga for L/K-erne.

Det ble til slutt 7-1 på Geitnes i en kamp der L/K 2 levnet liten tvil om hvor seieren skulle gå. L/K 2 ledet 3-1 til pause og det unge hjemmelaget bare økte på etter pause.

Målene sto Joakim Einebakken Nilsen (2), Espen Haugen, Tor-André Einebakken Nilsen, Karl Erik Vaeng og Robin Wikbo Samuelsen for.

L/K 2s lag: Kristoffer Granås; Joakim Einebakken Nilsen, Tomas Einebakken Nilsen, Jan Robin Bjørn, Hans Roar Karlsen; Oskar Leiros, Espen Haugen; Jonas Samuelsen, Henning Skogvang, Stig-Roar Hansen Rognli; Robin Wikbo Samuelsen.

Innbyttere: Martin Strand, Tor André Einebakken Nilsen, Karl Erik Vaeng, Aleksander Elveslett Slettli, Magnus Wikbo Samuelsen, Jørgen Jenssen3. divisjon, L/K-Salangen 1-3

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Sep 2011

Et lite ran på Polleidet
Det burde blitt en komfortabel seier for hjemmelaget, men endte med et surt og smått uforklarlig L/K-tap. Endelig versjon!

Salangen har slått L/K i Lyngen to år på rad. I dag kom det tredje tapet på like mange forsøk. En svært mager trøst for L/K er at vi spiller en god kamp og er veldig mye bedre enn Salangen i nesten 90 minutter. Men Salangen var giftig på tre av fire sjanser og dermed vant de 1-3. Sjansestatistikken har vi ikke, men hvis vi sier noe sånt som 15-4 i L/Ks favør, så er vi neppe langt unna. Og da snakker vi 100 prosentsjanser.

Morten Nilsen scoret L/Ks mål etter pent spill, men det hjalp dessverre lite i dag. Salangen fikk 0-1 etter et kvarters spill på en kontant heading etter corner av SIFs bestemann Eivind Jakobse. Corneren kom etter en småbisarr rekke av dårlig avklaringer fra L/K-forsvaret, som til slutt endte i hjørnesparket. Da hadde L/K hatt initiativet i kampen og skapt flere store sjanser på SIF-keeperen, uten å score. Trykket mot nevnte keeper fortsatte etter bortemålet og vi avstår fra å liste opp alle sjansene, bortsett fra den Ole Oscar Ross skapte helt på egen hånd. Han presterte et helt vanvittig raid fra egen banehalvdel som vi tviler sterkt på at noen gjør etter ham verken på dette nivået eller de to neste. Avslutningen blir imidlertid reddet av SIF-keeperen.
Men i det 27. minuttet skal L/K endelig få utligningen. Brødrene Andreas og Jens-Georg kombinerer pent på høyrekanten. Jens-Georg kjører en innleggsfinte på backen, kommer seg inn i banen og slår på bakerste stolpe. Der henger Morten Nilsen og header inn 1-1 i duell med en SIF-forsvarer. Target man-mål!

Target traff imidlertid ikke Nilsen ett minutt etterpå. Da har L/K frispark fra høyresiden og ballen havner i føttene på Nilsen, men fra kloss hold spolerer Morten den sjansen - som var atskillig enklere å sette enn den han faktisk scorer på. Morten måtte like etterpå gå av banen med en strekk i låret. Det var dårlig nytt. Men de gode nyhetene var at vi hadde Steffen Dreyer på benken, og han gikk rett inn i spissrollen til Morten. Og det gikk bare noen sekunder før Steffen får sin første store mulighet. Et legg fra venstre blir headet på keeper, som gir retur. Den er Steffen først på, men SIF-forsvaret klarer med all mulig nød og neppe å berge ballen ut til corner. Ett minutt etterpå redder keeperen igjen på et skudd fra skrått hold fra samme Dreyer.

En god omgang av L/K målt ut fra de fleste kriteriene, bortsett fra ett - uttellingen. Den var forferdelig dårlig, men de fleste trodde nok at det skulle løsne litt i andre omgang. Det gjorde det imidlertid ikke. SIF går opp i ledelsen på nytt etter tre minutter - på sin andre sjanse i kampen. Det var i overkant frekt, men svakt forsvarsspill av L/K tillot gjestene å ta ledelsen.

Selv om sjansesløseriet til L/K i andre omgang ikke rekker helt opp i konkurranse med første, så var det plenty av muligheter til å ta L/K både opp på siden og forbi gjestene. Steffen Dreyer fikk et nytt gulltilbud etter 55 minutter etter nok et forarbeid av Ole Oscar Ross, men setter ballen svakt over. Dreyer var et uromoment i andre omgang, men klarte rett og slett ikke å finne nettmaskene i denne kampen.

Og mens L/K jager utligningen, bryter SIF på midtbanen etter 83 minutter. Stian Kristoffersen blir slått igjennom og selv om høyreback Jens-Georg Løvland ligger lovlig langt inne, så ligner det veldig på offside. Kristoffersen får imidlertid gå og alene med Jørgen Vik setter han 1-3. Da hadde SIF scoret på tre av fire sjanser og Lyngen-publikummet begynte å innse at dette ikke blir å gå. Et par store sjanser klarer vi dog å skape, men denne kampen var det rett og slett ikke mulig for L/K å få flere mål enn det ene.

Salangen fortjener ros for oppofrende spill og 11 mann som nok fulgte gameplanen til punkt og prikke. De viste at det ikke er tilfeldig at de har vunnet både mot Finnsnes og BUL i høst, men i dag var de i tillegg tjyvheldige som ikke taper relativt klart. L/K spiller tidvis ball i hatt med gjestene på rene ferdigheter og fart, men når laget nærmet seg 16-meteren var ikke ferdighetene like imponerende.

* L/K og Nordkalottens bestemann i dag var Ole Oscar Ross.

* Morten Nilsen scoret sitt fjerde seriemål for sesongen. Nå får vi håpe at han ikke blir for lenge borte med skaden sin.

* Finnsnes gjorde jobben sin hjemme mot Nordkjosbotn og er nå helt i ryggen på L/K på tabellen - hvilket vil si ett poeng bak.

* Neste mandag blir det bortekamp på TUIL Arena mot TUIL 2.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Tor Arne Larsen, Magnus Henriksen, Mats-Haakon Karlsen, Jens-Georg Løvland; Ståle Johansen, Ole Remi Hausner; Andreas Løvland, Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell; Morten Nilsen

Innbyttere: Steffen Dreyer, Espen Haugen, Jan Robin Bjørn

Dommer: Ragnar Dahl - fin kontroll.3. divisjon, Norild - L/K 2-4:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Sep 2011

Seier i Rushfeldt-byen!
Ole Oscar Ross, Morten Nilsen og Magnus Henriksen scoret for L/K i Vadsø.

Det sto 2-2 til pause i en omgang der Norild var et lite hakk bedre. I andre omgang var L/K suverent best og mål av Ole Oscar Ross og Morten Nilsen trygget seieren for L/K-guttene.

Ross tok L/K i føringen etter 10 minutter på et drømmeskudd fra 25 meter. Norild scorer så to, før Magnus Henriksen utligner før pause.

Etter hvert ble seieren svært fortjent og den burde vært større enn den ble.

L/K fikk bokstavelig talt en pangstart med Ole Oscar Ross' knallperle etter 10 minutter. Men det gikk bare to minutter før en Norild-spiss sprang igjennom L/K-forsvaret og blir felt av L/K-keeper Jørgen Vik. Straffen setter Ante Smuk i mål til 1-1.

L/K har litt problemer på defensiven med raske Norild-spillere. L/K sliter med å få farten og pasningsspillet til å sitte. Det blir slått endel langt, men det henger likevel mål i lufta på stadion.

Dessverre kommer neste scoring i feil mål. Ledermålet til hjemmelaget kommer på nok en dødball. Et frispark fra rundt 40 meter ekspederes i mål av Håkon Børressen etter et keeperspill som ikke holdt normal Vik-klasse. Garfjell og Ross har imidlertid våknet for alvor og skaper mye offensivt.
Etter 32 minutter er Garfjell på ballen igjen, denne gangen med et frispark fra høyresiden. Ballen blir slått inn i feltet og Ståle Johansen er første på ballen. Keeperen redder, men det blir en retur og den er Magnus Henriksen først på med en trademark-scoring.

Garfjell har like etterpå frisparkforsøk etter at Ross blir felt like utenfor 16-meteren, men keeperen tar skuddet og det står uavgjort til pause.

Andre omgang blir en helt annen skål for L/Ks del. Til tross for at ingen bytter er gjort, er det et helt nytt lag som kommer på banen. Allerede etter fire minutter er Morten Nilsen igjennom og lager sitt tredje L/K-mål for sesongen. Dommeren må riktignok konferere med linjedommeren for å utelukke at Morten var i offside, men målet godkjennes. L/K fortsetter å pøse på og Norild er knapt over midtstreken i store perioder. Andreas Løvland har to store sjanser, hvorav den ene er en alene-med-keeper-opplevelse for 18-åringen.

Etter 56 minutter skal imidlertid L/K få en ny belønning for innsatsen. Ole Oscar er på plass på bakerste stolpe etter et innlegg fra venstre og Troms og Finnmarks raskeste fotballspiller er også blant de kaldeste når han setter ballen i mål.

L/K har imidlertid ikke tenkt å ri inn på en 2-4 ledelse. Andreas Løvland, Øyvind Garfjell og Morten Nilsen har alle store sjanser til å øke ledelsen, mens hjemmelaget virker sluttkjørte etter å ha sprunget med Ross og co hele kampen. Innbytter Jens-Georg Løvland viser også fram skuddfoten, inspirert av backkollega Tor Arne Larsens målteft i det siste. Men skuddet går dessverre ikke i mål.

Det gjør imidlertid ingenting når seieren er et faktum. Finnsnes vant 3-1 i helga og da var seieren ekstra viktig. Nå gjenstår tre hjemmekamper og bortekamper igjen. Vinner L/K fire av disse fem så er vi mestre. Det skjønner alle blir tøft nok og allerede neste helg er formlaget Salangen gjester på Polleidet gress.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Tor Arne Larsen, Magnus Henriksen, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Einebakken Nilsen; Ole Remi Hausner, Ståle Johansen; Andreas Løvland, Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell; Morten Nilsen.

Innbyttere: Jens-Georg Løvland for Tor Arne Larsen

Målscorere L/K: Ole Oscar Ross (2), Magnus Henriksen, Morten Nilsen3. divisjon: Norild - L/K

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Sep 2011

Nytt Finnmarks-oppgjør
Foreløpig har L/K ikke tapt poeng i Finnmark så langt i år. I dag står Norild for tur.

Det meldes om 16 grader og flotte spillerforhold i Vadsø. L/K stiller med følgende lag:

Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Magnus Henriksen, Tor Arne Larsen; Ståle Johansen, Ole Remi Hausner; Ole Oscar Ross, Andreas Løvland, Øyvind Garfjell; Morten Nilsen.

Etter at Finnsnes tok alle tre poengene i dag mot Kirkenes (les mer på Finnsnes' nettsider), så er det ingen bønn for Lange og Johansens menn i Vadsø. Tre poeng er det eneste som teller.

Kampen oppdateres på Lyngen/Karnes sine Facebook-sider her!L/K 6-8 år:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Sep 2011

Turneringen på Vollan
Her følger det du trenger å vite før turneringen lørdag 3. september.

Vi valgte til slutt å melde på to lag til Biltrend cup på Vollan, ettersom vi totalt blir tolv spillere til turneringen.

Hvis vi får trøbbel med å gjennomføre med de 12, så får vi heller bytte innbyrdes. Ingen av kampene de to lagene har, kolliderer. Ser for øvrig av oppsettet at det ene laget får én kamp mer enn det andre. Det er jo dumt, men vi får vurdere å la noen fra L/K 1 spille litt på L/K i den siste kampen - slik at spilletiden blir mest mulig lik for de 12 spillerne.

Jeg har prøvd å sette opp to jevne lag hva angår erfaring og alder. Sammensetningen blir da som følger:

L/K
Tobias
Regine
Lars
Hans Erling
Tordar
Berger
Lagleder: Torbjørn (m) 92664354

L/K 1
Andreas
Odin
Johannes
René
Ole Johan
William
Lagleder: Øyvind (m) 91355398

(Det er litt forvirrende at de ikke har kalt lagene L/K 1 og L/K 2, men det er vel ikke så mye å få gjort med det nå...)

L/K spiller slik:
10.20 mot Furuflaten på bane C
12.00 mot Malangen på bane C
13.20 mot STIL gul på bane E (gressløkka)
14.20 mot STIL blå på bane C

L/K 1 spiller slik:
10.00 mot Nordkjosbotn på bane C
11.20 mot STIL blå på bane C
12.20 mot STIL 9-10 (j) på bane E (gressløkka)

Vi møter opp en halvtime før på idrettsstadion på Vollan. Så har vi god kontroll fra starten av.

Hvis det er noen spørsmål så ta kontakt med Torbjørn eller Øyvind. Viktig at alle som nå har sagt at de kommer, faktisk stiller opp lørdag. Ellers blir det tøft å gjennomføre.

Vel møtt på Vollan!5. divisjon, Ringvassøy - L/K2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Sep 2011

Tap på Ringvassøy
Et redusert L/K 2 lag måtte se seg slått i Dåfjorden onsdag.

Det ble dog et knapt nederlag mot Ringvassøy onsdag kveld. 4-3 sto det til slutt til hjemmelaget etter at lagleder Vegard Bjørn Olsen selv måtte innpå og sette et av målene.

Jørgen Jensen ble den forøvrig den første 1996-modellen som har spilt seniorfotball for L/K da han fikk tillit på høyrebacken fra start i gårsdagens kamp. Rapportene tilsier en flott en debut for elvebakkingen.

- Han imponerte meg voldsomt. Sjelden man ser 15-åringer ta ting så på strak arm, er Vegard Bjørn Olsens kyndige vurdering av unggutten som altså er født samme år som Lyngenhallen ble åpnet.

Veteranene Vegard Bjørn Olsen og Jørn Henriksen byttet på å spille kampen i går ettersom stallen talte 12 mann. Det gikk bare sånn passe bra, ettersom begge gikk på en strekk-smell i løpet av oppgjøret.

Målscorere for L/K:
* Stig Roar Hansen Rognli 0-1 etter en corner som keeper slår inn i målet.
* Robin Wikbo Samuelsen 2-2 etter retur på et skudd fra Christer Steinvik som Robin chipper iskaldt over keeper.
* Vegard Bjørn Olsen 4-3 etter en retur fra et Christer Steinvik-skudd fra 16 meter.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Jørgen Jensen, Tor André Einebakken Nilsen, Hans Roar Karlsen, Aleksander Elveslett Slettli; Jens-Georg Løvland, Stig-Roar Hansen Rognli, Robin Wikbo Samuelsen, Christer Steinvik, Magnus Wikbo Samuelsen; Jørn Henriksen.

Innbytter: Vegard Bjørn Olsen

 5. divisjon, L/K2 - Tromsøysund 3-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Aug 2011

Knepen seier på Geitnes
Et par comebacks fra 73-generasjonen og én scoringsdebutant i dag.

Til tross for en knepen seier i resultatprotokollen, så var det høyst fortjent at L/K 2 vant over Tromsøysund i dag. 3-2 ble det til slutt etter at L/K 2 tok ledelsen etter åtte minutter ved kampens beste spiller Oskar Kleveland Leiros. Han ekspederte ballen i mål etter å ha vært først på andreballen etter frispark.

Tromsøysund hadde sin beste periode i etterkant av L/K 2-målet, men klarte ikke å score. Det gjorde de imidlertid på et heldig frispark like før pause, og tromsøværingene var ikke snauere enn at de også tok ledelsen rett etter pause. Men da var det jevnt slutt og L/K 2 dominerte resten av kampen. I pausen ble sesongdebuterende Frode G. Larsen introdusert for hjemmepublikummet og et kvarter uti 2. omgang var det duket for nok en merittert 38-åring, nemlig Rune Lillevik. Det 76-årige spissparet lagde mye trøbbel for Tromsø-laget, men ingen klarte å komme på scoringslisten. Det klarte imidlertid den 22 år yngre Aleksander Elveslett Slettli. Han scoret sitt første seniormål for L/K etter et innlegg fra høyreving Robin Wikbo Samuelsen og fastsatte sluttresultatet til 3-2. Da hadde Martin Strand litt før utlignet til 2-2 direkte fra corner (!). Dommer Vegar Ballovarre dømte ballen inn, selv om ikke alle Tromsøysund-spillerne var enige i det. Men i den ikke helt nøytrale L/K-leiren var man enige om at ballen hadde vært inne.

- Det var mange som var gode i dag og vi burde strengt tatt vunnet med mer enn ett mål. Oskar Leiros vant alt på midtbanen, vi hadde en svært ung backfirer pluss keeper (tre født i 1995, én i 1994 og én i 1990) som klarte seg godt og to vinger i Christer Steinvik og Robin Wikbo Samuelsen som leverte gode innlegg kampen igjennom. Og så er det jo greit å ha veteraner som Frode og Lille i bakhånden, da, sier en fornøyd lagleder Vegard Bjørn Olsen etter kampen.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Henning Skogvang, Hans Roar Karlsen, Tor André Einebakken Nilsen, Aleksander Elveslett Slettli; Jens-Georg Løvland, Oskar K. Leiros; Christer Steinvik, Martin Strand, Robin Wikbo Samuelsen; Magnus Wikbo Samuelsen

Innbyttere: Frode G. Larsen, Morten Pettersen, Rune Lillevik.3. divisjon PIL - L/K 0-2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Aug 2011

Nytt straffemål og tre poeng
Andreas Løvland trengte bare ett forsøk på å score på straffe denne helgen. Og Morten Nilsen trengte bare ett forsøk på frispark.

Det sto lenge 0-0 på gressbanen i Lakselv i ettermiddag. Men mål fra Morten Nilsen etter 75 minutter og fra Andreas Løvland tre minutter før slutt trygget trepoengern for L/K i dag.

Første omgang var lite å SMS-e hjem om. L/K spilte ingen god omgang, men hevet seg etter hvilen. Frisparkmålet til Morten Nilsen fra 17 meter roet nervene, og da L/K fikk straffe tre minutter før slutt så var ikke Andreas Løvland tungbedd - til tross for at han slet skikkelig med å få straffemål forrige helg.

Vi har fått følgende kommentar fra trener Bernt Olav Johansen på tur hjem fra Porsanger:

Vi begynner halvslarket, men spiller oss opp i første omgang. Men det blir litt mye nesten. Vi kommer for tett inni hverandre og sliter med å få ballen til å gå. I pausen blir vi enige om å kjøre maskineriet vårt og det funker. I andre omgang tror jeg ikke PIL er over midstreken de første 25 minuttene. Vi har svære sjanser, men uten å score. Så får vi frispark og Roger Lange sier klart ifra at hvis noen prøver med noen fiksfakserier og skruing av ball rundt mur, så kommer det til å gå dem ille. Morten Nilsen skjønner tegningen, tar ballen og smeller den i hjørnet.

Samme mann er igjennom i PIL-forsvaret 12 minutter senere. Han blir tatt og straffen er soleklar.

- En velfortjent seier. Vi burde ha scoret spillermål, men når vi ikke gjør det så er det jo greit at vi behersker dødballer også, sier Johansen.

Med seier i bagen, blir utvilsomt bussturen hjem fra Porsanger lystigere enn den ville blitt med poengtap. Da L/K-nett hadde kontakt med bussen i 19.30-tiden var de i Kautokeino, på tur inn i våre to naboland.

I og med at Finnsnes også vant i dag, hele 6-0 mot Hammerfest, så er avstanden ned til nærmeste utfordrer fortsatt fire poeng.

* Venstreback Tor Arne Larsen måtte gå av banen i første omgang med en strekkskade. Det er usikkert hvor dypt den sitter og om bortekampen neste helg mot Norild er i fare.

* Spiss og cuphelt Magnus Henriksen debuterte som midtstopper i denne kampen og gjorde en meget god figur der, i spann med Mats Haakon Karlsen.

* Andreas Løvland scoret sitt 12. seriemål for året og er nå likt med Steffen Dreyer - som sto over kampen i dag.

* L/K holdt nullen for bare fjerde gang i årets serie. De tre andre gangene har vært hjemme mot TUIL 2 og Kirkenes og borte mot Fløya.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Tor Arne Larsen, Magnus Henriksen, Mats-Haakon Karlsen, Joakim E. Nilsen; Ståle Johansen, Ole Remi Hausner; Andreas Løvland, Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell; Morten Nilsen.

Innbytter: Jens-Georg Løvland

Gule kort, L/K: Mats-Haakon Karlsen, Jørgen Vik og Magnus Henriksen.L/K 6-8 år:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Aug 2011

Kamp og turnering
Neste uke blir innholdsrik for våre yngste.

Først og fremst er det en utsatt kamp mot Indre Kåfjord som går av stabelen onsdag 31. august klokken 18.15 på Geitnes.

Det er mange unger som trener for tiden og det er ikke hensiktsmessig å være flere enn max 11-12 spillere til hver kamp. Blir vi flere enn det, så må vi prioritere de som har trent hele sesongen. Men dette tar vi fra kamp til kamp. Det gikk akkurat mot Furuflaten/Storfjord sist. Da var vi 12.
Hvem som spiller på kampen onsdag tar vi etter treningen mandag (17.30 - 19.00)

Biltrend cup

Helga 3-4 september har vi meldt på lag til Biltrend cup på Nordkjosbotn. Vi går utifra at det blir en endags-turnering og vi har i utgangspunktet meldt på ett lag. Skulle interessen for turneringen blant våre spillere være stor, så kan vi etteranmelde ett lag til og dermed delta med to lag slik vi også gjorde i Bendit cup på Geitnes. Da tar Øyvind og Torbjørn ansvaret for hvert sitt lag.

Det er allerede fire spillere som har meldt seg til Biltrend Cup så alt tyder på at det blir to lag. Vi tar påmelding fra spillerne i løpet av helga. De som ikke har gitt lyd ifra seg innen mandag kveld til Torbjørn på (m) 92664354 regner vi ikke med.

Oppsettet er ikke endelig klart, men det ser ut som første kampen vår blir i titiden. Mer info om dette legges ut her etter hvert.

SMS er sendt ut til alle foreldre og vi håper flest mulig kan være med på turneringen!

 5. divisjon. RUIL - L/K 2

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Aug 2011

Bare nesten mot RUIL
L/K2 lå under 5-1, før opphentingen begynte. Men det holdt ikke helt.

L/K2 tok ledelsen i kampen ved Jonas Samuelsen, men hjemmelaget Ramfjord, i sin eksiltilværelse på Stakkevollan kom grusomt tilbake og ledet en stund 5-1. L/K 2 kom med en sterk sluttspurt, men det ble med tre reduseringer og 5-4 tap til slutt.

Steffen Dreyer startet på benken også på B-laget ettersom han ikke var 100 prosent kampklar til RUIL-kampen. Da han kom inn ble det imidlertid fart i sakene. Dreyer scorer to mål samtidig som han også bommer på straffe. Storfjordingens frispark fra 30 meter i vinkelen var utvilsomt beholdningen fra kampen. Det siste målet, eller rettere sagt 5-3 målet, sto Jens-Georg Løvland for.

L/Ks lag: Tommy Mortensen; Henning Skogvang, Magnus Henriksen, Hans Roar Karlsen, Stig-Roar Hansen Rognli; Jens-Georg Løvland, Oskar Leiros, Jonas Samuelsen, Ole Remi Hausner, Robin Wikbo Samuelsen; Ken Stian Olsen.

Innbyttere: Aleksander Elveslett Slettli, Steffen Dreyer, Tor André Einebakken Nilsen, Karl Erik Vaeng jr, Magnus Wikbo Samuelsen.

 L/K i 3. divisjon, L/K - BUL 3-1

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Aug 2011

1,2,3... og på det fjerde skal det skje
Utrolige straffescener på Polleidet, men Ole-Oscar Ross fortjener både kake og at hans 2-1 mål også huskes.


De rundt 150 tilskuerne som hadde funnet veien til Polleidet i ettermiddag ble vitne til det som kan være en verdenshistorisk begivenhet.
I sentrale roller: BUL-keeper Vlada Filipovic, L/K-spiller Andreas Løvland og dommer Jim-Roger Haugnes. Det har gått en halv time og BUL leder noget ufortjent 0-1 på Polleidet etter et Arle Ivar Ring-straffespark etter 14 minutter. L/K får også straffespark, formodentlig for holding, og straffestødige Andreas Løvland stiller seg opp og skyter. Keeperen redder, men straffen annuleres på grunn av at keeperen har gått fra streken for tidlig.
Ny straffe, til store protester, og Løvland prøver seg på nytt. Han bommer på nytt, men igjen dømmer dommeren ny straffe, fordi BUL-keeperen har forlatt streken for tidlig igjen. Denne gangen blir det enorme protester og BUL-keeperen får i tillegg gult kort. Løvland prøver seg for tredje gang og bommer på nytt!
Men igjen har keeperen forlatt streken og dommer Haugnes dømmer ny straffe for fjerde gang!

Normalt skulle man tro at når straffen skal tas for fjerde gang så ville Andreas Løvland ikke være selvskreven til å ta den. Han skal ha fått beskjed om at det ikke er lov å bytte straffetaker, men under dramaet ble dommeransvarlig Roald Johansen i kretsen konsultert via telefon fra L/K-benken, og han kunne si at det var lov å bytte straffeskytter. Men det var for sent. Løvland tar den fjerde straffen og setter den i mål til høyre for keeperen. Uansett - utrolige prestasjoner av BULs Filipovic, som hadde fortjent å bli en hit på Youtube. Men det var vel ingen som filmet...

Selv den mest inngrodde L/K-supporter måtte innrømme at det var i overkant at L/K skulle få sjansen fire ganger fra straffemerket - uansett hvilken dialog dommeren måtte ha hatt med BUL-keeperen. Men dommeren var sikker i sin sak og dermed var et nytt kapittel i L/K-Bossekop-historien skrevet.

Les blogginnlegget "Straffedramaet i Lyngen" på bloggen Nord-Norge United!

Når det er sagt, så var det slett ikke ufortjent at L/K fikk et mål. L/K kjørte kampen store deler av 1. omgang og burde absolutt hatt et spillemål eller tre. BUL, på sin side, var uvanlig tamme, og hadde kun sporadiske oppløp mot Jørgen Vik. De begynte å dra ut tiden allerede på 0-0 og det ble ikke bedre på 0-1...
Vi tar noen av sjansene til L/K kronologisk:

4. min: Andreas Løvland kommer skrått på mål alene med keeper. Runder keeper men avslutningen blir stoppet av BUL-forsvarer.
7. min: Joakim Einebakken Nilsen slår frispark. Morten Nilsen rager høyest men stusser over mål.
13. min: Morten Nilsen står mutters alene inne i feltet etter innlegg fra høyre. Får dempet ballen og avsluttet på halv volley, men rett på keeper. BUL roper på offside, men det var det ikke. Kjempesjanse!
20. min: Ole-Oscar Ross legger igjen til Joakim Einebakken Nilsen på fint løp fra høyrebacken. Nilsen er i gullposisjon inne i straffefeltet men skuddet går utenfor lengste stolpe.
22.min: Øyvind Garfjell raider på venstrekanten. Innlegget finner Morten Nilsen, men headingen utfor.
23. min: Morten Nilsen river seg løs fra BUL-forsvaret og kommer alene med BUL-keeperen. Avslutningen tar serberen seg av, men sterk prestasjon av Nilsen i forkant.
27.-30. min: Tre minutter med straffedrama. Publikum får valuta for inngangspengene i rikt monn.

Etter straffen fortsetter L/K å kjøre kampen. BUL har lite å komme med og Morten Nilsen får nok en sjanse til å komme på scoringslisten når han vender opp og avslutter. Men det blir ikke mål. På slutten av omgangen får Jon Steinar Eriksen sitt andre gule kort i kampen etter kjeftbruk mot en L/K-spiller. Dermed en tidlig dusj på BUL-spilleren, noe som virket hardt dømt.
Ole-Oscar Ross er igjennom like før pausesignalet, men skuddet går rett på keeper.

BUL åpner andre omgang best, uten at det blir veldig farlig foran L/Ks Jørgen Vik. To ganger går BUL-angriperne i offside og stort mer enn det skjer ikke i denne perioden. Etter 58 minutter kommer Steffen Dreyer inn etter å ha startet kampen på uvant plass på benken. Andreas Løvland går ned i defensiv midtbane, mens Ståle Johansen går ned som stopper for utbyttede Jan Robin Bjørn.
Dreyer får en god sjanse etter 63. minutter men det brasselignende forsøket fra god posisjon ender utenfor. Han skulle imidlertid komme sterkere tilbake...

Fire minutter senere, nøyaktig midtveis i omgangen, er imidlertid Ole-Oscar Ross lei av forspilte sjanser og tidsuthalende BUL-spillere. En litt upresis ball fra L/K blir bare avklart sånn halvveis av BUL-forsvaret. Ross ligger i returrommet og fra 25 meter gjør han det meste utav det. Han rapper til med høyra og ballen suser utagbart inn i østmålet på Polleidet. En sjeldent vakker scoring fra 21-åringen.

Like etter er Øyvind Garfjell løs på venstresiden, noe han var ofte i andre omgang. Noen ganger slo han inn mens andre ganger gikk han rett på mål. Det gjorde han nå, men BUL-keeperen avverger avslutningen i korthjørnet og det blir bare corner.

Selv om BUL sliter med sine ti mann så står kampen likevel og vipper. L/K får ikke samspillet til å sitte helt og BUL kan aldri avskrives med sine hurtige angripere. Etter 75 minutter får de frispark i livsfarlig posisjon rett utenfor 16-meteren. Men skuddet går i retning furuskogen bak vestmålet og var ikke egnet til å skremme noen.

Etter 78 minutter har Andreas Løvland en gyllen mulighet til å bli tomålsscorer. Morten Nilsen legger pent igjen til den unge oksvikingen, men avslutningen hans blir for dårlig.

Kampen blir dermed ikke avgjort før etter 83 minutter. Da slår samme Løvland en corner fra høyre. Inne i feltet er Steffen Dreyer rimelig alene, noe L/Ks toppscorer med motstandernes øyne strengt tatt ikke bør være. Headingen går i mål og Dreyer har scoret sitt 12. for sesongen.

Så veldig mye mer skjer egentlig ikke i kampen. BUL skal ha for at de prøver på slutten, men forsvaret, med Ståle Johansen i spissen, sørger for at det ikke blir særlig farlig.

Svært fortjent seier til L/K, men det er ikke fritt for at kampen som sådan likevel skuffer. Det ble ikke den toppkampen som alle hadde håpet på, men jubelen i L/K-garderoben etter kampen synliggjorde uansett at tre nye poeng var gull verdt.
BUL-teamet skal uansett ha ros for oppførselen sin under og etter kampen, til tross for at måten tapet kom på var tung å svelge for altaværingene.

* Jørgen Vik nådde en solid milepæl i dag. Han spilte sin 100. A-kamp for L/K. Veldig mange av dem har vært svært gode kamper også :-)

* L/K forlenger sin seiersrekke mot BUL på hjemmebane. De siste fem kampene siden 2000 har endt med L/K-seier. Det inkludere to kvalikkamper, to seriekamper og én cupkamp.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Tor Arne Larsen; Ståle Johansen, Espen Haugen; Øyvind Garfjell, Andreas Løvland, Ole-Oscar Ross; Morten Nilsen

Innbyttere: Steffen Dreyer for Jan Robin Bjørn, Ole Remi Hausner for Espen Haugen.

Dommer: Jim-Roger Haugnes - blir altfor sentral i toppkampen. 

 

 L/K 2 - Ullsfjord 3-3:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Aug 2011

Uavgjort med ti mann
L/K spilte 3-3 på bortebane mot Ullsfjord etter å ha spilt en omgang med én spiller mindre.

Det sto 2-2 til pause etter at L/K2 hadde spilt første omgang i kraftig motvind.

Jonas Samuelsen utlignet etter 12 minutter USKs tidlige mål. Så går USK opp i ledelsen igjen i det 23. minutt, men den svært så målkåte venstrebacken Tor Arne Larsen brakte balanse i regnskapet i det 38. minutt.

Tidlig i andre omgang får L/K2 Erlend Strand utvist etter felling som siste mann. Dermed blir det straks litt tøffere for Vegard Bjørn Olsens gutter og menn.

USK tar da også ledelsen i kampen for tredje gang etter 75 minutter menr tredje gang svarer L/K - denne gangen i form av Christer Steinviks scoring i det 88. minutt.

Ifølge rapportene var Espen Haugen banens suverent beste i dag. Det love godt foran den uhyre viktige A-kampen mot Bossekop til helga. At Tor Arne Larsen scorer i sin fjerde kamp på rad (!) er også et godt tegn. Måtte han forlenge goal-streaken sin til helga.

Gule kort, L/K2: Tor Arne Larsen og Jonas Samuelsen

Rødt kort, L/K2 Erlend Strand

L/K2s lag: Kristoffer Granås, Henning Skogvang, Hans-Roar Karlsen, Morten Pettersen, Tor Arne Larsen; Oskar Leiros, Espen Haugen, Jonas Samuelsen, Martin Strand, Robin Wikbo Samuelsen; Magnus Wikbo Samuelsen

Innbyttere:
Christer Steinvik inn for Magnus Wikbo Samuelsen etter 25 minutter
Erlend Strand inn for Morten Pettersen etter 35 minutter
Tor André Einebakken Nilsen inn for Henning Skogvang etter 78 minutter.

 

 Olsen i Viking:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Aug 2011

Debuterer med cupkamp
Trond Olsen er på plass i Viking og får tillit fra start.

                           

L/K-gutten forlot i forrige uke Trondheim og Rosenborg til fordel for Stavanger og Viking. Etter to og et halvt år i Rosenborg, og to seriegull for trønderne, valgte Trond å forlate RBK for å få mer spilletid. Åge Hareide og Viking ble dermed løsningen.

Søndag kveld får Trond sin debut for Viking i cupkvarten mot Brann. Trond har fått venstreving-plassen i Vikings 4-3-3-formasjon, hvilket burde passe lyngsværingen perfekt.

Trond har fått draktnummer 27 (hvilket tilsvarer Trond alder) og vil bidra med fart, innlegg og ikke minst ventrefotsskudd for Stavanger-klubben - som med ett har blitt en populær klubb i Lyngen.

Moderklubben ønsker Nord-Troms beste og mest suksessfulle spiller gjennom tidene lykke til i ny klubb. Vi er stolte!

Les hva Vikings nettsider skriver om Trond her!3. divisjon: IFK - L/K 2-2

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Aug 2011

Poengtap men økt forsprang
Til tross for en utrolig skuffende uavgjort, økte L/K ledelsen i toppen av 3. divisjon i dag.

Endelig versjon:

For til tross for at L/K rotet bort to poeng mot Ishavsbyen på TUIL Arena i dag, så rykket man ett poeng fra Finnsnes på tabellen. Sistnevnte røk på et overraskende tap 0-3 hjemme mot Salangen og dermed var det ikke en komplett katastrofe at L/K mistet to poeng.

Ishavsbyen tok ledelsen 1-0 og ledet også til pause. L/K scoret tidlig i andre omgang ved Morten Nilsen og da Ole Oscar Ross satte inn 1-2 like før full tid, så det veldig gunstig ut. Men "deep into stoppage time" som det heter i England, utligner Byen og stjeler to poeng i en kamp som L/K burde vunnet komfortabelt. Spesielt i andre omgang var L/K mange hakk bedre enn vertene, men effektiviteten var laber.

Allerede etter 11 minutter var Ishavsbyen frampå og lagde 1-0. Et passivt L/K-forsvar gir Jonas Fossan en enkel jobb med å sette inn ledermålet på lagets første sjanse. Noen minutter senere har IFK en ny stor sjanse, men avslutningen går utenfor mål. By-laget spiller aggressivt og tidvis småstygt på midtbanen og makter i stor grad å få L/K ut av stilen. Etter hvert i omgangen kommer imidlertid L/K mer med og Morten Nilsen får et par solide sjanser til å å utligne. Spesielt sjansen etter 28 minutter er stor. Da spiller Nilsen kjapt veggspill med Ole Oscar Ross og kommer alene med IFK-keeperen. Men keeperen redder. Like etter er Ross løs på venstrekanten på nytt, men ingen L/K-spillere rekker fram på innlegget til hurtigtoget.

L/K fester nå grepet på kampen og begynner også å vinne duellene på midtbanen. Ti minutter før hvilen har L/K to gedigne sjanser på headinger fra Ross og Jens-Georg Løvland - men begge blir stoppet på streken. Dermed 1-1 til pause.

I pausen gjør trenerne Johansen og Lange noen rokkeringer. Høyreback Joakim Einebakken Nilsen går ut, og midtbanemotoren Espen Haugen blir byttet inn mens også noen av angrepsspillerne bytter plass. Og allerede etter to minutter av omgangen klarer L/K å utligne. En corner blir slått inn på første stolpe og der møter Morten Nilsen og kriger ballen i korthjørnet - Nilsens første for L/K i år.

Fem minutter senere er den utlånte TUIL-spissen helt mutters alene med IFK-keeperen. Men igjen går sistnevnte seirende ut av duellen. Morten er imidlertid ikke lett å stoppe når han får ferten av goal. Først header han utenfor etter et presist legg av Jens-Georg Løvland etter timen. Så, etter 62. minutter, blir han spilt igjennom av Andreas Løvland og kommer på ny alene med keeper. Denne gangen runder han sisteskansen og sender avgårde en avslutning som blir reddet på streken.

Et kvarter før slutt spiller Nilsen veggspill med Steffen Dreyer og kommer atter en gang på blank goal alene med keeper. Men en glitrende parade holde IFK inne i kampen og det hele begynner å utvikle seg til et aldri så lite mareritt for L/K og vår Loppa-spiss.

Men så, etter 88 minutt, er Andreas Løvland ute på høyrekanten og slår en presis ball på bakerste stolpe. Der har Ole Oscar Ross kommet fram og headingen hans spretter over keeper og i lengste hjørne. Et utradisjonelt mål, men like fullt deilig!

Når Ishavsbyen likevel får sin utligning langt på overtid så var det ikke mye glede å spore i L/K-leiren. I tilsvarende kamp i fjor vant L/K på overtid og nå mistet vi to poeng etter at nitti minutter var passert. Da skulle man i alle fall være skuls for denne kampen skulle og burde L/K ha vunnet ganske komfortabelt. Nå blir kampen mot BUL på Polleidet neste helg en skikkelig toppkamp. Altaværingene er likt med Finnsnes nå på 31 poeng og kommer nok til å bite skikkelig fra seg på gresset.

* Ole Oscar Ross scoret sitt niende seriemål for L/K i årets sesong. Han er dermed ett bak Andreas Løvland og to bak Steffen Dreyer. Målet var hans 50. A-lagsmål for L/K.

* Morten Nilsens mål var hans 45. for L/K på bare 62. kamper.

* Hans Roar Karlsen debuterer i serien for L/Ks A-lag.

* Venstreback Tor Arne Larsen og venstrekant Øyvind Garfjell sto over med karantene i dag.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens-Georg Løvland, Jan-Robin Bjørn, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Einebakken Nilsen; Andreas Løvland, Ståle Johansen; Ole Oscar Ross, Steffen Dreyer, Stig-Roar Hansen Rognli; Morten Nilsen.

Innbyttere: Espen Haugen, Hans-Roar Karlsen

Gule kort, L/K: Espen Haugen og Stig-Roar Hansen Rognli5. divisjon, Foot 04 - L/K 2 1-4:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Aug 2011

Endelig seier over Foot 04
B-lagets nemesis måtte bite i gresset på Vollan i dag etter blant annet to mål av Espen "Hulk" Haugen.

Foot 04 har ikke vært et tetlag verken i årets 5. divisjon eller fjorårets. Likevel har L/Ks andrelag bare maktet til sammen ett poeng mot balsfjordingene på de tre oppgjørene mot laget. Og det ene vi fikk i vår var takket være to mål på overtid.

Men i dag var det endelig duket for en seier mot de helhvite fra Nordkjosbotn. 1-4 ble det til L/K 2 til slutt.

Espen Haugen scoret to mål etter 15 min og i det 84. minutt. De to andre målene sto Erlend Strand (35. min) og Robin Wikbo Samuelsen (75. min) for.

- Vi spilte solid, spesielt i første omgang. Men vi lot dem dra ned tempoet i andre. De fikk også et merkelig mål, men da kvikna vi litt til igjen og putta to til, sier Mats-Haakon Karlsen, som spilte B-kamp etter å ha sonet for tre gule på A-laget.

Og som en motild til Foots rutinerte lirare Davy Øverås, introduserte L/K også en gammel helt. Storscorer Jørn Henriksen fikk 15 minutter som spiss på slutten av kampen.

L/Ks lag i 4-2-3-1:
Keeper: Kristoffer Granås
Høyreback: Henning Skogvang
Midtstopper: Mats-Haakon Karlsen
Midtstopper: Hans Roar Karlsen
Venstreback: Stig-Roar Hansen Rognli
Defensiv midtbane: Espen Haugen
Defensiv midtbane: Oskar Leiros
Høyre off. midtbane: Martin Strand
Venstre off. midtbane: Aleksander Elveslett Slettli
Hengespiss: Ole Remi Hausner
Spiss: Robin Wikbo Samuelsen

Innbyttere: Erlend Strand, Magnus Wikbo Samuelsen, Tor-André Einebakken Nilsen, Jørn Henriksen.L/K - Finnsnes 2-3:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Aug 2011

Så kom tapet
Dessverre var det mot den argeste konkurrenten vår.

Oppdatert versjon:

Det ble til slutt L/K-tap 2-3 for Finnsnes på Polleidet i dag. Foran årets største publikumsskare klarte ikke Lange og Johansens menn å berge poeng mot tittelutfordreren fra Lenvik.

Finnsnes gikk tre ganger i føringen og den tredje gangen klarte ikke L/K å slå tilbake. Andreas Løvland og Tor Arne Larsen sto for målene til L/K i dag.

Det startet med et smell på Polleidet. Steffen Dreyer var på pletten allerede etter ett minutt med en knallperle som traff stolpen. Returen havner i føttene på Morten Nilsen, som ikke klarer å få stokket dem fort nok. FIL-keeper Preben Ingebrigtsen rekker ut og avverger.

To minutter senere er en Morten Nilsen, tydelig sugen på mål i L/K-comebacket, igjen frempå men igjen blir Nilsen nektet målkjenning. Da hadde L/K allerede rullet opp et par angrep på venstresiden til Øyvind Garfjell og det hele så ut til å bli en riktig så lystig affære på gresset. Men FIL er ikke et topplag for ingenting og med aggressivt press i midtbanen og en definert spillestil med baller kjapt i bakrom klarer bortelaget å kjempe til seg initiativet. Raske FIL-spisser lager trøbbel for L/K-forsvaret men det som rekker helt fram til Jørgen Vik tar L/K-keeperen seg av – blant annet på en vital utrusning når Jack Idar Solli kommer alene igjennom.

L/K hadde fått bedre tak på kampen når kampens første mål kommer. Det er en lang ball bakfra som finner en Samuka Kosiah på løp i L/Ks indre forsvar. Han vinner løpsduellen med L/K-stopper Jan Robin Bjørn og kommer alene med Vik. L/Ks sisteskanse redder, men returen havner hos FILs bunnsolide midtbanespiller Ola Bromseth. Han setter ballen behersket i mål fra 17-18 meter. Da var det gått 30 minutter og ledelsen er slett ikke ufortjent.

Mot slutten av omgangen har både Steffen Dreyer og Morten Nilsen svære muligheter til å utligne etter gode enkeltprestasjoner på høyresiden. Men begge gangene blir avslutningene for løse og det står 0-1 til pause.

2. omgang begynner like bra som den første for L/Ks del, men denne gangen skulle det tidlige initiativet gi uttelling. En Steffen Dreyer som var flyttet fra spissplass til høyrekant i pausen drar opp et angrep på vingen etter 48 minutter. Han kommer løs og slår et innlegg som treffer en FIL-forsvarer i hånden. Dommer Vegar Ballovarre dømmer ikke ukorrekt straffe. Andreas Løvland er sikker fra 11-meteren og setter sitt tiende seriemål for sesongen.
Men det var ingen av de drøyt 200 tilskuerne som trodde at dette ville bli det siste målet. Og i det 54. minutt tror også alle at FIL har tatt ledelsen igjen. De ruller opp et angrep på venstresiden, slår inn og får avsluttet fra 7-8 meter. På utrolig vis får imidlertid Jørgen Vik en kroppsdel på ballen og den fyker over og til corner. En utrolig redning av tromsdalingen!

L/K har egentlig fin kontroll på kampen nå. Espen Haugen har kommet inn på midtbanen og bidrar til at duellstyrken til L/K på midten går opp mange prosent. Steffen Dreyer er frisk på høyrekanten og Ole Oscar Ross i en mer offensiv rolle begynner å gjøre seg mer og mer gjeldende. Og på topp er Morten Nilsen stadig først på ballen etter innlegg fra kantene. Likevel er det FIL som får det neste målet. Et legg fra høyrekanten havner i grenselandet mellom keeperens actionsområde og forsvarets. Jørgen Vik velger å gå ut men lykkes bare i å bokse ballen i beina på Jack Idar Solli. Han reager kjapt og setter ballen i det nå tomme målet. Da var det gått 68 minutter, men denne gangen fikk ikke FIL beholde ledelsen lenge. Den scoringskåte venstrebacken Tor Arne Larsen måtte teipes opp før kampen for å kunne spille. Etter 70 minutter har han sneket seg opp i feltet og når ballen ramler i beina på ham på 20 meter så setter han den rolig i hjørnet med venstre.

Nå følger flere store sjanser for L/K. Ross raider oppover midten og går for avslutning. Keeper fister til corner. På corneren får Steffen Dreyer ballen inne i feltet, keeperen er utspilt og Dreyer har kun en utespiller mellom seg og målet. Forsøket hans ender imidlertid i kroppen på FIL-spilleren og ut. Etter 77 minutter er det duket for mer stolpesus. Øyvind Garfjell er løs på venstrekanten og slår inn i feltet. Morten Nilsen får bare hårtustene på ballen og den går videre bak i feltet til Steffen Dreyer. Han klemmer til – men har siktet akkurat litt for dårlig. Stolpe og ut. To minutter senere går FIL opp i ledelsen ved Stian Konradsen og til tross for gode tilbud til både Morten Nilsen og Ole Oscar Ross på slutten så ebber kampen ut med seier til grønntrøyene.

Dermed fikk de solid revansje for vårkampen, der L/K trakk det lengste strået i en 4-3 seier på Finnsnes. Dermed kan man si at L/K har vunnet over FIL i innbyrdes oppgjør – med ett bortemål mer. Nå gjenstår det å forsøke å holde Bummens menn bak oss på tabellen. Det er bare tre poeng som skiller nå og en rekke tøffe oppgjør står foran oss. Heldigvis har FIL også en tøff høstsesong foran seg så dette kommer til å bli jevnt!

Litt ujevne prestasjoner på L/K i dag, spesielt defensivt. Best kampen igjennom var nok likevel to forsvarsspillere: Stopper Ståle Johansen og keeper Jørgen Vik. Mange av de offensive spillerne viser glimtvis hva som  bor i dem, men i dag var det bokstavelig talt stolpe ut.

Se flere bilder fra kampen på fotballkretsens Facebook-side!

L/Ks lag: Jørgen Vik; Tor Arne Larsen, Ståle Johansen, Jan Robin Bjørn, Jens-Georg Løvland; Andreas Løvland, Ole Oscar Ross; Øyvind Garfjell, Joakim Einebakken Nilsen, Morten Nilsen; Steffen Dreyer.

Innbyttere: Espen Haugen og Stig-Roar Hansen Rognli

Dommer: Vegar Ballovarre, Skjervøy - har noen merkelige avgjørelser - som går begge veier. Uansett ingen som fikk innvirkning på kamputfallet.

Gule kort L/K: Tor Arne Larsen og Øyvind Garfjell

Tilskuere: Skal vi si 250 med stort og smått?L/K i 3. divisjon, før Finnsnes-kampen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Aug 2011

Klar for toppkamp

Roger Lange og hans menn, deriblant nysignering Morten Nilsen, er godt forberedt til toppkamp søndag.
Andreas Løvland, Morten Nilsen, Jens-Georg Løvland, Steffen Dreyer, Jan Robin Bjørn, Joakim Einebakken Nilsen, Øyvind Garfjell og Ståle Johansen tar imot instrukser fra Roger Lange på samlingen lørdag kveld på Polleidet.

Med en litt uvanlig søndagskamp på programmet var L/K-spillerne samlet på Polleidet lørdag kveld for å forberede seg til kampen mot Finnsnes.

Litt småskader i stallen, men Morten Nilsen var på plass på Polleidet og viste i spillsekvensene at han fort kan komme til én og annen sjanse også mot Finnsnes imorgen.

Hovedtrener Roger Lange sier blant annet dette om kampen:

- Ståa virker veldig bra. Så er det spennende å se om vi evner å ta fram vårt beste i en slik toppkamp der vi møter et godt lag og det står litt på spill. Er vi gode nok? Er innstillingen den rette og er vi der vi skal være? sier Lange, som, i likhet med trenerpartner Bernt Olav Johansen, gleder seg til å se Morten Nilsen i L/K-drakt igjen.

Finnsnes-trener Bjørn Johansen håper på sin side på revansj etter vårens oppgjør på Finnsnes:

- På tross av at det er seks poeng opp skal vi å gjøre det vi kan i dagens kamp for å tette luken, spesielt etter det forsmedelige 3-4-tapet for Lyngen/Karnes på hjemmebane i vår. Uansett utfall av dagens kamp er årets 3. divisjon på ingen måte avgjort. Begge lagene skal spille ni kamper til, og det er dermed fortsatt mulig å kapre 27 poeng til...

Kampen går uten vår midtstopper Mats-Haakon Karlsen, som må sone for tre gule kort.
Troppen til Finnsnes-kampen blir dermed følgende:
1. Jørgen Vik
2. Jens-Georg Løvland
4. Joakim Einebakken Nilsen
7. Ole Oscar Ross
8. Magnus Henriksen
9. Øyvind Garfjell
10. Andreas Løvland
12. Tommy Morten Mortensen
13. Martin Strand
15. Hans Roar Karlsen
17. Morten Nilsen
20. Jan Robin Bjørn
21. Espen Haugen
22. Stig-Roar Hansen Rognli
24. Tor Arne Larsen
40. Ståle Johansen
41. Henning Skogvang
99. Steffen Dreyer

Norsk Tipping har ikke toppoppgjøret på søndagens oddskupong. Men bookmakerne holder de fleste mulighetene åpne i denne kampen. Nordicbet tilbyr småpene 2.10 for en L/K-seier, mens FIL-seier gir 2.40 ganger innsatsen. Uavgjort står i 4.55 i odds.
Både Betsson, Centrebet, Bet365 og Betsafe tilbyr 2.00 for L/K-seier, mens FIL-seier også hos disse vaker mellom 2.40 og 2.50 i odds.

Kampen vil bli oppdatert på L/Ks Facebook-side, som du finner her:
https://www.facebook.com/home.php#!/pages/LyngenKarnes-IL-fotball/107966262563366

Vel møtt til kamp klokken 15.00 på Polleidet!L/K i 3. divisjon, Fløya - L/K 0-1:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Jul 2011

Seier i høståpningen
Tor Arne Larsen ble matchvinner da L/K vant 1-0 over Fløya i lørdagens bortekamp i Tromsø.

På et lag der ungdommen har fått mye oppmerksomhet så langt i år, så var det artig å se at én av veteranene sto fram når ingenting annet nyttet. Tor Arne Larsen hadde på sine drøyt 170 kamper i A-lagstrøya scoret to mål før denne sesongen. Så langt i år har han lagt til fire nye pinner i L/Ks målprotokoller, men ingen har vært så viktige som målet han header inn etter 80 minutter på Fløyabanen i går.

Venstrebacken hadde lurt seg opp i feltet etter at en god Ole Oscar Ross hadde skaffet L/K et frispark ute på venstresiden midt på Fløyas banehalvdel. Andreas Løvland slår ballen inn i feltet og på bakerste stolpe finner han Ståle Johansen. Han vinner sin hodeduell og header ballen tilbake i feltet. Der er Larsen fra Øvergården parat og header ballen utagbart forbi Fløyas purunge men i dag vanvittig gode målmann Fredrik Mjøen Bakkelund. 0-1 og elleville jubelscener på en bane der L/K ikke har vunnet siden cupseieren i 2007.

Fram til da hadde nevnte Bakkelund nektet L/K-guttenes forsøk entré til nettmaskene på Fløyabanen. En rekke feberredninger holdt Fløya inne i kampen i andre omgang etter en noenlunde jevn førsteomgang. Spesielt dobbeltredningen på skudd fra Andreas Løvland og heading fra Steffen Dreyer høstet applaus fra Fløya-folket og fortvilelse hos de mange lyngsværingene på tribunen - deriblant den gamle Lyngen, Ham Kam og Lyn-spilleren Olav "Gutte" Jenssen (61) som er en av landsdelens bedre spillere gjennom tidende (les mer og se bilde her).

Lagene gjennomførte en første omgang på det jevne. L/K startet kampen klart best med aggressivitet i duellspillet på midtbanen og en fin vilje til å styrte framover når sjansen bød seg. Andreas Løvland var tidlig igjennom etter pent gjennomspill av broder Jens-Georg, men kom for tett på keeper og fikk lobben sin spolert. Fløya kom etter hvert mer og mer med i kampen og skapte flere farlige situasjoner - spesielt på dødball. Jørgen Vik var imidlertid stødig og god som alltid og ryddet opp i det som var.

Fem minutter før pause kom omgangens største sjanse. En regelrett fantastisk gjennombruddspasning fra foten til Øyvind Garfjell ble tatt vare på av Ole Oscar Ross. Han gjør alt rett, vender bort forsvarer men setter avslutningen innen rekkevidde av Fløya-keeperens armer. Dermed 0-0 til pause og Ross står fortsatt med 49 mål for L/Ks A-lag.

Etter hvilen var L/K det beste laget og betryggende nok ble dominansen større jo lengre ute i omgangen vi kom. Fløya ble mer og mer sporadiske i sitt angrepsspill og Ole Oscar Ross begynte for alvor å plage grønntrøyene med løp fra sin offensive midtbaneposisjon. Det siste lille manglet imidlertid og før Tor Arne Larsen dukket opp, var det ting som tydet på at Fløya skulle klare å hindre L/K-seier i serien for femte gang på rad på Fløyabanen.

Nå kunne imidlertid Larsen bli matchvinner for første gang i sin karriere, i sin 190. A-kamp for L/K - den eneste klubben han noen sinne har spilt for. Aleksander Samuelsen, som var Fløyas beste utespiller, hadde en heading på overtid som fort kunne ødelagt alt men seriens toppscorer headet utenfor og måtte dermed gå målløs av banen for første gang i serien i år.

Med seieren i dag legger L/K press på Finnsnes, som er nødt til å slå Porsanger i Finnmark i dag for å holde noenlunde følge på tabellen. Og neste helg er det noe man kan driste seg til å kalle en seriefinale på Polleidet. Da kommer Finnsnes på besøk - klokken 15.00 søndag.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens-Georg Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Jan-Robin Bjørn, Tor Arne Larsen; Ståle Johansen, Andreas Løvland, Øyvind Garfjell, Joakim Einebakken Nilsen, Ole Oscar Ross; Steffen Dreyer.

Innbyttere: Magnus Henriksen, Ole Remi Hausner, Espen Haugen

Gult kort L/K: Mats-Haakon Karlsen

Dommer: Jonny Andreassen - fin kontroll.

JUBEL FOR TRE POENG: Jens-Georg Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Andreas Løvland, Jan Robin Bjørn, Espen Haugen og Steffen Dreyer i garderoben etter kampen.

 

 L/K i 3. divisjon, før Fløya-kampen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Jul 2011

Snart tid for L/K-comeback
Men Morten Nilsen blir ikke klar til kampen mot Fløya imorgen.

Etter noen grufulle dager for nasjonen kan man som smått begynne å tenke littegrann på fotball igjen.

Lørdag starter L/K en spennende høstsesong med en tøff bortekamp mot Fløya på Fløyabanen.
L/K skal etter treningsleir i Piteå i forrige uke og mange fotballøkter hjemme denne uka være godt forberedt til høstsesongen. Hovedmålsetningen for høstsesongen er å vinne serien og ta steget opp i allnorsk andredivisjon. Men mellom oss og målet står det 11 kamper og en av de aller vanskeligste av dem kommer allerede i morgen. Hjemmesterke Fløya er nok mer enn innstilt på å ta skalpen på L/K nå, både fordi de tapte i serieåpningen og fordi L/K er ubeseiret så langt i serien.

Til den kampen blir ikke Morten Nilsen klar. Han kommer til L/K på utlån fra TUIL ut sesongen etter at klubber og spiller er enige, men blir pga. overgangsreglene ikke spilleklar før etter 1. august. Kraftspissen er dermed tilgjengelig for Lange og Johansen til den ikke mindre viktige hjemmekampen mot Finnsnes på Polleidet neste helg.
- Vi er enige med TUIL og med Morten selv om et utlån. Det er godt nytt for alle L/K-ere, sier sportslig leder Bernt Olav Johansen om spilleren som bøttet inn mål for L/K i vårsesongen i fjor før han ble solgt til TUIL.

Den Morten Nilsen-frie stallen til kampen mot Fløya i morgen blir dermed som følger:
1. Jørgen Vik
2. Jens-Georg Løvland
3. Jonas Samuelsen
4. Joakim Einebakken Nilsen
5. Mats-Haakon Karlsen
7. Ole Oscar Ross
8. Magnus Henriksen
9. Øyvind Garfjell
10. Andreas Løvland
14. Kristian Granås
16. Ole Remi Hausner
19. Tomas Einebakken Nilsen
20. Jan Robin Bjørn
21. Espen Haugen
23. Kristoffer Granås
24. Tor Arne Larsen
40. Ståle Johansen
99. Steffen Dreyer

I anledning terroren i Oslo og på Utøya vil det bli ett minutts stillhet før kampen. I tillegg vil begge lagene bære sørgebånd under kampen.

For alle tromsøbosatte lyngsværinger, og alle andre som har lyst på en tromsøtur, er det kampstart på Fløyabanen 16.00. Møt opp og støtt L/K-guttan!L/K i Piteå:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Jul 2011

Knepent tap i Sverige
Piteå IF ble for sterke for L/K i kveld.

L/K tapte 2-1 for hjemmelaget Piteå IF i kveldens kamp på flott LF Arena i Piteå.
Kampen er et ledd i L/K-guttenes årlige treningsleir i Bottenvik-perlen - en leir som startet søndag. Piteå spiller på nivå 4 i Sverige, i en langt mer spisset divisjonspyramide enn i Norge, og er nok et lag som hadde hevdet seg greit på nivå 3 i Norge.
Et litt redusert L/K-lag, uten blant andre småskadede/småsyke Andreas Løvland, Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross, Tarjei Gautestad og Oskar Leiros fra start, måtte bite i gresset for svenskene for andre gang på tre år. I 2009 ble det også tap, men da 1-3.
Venstreback Tor Arne Larsen scoret L/Ks mål - hans andre på svensk jord. Det første kan du lese mer om her! Venstrebacken scoret for øvrig også i Tyrkia før sesongen og trives helt åpenbart i utenlandske målprotokoller.

- Det var greit. Vi stilte uten mange sentrale spillere, men kunne godt ha klart uavgjort mot et bra Piteå-lag, sier trener Bernt Olav Johansen fra Piteå i kveld.

Aleksander Slettli og Hans Roar Karlsen debuterte på A-laget med innhoppet i dag. Også Kristoffer Fagerborg spilte sin første A-kamp siden han tok pause vinteren 2010.

L/K stilte med følgende lag: Jørgen Vik; Jens-Georg Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Tor Arne Larsen; Ståle Johansen, Stig-Roar Hansen Rognli, Kristian Granås, Ole Remi Hausner, Joakim Einebakken Nilsen, Jonas Samuelsen.

Innbyttere: Kristoffer Fagerborg, Tomas Einebakken Nilsen, Aleksander Slettli og Hans Roar Karlsen.

Treningsleiren i Piteå varer til lørdag. så er det hjem for å lade opp til høstsesongen, som tar til påfølgende helg.L/K i 3.divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Jul 2011

Tidenes vårsesong
L/K har aldri gjennomført en så solid vårsesong som i 2011.

Jonas Samuelsen og Mats-Haakon Karlsen har hatt mange muligheter til å juble i vår.

Til tross for mange gode åpninger på sesongen og mange solid gjennomførte vårsesonger, så skiller 2011-sesongen seg ut så langt.
Når vi nå er ved halvspilt serie har L/K bare avgitt to poeng - nemlig de to som gikk tapt i uavgjortkampen mot Norild i mai. En så god vårsesong har L/K faktisk aldri hatt siden Lyngen og Karnes ble slått sammen foran 90-sesongen, til tross for at vi i denne perioden har vunnet serien fire ganger.

Vår beste vårsesong fram til i år var opprykkssesongen 2004 med Dan-Håvard Johnsen ved roret. Da tapte L/K mot Finnsnes og mistet dermed tre poeng like før sommerferien. Den sesongen endte altså likevel med seriemesterskap og opprykk, så da ligger vi foran det skjemaet i alle fall.

10 seire og én uavgjort er ekstra sterkt ettersom L/K i år spiller en "halv divisjon" høyere enn vi gjorde i 2004. Nye tredjedivisjon er en tøff serie med mange gode lag men L/K har stort sett vunnet med greie sifre. Unntaket er ettmålsseirene mot de to lagene nærmest på tabellen - Finnsnes og Bossekop.

Med sine tre mål i siste kamp før ferien gikk Steffen Dreyer til topps på seriemålstatistikken til L/K. Dreyer har bare åtte kamper fra start, men har vært nådeløs foran mål siden han gjorde comeback i L/K-trøya. Trioen Løvland (9), Ross (8) og Garfjell (7) kommer nok til å pushe Steffen godt gjennom høstsesongen også, men de skal få henge godt i stroppen for å tukte spissen når det gjelder toppscorertittelen.

De tre sistnevnte har ikke bare vært sentrale i scorings- (og ikke minst assists)sammenheng. De er sammen med Mats-Haakon Karlsen og Tor Arne Larsen blant de fem som har spilt alle seriekampene til L/K så langt - og det fra start.

Denne uken og neste uke er det fotballferie for L/K-spillerne. Et lite egentreningsprogram har de fått, men ellers er det ingen felles fotballøkter før guttene stiller mannssterke på treningsleiren i Piteå 17. - 23. juli.

En god vårsesong har lite for seg hvis man ikke følger opp med en god høstsesong også!

Målscorere Privat Cup Serie Totalt
ALøvland 5 9 14
OORoss 6 8 14
SDreyer 11 11
ØGarfjell 1 7 8
MHenriksen 3 2 5
THGautestad 2 2 4
SJohansen 2 2 4
ALRygh 3 1 4
EHaugen 3 3
JSameulsen 1 1 2
TALarsen 1 1 2
JRBjørn 1 1
MHKarlsen 1 1
TENilsen    1 1
KnGranås 1 1
Selvmål     1 1

 

 Sommertrening 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Jul 2011

Treningsplan for sommeren
Fotballferie betyr ikke total avslapning for L/Ks A-lag.

Trenings program sommeren 2011 for LK A-lag

Mandag 4.Juli Total Treningstid 50 Min + Styrke (se eget program nederst) 15. min Progressiv oppvarming. 17sek løping 13 sek. Gange x 15. (Har du egen ball, kan litt kos med den være greit før Styrke, husk nedjogg og uttøying.

Onsdag 6.Juli Total treningstid 60 min. 15.min oppvarming, Spring med ulik hastighet 7-8. min. 6 løp på 40 meter med progresjon i hastighet.

Torsdag 7. Juli Jogging i 30. min.+ styrke

Fredag 8.Juli 25. min oppvarming. 5 progressive 40 meters løp. Farts trening; 12 max 15 meters løp med 2.min pause mellom hver sprint.

Mandag 11. juli Samme som Mandag 4. Juli

Onsdag 13. Juli 12.min progressiv oppvarming. 3.progressive 25 m. løp. ”Quick step” 3 sek. Max frekvens x 10 + Styrke

Fredag 15. Juli Samme som Fredag 8. Juli

Styrketrening

30 push-ups x 3

50 sit-ups x 3

30 Rygg øvelse ( samme som vi har kjørt tidligere) x 3 (evt. Valgfri eget ønske).

Balanse hent fart hopp på et bein, finn balansen (de som har balanse pute kan med fordel benytte den) 20 på hver fot x 3

Spørsmål? Ring BOJ 906 61 300L/K i 3. divisjon, NIL-L/K:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Jul 2011

Steffen Dreyer x 3
For andre gang på tre kamper scoret Steffen Dreyer tre mål i én kamp. Det holdt til seier over Nordkjosbotn.

3-1 seieren over Nordkjosbotn på Vollan i dag var livsviktig for L/K, som dermed holder Finnsnes fire poeng bak seg når vi nå tar ferie. Finnsnes vant 2-0 over Bossekop er det eneste laget som virkelig har heng på oss når én måneds fotballferie står for døren.

Det kunne imidlertid virke som at viktigheten av kampen tynget L/K-spillerne mer enn godt var. En nydelig start og to relativt kjappe scoringer av Steffen Dreyer etter 7 og 12 minutter burde ha gjort at L/K kunne slippe seg løs og virkelig sprudle offensivt. Men det skjedde ikke.

Riktignok hadde L/K store sjanser nok til å lede enda mer komfortabelt enn 2-0 til pause, men det gode spillet så vi kun i korte glimt - når Jonas Samuelsen eller Øyvind Garfjell slapp løs på sin respektive flanker.

L/K kunne fort fått en veldig lei start på kampen. NILs første sjanse kom allerede etter tre minutter når Frank Solberg er i løpsduell med Mats-Haakon Karlsen. Sistnevnte holder godt følge med Solberg, men det er såpass mye kroppskontakt i duellen at dommer Jonny Andreassen blåser frispark til NIL rett utenfor 16-meteren. Kanskje greit nok, men den duellen kunne også fort fått et annet utfall.

Så er Steffen Dreyer på farten inne i NIL-feltet. Først header han pent inn 1-0 etter corner før han fem minutter senere header inn 2-0 etter pent innlegg fra Øyvind Garfjell. Steffen kunne lett hatt et kjapt hat-trick i denne perioden mot laget han var en del av for bare to måneder siden ettersom han svei en kjempesjanse etter meget godt forarbeid fra Jonas Samuelsen.

NIL spilte mye ball, men hadde ikke all verdens fremdrift i spillet sitt. Hadde L/K-spillerne vært mer på høgget i dag enn de var, så hadde man kunne utnyttet de mange mislykkede NIL-forsøkene på småspill på egen halvdel bedre.

2-0 til pause var ikke mer enn det måtte være etter en omgang som ingen L/K-ere kunne være fornøyde med. Og andre omgangen ble strengt tatt ikke bedre heller. Flere farlige sjanser og gode skuddmuligheter som havnet i granskogen bak målet og en svak eim av solkrem, is og myggspiral over mange spillere.

Ett kvarter før slutt får NIL frispark like utenfor 16-meteren etter en duell som burde fått gå uten dommerens innblanding. Men Frank Solberg benyttet muligheten og curlet ballen over muren og ned i hjørnet bak Jørgen Vik-erstatter Tommy Mortensen. 2-1.

Å si at kampen sto og vippet er kanskje å ta hardt i, men faktum er at det ikke så ut til at L/K skulle klare å score flere ganger. Og da er jo 2-1 en ganske farlig ledelse. Men med Steffen Dreyer på banen kan det alltids bli mål. Og etter 80 minutter er det duket for elvevollingens tredje for dagen og hans 11. seriemål for året. Han møter innlegget fra Øyvind Garfjell og klinker til fra 16-17 meter. Ballen treffer en NIL-spiller, går i bue over NIL-keeper Jørgen Stensland, og ned i mål.

Seieren var fortjent nok for et L/K lag som sannelig ikke gjorde mer enn man måtte for å sette hjemmelaget på plass. Et hjemmelag som helt sikkert kommer til å plukke mer poeng på Vollan, men som ikke turte å slippe opp nok folk ofte nok i dag.

* Ole Oscar Ross debuterte som L/K-kaptein i dag i keeper Jørgen Viks fravær. Ross spilte sentralt på midtbanen i dag og påtok seg større defensive oppgaver enn vanlig. Ross var blant L/Ks beste spillere selv om det ble færre offensive bidrag fra 21-åringen enn det vi er vant til.

* Tommy Morten Mortensen stod sin første seriekamp for L/K i dag. Det ble ikke all verden for han å gjøre, men han hadde en svært viktig benparade på 2-1 som han skal ha all ære for. Frisparkmålet kunne han gjøre lite med.

* Jørgen Vik var frem til dagens kamp den eneste som hadde spilt alle kampene for L/K. Nå står han sammen med Mats-Haakon Karlsen, Øyvind Garfjell og Andreas Løvland med 19 av 20 obligatoriske kamper i år.

* Andreas Løvland passerte 90 kamper for A-laget til L/K i dag.

* Gledelig at Tarjei Hansen Gautestad var tilbake på banen etter skade. Han fikk seg en liten halvtime sentralt på midtbanen og kommer til å bidra med mye når høstsesongen står for døren.

Nå venter først et par ukers fotballferie for L/K-guttene før det blir treningsleir i Piteå fra 17. - 23. juli. Og å feriere på tabelltoppen skal man ikke kimse av.

L/Ks lag: Tommy Mortensen; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Jan-Robin Bjørn, Tor Arne Larsen; Andreas Løvland, Ståle Johansen; Ole Oscar Ross, Jonas Samuelsen, Øyvind Garfjell; Steffen Dreyer.

Innbyttere: Tarjei Hansen Gautestad og Alexander Løvland Rygh.

Dommer: Jonny Andreassen - klarte seg noenlunde greit.

 5. divisjon, Stakkevollan - L/K2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Jun 2011

Tapte på Stakkevollan
L/K 2 er ikke lenger ubeseiret på bortebane.

L/K 2 benyttet ikke sjansen til å krype nærmere teten i 5. divisjon da de møtte Stakkevollan på bortebane onsdag kveld.

Det ble tap 4-1 for bydelslaget. Ole Remi Hausner stod for L/Ks ene mål.

På stillingen 0-1 i andre omgang måtte L/K 2 gjøre en del bytter på grunn av skader og sykdom. Og det er ikke alltid like lett å erstatte spillere som Tarjei Hansen Gautestad, Ole Remi Hausner, Kristian Granås og den purunge men bunnsolide backen Henning Skogvang.

L/Ks lag: Tommy Mortensen, Henning Skogvang, Tomas Einebakken Nilsen, Hans Roar Karlsen, Stig-Roar Hansen Rognli, Oskar Leiros, Tarjei Hansen Gautestad, Martin Strand, Ole Remi Hausner, Kristian Granås, Ken Stian Olsen

Innbyttere: Kristoffer Fagerborg, Robin Wikbo Samuelsen, Magnus Wikbo Samuelsen, Tor André Einebakken Nilsen og Alexander Løvland RyghL/K 6-8 og 9-10:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Jun 2011

Snart fotballferie!
Ingen trening mandag 27. og fire-fem uker framover.

Det er siste uke med kamper for 6-8 årslaget og våre tre 9-10 årslag for vårsesongen.

9-10 åringene har kamper i dag og imorra, mens 6-8 årslaget spiller sin siste vårkamp onsdag (Les mer om den her!)

Denne uka blir det derfor heller ikke trening som vanlig på mandag. Vi tar fotballferie i fire-fem uker og starter opp igjen i begynnelsen av august.
Vi setter oppstart for første trening etter ferien til mandag 1. august på Geitnes til vanlig tid 1730 - 1900, så får vi evt. justere underveis.
 
De første kampene etter ferien går 16. og 17.august.

 

 

 

 

 

 L/K 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Jun 2011

Hvem er hvem i Lyngen/Karnes IL 2011

Lyngen/Karnes IL
Postboks 109
9069 LYNGSEIDET
Hjemmeside: www.lyngenkarnes.no
E-post: lyngkarn@online.no
Facebook: Lyngen/Karnes IL Fotball
Wikipedia: Lyngen/Karnes idrettslag

Leder hovedlag:
Johnny Hansen (m) 91850870

Økonomiansvarlig hovedlag:
Rune Larsen (m) 99749365

Sekretær hovedlag:
Wenche Kleveland Leiros

Styremedlemmer hovedlag:
Morten Jakobsen (m) 93028531
Rune Lillevik (m) 46799375
Hanne Christine Karlsen (m) 41378878

Sportslig leder senior:
Bernt Olav Johansen (m) 90661300

Lagleder A-lag:
Geir Granås (m) 48186799

Hovedtrenere A-lag:
Roger Lange (m) 90094201
Bernt Olav Johansen (m) 90661300

Hjelpetrener A-lag/Ansvarlig B-lag:
Vegard Bjørn Olsen (m) 98068571

Hjelpetrener A-lag:
Dan-Håvard Johnsen (m) 95293327

Keepertrener A-lag:
Henning Hansen (m) 97104436

Hjelpeoppmann A-lag:
Erling Karlsen jr (m) 41217568

Fysioterapeuter:
Lyngen og kamp: Hege Robertsen
Tromsø: Jørn F. Berger (m) 91120033

Leder junioravdeling:
Trond Arne Hoe (m) 91363488

Lagledere guttelag:
Sigmund Forfang (m) 95261466
Odd-Helge Lyngra (m) 92688512

Anleggsansvarlig:
Geir Midthun

Medie- og nettansvarlig:
Torbjørn O. Karlsen (m) 92664354

Utleie klubbhus:
Rune Larsen (m) 99749365L/K-kontakter 2013

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Jun 2011

             Hvem er hvem i Lyngen/Karnes IL 2013

Lyngen/Karnes IL
Postboks 109
9069 LYNGSEIDET
Hjemmeside: www.lyngenkarnes.no
E-post: lyngkarn@online.no
Facebook: Lyngen/Karnes IL Fotball
Twitter: @lyngenkarnes
Wikipedia: Lyngen/Karnes idrettslag

Alle e-posthenvendelser til nedenforstående personer kan sendes til klubbens e-postadresse. Så vil mailene bli videresendt til rette vedkommende.

Daglig leder:
Rune Lillevik (m) 46799375

Leder hovedlag:
Morten Jakobsen (m) 90086710

Økonomiansvarlig hovedlag:
Rune Larsen (m) 99749365

Lagleder A-lag:
Geir Granås (m) 48186799

Hovedtrener A-lag:
David Lundblad (m) 41439201

Hjelpetrenere A-lag
Vegard Bjørn Olsen (m) 98068571
Sigmund Forfang (m) 95261466
Frode Følstad (m) 93228057

Keepertrener A-lag:
Henning Hansen (m) 97104436

Leder sportslig utvalg:
Johnny Hansen (m) 91850870

Leder junioravdeling:
Geir Hugo Hansen (m) 99591615

Medie- og nettansvarlig:
Torbjørn O. Karlsen (m) 92664354

Utleie klubbhus:
Rune Larsen (m) 99749365 3. divisjon, L/K - KIF 6-0:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Jun 2011

Gresselig bra kamp
L/K-guttene viste seg fra sin aller beste side i gressdebuten på Polleidet i dag. LES MER HER!

Øyvind Garfjell var outstanding mot Kirkenes. Her setter han ballen i mål, men dessverre fikk ikke dommertrioen med seg at ballen var inne. Foto: Arne Teigen, Framtid i Nord

 

Andreas Løvland satte to straffespark, mens Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross og Alexander Løvland Rygh sto for de andre målene i nedsablingen av Kirkenes i ettermiddag.

L/K gikk ut av startblokkene på forrykende vis og allerede etter 25 sekunder gikk Steffen Dreyer ned i feltet. Det ble ikke straffe da, men ett minutt senere skjer det samme på nytt og nå er dommer Ragnar Dahl sikker i sin sak. Det er også Andreas Løvland, som setter straffen sikkert i mål og 1-0 til hjemmelaget allerede etter to minutter.

Så gikk det slag i slag. Øyvind Garfjell herjet etter alle kunstens regler på venstrekanten og L/K-spillere stormet fram på alle bauger og kanter. KIF hadde mer enn nok med å klarere og noen ganger klarte de ikke det engang.

2-0 er det Garfjell som står for. Jørgen Vik setter kjapt igang etter en sjelden KIF-visitt i målgården til L/K. Han slår opp på Steffen Dreyer, som får med seg Ole Oscar Ross og Øyvind Garfjell i angrep. Etter litt småpasninger seg i mellom uten å komme til skudd, bestemmer Garfjell seg for å bare stikke igjennom der det er trangest - i midtforsvaret der det står 5-6 KIF-spillere. Øyvind kommer seg imidlertid igjennom og setter ballen bak KIF-keeperen. Da var det gått 23 minutter.

Like etter slipper Steffen Dreyer igjennom på venstrekanten etter å ha blitt spilt fri av Ole Oscar Ross. Han kommer skrått på mål alene med keeper og lobber ballen elegant opp i nettaket - hans 134. mål for L/K i hans 251. kamp.

4-0 kommer i det 35. minuttet. Da slår Ståle Johansen en meget frisk Jonas Samuelsen igjennom på høyrekanten. Han skjærer inn på mål og skyter. KIF-keeperen redder, men returen havner i fanget til Ole Oscar Ross - som har luktet seg fram til en målsjanse. Han får en enkel jobb med å sette hodet til og 4-0 til L/K.

Første omgang var utvilsomt noe av det beste L/K har servert publikum på år og dag. KIF hadde knapt et skudd på mål mens det i andre enden var både stolpeskudd, annulerte mål og flere andre store muligheter til å øke ledelsen. Én ting er fantastiske enkeltprestasjoner fra mange av L/K-spillerne men vel så artig var det å se det kjappe kombinasjonsspillet og samspillet mellom guttene.

2. omgang kunne nesten ikke bli like bra fra L/Ks side, og ble det heller ikke. KIF starter omgangen best og viser at de er blant de bedre lagene i divisjonen. Pasningsspillet sitter bedre og både presisjon og hurtighet i angrepsspillet kunne ført til flere farligheter. Men KIF klarer ikke trenge ordentlig igjennom L/K-forsvaret - ledet av forsvarssjef Mats-Haakon Karlsen, som var meget solid i dag. KIF første store sjanse i kampen kom etter halvspilt andreomgang. Da får en KIF-angriper ballen på 10-12 meter og har en gyllen mulighet til å score. Men avslutningen blir altfor løs og Jørgen Vik redder enkelt. Et par headinger fra farlig hold hadde KIf også, men det ble "clean sheet" på Vik i dag.

Etter en litt likegyldig start på andre omgang, våkner da også L/K-guttene til liv igjen. Øyvind Garfjell er stadig på farten på venstresiden, men det er ikke hver gang at lagkameratene rekker å komme seg i posisjon inne i feltet.

Midtveis i andre omgang er det duket for 5-0. Igjen er det Steffen Dreyer som blir klippet ned i feltet og denne gangen er spissen sugen på å ta straffen selv. Andreas Løvland er imidlertid urokkelig, og setter sikkert sitt 9. seriemål i år og hans 34. totalt for L/Ks A-lag.

Kampen ser ut til å ebbe ut på 5-0. L/K tar ut Løvland og Dreyer og resten av spillerne virker mer eller mindre fornøyd med ståa. Men to minutter på overtid skal Polleidet-publikummet, som hadde møtt opp i et gledelig antall i dag, få seg et mål til. Joakim Einebakken Nilsen og Ole Oscar Ross setter opp et angrep. Førstnevnte spiller igjennom Alexander Løvland Rygh, som har kommet inn som spiss for Steffen Dreyer. Han vender opp i feltet og skyter. KIF-keeperen redder, men Rygh, som har bøttet inn mål på B-laget i år, setter returen trygt i mål.

All grunn til å være fornøyd med 6-0 over et såpass godt lag som KIF. Returen til Polleidet var det knyttet spenning til. En samling på gress er alt brorparten av L/K-spillerne hadde i forkant av kampen. KIF-spillerne hadde vel neppe det engang så for de var det nok enda mer uvant. Men i dag hadde ikke underlaget så mye å si for kamputfallet. Gressbanen er i meget god forfatning og i dag hadde L/K vunnet om kampen uansett hva man hadde spilt på.

* Kvartetten Dreyer, Løvland, Ross og Garfjell fortsetter å utfordre hverandre i toppscorerkampen. Løvland har som sagt ni seriemål, mens Ross og Dreyer nå har åtte. Garfjell har syv.

* Alexander Løvland Rygh scoret sitt første seriemål for året, mens Stig-Roar Hansen Rognli slapp til for første gang i seriespill i år da han erstattet Tor Arne Larsen noen minutter før slutt.

* Øyvind Garfjell spilte sin 140. A-lagskamp for L/K. Det lille jubileumet markerte han med en praktkamp.

* Ole Oscar Ross spilte sin 110 A-kamp for L/K. Han scoret også sitt 49 mål og mangler altså bare ett mål for å passere det magiske 50-tallet. Bare Ken Stian Olsen og Steffen Dreyer har passert den milepælen av spillerne i dagens L/K-stall.

* Jørgen Vik er eneste L/K-spiller som har spilt alle kampene i årets sesong, inkludert treningskamper, cup og serie.

Finnsnes vant såvidt sin bortekamp mot Ishavsbyen og nekter dermed å gi oss fred i tabellteten. De jager fortsatt fire poeng bak, mens Bossekop spiller mot Fløya søndag. Ellers vant Nordkjosbotn i Porsanger mens Salangen spilte 2-2 på hjemmebane mot Hammerfest.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Tor Arne Larsen; Andreas Løvland, Ståle Johansen; Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Jonas Samuelsen; Steffen Dreyer

Innbyttere: Kristian Granås, Alexander Løvland Rygh, Stig-Roar Hansen Rognli

Gule kort, L/K: Jonas Samuelsen

Dommer: Ragnar Dahl, Kvaløya SK - god.

 

 

 L/K 6-8 år, siste kamp:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Jun 2011

Vårsesongen avsluttes 29. juni
Omberammet kamp mot Indre Kåfjord spilles rett før månedsskiftet.

Kampen mot Indre Kåfjord går den 29. juni klokken 18.15 på Geitnes. Kampen er omberammet og IKIL har ikke før nå klart å få på plass datoen i terminlisten.

Den komplette terminlisten finner du her! Print ut og hold styr på kampene resten av sesongen!

Ettersom vår siste kamp i vår kommer midt i manges ferieavvikling blir det ekstra viktig at foreldrene er nøye med å gi beskjed om spillerne kan stille eller ikke.

Til siste kamp mot FIL/Storfjord, som forøvrig endte 9-9!, var dette meget bra. Det var mange som ikke stilte til kamp, men de aller fleste foreldrene fikk meldt forfall. Og da har vi kontroll og vet at vi likevel klarer å stille lag.

De som ennå ikke har denne rutinen "inne" håper vi kan koste på seg å svare på vår SMS når det er kamp.

Eventuelt forfall til kampen onsdag gis snarest mulig til enten Torbjørn O.K. (92664354) eller Øyvind Simonsen (91355398).

Skulle det være tvil om hvem vi anser som å være en del av 6-8 årsstallen, så er det de 18 som følger her:

Tordar
Berger
Odin
Johannes
Tobias
William
Fredrik
Aleksander Jensen
Aleksander Larsen
Andreas
Oliver
Håkon
Hans Erling
Markus
Øyvind
Torkil
Anna
Ole Johan5. divisjon STIL - L/K 2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Jun 2011

Løvland Rygh scoret tre
Og dermed berget han borteseier mot Storsteinnes.

Alexander Løvland Rygh har scoret jevnt og trutt i 5. divisjon for L/K 2 i år. Og også i kveld var den målfarlige spissen fra Tromsø/Oksvik/Ørnesbakken tungen på vektskålen i en L/K-seier. Det ble til slutt 2-4 til L/K 2 etter at Løvland Rygh satte både 0-1, 1-2 og 1-3.

15-åringen Magnus Wikbo Samuelsen kom inn som innbytter og scoret 1-4 før STIL fikk sin redusering på overtid - på straffe.

- Det var ikke festfotball, men seier er seier. Mange av ungguttene gjorde manns jobb i dag mot et fysisk sterkt STIL-lag, og det var en fortjent seier, sier L/K2-sjef Vegard Bjørn Olsen.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Henning Skogvang, Tomas Einebakken Nilsen, Hans Roar Karlsen, Stig-Roar Hansen Rognli; Ole Remi Hausner, Kristian Granås; Oskar Leiros, Martin Strand, Alexander Elveslett Slettli; Alexander Løvland Rygh.

Innbyttere: Magnus Wikbo Samuelsen, Morten Pettersen, Tor-André Einebakken Nilsen.L/K i 3. divisjon, HFK - L/K:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Jun 2011

Verdens nordligste seier
Steffen Dreyer scoret tre da L/K hevnet cuptapet mot Hammerfest.


 

Hammerfest fikk det første målet, men L/K-kverna malte sakte men sikkert hjemmelaget i stykker på Breidablikk stadion i ettermiddag. Mats-Haakon Karlsen utlignet og Steffen Dreyer tok L/K i ledelsen med to kjappe mål før pause - det ene av dem etter et klassisk, men likefullt vanvittig, raid av Ole Oscar Ross. Også Øyvind Garfjell nådde å score før dommeren blåste for de første 45 minuttene.

I andre omgang lyktes L/K bare å score én gang, da Steffen Dreyer fullførte sitt hat-trick. HFK klarte aldri å pynte på resultatet og dermed har L/K tatt en ny sterk borteseier i Finnmark. Det var fryktet at kampen mot HFK, som jo slo L/K i cupen på hjemmebane, skulle være en snubletråd for L/K. Men det styrte man elegant unna.

- Vi scorer tre mål på fire minutter mellom 31. og 35. minutt. Og for en gangs skyld var vi effektive. To av målene i første omgang kommer på HFK-cornere som vi kontrer og scorer på, sier hovedtrener Bernt Olav Johansen.

Med BULs overraskende 1-1 kamp mot Nordkjosbotn, har L/K dermed nå tre poengs forsprang på finnmarkingene på tabellen.

L/Ks mål: Steffen Dreyer (3), Øyvind Garfjell, Mats-Haakon Karlsen.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens-Georg Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Tor Arne Larsen; Ståle Johansen, Andreas Løvland, Steffen Dreyer, Joakim Einebakken Nilsen, Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross.

Innbytter: Jonas Samuelsen

 L/K 6-8 år, St. Hans-turneringen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Jun 2011

Vi drar til Nordreisa!
Vi skal delta på St.Hans-turneringen i Reisa til helga.

Vi har meldt på ett L/K-lag i 6-8 årsklassen i St.Hans-turneringen i Nordreisa i helga.

Kampoppsettet for vårt lag, som spiller i mygg-klassen, finner dere her:

http://www.cupassist.com/resultater/vis.php?turn=sthansturneringa_2011

Første kamp er klokken 10.30, noe som betyr at vi må ta ferga klokken 09.05 fra Lyngseidet. Det er viktig at de som skal kjøre oppover stiller tidlig på fergekaia, slik at alle kommer med ferga. Kanskje allerede 08.30.
Spesielt viktig at man kommer seg inn i fergekøen før fergebilene fra Ullsfjord-ferga kommer. Det er helt sikkert Tromsø-lag som også skal være med på turneringen og som vil fylle opp fergekøen på Lyngseidet ganske fort....

Frank Bekkstrand er lagleder for laget. Han trenger å vite hvilke av våre totalt 17 spillere som blir med til Nordreisa. Gi beskjed til ham på mobil 95287643.

 5. divisjon, L/K - Kroken:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Jun 2011

Dramatikk på Geitnes
Men L/K måtte til slutt gi tapt for Krokelvdalen

I en målrik og ganske så dramatisk kamp måtte L/K-reservene til slutt strekke våpen mot bydelslaget fra Tromsø. 5-6 ble det smått vanvittige resultatet til slutt. Da hadde L/K 2 hatt ledelsen 3-1, men med et forsvarsspill langt under pari i dag var det ikke snakk om å sikre seieren inn.
Nå kom både L/Ks 2-1 mål og 3-1 mål på keepertabber, så det var gi og ta begge veier. 1-0 målet var det imidlertid ingenting å si om. Et vakkert legg fra Christer Steinvik finner Kristian Granås inne i feltet. Han header ballen sikkert i mål fra 7-8 meter. Da var det gått 10 minutter. 1-1 var det eks-L/K-er Gaute Veseth Olsen som sto for, mens Kristian Granås og Stig-Roar Hansen Rognli tok L/K i en tomålsledelse etter hhv. 32 og 36 minutter. Kroken får dessverre en redusering før pause og i løpet av en femminuttersperiode i 2. omgang går kampen fullstendig av skinnene med fire mål - hvorav Kroken står for tre av dem. Kristian Granås scorer 4-4 målet på straffe etter at Christer Steinvik ble felt.

Christer Steinvik, som var god i dag, utligner fire minutter før slutt og det står 5-5. Men L/K klarer ikke å berge uavgjorten og slipper Kroken igjennom igjen like før slutt. 5-6 og L/Ks andre tap for sesongen. Men L/Ks unge lag skal ha for innsatsen og for at de aldri ga opp.

L/Ks mål: Kristian Granås (3), Christer Steinvik, Stig-Roar Hansen Rognli

L/Ks lag: Tommy Morten Mortensen; Hans Roar Karlsen, Tomas Einebakken Nilsen, Jan Robin Bjørn, Kristoffer Fagerborg; Oskar Leiros, Kristian Granås; Stig-Roar Hansen Rognli, Martin Strand, Christer Steinvik; Alexander Løvland Rygh.

Innbyttere: Henning Skogvang, Robin Wikbo Samuelsen, Aleksander Elveslett Slettli

Gule kort: Kristoffer Fagerborg, Stig-Roar Hansen Rognli, Jan Robin Bjørn

 

 

 3. divisjon, L/K - TUIL 2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Jun 2011

Tre poeng, men ikke så mye mer
Sola på Geitnes varmet hele kampen, mens L/K-spillet bare varmet i rundt 20 minutter. Oppdatert versjon!

L/K avgjorde i praksis kampen i løpet av de første ti minuttene. Da hadde Ole Oscar Ross og Jonas Samuelsen scoret ett mål hver og det så ut til å gå mot kalasseier. Men de siste åtti minuttene forble målløse. TUIL 2 hadde knapt skudd på mål i første omgang men yppet seg litt i andre og kunne fått seg et spenningsskapende mål mot slutten. I andre enden sløste L/K bort mange gyldne muligheter i både første og andre omgang. At for eksempel Steffen Dreyer gikk målløs av banen, var et lite under. Spesielt innlegget fra Ole Oscar Ross i første omgang var ferdigscoret, men Dreyer satte ballen over.

Men 2-0 er greit - spesielt at vi holder nullen. Det er første gang i år og var sånn sett på høy tid.

Kampen begynte i sedvanlig Geitnes-stil med et markant L/K-press og flere store muligheter etter godt spill.Øyvind Garfjell gjorde som han ville på venstrekanten og Ståle Johansen slo gang på gang Garfjell igjennom. Innleggene var gode, men L/K rakk ikke å komme med tilstrekkelig med folk inn i boksen. Men det skjedde ting på høyresiden også. Lange og Johansen hadde blitt tvunget til å gjøre endringer på høyrekanten ettersom høyreback Joakim Einebakken Nilsen var ute med skade. Inn kom Jens-Georg Løvland, mens Jonas Samuelsen startet på høyrekanten offensivt på midtbanen. Det var absolutt to vellykkede trekk. Jens var stødigheten sjøl på backen og var også forbausende målkåt, kanskje inspirert av sin gamle backkompis og rival i målprotokollen Tor Arne Larsen - som jo scoret mot Salangen sist helg. Jonas Samuelsen to definitivt også vare på muligheten når han fikk den. Spesielt i første omgang var han et konstant uromoment på høyrekanten med innsats, fart og stor vilje.

Etter fire minutter kommer 1-0. Steffen Dreyer kommer seg fri på høyrekanten og slår inn i feltet. TUIL-keeperen får en hånd på ballen, men klarer bare å slå den ut i feltet. Der er Ole Oscar Ross raskt på pletten og pirker inn 1-0.

I løpet av de neste fem minuttene har Ross ytterligere to store sjanser til å øke ledelsen, før Øyvind Garfjell er ute med venstrefoten sin igjen. Nå slår han et perfekt innlegg til nevnte Jonas Samuelsen. Han møter på bakerste stolpe og header inn 2-0 på vakkert vis. Etter 10 minutter med festfotball, var det ikke fritt for at publikum begynte å ta fram skjemaet til storseier, men som så mange ganger før blir L/k mer reserverte og omstendelige etter hvert som omgangen skrider frem. Steffens gigantsjanse etter 32 minutter er nevnt og kanonskuddet i tverrliggeren ti minutter senere fortjener også omtale. Mange mente sågar den var inne, men dommertrioen gjorde nok rett i å la spillet fortsette der. Betryggende nok var det i alle fall potte tett bakover i første omgang. Vi kunne ikke registrere ett eneste TUIL-skudd på mål de første 45.

Gjennom stort sett hele andre omgang har L/K grei kontroll på kampen mot det unge TUIL-laget, men det blir litt halvhjertet offensivt. L/K viser i glimt hvilke ferdigheter laget besitter, men noen flere mål blir det ikke.

Men tre poeng er alltid kjærkomne. Med oppgjørene lørdag i 3. divisjon har L/K og Bossekop nå en luke til de andre lagene. BUL vant mot Kirkenes lørdag, mens Finnsnes slo Fløya.

Tabellen ser du her!

* Espen Haugen fikk seg en lei overtråkk på Geitnes. Han røk leddbåndet i ankelen i 2. omgang og blir nok ikke å se på fotballbanen før til høsten. Trist for Haugen, som seneste forrige helg scoret to mot Salangen borte.

* Jens-Georg Løvland spilte sin første kamp fra start. Det gjorde han med bravur. Med 29-åringen på plass, og med Ståle Johansen (40) nede på stopperplass, mønstret plutselig L/K en forsvarsfirer med gjennomsnittsalder på 31 år. Det er det mange år siden vi har gjort - hvis vi noen gang har gjort det.

* Ole Oscar Ross scoret sitt syvende seriemål for sesongen og er nå likt med Andreas Løvland i seriesammenheng.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens-Genorg Løvland, Mats-Haakon Karlsen, Ståle Johansen, Tor Arne Larsen; Andreas Løvland, Espen Haugen; Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Jonas Samuelsen; Steffen Dreyer.

Innbyttere: Magnus Henriksen, Ole Remi Hausner, Tomas Einebakken Nilsen

Dommer: Geir Oskar Isaksen, Skjervøy - meget god kontroll.

Gult kort L/K: Tor Arne LarsenL/K i 3. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Jun 2011

Velkommen til Geitnes!
TUIL 2 venter i junisola i kveld.

L/K tar imot TUIL-rekruttene til kamp på Geitnes i kveld klokken 19.15. Kampen skulle opprinnelig gå på Polleidet, men vi venter 14 dager til før vi tar i bruk gressbanen.

TUIL 2 har fått en trang start på seriespillet - i alle fall poengmessig. De står poengløse foreløpig, en ifølge hjelpetrener David Lundblad har det unge laget vært med å prege alle kampene de har spilt så langt - med ett unntak for bortekampen mot Finnsnes.

L/K har en viss usikkerhet på keeperplass, men det er lov å håpe at L/Ks sisteskanse Jørgen Vik stiller frisk og rask i kveld. Skulle han ikke klare det, står veteran Henning Hansen klar med hanskekledte hender. Tarjei Hansen Gautestad mister også sjansen til å møte gamle lagkamerater, ettersom han fortsatt er ute med skade. Men ellers er det mye friske bein i L/K-troppen:

1. Jørgen Vik
2. Jens-Georg Løvland
3. Jonas Samuelsen
5. Mats-Haakon Karlsen
7. Ole Oscar Ross
8. Magnus Henriksen
9. Øyvind Garfjell
10. Andreas Løvland
12. Henning Hansen
16. Ole Remi Hausner
19. Tomas Einebakken Nilsen
20. Jan Robin Bjørn
21. Espen Haugen
22. Stig-Roar Hansen Rognli
24. Tor Arne Larsen
25. Oskar Leiros
40. Ståle Johansen
99. Steffen Dreyer

- TUIL har tapt alle kampene til nå. Det betyr at det nok ligger poeng i luften for dem snart. Men det skal ikke skje mot oss. Det igjen betyr at vi må som vanlig være fullt skjerpet og på hugget for å klare og hente hjem alle poengene her. Vi kan ikke hvile på laurbærene nå heller, sier hovedtrener Bernt Olav Johansen foran kampen i kveld.

Værmeldingen for kvelden er i alle fall upåklagelig så det er ingen grunn til å ikke møte opp på Geitnes i kveld!L/K 6-8 år Bendit-cup:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Jun 2011

Her er kampoppsettet
Sjekk kampene til L/K 1 og L/K 2 i Bendit-cup lørdag.

Hvem som spiller på hvilket L/K-lag ser du her:

Kampoppsett:

NR

TID

BANE

HJEMME

BORTE

NOTAT

1

11.00

A

FIL/Storfjord 1

Målselv 1

2

11.00

B

FIL/Storfjord 2

Målselv 2

7

11.30

D

Nordreisa 1

Nordkjosbotn

8

12.00

A

Nordreisa 2

LK 1

13

12.30

C

LK 2

FIL/Storfjord 1

14

12.30

D

FIL/Storfjord 2

Nordreisa 1

15

13.00

A

Målselv 1

Nordreisa 2

18

13.00

D

LK 1

Målselv 2

21

13.30

C

Nordkjosbotn

LK 2

23

14.00

B

FIL/Storfjord 1

Nordreisa 2

25

14.30

A

Nordreisa 1

LK 1

28

14.30

D

FIL/Storfjord 2

Nordkjosbotn

30

15.00

B

LK 2

Målselv 1

32

15.30

B

Målselv 2

Nordkjosbotn

 L/K 6-8 år:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Jun 2011

To lag til Bendit-cup
Se hvilke spillere som er satt opp på hvilke lag her!

Vi stiller to 6-8 års lag til Bendit-cup på Geitnes lørdag. Vi er 18 spillere totalt - med stort og smått - så det er behov for to lag. Vi tar høyde for at at vi kanskje får forfall fra noen av de nedenforstående men håper at alle kan stille.

Oppsettet for turneringen er ikke klart ennå, men dere kan regne med at det blir kamper fra morgenen av. Så kommer vi tilbake til mer konkret kampoppsett så snart det er klart.

Minner også om at alle foreldre sjekker vaktlistene for Bendit-cup for å se om de er satt opp på vakt i løpet av lørdagen.

Her er lagene til lørdagen: 

L/K 1 (leder Torbjørn) L/K 2 (leder Øyvind)
Tordar Andreas
Berger Oliver
Odin Håkon
Johannes Hans Erling
William Marcus
Fredrik Øyvind
Alex J Thorkil
Alex L Anna
Tobias Ole Johan

Hvis du vet at spilleren ikke skal være med lørdag, så gi beskjed så fort som mulig til Torbjørn på L/K 1 (92664354) eller Øyvind S på L/K 2 (91355398).L/K 2 i 5. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Jun 2011

Avgjorde på slutten
Alex Løvland Rygh berget tre poeng på overtid for L/K 2.

Tromsøysund hadde akkurat utlignet til 3-3 i det nittiende minutt, da Alexander Løvland Rygh satte inn 4-3 målet som berget seieren for L/K 2 i dag. Da hadde spissen allerede scoret to mål i kampen på Stakkevollan og var uten tvil dagens mann i L/K-leiren.

Løvland Rygh tok L/K 2 opp i en 2-0 ledelse i første omgang. Tromsøysund utlignet etter hvert til 2-2, men Stig-Roar Hansen Rognli satte inn 3-2 fire minutter før slutt og L/K hadde med det berettiget håp om tre poeng. Så får hjemmelaget utligningen sin i det 90. minutt og det meste tyder på ett poeng til hvert av lagene. Men så dukker Alex opp og blir matchvinner med sitt tredje for dagen.

En knepen seier i årets første bortekamp, men likevel godt for selvtilliten. Godt å se at både de rutinerte, som målscorerne Hansen Rognli og Løvland Rygh, og unggutter som Henning Skogvang, Martin Strand, Hans Roar Karlsen og Oskar Leiros tar ansvar også på bortebane. Dagens backfirer holdt en snittalder på 17,7 år. Det er brukbart.

Christer Steinvik spilte sin første seriekamp for året og gjorde sine saker bra da han ble byttet inn.

L/Ks lag: Tommy Morten Mortensen; Henning Skogvang, Tomas Einebakken Nilsen, Jan Robin Bjørn, Hans Roar Karlsen; Oskar Leiros, Jens-Georg Løvland; Martin Strand, Stig-Roar Hansen Rognli, Robin Wikbo Samuelsen; Alexander Løvland Rygh.

Innbyttere: Kristoffer Fagerborg, Christer Steinvik, Rudi Dreyer, Magnus Wikbo Samuelsen.

Ingen gule kort til L/KL/K i 3. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Jun 2011

En fabelaktig opphenting!
Tre poeng og fortsatt tabelltopp for L/K etter at blant annet Ross og Haugen bidro til å hente inn en 2-0 ledelse på Idrettsheia.

Men til tross for den til slutt overlegne seieren, holdt det hardt for L/K denne gangen. Salangen ledet 2-0 til langt ut i andre omgang før L/K våknet for alvor. Fram til da var det etter rapportene slett ikke ufortjent at Salangen ledet.

Først var det veteranbacken Tor Arne Larsen som tok ansvar og satte inn 2-1 på et skudd fra rundt 10-12 meter. Så var kjappfotingene Øyvind Garfjell og Ole Oscar Ross på høgget og scorte hvert sitt mål. Øyvind med et klassisk Garfjell-mål, kontrollert i hjørnet fra skrått hold, mens Ross sitt mål var innom både én og to SIF-spillere før ballen traff nettmaskene. Men det var Ross sitt mål!
Fem minutter før slutt øker så midtbanekrigeren Espen Haugen til 4-2 på krigersk vis og to minutter på overtid putter Espen "Hulk" Haugen sitt andre for dagen etter at Steffen Dreyer kommer rundt på kanten og legger ut 45 grader. Dermed fastsatte lenangsværingen sluttresultatet til 2-5.

Dermed ble det utrolig nok det samme resultatet i år som de to foregående årene på Idrettsheia - 5-2 til L/K. Hva som er oddsen for det, må andre enn meg regne ut.

Med tre poeng i Salangen står L/K med 19 poeng og vil tilbringe nok en uke alene på tabelltoppen - uavhengig av hva som skjer i de andre kampene.

Her følger en kjapp kamprapport fra hovedtrener Bernt Olav Johansen:

Vi får en fryktelig dårlig start på kampen. Salangen scorer tidlig og vi spiller skikkelig dårlig de første tyve minuttene. Etter hvert tar vi litt over, får kontroll på kampen men skaper ikke all verdens framover likevel.

2. omgang starter ikke så mye bedre enn slutten av første omgang. Vi sliter egentlig helt til vi gjør en rokkering tyve minutter før slutt. Vi flytter Steffen Dreyer ut på høyrekanten, bytter inn Magnus Henriksen, setter Ole Oscar inn som hengespiss og Andreas Løvland på defensiv midtbane. Like før får Salangen i tillegg en mann utvist og etter dette scorer vi fem mål på 17 minutter.

At vi klarer å snu denne kampen sier litt om moralen i laget. Vi ligger under i 70 minutter og så banker vi inn fem mål og maler Salangen i stykker til slutt. Det ligner på et topplag.

Nå venter TUIL 2 hjemme fredag.

L/Ks startellever: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Ståle Johansen, Tor Arne Larsen; Ole Remi Hausner, Espen Haugen; Andreas Løvland, Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell; Steffen Dreyer.

Innbyttere: Magnus Henriksen, Jonas SamuelsenL/K 6-8 år:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Jun 2011

Vi deltar på Bendit-cup
6-8 åringene stiller med to lag på Bendit-cup på Geitnes neste helg.

Vi tar sikte på å stille to 6-8 årslag på neste helgs Bendit-cup på Geitnes. Det spilles femmer-fotball og vi skal i utgangspunktet være mer enn nok til å stille to lag.

De som vet at de ikke kan delta på Bendit-cup i helga gir beskjed om dette til enten Øyvind S (91355398) eller Torbjørn (92664354). Så vet vi hva vi har å rutte med til helgen.

Mye spillere

Vi er nå 16 spillere i 6-8 årstroppen og flere kan være på tur inn, så derfor er det viktigere enn noen sinne at foreldrene er flinke til å gi tilbakemelding til enten Frank eller Torbjørn i forkant av kampene.

Foreløpig har det gått bra ift. kampavvikling, men med bare ett 6-8 årslag i serien, så kan det bli utfordrende hvis 14-15-16 skulle møte til kamp. Vi ønsker jo at det skal bli mye spilletid for flest mulig, men det får vi ta når det kommer. Det er jo flott at så mange har lyst å spille fotball!L/K i 3. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Jun 2011

Tøff bortekamp på Idrettsheia
L/K skal kjempe om tre poeng mot Salangen i ettermiddag. Se L/K-troppen her!

I dag er det duket for bortekamp mot Salangen på Idrettsheia. Kampstart er klokken 16.00 og Roger Lange og Bernt Olav Johansen har fortsatt midtbanedirigenten Tarjei Hansen Gautestad ute med skade. Ellers er det lite skader i troppen.
Trenerne disponerer følgende 18 foran kampen:

1. Jørgen Vik
3. Jonas Samuelsen
4. Joakim Einebakken Nilsen
5. Mats-Haakon Karlsen
7. Ole Oscar Ross
8. Magnus Henriksen
9. Øyvind Garfjell
10. Andreas Løvland
12. Tommy Morten Mortensen
16. Ole Remi Hausner
19. Tomas Einebakken Nilsen
20. Jan Robin Bjørn
21. Espen Haugen
22. Stig-Roar Hansen Rognli
24. Tor Arne Larsen
25. Oskar Leiros
40. Ståle Johansen
99. Steffen Dreyer

Mens L/K må si seg fornøyd med starten av serien, har hjemmelaget fått en langt trangere start. De ligger på 10. plass med fire poeng, men har vist sitt potensiale ved å slå Finnsnes hjemme på Idrettsheia.

Se tabellen her!

Det er aldri lett å ta poeng i Salangen, men L/K har tradisjonelt et godt tak på salangsværingene på Idrettsheia. L/K er ubeseiret på de seks siste oppgjørene - hvorav fem er vunnet - og har faktisk ikke tapt på ti år. I fjor endte det 2-5 etter at blant annet Tarjei Hansen Gautestad satte to straffer. I dag må andre ta ansvar om det skulle by seg muligheter fra 11-meteren.L/K 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Jun 2011

Steinvik er tilbake
Storfjordingen er klar for å satse videre i L/K.

Christer Steinvik (20) spilte 13-14 kamper i fjorårssesongen for L/K men dro inn i militæret på vinteren. Den kvikke storfjordingen tok høyde for et år i militæret og minimalt med L/K-spill men nå er han tilbake.

Steinvik er ferdig i Forsvaret og er sugen på å ta opp igjen tråden i Lyngen/Karnes. Steinvik var i bra slag mot slutten av fjorårssesongen og vil når han er tilbake i form definitivt utgjøre en ressurs for L/K med sin fart og innleggsfot.

Steinvik bor for tiden hjemme i Storfjord og er derfor med treningsgruppa i Lyngen sammen med blant andre Øyvind Garfjell og mange av våre unggutter.Bendit-cup 11. juni:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Jun 2011

Sjekk vaktlistene!
L/K-foreldre og alle andre L/K-ere bør ta en titt her. Mange av dere skal i sving på Bendit-cup 11. juni på Geitnes.

Alle foreldrene må ta sin vakt under turneringa dersom turneringa skal kunne gjennomføres. ER det noen som har problemer med tidspunktet en er satt opp på vakt må man selv sørge for å bytte vakt med noen andre, eventuelt skaffe stedfortreder.

Eventuellt bytte skal varsles til den som står oppført først på den aktuelle vakta, (den som står oppført med uthevet skrift). En slik varsling gjelder alle vaktene.

Vaktoversikt Bendit cup 11.06. 2011

Tid bemanning

Huset

Bua på berget

Sanitet

Fruktstasjoner og oppskjæring av frukt

(2 personer pr stasjon, 4 stasjoner)

Sekretariat

09:00 – 10:00

Karianne Liafjell Larsen, Lisa Skadtvedt Hansen

Monja Bråthen, Janne Lundvoll

Camilla Berglund, Hege Sørensen, Lill-Kristin Krag

09:45 – 13:00

Renate Bjørklund, Elisabeth Sørensen

Line P Eidet, Anne-Lise Hausner, Øystein Rollstad

Svein Skille

Inger-Helene Isaksen

Monja Lyngdal & Chatrine Mathisen

Cathrine Hoe & Per-R Berg

Geir P Larsen & Beate Ditlefsen

Leif Kock & Anette H. Hansen

Johnny Hansen

Frode Isaksen

12:45 – 16:00

Vibeke Jensen, Anita Lundvoll

Liv L Fossmo, Monika Eriksen, Ann-Kristin Eggen

Linda Skog

Henning H. Hansen

Ann-Sissel Berglund & Line Bekkstrand

Hanne-Lill Larsen & Asbjørn Rygh

Nina Rydningen & Jørn Kristiansen

Paul-Ivar Skogheim & Gunnar Bråthen

Frank Bekkstrand,

Frank Hermansen

Forsyn. penger m.m.

Rune Larsen

Varebestilling:

Monika Skogvang, Liss Grønnbakk & Lena Bjørn

Renhold og Rydding

Jentelaget & Guttelaget

Dommeroppsett:

Geir Hugo HansenL/K 6-8 år:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Mai 2011

Lokaloppgjør onsdag
Vi møter FIL/Storfjord på Geitnes.

6-8 åringene har ny kamp onsdag. Vi satser på en ny fin opplevelse for våre yngste - denne gangen mot Furuflaten/Storfjord.

Kampstart er 17.30 og vi prøver å møte opp i god tid før kampen.

I utgangspunktet er vi 14 spillere i stallen for 6-8 årslaget. Skulle alle møte på vår første hjemmekamp, så blir vi en veldig god gjeng.

Veldig fint om foreldrene kan melde forfall til enten Torbjørn (92664354) eller Frank (95287643) i forkant av kampen.

Spillerstallen 2011:
Tordar
Berger
Odin
Tobias
Johannes
William
Fredrik
Oliver
Andreas
Hans Erling
Håkon
Øyvind
Alexander J
Alexander L
Marcus
Ole JohanL/K 6-8 år:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Mai 2011

Årets første hjemmekamp
Onsdag møter vi Furuflaten/Storfjord på Geitnes.

Mange unge L/K-ere fikk sin debut på fotballbanen i Indre Kåfjord i forrige uke. Nå er det klart for kamp på hjemmebane.

Kampen går 17.30 og vi prøver å møte opp en halvtime før, slik at vi er klar til match.

Til alle hjemmekampene skal vi ha servering til lagene i etterkant av kampen. Frukt og saft bør det minimum være. Så får det bli opp til hver enkelt hva de vil legge i det utover det.
Dette avtaler vi med foreldrende fra kamp til kamp og med såpass få kamper får hvert foresattepar neppe ansvaret for mer enn én kamp i løpet av sesongen.

Hvem som tar den første kampen avtaler vi på treningen på Geitnes mandag klokken 17.30.

Terminlisten for 6-8 laget finner dere her! Kampdatoene for Indre Kåfjord-kampene er imidlertid ikke ajourført ennå. Her er det IKIL som somler. Men denne terminlisten blir oppdatert fortløpende.

 

 L/K 2 i 5. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 28. Mai 2011

Satte Ramfjord på plass
To tomålsscorere på Geitnes i dag.

4-1 ble det til L/K 2 over Ramfjord i ettermiddag. Alexander Løvland Rygh scorte to mål, mens innbytter Magnus Wikbo Samuelsen, som fikk fem minutter på slutten, også scorte to.

RUIL tok ledelsen men etter hvert ble det klart at L/K 2 var et bedre lag. Ungguttene spilte seg opp i løpet av andre omgangen og seieren ble til slutt komfortabel. Flere av målene kom etter pent spill. 1-1 målet var det en god Martin Strand som gjorde forarbeidet, mens Alexander Løvland Rygh fikk fin assistanse fra innbytter Robin Wikbo Samuelsen på 2-1 målet. 3-1 var det venstrekant Alexander Elveslett Slettli som la inn til sin jevnaldrede lagkamerat Magnus Wikbo Samuelsen. Han møtte ballen på første stolpe og headet i nettaket fra kort hold. 4-1 sto Løvland Rygh bak da han spilte Magnus igjennom i midten. Unggutten var trygg alene med keeper og satte sitt andre for dagen - Magnus to første seniormål.

L/K har spilt fire seriekamper på rad hjemme nå og har fått med seg syv poeng. Dermed henger man brukbart med på tabellen. Neste helg venter Tromsøysund i Tromsø.

PS! Rudi Dreyer gjorde et aldri så lite comeback på B-laget i andre omgang. Rudi var bunnsolid på stopperplass og viste at dette nivået har han inne om han trener eller ikke. Også en opptreden av fjorårets keeper Erlend Strand, som også la opp foran denne sesongen. Denne gangen spilte Erlend ute.

0-1 (24), 1-1 Alexander Løvland Rygh (60), 2-1 ALR (75), 3-1 Magnus Wikbo Samuelsen (88), MWS (90).

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Kristoffer Fagerborg, Morten Pettersen, Hans Roar Karlsen, Jonas Samuelsen; Oskar Leiros, Jens-Georg Løvland; Martin Strand, Alexander Elveslett Slettli, Henning Skogvang; Alexander Løvland Rygh.

Innbyttere: Jan Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli, Robin Wikbo Samuelsen, Rudi Dreyer, Erlend Strand, Magnus Wikbo SamuelsenL/K i 3. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Mai 2011

Berget poenget til slutt
L/K kom under 3-1, men klarte uavgjort mot Norild i kveld.

Da dommer Jim Roger Haugnes blåste av kampen på Geitnes i kveld, sto det 4-4 i målprotokollen. Da hadde IL Norild ledet både 1-3 og 3-4, men L/K nektet å gå på sitt første tap for sesongen.

L/K åpnet oppskriftsmessig, med enveiskjøring mot Norild-målet og et mål av Ole Oscar Ross etter 16 minutter. Da hadde både Andreas Løvland, Ståle Johansen og ikke minst Ole Oscar selv hatt store sjanser til å ta L/K i føringen. Spesielt Ross sin sjanse var fet. Et pent Steffen Dreyer-skudd duppet ned og traff bakre stolpe. Ross var først på returen men det plasserte skuddet ble reddet med en fabelaktig parade fra ILN-keeperen. 

Da målet endelig kom var både venstreback Tor Arne Larsen, Ståle Johansen og Steffen Dreyer involvert før Ross avsluttet ved å parkere ILN-forsvaret og sette 1-0.

L/K kommer til flere sjanser og det burde absolutt stått mer enn 1-0 når Norild plutselig får straffe. L/K-stopper Tomas Einebakken Nilsen feller spissen og velkjente Milos Vucenovic er sikker fra 11-meteren. Og nå skjer ting fort. Minuttet etter springer Norild igjennom og tar finnmarkingen opp i ledelsen. Og i det 36. minutt får L/K en ny trøkk i trynet når Norild går opp til 1-3. Forsvarsspillet var ikke bra i denne perioden og det funket ikke spesielt bra framover heller. Det kunne virke som at sjokket med å komme såpass mye under etter å ha dominert i starten ble stort for et ganske ungt L/K-lag.

Pausen kom med andre ord beleilig for Bernt Olav Johansens menn. L/K var tydelig innstilt på å trøkke til fra start. Norild ble presset langt tilbake og ble redusert til å slå mer eller mindre velykkede avklaringer i ufarlig rom. Norild trekker troppene langt tilbake på banen, men likevel klarer L/K å trenge igjennom flere ganger. Andreas Løvland kommer nærmest etter 53 minutter da han snurrer rundt ute på høyresiden og avanserer mot mål. Skuddet er godt, men går like over.

Så får L/K straffespark etter 63. minutter etter at Øyvind Garfjell blir tatt inn i feltet. Andreas Løvland er sikkerheten selv fra straffemerket og håpet om L/K-poeng var stort. I det 71. minutt gjør Løvland alt selv, går igjennom Norild-forsvaret og bringer L/K ajour igjen - bare for å se at Norild går opp til 3-4 ti minutter før slutt på deres eneste ordentlige sjanse i andre omgang. Og attpåtil var det relativt mange som hevdet at det var en grov offside som dommertrioen ikke fikk med seg.
Heldigvis er Steffen Dreyer på plass og berger uavgjort med et vakkert, vakkert skudd seks minutter før slutt.
På tampen er det plenty av muligheter til også få vinnermålet. Men denne gangen har ikke L/K sjarmen, og årets første poengtap er et faktum.

Det ene poenget var dog viktig nok. Det betyr at L/K er serieleder uansett hva som skjer i resten av serierunden. Surt med poengtap mot et Norild-lag som hadde begrensende ferdigheter, men som hadde en innstilling til kampen som mange lag kan misunne dem. Ståpåvilje og noen gode enkeltspillere kan holde til poeng i 3. divisjon. I tillegg til en dommer som litt for ofte så igjennom fingrene med  spill på kanten, og over kanten, av det tillatte.

L/Ks mål: Andreas Løvland (2), Ole Oscar Ross, Steffen Dreyer

Andreas Løvland er nå oppe i 7 seriemål, mens Ross og Dreyer har henholdsvis fem og fire mål. 

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Tomas Einebakken Nilsen, Tor Arne Larsen; Andreas Løvland, Ole Remi Hausner; Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer; Ståle Johansen

Innbyttere: Espen Haugen, Jonas Samuelsen, Alexander Løvland Rygh

Dommer: Jim Roger Haugnes, Kattfjord - var ikke helt på høyden i dag.L/K i 3. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Mai 2011

Klar i startblokkene
Nytt bekjentskap for Ole Oscar Ross og resten av L/K-guttene når Norild kommer til Geitnes i kveld.

Ikke siden 1994 har L/K spilt seriekamp mot gammelklubben til Sigurd Rushfeldt og Morten Gamst Pedersen. For øvrig samme år som vår høyreback Joakim Einebakken Nilsen ble født.
Den gang, i daværende 2. divisjon avdeling 6, vant L/K, under ledelse av Knut Høgtun, begge oppgjørene mot finnmarkingene 3-1. Norild rykket ned den sesongen og har holdt seg i Finnmarksserien siden.

L/K har unngått poengtap så langt i år og har fått et forsprang på tre poeng på tabellen. Til kampen i kveld er det fortsatt usikkert om midtbanemannen Tarjei Hansen Gautestad blir klar. Det samme gjelder venstreback Tor Arne Larsen. Begge er dog i troppen til kampen. Det er også Espen Haugen, mens Kristian Granås og Magnus Henriksen ikke rekker kampen i kveld.

Uansett blir det garantert en slagkraftig L/K-ellever som entrer krøllgresset i kveld. Norild har fått en bra start på sesongen og står etter fem kamper med ni poeng - like mange som Finnsnes. Kampen mot L/K blir lagets første i Troms denne sesongen.

Hovedtrener Bernt Olav Johansen har trua på tre poeng også i kveld.

- En forutsetning for tre poeng er imidlertid at vi er fullt skjerpet, slik vi må være i alle kampene i denne divisjonen, sier Johansen.

L/Ks tropp: Jørgen Vik, Tommy Morten Mortensen, Jonas Samuelsen, Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Tarjei Hansen Gautestad, Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell, Andreas Løvland, Ole Remi Hausner, Alexander Løvland Rygh, Tomas Einebakken Nilsen, Jan Robin Bjørn, Espen Haugen, Stig-Roar Hansen Rognli, Tor Arne Larsen, Oskar Leiros, Ståle Johansen og Steffen Dreyer.

Møt opp og støtt guttan i kveld!L/K 6-8 år:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Mai 2011

Spillerregistrering denne uka
Alle foresatte må innom Geitnes én av ettermiddagene denne uka!

Alle spillere på barne- og ungdomstrinnet skal innregistreres på Geitnes idrettshus i uke 21 (21. mai - 25. mai).
Det gjelder selvsagt også spillerne på vårt 6-8 års lag.

Representanter for styret vil sitte inne på huset til følgende tider:

Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag fra 18.00 - 20.30.

Innbetaling av medlemskontigent og spilleravgift for 2011.

Kontingent pris familie: kr. 300,-

Kontingent pris voksen: kr 150

Kontingent pris barn: kr. 100

Spilleravgift barn : kr. 600,-

Spilleravgift søsken: kr. 350,-

Ha med eksakt beløp da veksling blir vanskelig.

 L/K i 3. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Mai 2011

Hele uka på toppen
L/K kan juble for tabelltopp etter dagens kamper i 3. divisjon.

For med seieren over Porsanger i går og Kirkenes sitt tap for Fløya i Kirkenes i dag, er L/K mutters alene på tabelltoppen i 3. divisjon. Dermed en ekstra grunn til jubel for Ståle Johansen, Andreas Løvland, Ken Stian Olsen, Kristian Granås, Jan Robin Bjørn, Steffen Dreyer og Ole Oscar Ross - som vi ser på bildet.

Fløya repeterte cupseieren over Kirkenes i gruvebyen i dag og tok en sterk 3-1 seier over laget som ledet 3. divisjon før runde 5. Alexander Samuelsen scoret alle tre målene i en kamp som viser at Fløya blir å regne med utover i sesongen, til tross for en litt trang start på sesongen på Geitnes.

Et annet grønt tromslag, Finnsnes, viste også styrke i Finnmark i dag. De banket L/Ks cupdødar Hammerfest ettertrykkelig 7-1 i Hammerfest, og dermed utgjør de fem lagene som var tippet i teten også tetkvintetten i avdeling 12.

Tabellen finner du her!

Kommende fredag klokken 19.00, merk tidspunktet!!, møter vi Norild på Geitnes kunstgress (Kampen er satt opp på Polleidet, men vil nok bli flyttet til Geitnes).
Norild har etter rapportene slått Nordkjosbotn 3-2 på hjemmebane i dag og kryper opp i ryggen på Finnsnes med sine ni poeng.

 L/K 2 i 5. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Mai 2011

Endelig seier for andrelaget
Og nå holdt L/K 2 nullen også.

L/K 2 vant 4-0 mot Ullsfjord på sommerlige Geitnes i dag. Alexander Løvland Rygh scorte to (straffe og frispark) mens Oskar Kleveland Leiros og Robin Wikbo Samuelsen satte de to andre.

I motsetning til de to foregående kampene, var L/K langt mer effektive foran mål i dag. Samtidig var gjestene lite effektive, i tillegg til at keeper Kristoffer Granås stod en god kamp i L/K-buret. USK kunne fort fått seg ett mål eller to, men så skal det også nevnes at L/K svidde et straffespark på 2-0 da stopper Tomas Einebakken Nilsen misbrukte sjansen fra 11-meteren.

Oskar Kleveland Leiros satte inn 1-0 etter 21 minutter da han forfulgte et langt oppspill og kom før keeperen på ballen. Hadde ikke ballen seilt over keeper og i mål, så hadde det nok blitt straffespark, men kanongod innsats av unge Leiros der.

Løvland Rygh satte inn 2-0 på et pent frispark i andre omgang (54 min), mens innbytter Robin Wikbo Samuelsen viste både fart og avslutteregenskap da han satte inn 3-0 seks minutter før slutt. Det var for øvrig samme mann som ble felt da L/K misbrukte den første sjansen fra ellevemeteren. Da laget fikk ny straffe på overtid, etter at Alexander Løvland Rygh ble tatt, tok offeret selv ansvar og satte inn straffen.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Hans Roar Karlsen, Tomas Einebakken Nilsen, Morten Pettersen, Jonas Samuelsen; Kristoffer Fagerborg, Oskar Kleveland Leiros, Stig-Roar Hansen Rognli, Henning Skogvang, Martin Strand; Alexander Løvland Rygh

Innbyttere: Robin Wikbo Samuelsen, Uno Nesvik, Tor-André Einebakken Nilsen, Alexander Elveslett Slettli, Sindre Dreyer

Dommer: Johnny OlsenL/K i 3. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 21. Mai 2011

Trygg seier og tabelltopp
L/K hadde få problemer med å slå Porsanger på Geitnes i ettermiddag.

Det ble til slutt 5-1 til L/K etter tidvis godt spill og tidvis enormt sjansesløseri.

Andreas Løvland, Ståle Johansen, Jan Robin Bjørn og Steffen Dreyer (2) satte inn målene i en kamp der det tidlig så ut til å bli en virkelig storseier til hjemmelaget. På seks hektiske minutter i første omgang scorte L/K tre mål og det kunne lett vært en seks-syv mål til hvis konsentrasjonen hadde vært på topp.

1-0 var det Løvland som sto for. Da hadde Steffen Dreyer spilt småkvikke Øyvind Garfjell igjennom på venstresiden. Garfjell slo inn og ballen havnet til slutt ute hos Løvland, som klinket til på hel volley. PIL-keeperen klarte ikke å hindre prosjektilet i å havne i nettmaskene.

2-0 skulle bli smått historisk. Jan Robin Bjørn har aldri scoret på A-laget før, selv om han var veldig nær i forrige hjemmekamp. Etter 21 minutter var det imidlertid duket, etter han kriget inn ballen med hodet etter en corner.

To minutter senere var spissen Ståle Johansen på farten. Han får ballen på topp og driller rundt med PIL-forsvaret før han setter ballen iskaldt i hjørnet.

Etter en drøy halvtime scorte PIL på straffe og det sto 3-1 til pause.

I andre omgang er L/K fortsatt det førende laget, men det løsnet ikke i målprotokollen før Steffen Dreyer kom opp som spiss og satte inn to det siste kvarteret. Da 4-1 endelig kom, hadde Geitnes-publikummet ventet i en halvtime i andre omgang. Ole Oscar Ross, som var veldig god i andre omgang, hodestusser et oppspill videre til en Andreas Løvland på løp. Løvland finner Steffen Dreyer inne i banen og Dreyer viser gryende form med å holde unna PIL-forsvaret og banke inn 4-1. Øyvind Garfjell og Ole Oscar Ross sto bak 5-1 som Dreyer får æren av å sette inn fra kloss hold.

I andre omgang fikk Geitnes-publikummet et gjensyn med den gamle goalgetteren Ken Stian Olsen. Han spilte sin første kamp for året da han ble byttet inn i andre omgang og viste at han kan bli en fin mann å dra veksler på framover. Alltid spillbar og alltid sugen på enten å få ballen fra medspillere eller ta den fra motspillere. Med litt hell kunne han også fått seg ett mål i comebacket, som kommer tre og et halvt år etter at han spilte sin forrige seriekamp for L/K.

Med sitt mål i dag er Andreas Løvland toppscorer i serien for L/K med fem mål. Han er også likt med Ole Oscar Ross i totalsammendraget med 10 mål.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Tor Arne Larsen, Jan Robin Bjørn, Mats Haakon Karlsen, Joakim Einebakken Nilsen; Andreas Løvland, Ole Remi Hausner; Øyvind Garfjell, Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross; Ståle Johansen

Innbyttere: Ken Stian Olsen, Jonas Samuelsen, Kristian Granås

Ingen gule kort til L/K

 

 L/K 6-8 år:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Mai 2011

Terminlista for sesongen

Her finner dere en alltid oppdatert terminliste. OBS! Kampene mot IKIL vil det bli forandringer på (blant annet kampen lørdag 21. mai, som er flyttet til tirsdag 24. mai).

http://www.fotball.no/System-pages/TabellTermin/?tournamentId=128544

 L/K 6-8 år:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 20. Mai 2011

Kamp mot IKIL tirsdag
Kampen som skulle gått lørdag, er flyttet til tirsdag.

Vi drar til Birtavarre tirsdag for å spille vår første kamp. Kampen er satt opp på Holmen kunstgress klokken 17.15. Kampen skulle altså egentlig gått lørdag, men IKIL ville flytte den.

Det betyr at vi tar ferga som går 15.55 fra Lyngseidet. Og at vi når ferga 18.30 tilbake igjen.

Hvis det er noen av spillerne som ikke kan møte, så håper vi foreldrene melder ifra til Torbjørn O. Karlsen (92664354) eller Frank Bekkstrand (95287643).

Det er opp til foreldrene å avtale skyss med hverandre.

Det er stor sjanse for at alle tre laglederne Torbjørn, Uno og Frank kjører på de fleste kampene, men det er fint om flest mulig andre foreldre ser det bryet verdt å ta turen på bortekampene også. Det er ikke så mange av dem!

Vi kommer til å bruke denne nettsiden, samt SMS, til å holde foreldren informert.

 

 L/K 2 i 5. divisjon:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 15. Mai 2011

Tap mot effektive gjester
L/K 2 scoret nok en gang tre mål på hjemmebane, men det holdt ikke til poeng.

L/K2 tapte nemlig 3-4 for Ringvassøy på Geitnes i dag. Alexander Løvland Rygh scoret to mål, mens Jonas Samuelsen satte det siste på et eventyrlig frispark fra 40 meter.

Mens L/K hadde normal uttelling på sine sjanser, var gjestene fra Ringvassøy særdeles effektive - i tillegg til at L/K forærte dem et selvmål.

Løvland Rygh kunne forøvrig hatt et tredje mål, men klarte ikke å score på straffen L/K2 fikk i første omgang.

- I likhet med Foot 04-kampen var dette en match vi burde ha vunnet. Men vi gir bort noen enkle mål og da blir det vanskelig, sier lagleder Vegard Bjørn Olsen til L/K-nett.

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Jonas Samuelsen, Tomas Einebakken Nilsen, Jan-Robin Bjørn, Hans Roar Karlsen; Jens-Georg Løvland, Oskar Leiros, Alexander Elveslett Slettli, Robin Wikbo Samuelsen, Henning Skogvang; Alexander Løvland Rygh.

Innbyttere: Magnus Wikbo Samuelsen, Tor André Einebakken Nilsen, Morten Pettersen, Uno NesvikL/K 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Mai 2011

L/K-seier i Alta
L/K vant toppoppgjøret mot Bossekop i ettermiddag etter mål av disse staute karene.

Det ble seier for Lange og Johansens menn i Alta i ettermiddag. Det ble til slutt 3-2 til L/K etter mål av Andreas Løvland, Ole Oscar Ross og Øyvind Garfjell.

L/K startet kampen bra, men fikk likevel 1-0 i fleisen etter syv minutter ved BULs storscorer Svein Ove Thomassen. Andreas Løvland er imidlertid en mann for de store anledninger og to minutter senere er han på plass og header inn utligningen fra fem meters hold.

2-1 kommer etter drøyt 30 minutter i 1. omgang. Magnus Henriksen ble først kreditert målet, men senere har det blitt klart at det er Ole Oscar Ross som er rette målscorer. Han stusset ballen i mål, før Magnus kom til og sparket ballen i nettet. Det var Magnus selv som slo fast at det var Ross sitt mål.

Like før pause går Magnus Henriksen av banen og byttes med Espen Haugen. Da hadde Henriksen fått gult kort og det kunne fort kommet ett til. Dermed tok ikke Lange og Johansen noen sjanser. 2-1 til pause.

Andre omgang får den best tenkelige starten. L/K tar avspark, Andreas Løvland slår Øyvind Garfjell igjennom på venstresiden. Han fosser opp, skjærer inn og avslutter med venstra fra skrått hold og rundt 20 meter. Fantastisk prestasjon av 20-åringen!

Etter dette har L/K grei kontroll og det skjer ikke så mye i kampen før BUL reduserte ett kvarter før slutt. Etter det får BUL blod på tann og presser på for en utligning. Den kommer imidlertid ikke, takket være stor innsats av L/K-guttene og ikke minst keeper Jørgen Vik. Dommeren la for øvrig til seks minutter i andre omgang og på grunn av en skade på overtid varte 2. omgang i hele 53. minutter!

- Det er bare å berømme guttenes innsats i dag. Jeg tror alle har tømt seg fullstendig. Mot slutten blir det hektisk, men vi er rutinerte og klarer å dra ned tempoet. Og så har vi matchvinnere i begge ender, sier trener Bernt Olav Johansen og tenker spesielt på målscorerne og kaptein Vik.

Uansett kjempesterkt å slå Bossekop i dag - et lag som L/K har spilt fire kamper mot i Alta de siste 11 årene. Dette var første seieren. Siste seriekamp var forøvrig i 2000. Da ble resultatet 5-5. Kun én L/K-spiller er igjen fra det laget og det er Tor Arne Larsen (30) - som spilte samfulle 90 minutter på venstrebacken i dag.

L/K har likevel solid statistikk mot Bossekop. På de siste åtte kampene i serie, kvalik og cup, har faktisk bare én kamp endt med L/K-tap. Det var bittert nok i kvaliken til 2. divisjon i 2002 i Finnmarkshallen. Da vant BUL 5-2 etter ekstraomganger.

L/K ble imidlertid snytt for tabelltoppen av et annet finnmarkslag i dag. Kirkenes vant hele 7-0 borte mot Nordkjosbotn og nå er de foran L/K på målforskjellen. KIF og L/K er de eneste lagene som ikke har avgitt poeng så langt.

Tabellen for 3. divisjon avdeling 12 finner du her!

Bossekop UL har lagt ut bilder fra kampen.

L/K har nå vært igjennom to svært vanskelige bortekamper (Finnsnes og BUL) og kommet fra det med seks poeng. Det lover veldig godt for fortsettelsen!

* Dagens målscorere er også identisk med L/Ks toppscorere i serien. Alle har fire seriemål. Landsdelsavisa Nordlys bokført et femte seriemål på Løvland, men det er feil. Ifølge pålitelige kilder skal det skyldes at Løvland ble kreditert Ståle Johansens mål i bortekampen mot FIL.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Ståle Johansen, Tor Arne Larsen; Andreas Løvland, Ole Remi Hausner; Ole Oscar Ross, Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell; Magnus Henriksen

Innbyttere: Espen Haugen for Henriksen, Jonas Samuelsen for Einebakken Nilsen.

Gule kort, L/K: Joakim Einebakken Nilsen, Steffen Dreyer, Magnus Henriksen.L/K 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 14. Mai 2011

Borteseier i kamp 12?
Toppoppgjøret i 3. divisjon på tippekupongen i dag.

L/K møter Bossekop på Nornett stadion klokken 16.00 i dag. Kampen er også kamp 12 på tippekupongen og oppgjøret er nok ikke det enkleste å spå utfallet av for norske tippeentusiaster.

Begge lag har tatt full poengpott i dag, så én eller annen statistikk blir å ryke i løpet av ettermiddagen. Tippeekspertene holder en liten knapp på BUL, i og med hjemmefordelen, men garderer opp ganske kjapt når systemene blir større.

L/K stiller med tilnærmet skadefri tropp i dag. Eneste minuset for trenerne Lange og Johansen er at Tarjei Hansen Gautestad sliter med en skade og er uaktuell til kampen.
BUL på sin side mangler sin storscorer Nicolai Scorpen Andersen, men begge klubbene har gode nok staller til å erstatte disse spillerne.

Vi håper på borteseier i kamp 12 og at vi kan erobre tabelltoppen alene før 17. mai-feiringen. Men da er det kun en hundreprosentkamp som gjelder. BUL på bortebane er en svært tøff motstander.

 L/K 2:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 9. Mai 2011

Berget uavgjort
L/K 2 karret til seg poeng på overtid i serieåpningen.

L/K 2 tapte begge kampene mot Foot 04 i fjor, og det så unektelig ut som at det skulle bli nytt tap i serieåpningen søndag. For etter en fin start og 1-0 ledelse med midtbanemotor Oskar Leiros, slapp Footingene inn i kampen. Først med 1-1 i første omgang. Så 2-1 og til slutt 3-1 helt på tampen av kampen.

Til tross for massive sjanser for L/K-guttene klarte en meget god Foot-keeper å holde balsfjordlaget i ledelsen. Men på overtid klarer endelig Alexander Løvland Rygh å redusere til 2-3 på en nydelig avslutning i lengste hjørnet. Så minst fire minutter på overtid blir innbytter Robin Wikbo Samuelsen felt inne i straffefeltet. Steffen Dreyer tar straffen og berger poenget som bare minutter før var utopi.

L/Ks lag: Tommy Morten Mortensen; Jens-Georg Løvland, Kristoffer Fagerborg, Hans Roar Karlsen, Stig-Roar Hansen Rognli; Henning Skogvang, Oskar Leiros, Jonas Samuelsen, Martin Strand; Alexander Løvland Rygh, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Robin Wikbo Samuelsen, Alexander Elveslett Slettli, Sindre Dreyer, Magnus Wikbo Samuelsen, Tor André Einebakken NilsenL/K 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Mai 2011

Løvland tok ansvar
Tremålsscorer og L/Ks bestemann mot Ishavsbyen i dag.

Det ble til slutt 5-1 til L/K på Geitnes i dag etter en ikke helt overbevisende kamp fra hjemmelagets side.

L/K ledet tidlig 2-0, spilte flott fotball og så ut til å cruise til en ny storseier. Vi noterte tre store sjanser før Ole Oscar Ross løper igjennom i midten og setter inn 1-0. Andreas Løvland setter inn sitt første for dagen på hel volley tre minutter senere etter et presist utspill av Jørgen Vik og vakkert innlegg av Ståle Johansen.

Da hadde altså blant annet 17-årige Andreas Løvland hatt svære sjanser til å ta L/K i ledelsen. Vi tar leserne gjennom noen av sjansene tidlig i kampen, i tillegg til målene:

4. min: Løvland kommer løs på venstrekanten og er alene med keeper, skrått på mål. Han skyter med utsiden av høyrefoten over og utenfor, men burde i stedet ha slått ut til en nokså mye bedre plassert Ståle Johansen.

7. min: Øyvind Garfjell slår inn fra venstre. Løvland rager høyest, men header ballen like utenfor.

9. min: Øyvind Garfjell skyter i stolpen etter et cornertrekk.

12. min: Ole Oscar Ross klinker til etter et nytt cornertrekk. IFK-keeper får såvidt avverget kanonskuddet og ingen L/K-ere klarer å være først på returen.

19. min: L/K kriger i feltet og ballen faller i føttene på L/K-stopper Jan Robin Bjørn. Han får god tid til å sette inn 3-0, men avslutningen blir for dårlig.

Etter dette tok man "kjelen av plata" og gir fra seg litt av initiativet. En stor forsvarsfeil av L/K-stopperne gir IFK 2-1 etter 33 minutter og før Andreas Løvland setter inn 3-1 et kvarter ut i andre omgang var det vanskelig å føle seg sikker på hjemmeseier. Da hadde både Tarjei Hansen Gautestad og Ståle Johansen hatt avslutninger i "treverket" og det var således svært fortjent at det ble mål. Men IFK har gode offensive spillere og kunne fort ha laget enda mer trøbbel for L/K i denne perioden.

Et kvarter før slutt blir Løvland felt av keeper etter å ha blitt spilt pent igjennom av høyreback Joakim Einebakken Nilsen. For øvrig en klokkeklar straffe der keeperen feller Andreas midt foran mål som siste mann, etter at Løvland har passert keeper og kunne ha spasert ballen i mål. At ikke dommer Jonny Andreassen fant forseelsen også kortverdig, var merkelig. Men på det tidspunktet var kampen kjørt og lite å krangle om.

Løvland tar i alle fall straffen selv og setter dermed sitt 28. A-lagsmål i sin 82. kamp.

5-1 er det innbytter og hjemvendt sønn Steffen Dreyer som scorer. Han får ballen på 30 meter, avanserer noen meter og klinker den opp i hjørnet, via keeperhanskene til Alexander Bergheim. Vakkert mål også det.

Hadde L/K scoret ett mål til, så hadde man passert Bossekop og inntatt tabelltoppen i serien. Men det ble med firemålsseier og dermed andreplass på tabellen.

Neste helg venter en av tittelutfordrerne, Bossekop UL, på bortebane i Alta. En beintøff kamp som blir svært viktig å komme gunstig ut av for L/K.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Jan-Robin Bjørn, Tor Arne Larsen; Tarjei Hansen Gautestad, Espen Haugen; Øyvind Garfjell, Andreas Løvland, Ole Oscar Ross; Ståle Johansen

Innbyttere: Steffen Dreyer for Haugen, Kristian Granås for Gautestad, Jonas Samuelsen for Løvland

Gule kort, L/K: Tor Arne Larsen, Øyvind Garfjell, Jan-Robin Bjørn

Dommer: Jonny Andreassen, grei kampL/K 2011

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Mai 2011

Spilleklar x 2
Krets og forbund har behandlet ferdig et par saker.

Først og fremst så har kretsen landet på at utvisningen til Joakim Einebakken Nilsen (16) i serieåpningen mot Fløya kvalifiserte til én kamps karantene.
Den sonet Joakim da L/K spilte borte mot Finnsnes forrige helg, og dermed er unge Einebakken Nilsen klar til hjemmekampen mot Ishavsbyen lørdag 7. mai.

En annen Einebakken, Steffen Einebakken Dreyer, er også formelt spilleklar etter at NFF nå har godkjent overgangen fra NIL. Dermed er han også formelt spilleklar for Lyngen/Karnes igjen.

 L/K 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Apr 2011

Dreyer kommer tilbake
Som om ikke L/K var målfarlige nok fra før av...

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet lenge, men nå er det i alle fall offisielt: Steffen Dreyer (24) er tilbake i rødt - som L/K-spiller.

Overgangspapirene er sendt sørover og spiller og klubb er også enige om å "fornye ekteskapsløftene". Dreyer forlot L/K til fordel for Nordkjosbotn etter sesongen 2010, men har nå valgt å vende tilbake til klubben han har vært i siden han var 12.

Steffen har trent med L/K i byen den siste tiden og blir spilleklar til kampen mot Ishavsbyen 7. mai. Den kan imidlertid komme litt tidlig for Steffen matchformmessig, og kanskje er bortekampen mot BUL i Alta 14. mai et bedre tips for å se unge Dreyer i L/K-drakt.

- Steffen er tilbake, og i løpet av en lang sesong kommer det til å bli viktig. Steffen i form er absolutt en god spiller. Men han har en vei å gå før han er i matchform, sier hovedtrener og sportslig leder Bernt Olav Johansen i L/K.

Når Dreyer begynner å komme ordentlig i form er han i alle fall en mann å dra veksler på i L/K-stallen. Steffen var god for 18 seriemål i 2010. Steffen får draktnummer 99 når han nå returnerer til L/K.

Uansett representerer Dreyer et aldri så lite luksusproblem for Bernt Olav Johansen og Roger Lange og et L/K-lag som har scoret 10 mål på sine to første seriekamper mot særdeles kvalifisert motstand.

- Det er alltid hyggelig å få "Lyngen"-gutter tilbake for å spille for L/K, sier Bernt Olav Johansen. 

På minussiden anfører vi at Joakim Flatvoll til slutt har fullført overgangen til moderklubben Nordreisa. Flatvoll varslet tidlig i vinter at han ønsket å dra hjem til 4. divisjonsspill og nå blir kraftpluggen klar for NIL etter at klubbene har blitt enige om betingelsene for overgangen.
Joakim var bunnsolid på stopperplass for L/K ifjor og vil bli savnet både på og utenfor banen.  Vi ønsker Joakim lykke til i NIL!3. divisjon 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 25. Apr 2011

Sterk borteseier
Finnsnes fikk stryk av L/K i ettermiddag. Men tabelltoppen røk på overtid.

Foreløpig versjon:

Den tøffe bortekampen på Finnsnes endte med en sterk borteseier for Lyngen/Karnes. Etter å ha kommet under tidlig i kampen viste guttene karakter og styrke og slet seg tilbake i kampen. Tarjei Hansen Gautestad brakte balanse i regnskapet og sto også for 2-1 på straffe tidlig i andre omgang. Ståle Johansen satte inn 3-1 med hodet mot sine gamle lagkamerater.

FIL reduserte til 3-2 men Øyvind Garfjell roet L/K-nervene med sitt soloraid og scoring. 4-2 sto seg til tre minutter på overtid. Da er skjervøyværingen Svenn Johansen på plass på bakre og reduserer. Men det var for sent for FIL.

Det var L/K som startet kampen best på Finnsnes stadion. Det vil si det første minuttet. Det hadde gått knapt halvminuttet da Ole Oscar Ross fosset ned høyresiden og slår et av sine presise innlegg inn i boksen. Andreas Løvland, som var instrumental for L/K i dag, har nådd fram i feltet og header mot mål. En FIL-forsvarer avverger, men ballen havner hos Øyvind Garfjell som skyter via en FIL-spiller og til corner. To store sjanser tidlig.

Men utover i omgangen er det åpenbart at det er FIL som vil mest. Innsatsen er skrudd opp til 11 over hele linjen og L/K sliter med å få spillet til å flyte. FIL ligger lavt med laget men er villige til å komme framover på banen når ballen er vunnet. Hjemmelaget tilriver seg etter hvert en corner og den klarer man å krige i mål etter en salig mølje inne i feltet. Kyndige fotballskaller (dog Lyngen-folk...) som hadde orkesterplass til FIL-spillernes behandling av L/K-keeper Jørgen Vik i den situasjonen er klar på at dommer Ragnar Dahl burde ha dømt frispark og ikke mål. Men mål ble det og da var det gått 6 minutter.

Etter målet har FIL flere feite sjanser til å øke ledelsen, men en strålende Jørgen Vik leverer to kjemperedninger på forsøkene til Ola Bromseth og Jack Idar Solli. Spesielt førstnevntes sjanse var stor da han kom mutters alene med keeper, men beinparaden til Vik forhindret mål fra midtbanespilleren.

L/K klarte så å kjempe seg inn i kampen igjen. Den nykomponerte forsvarsfireren, med Jonas Samuelsen (Naustneset), Mats-Haakon Karlsen (Ørnes), Jan-Robin Bjørn (Solhov) og Tor Arne Larsen (Øvergården) tettet igjen og fikk sving på samarbeidet. Og så hjalp det utvilsomt å få et mål. Et frispark fra Øyvind Garfjell etter 28 minutter blir såvidt avklart av FIL-forsvaret. Ballen havner imidlertid ute hos Tarjei Hansen Gautestad og dalingen finner det heldigvis formålstjenlig å score sitt første seriemål for sesongen.

Jørgen Vik har nok en fantomredning mot slutten av omgangen, men 1-1 står seg til pause. Men det resultatet sto seg ikke lenge ut i andre omgang. Etter to minutter er Ole Oscar Ross på et nytt raid inne i FIL-feltet. Han blir tatt og Gautestad er som vanlig sikkerheten selv fra merket som tidligere var merket med kritt. 2-1 til L/K.

Hele andre omgang var en oppvisning i ren og pur seiersvilje fra L/K-guttene. Ikke finspill hele tiden og heller ingen dominant forestilling mot et godt hjemmelag. Men likevel et lite hakk foran. Og med spillere som Øyvind Garfjell er man alltid sikret det lille ekstra som trengs for å vinne jevne fotballkamper. På 3-1 målet er på han ferde nedover venstrekanten. Etter å ha lagt bak seg det som var av grønt, legger han inn til Ståle Johansen inne i feltet. Spissen er slu og er først på ballen i en klynge av FIL-forsvarere. Heading og 3-1. Et pent mål.

Midtveis i omgangen reduserer FIL på nytt, men Øyvind Garfjell var ikke interessert i å slippe hjemmelaget helt innpå seg. Garfjell, som i mellomtiden hadde blitt flyttet ut på høyrekanten, tar skikkelig for seg i det 78. minutt. Med fart og dribleferdigheter kommer han seg akkurat så langt inn i hjertet av FIL-forsvaret som han trenger for å sette ballen med venstra nede i hjørnet til FIL-keeper Preben Ingebrigtsen. Vakkert!

Finnsnes jager ny redusering og lyktes forsåvidt med det. En lang ball mot FILs høyreside blir dempet og viderebefordret i mål på vakkert vis av kaptein Svenn Johansen men da var vi såpass solid på overtid at man ikke rakk så mye mer enn å ta avspark etter det.

Med 4-3 seier i dag er L/K á poeng med Bossekop på toppen av tabellen. BUL leder med bedre målforskjell, med L/K på andreplass. Kirkenes er det eneste andre laget som har vunnet begge sine kamper så langt i divisjonen.

Neste helg er det spillefri ettersom det er cuphelg i Norge. Neste kamp er derfor ikke før 7. mai - når Ishavsbyen møter opp på Geitnes.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jonas Samuelsen, Mats-Haakon Karlsen, Jan-Robin Bjørn, Tor Arne Larsen; Espen Haugen, Tarjei Hansen Gautestad; Ole Oscar Ross, Andreas Løvland, Øyvind Garfjell; Ståle Johansen.

Innbyttere: Kristian Granås, Alexander Løvland Rygh, Tomas Einebakken Nilsen.

Gult kort L/K: Øyvind Garfjell

Dommer: Ragnar DahlL/K 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Apr 2011

Gruset Fløya på Geitnes
Selv med en mann mindre en halvtime var L/K det beste laget og vant 6-2.

Med en nykomponert 4-2-3-1-formasjon tok L/K Geitnes-publikummet med storm i ettermiddag. L/K-guttene ga seg ikke før man hadde puttet seks mål på Fløya-keeperen. Bortelaget klarte bare å kvittere to ganger og hadde ellers lite å by på - selv om det var spenning i kampen lenge.

Selv da L/K fikk høyreback Joakim Einebakken Nilsen utvist en halvtime før slutt, klarte ikke Fløya å ta føringen. I stedet økte L/K til 5-2 og 6-2 med sine ti mann. Meget sterkt mot én av divisjonens beste lag.

Ole Oscar Ross og Øyvind Garfjell spilte på hver sin flanke på midtbanen og herjet mot grønntrøyene. De puttet to mål hver, mens et Espen Haugen-mål og et Andreas Løvland-assistert selvmål var L/Ks andre.
Det vakreste målet var det imidlertid Fløyas Aleksander Samuelsen som sto for. Brassesparket hans på Geitnes i ettermiddag var en god kandidat til årets mål i 3. divisjon.

L/K hadde en rekke store sjanser, men var heller ikke i denne kampen spesielt effektive. Men med seks mål mot Fløya, så får man ikke være misfornøyde. L/Ks beste spillere var ifølge rapportene Jørgen Vik, Andreas Løvland og Ole Oscar Ross.

Med storseieren i dag topper L/K tabellen sammen med Finnsnes og Bossekop.

En kuriositet: Etter at Fløya og L/K havnet i samme divisjon i 2001, har lagene spilt 21 oppgjør mot hverandre i serie og cup. Det har blitt mange hjemmeseire i denne perioden for begge lag, men med dagens 6-2 resultat er målforskjellen lik - 45-45. Lagene har vunnet 10 ganger hver mens kun én kamp har endt uavgjort.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Jan-Robin Bjørn, Tor Arne Larsen; Espen Haugen, Tarjei Hansen Gautestad; Andreas Løvland, Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell; Magnus Henriksen.

Innbyttere: Jonas Samuelsen, Tomas Einebakken Nilsen, Alex Løvland Rygh

Dommer: Vegar Ballovarre, Skjervøy

Gule kort L/K: Tarjei Hansen Gautestad, Espen Haugen
Rødt kort: Joakim Einebakken Nilsen (57)

 L/K 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Apr 2011

Endelig seriestart!
I dag braker det løs på Geitnes kunstgress.

Klokken 15.00 er det avspark for seriesesongen 2011 for Lyngen/Karnes IL. Motstander er IF Fløya - et lag vi tapte ikke mindre enn tre ganger for i 2010. Hørte vi "tid for revansje"?

L/K stiller med en så godt som skadefri stall foran kampen. Kun Ken Stian Olsen er uaktuell til kampen ettersom han fortsatt restitueres etter skade.

Det betyr at Lange og Johansen har nok å velge blant når førsteellever og kamptropp skal komponeres. Hele stallen er innkalt til kamp og troppen blir ikke offentliggjort før på spillermøtet 1,5 timer før kampstart.

Det betyr at man velger mellom følgende spillere i dag:
1. Jørgen Vik
2. Jens-Georg Løvland
3. Jonas Samuelsen
4. Jonas Einebakken Nilsen
5. Mats-Haakon Karlsen
6. Tarjei Hansen Gautestad
7. Ole Oscar Ross
8. Magnus Henriksen
9. Øyvind Garfjell
10. Andreas Løvland
12. Tommy Mortensen
13. Martin Strand
14. Kristian Granås
16. Ole Remi Hausner
18. Alexander Løvland Rygh
19. Tomas Einebakken Nilsen
20. Jan-Robin Bjørn
21. Espen Haugen
22. Stig-Roar Hansen Rognli
23. Kristoffer Granås
24. Tor Arne Larsen
25. Oskar Leiros
34. Henning Hansen
40. Ståle "Junior" Johansen
77. Karl Erik Vaeng jr

Fløya kommer til Geitnes etter to strake seiere i NM-cupens kvalikrunder og er blant favorittene i årets serie - forhåpentligvis sammen med hjemmelaget.

L/K-trener Roger Lange regner med en tøff start på årets serie:
Da er det endelig sesongstart for en sesong der vi ønsker å kjempe i toppen. Første seriekamp er mot Fløya og det er et lag jeg anser for å være en av de desiderte favorittene til å vinne hele serien. Vi møter et godt trent og godt organisert lag som står på hele veien, sier Lange.

Fløya trener Ronny Repvik har følgende å si foran kampen:
Serieåpning er alltid spesiell, en kamp hvor lagene vil føle seg litt fram, men som etter hvert vil åpne seg og bli underholdende.

Dommer i oppgjøret er skjervøyværingen Vegar Ballovarre.

Vel møtt til kamp!NM-cupen 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Apr 2011

Et uforklarlig cuptap
L/K burde avgjort cupkampen i første omgang. I stedet ble det tap.

Etter en halvtimes spilt på Geitnes var undertegnede, og flere med meg, bare opptatt av hvor stor L/K-seieren skulle bli mot gjestene fra Hammerfest.

Da hadde L/K tatt grep i kampen fra start og vasket fram den ene sjansen etter den andre, fått et mål annulert og et annet godkjent. Angrepene ble rullet opp på både høyre og venstre og HFK hadde hendene fulle med å få klarert.

Etter 21 minutter kom da også 1-0 målet. Et legg fra høyre finner Andreas Løvland inne i feltet. Han kommer ikke ordentlig over ballen og får bare stusset den videre bak i feltet. Her er Ole Oscar Ross og plukker opp ballen. Han slår den tilbake inn i feltet og der lurer BUL-dødar Magnus Henriksen. Han rager høyest og header ballen tilbake i motsatt hjørne. 1-0.

Da hadde samme Henriksen like før hatt en eventyrlig sjansen til å score, men avslutningen på bakerste stolpe traff nettopp den stolpen.

Etter målet har både Henriksen og spissmakker Ståle Johansen gode sjanser til å øke ledelsen, men i stedet bryter HFk på midtbanen og kommer etterhvert til innlegg. Det kriger HFK-spiss Ørjan Duurhuus i mål i en taklingsduell (!) med Mats-Haakon Karlsen. 1-1 totalt mot spillets gang og på HFKs første mulighet.

Ut omgangen skaper L/K mindre. Bredden i spillet forsvinner litt, men man har god kontroll på kampen likevel.

Etter pause var det imidlertid lite å glede seg over med L/K-øyne og for den jevne tilskuer. L/K har banespillet fortsatt, men mangler presisjon i de siste trekkene. HFk har heller ikke mye å by på og kampen kommer inn i en blindgate med lite sjanser og penspill.

Etter 73 minutter får så HFK et pent treff fra 20 meter og går opp i ledelsen. L/K prøver å legge om men sjansene lar vente på seg. De siste fem minuttene har Magnus Henriksen en ny stor sjanse og to minutter før full tid knaller Ole Oscar Ross ballen i nettveggen fra 13-14 meter. Langt på overtid er Ståle Johansen alene med keeper, men dessverre såpass skrått på mål at også den avslutningen går i nettveggen.

Etter noen drøye tilleggsminutter blåser dommer Kay-Erling Ludvigsen av kampen og L/K er ute av cupen.

Kampen viser at L/K har evner og ferdigheter til å spille ut motstandere på dette nivået. Men samtidig skal man ikke slippe seg mange prosent ned i innsats og kvalitet før de fleste lagene i divisjonen kan skape trøbbel. Det viste HFK til fulle i dag. Etter å ha blitt herjet litt med i første omgang, la de seg lavere med laget, nektet L/K rom og kriget det de maktet - inkludert noen gulkort-taklinger. Det fungerte i dag, men til neste kamp bør L/K-guttene klare å gjennomføre en plan B eller C bedre enn tilfellet var i dag.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Øyvind Garfjell, Jan-Robin Bjørn, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Einebakken Nilsen; Tarjei Hansen Gautestad, Andreas Løvland, Espen Haugen, Ole Oscar Ross; Ståle Johansen, Magnus Henriksen.

Innbyttere: Kristian Granås, Karl Erik Vaeng, Alexander Løvland Rygh

Gule kort L/K: Andreas Løvland, Jan-Robin Bjørn

Dommer: Kay-Erling Ludvigsen - grei kamp.NM-cupen 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 13. Apr 2011

Vil videre i cupen
Disse karene har planen klar for kvelden. Hammerfest skal slås.
Foto: Arne Teigen

I kveld klokken 18.00 er det avspark i cupkampen mellom L/K og Hammerfest på Geitnes kunstgress.

Da skal Roger Lange og Bernt Olav Johansens menn prøve å beseire finnmarkshåpet fra oljebyen og ta seg videre til første ordinære runde i NM-cupen.

Dagens 18-mannsstall er som følger:

1. Jørgen Vik
4. Joakim Einebakken Nilsen
5. Mats-Haakon Karlsen
6. Tarjei Hansen Gautestad
7. Ole Oscar Ross
8. Magnus Henriksen
9. Øyvind Garfjell
10. Andreas Løvland
13. Karl Erik Vaeng
14. Kristian Granås
18. Alexander Løvland Rygh
19. Tomas Einebakken Nilsen
20. Jan-Robin Bjørn
21. Espen Haugen
22. Stig-Roar Hansen Rognli
24. Tor Arne Larsen
34. Henning Hansen
40. Ståle Johansen

Det betyr at høyreback Jonas Samuelsen og midtbanespiller Ole Remi Hausner, samt reservekeeper Tommy Mortensen av ulike grunner er ute av troppen. Inn kommer Henning Hansen, Stig-Roar Hansen Rognli og Andreas Løvland.

L/K beseiret HFKs fylkesbrødre Bossekop i første kvalikrunde, mens Hammerfest slo Porsanger. På Geitnes møter HFK etter alle solemerker et L/K-lag som er forsterket med midtbanesjefen Andreas Løvland. Han sto over første cupkamp på grunn av skade, men er altså aktuell igjen nå.

Da håper vi at alle lyngsværinger kjenner sin besøkelsestid og møter opp på Geitnes i kveld.

Kom på cupkamp!

På lagbildet, bak fra venstre: Tarjei Hansen Gautestad, Magnus Henriksen, Mats-Haakon Karlsen, Ståle Johansen, Jan-Robin Bjørn, Kristian Granås. 
Foran fra venstre: Ole Oscar Ross, Espen Haugen, Jørgen Vik, Øyvind Garfjell, Joakim Einebakken Nilsen.
Foto: Arne Teigen

 

 .

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Apr 2011

Treningskamp avlyst
Det blir ingen kamp mot Nordreisa lørdag.

L/K skulle spille treningskamp mot Nordreisa på Geitnes lørdag. Men den kampen er nå avlyst.

Våre venner i nordøst klarte ikke stille lag til kampen, og dermed blir det fridag på L/K-guttene. Kanskje ikke så dumt ettersom det er ny cupkamp onsdag og så seriestart den påfølgende søndagen.

 NM-cupen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 7. Apr 2011

Ny hjemmekamp - nytt finnmarkslag
NFF har satt opp kampene i 2. kvalikrunde i NM-cupen

Etter seieren over Bossekop onsdag står et nytt finnmarkslag som motstander for L/K. Denne gangen er det Hammerfest som blir vår motstander.

Også i andre kvalikrunde får L/K hjemmekamp på Geitnes. Kampen er satt opp onsdag 13. april klokken 18.00, men det gjenstår å se om det blir det endelige kamptidspunktet.

Hammerfest er i likhet med BUL en av L/Ks rivaler i 3. divisjon avdeling 12. De slo Porsanger i første kvalikrunde og vil i likhet med BUL bli en tøff motstander for Lange og Johansens gutter.

De andre oppgjørene i vårt område er som følger:
Finnsnes - Salangen
Kirkenes - FløyaNM-cupen:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 6. Apr 2011

L/K videre etter straffedrama
Tre straffespark og fem mål var noen av ingrediensene på Geitnes i kveld.

Målscorerne Øyvind Garfjell, Tarjei Hansen Gautestad og Magnus Henriksen kan juble over avansement i NM-cupen.

Det ble til slutt seier 3-2 i NM-cupen mot Bossekop på Geitnes kunstgress i kveld. Etter en spennende, men ikke spesielt velspilt, kamp var det hjemmelaget som til slutt klarte å ro i land seieren.

Magnus Henriksen tok L/K i ledelsen etter 13 minutters spill. Øyvind Garfjells frispark fant Espen Haugen inne i feltet. Han header hardt på keeperen, som ikke klarer å holde ballen. Returen var skjervøyværingen påpasselig framme og satte i mål.

BUL fikk 1-1 etter en halvtime. Da skjøt BULs fremste angrepsvåpen, Svein Ove Thomassen, et hardt skudd fra 18 meter rett på L/K-kaptein Jørgen Vik i L/K-buret. Vik får kroppen bak ballen, men den sniker seg likevel mellom beina til Vik og i mål. En sjelden tabbe av Vik, som ellers sto en kjempekamp for L/K.

I lange perioder av første omgang var BUL et strå hvassere enn L/K. Kjappe kombinasjoner og vilje til å angripe gjorde at L/K flere ganger var på gyngende grunn. Men avslutningene var lite å skryte av fra finnmarkingenes side.

Fram til et par minutter før pause hadde L/K skapt lite utenom målet og et par headinger fra Ståle Johansen etter legg fra L/Ks venstreside. Men mot slutten av omgangen har både Ole Oscar Ross og nevnte Johansen gode muligheter til å score. Spesielt "Junior"s sjanse var stor, men avslutningen gikk like utenfor.

1-1 sto seg til pause. I andre omgang får BUL først ett straffespark - etter 53 minutter. Det redder Jørgen Vik mesterlig. Så går det bare fire minutter før en BUL-forsvarer handser inne i feltet. Tarjei Hansen Gautestad er sikkerheten selv og setter straffen til 2-1 ledelse.

Like etterpå får L/K et mål annulert etter flott arbeid av Ole Oscar Ross på høyresiden. Han legger til slutt inn til Ståle Johansen, som er først på ballen inne i feltet. Han får viderebefordret ballen i nettmaskene, men da blåser dommer Stig-Are Sørensen - antagelig for holding inne i feltet. Bare sekunder etterpå har L/K en stor sjanse til etter frispark, men det ville seg ikke.

Men det var ikke slutt på straffene riktig ennå. I det 62 minutt peker dommer Stig Are Sørensen igjen på straffemerket. Og igjen er det BUL som får det - etter en hands i L/K-forsvaret. Denne gangen bommer ikke BUL og Thomassen blir tomålsscorer.

Etter halvspilt omgang får L/K så frispark på 22-23 meter. Øyvind Garfjell er lur og setter ballen med innsiden av venstrefoten rundt muren og i mål bak en forfjamset BUL-keeper.

Etter det slipper BUL etter hvert mye folk opp for å få en utligning. Det resulterte i en god del rom bakover - et rom L/Ks høyrekant Ole Oscar Ross visste å utnytte. Han kom en rekke gang til innlegg, men den avgjørende touchen var vanskelig å få i feltet. På slutten hadde skjervøyværingen Henriksen en gyllen mulighet til å sette 4-2 etter forarbeid av Ross, men det ble med forsøket.

Det var imidlertid intet behov for det fjerde målet. 3-2 holder som kjent til avansement og alt i alt var det slett ikke ufortjent at det ble L/K-seier - selv om flere L/K-ere spilte under pari i dag.

Flere nye bekjentskaper for Geitnes-publikummet i dag. Spissparet Ståle Johansen og Magnus Henriksen spilte begge sin første obligatoriske kamp for L/K. Førstnevnte i draktnummer 40, i anledning hans bursdag nylig. Sin første obligatoriske kamp spilte også venstrekanten Kristian Granås og etter vår vurdering markerte alle tre seg positivt.

Artig også å se stoppertalentet Jan Robin Bjørn (20) som endelig har fått ut noe av sitt utvilsomme potensiale og som spilte årets første obligatoriske kamp fra start.

Jørgen Vik ledet laget som kaptein. På linja måtte en skadet Andreas Løvland stå over sin første L/K kamp siden mars 2010. Forhåpentligvis er midtbane-maestroen tilbake i 2. kvalikrunde.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Øyvind Garfjell; Espen Haugen, Ole Oscar Ross, Tarjei Hansen Gautestad, Kristian Granås; Ståle Johansen, Magnus Henriksen.

Innbytter: Ole Remi Hausner for Granås

Gule kort L/K: Ross, Garfjell, Hausner, Henriksen

Dommer: Stig Are Sørensen, Ulfstind - grei kamp.

 3. divisjon 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Apr 2011

L/K er oddsfavoritt
Bettingselskap har satt opp sine odds for 3. divisjon og har L/K som favoritt. Dagbladet har imidlertid L/K på andreplass.

Det er bettingselskapet Nordicbet som har satt opp oddsen foran årets sesong i 3. divisjon avdeling 12. Og hvis du skal spille på hvem som vinner årets 3. divisjon, så er det L/K som gir dårligst odds. Bettingselskapet tilbyr bare 2,60 ganger innsatsen hvis rødtrøyene blir seriemestre.

Fløya følger deretter med 4,00 i odds, mens også Bossekop, Finnsnes og Kirkenes gir 6,00 i odds eller lavere hvis de vinner serien. Høyest odds gir TUIL 2, med 75,00 ganger innsatsen.

Nordicbet har også satt opp oddsen på toppscorertittelen. Her er det Fløyas Alexander Samuelsen som er favoritt, med 6,00 i odds. Vår egen Ole Oscar Ross gir syv ganger pengene tilbake, mens nyervervelsen Magnus Henriksen gir ti ganger innsatsen tilbake. Hele listen finner du her!

Dagbladet-tipset

Dagbladet har også gjort et dypdykk i de fire øverste divisjonene i Norge. Vår egen avdeling, avdeling 12, er også gjenstand for analyse og Dagbladets konklusjon er at L/K er det nestbeste laget i divisjonen - bak Finnsnes.

Les hele saken her!

Dagbladet tror tromslagene er gjennomgående sterkere enn de seks lagene fra Finnmark og tipper det blir tett i toppen mellom Finnsnes, L/K og Fløya.

Riksavisen spår så TUIL 2 overraskende nok på en fjerdeplass før beste finnmarkslag, Kirkenes, dukker opp.

Hele tipset:

1. Finnsnes
2. Lyngen/Karnes
3. Fløya
4. Tromsdalen 2
5. Kirkenes
6. Bossekop
7. Salangen
8. Hammerfest
9. Norild
10.Ishavsbyen
11.Porsanger
12.NordkjosbotnNM-cupen 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Apr 2011

Geitnes klar for BUL
Det blir cupkamp i Lyngen onsdag.

Etter en glimrende jobb av banemannskapet den siste uken er Geitnes så godt som fri for snø og is. Alt ligger dermed til rette for cupkampen mot Bossekop UL onsdag 6. april.

Etter mye snøfall i slutten av mars, var det et åpent spørsmål om banen skulle bli kampklar. Men den siste tidens våte mildvær, kombinert med iherdig brøyting og snøfjerning, har gjort underverker på Geitnes.

L/K håper nå at lyngenfolk tar turen til Geitnes for å se 2011-utgaven av Nord-Troms beste fotball-lag møte et av Finnmarks beste lag til cupdyst.

Cupkampen blir den første obligatoriske kampen mot Bossekop siden vi kjempet om kvalik til 2. divisjon i 2004. Den fighten gikk L/K seirende ut av. Så får vi se hva utfallet blir onsdag.

L/K har akkurat avsluttet treningsleiren i Tyrkia og stiller med en stort sett skadefri og sterk stall inn mot cupkampen. Det inkluderer blant annet nyervervelsene Magnus Henriksen, Ståle "Junior" Johansen og Kristian Granås, i tillegg til de vante fjesene til Løvland, Garfjell, Ross, Gautestad, Vik, Haugen, Karlsen og co.

Dato: Onsdag 6. april
Sted: Geitnes kunstgress
Tid: 18.00

Møt opp og se L/K ta første steget mot cupfinalen på Ullevål!Tyrkia 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 2. Apr 2011

Tapte mot hviterusserne
Lokomotiv Minsk ble for sterke for L/K-guttene i ettermiddag.

Det ble til slutt tap 0-3 for Lokomotiv Minsk i L/Ks andre og siste treningskamp i Tyrkia. Et fortjent tap for laget som spiller på nivå 2 i hjemlandet og som også har spilt i den hviterussiske toppserien.

Gledelig nok sto det 0-0 til pause, men etter hvert ble hovedstadslaget for sterke for Lange og Johansens menn. 0-1 kom etter 47 minutter, 0-2 etter 57 minutter og 0-3 kom tre minutter før slutt.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Jan-Robin Bjørn, Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross, Tarjei Hansen Gautestad, Andreas Løvland, Espen Haugen; Magnus Henriksen, Ståle "Junior" Johansen.

Innbyttere: Ole Remi Hausner for Løvland (60), Tomas Einebakken Nilsen for Mats-Haakon (65), Jonas Samuelsen for J Einebakken Nilsen (65), Alexander Løvland Rygh for Bjørn (75), Oskar Leiros for Ross (76) Kristian Granås for Hansen Gautestad (76)

Tyrkia-oppholdet avsluttes søndag. Onsdag er det alvor, når Bossekop er cupmotstander - forhåpentligvis på en vårklar Geitnes-bane.Tyrkia 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 31. Mar 2011

Solid seier i Tyrkia
Flere debutanter på scoringslisten i storseier i dag.

 
FØRSTE L/K-MÅL: Kristian Granås, Magnus Henriksen og Ståle "Junior" Johansen scoret for L/K i dag. De to første for første gang for L/K. Maskot Michael Lange fikk seg også noen minutter i L/K-drakt.

 

 

Kamp og stemningsrapport følger fra vår nummer 18 Alexander Løvland Rygh:

I dag kan vi melde om lettskyet pent vær en graderstokk som sakte men sikkert kryper opp i mot 25 røde, og match mot FC Bühler, et lag som holder til i sveitsisk 6. divisjon.

På forhånd var vi totalt uvitende om kvaliteten til laget fra sjokoladebyen St. Gallen, men at det skulle stå 9-0 favør oss til pause, trodde vi nok ikke.
Andre omgang var av den litt roligere typen. Mange bytter og litt for målkåte LK-gutter gjorde spillet hakket mer upresist enn i første omgang, og da fløyta gikk for full tid sto det 11-1 på blokka til hovedtrener BOJ.
Kampen ble mer som en trening på spill på stor bane, og vi fikk terpet på mange, mange, mange angrep.
Et historisk øyeblikk i kampen, var nok da sønnen til hovedtrener Roger Lange fikk sin LK-debut. Mikael Lange fikk 10 minutter som spiss, og var nær ved å putte en goal helt på tampen. Her har vi en framtidig LK-gutt!

Laget fra start:
Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Øyvind Garfjell; Ole Oscar Ross, Andreas Løvland, Tarjei Hansen Gautestad, Kristian Granås; Magnus Henriksen, Ståle "Junior" Johansen.

Målscorere:
Magnus Henriksen 3, Ole Oscar Ross 3, Andreas Løvland, Kristian Granås, Ståle "Junior" Johansen, Tor Arne Larsen og Alexander Løvland Rygh

Innbyttere: 
Jonas Samuelsen, Alexander Løvland Rygh, Ole Remi Hausner, Stig Roar Hansen Rognli, Espen Haugen, Tomas Einebakken Nilsen, Tor Arne Larsen og Kristoffer Granås

Ny kamp er meldt lørdag, og vi håper på litt tøffere motstand.

Jeg kan legge til at guttene er storfornøyde med oppholdet så langt. Maten er god, bassenget er vått, og noen har til og med begynt å få litt farge på de ellers hvite kroppene deres :)

Takk og farvel for denne gang!Tyrkia 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Mar 2011

Treningsleiren i full gang
Mye varme og foreløpig rolige økter i Tyrkia. Se bilder fra Tyrkia!
Oppvarming. Fra venstre: Jonas Samuelsen, Espen Haugen, Kristian Granås, Tor Arne Larsen (delvis skjult), Joakim Einebakken Nilsen, Oskar Leiros, Stig-Roar Hansen Rognli, Ole Remi Hausner, Jan Robin Bjørn og Tomas Einebakken Nilsen.


Denne uken er drøyt 20 mann fra L/Ks A-stall på treningsleir i Tyrkia. Her følger en stemningsrapport fra vår nummer 18, Alexander Løvland Rygh:

 
Jeg kan melde om sol fra skyfri himmel, en graderstokk som for lengst har bikket 20 grader og knallharde baner. 
 
Fri "bar" gjør at brusen flyter fritt blant ungguttene, mens de litt mer rutinerte holder seg til vannet. 

To fullførte treningsdager med relativt rolige økter. Mye av grunnen til dette er nok varmen, mens banene har ført til ujevn ballbehandling. Vi har prioritert spill på stor bane i starten - 9 mot 9. Alt i alt gode økter, men vi ser frem til tøffere treninger etterhvert.
 
Torsdag og lørdag er det treningskamper, mot foreløpig ukjente motstandere. 

En stor opptur på dagens økt var gjensynet med vår alles Azar Karadas. Bergenseren tok, som alle vet, overgang til den tyrkiske klubben Kasimpasa SK i 2009. I landslagspausen tok klubben seg et lite treningsopphold i Antalya(?), og trente på nøyaktig samme bane som oss.
 
Til slutt vil vi benytte anledningen til å sende en hilsen til alle L/K-ere og si at vi er klar for avansement i cupen mot Bossekop og ser fram til å dra i land seriemesterskapet 2011.

To be continued...

 
Hovedtrener Roger Lange klar for en uke treningsleir i Tyrkia.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
L/Ks hovedtrener og sportslig leder Bernt Olav Johansen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HØY SOLFAKTOR-FAKTOR: Tarjei Hansen Gautestad, Andreas Løvland og Jørgen Vik i hvithets-konkurranse.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lagbilde Tyrkia: (bak fra venstre) Roger Lange, Tomas Einebakken Nilsen, Ole Remi Hausner, Espen Haugen, Alexander Løvland Rygh, Ståle "Junior" Johansen, Magnus Henriksen, Jan-Robin Bjørn, Mats-Haakon Karlsen, Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell og Tor Arne Larsen. Foran fra venstre: Michael Lange (maskot), Joakim Einebakken Nilsen, Kristian Granås, Jørgen Vik, Oskar Leiros, Andreas Løvland, Jonas Samuelsen, Kristoffer Granås, Stig-Roar Hansen Rognli, Tarjei Hansen Gautestad
 
 


Treningskamp:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 23. Mar 2011

Kvaløya-kamp avlyst
L/K spiller IKKE treningskamp på Alfheim i kveld.

L/K skulle møte Kvaløya til dyst klokken 19.00 på Alfheim i kveld. Men den kampen er avlyst på grunn av dårlig vær i Tromsø.

Dermed blir det neppe noen flere kamper på L/K før de drar avgårde til Tyrkia og en ukes treningsleir.

L/K 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 22. Mar 2011

Henriksen har signert
L/K styrker seg en knapp måned før seriestart.

Forleden skrev Magnus Henriksen (21) under for Lyngen/Karnes IL. Henriksen tar overgang fra Skjervøy og blir forhåpentligvis klar for spill til cupkampen mot Bossekop tidlig i april.

Henriksen har spilt de siste sesongene for BOIF, men tok overgang tilbake til moderklubben Skjervøy i august i fjor. Spissen er kjent for en tøff og innsatsfylt spillerstil og vil bidra med styrke og muskler i L/K-stallen.

- Han har signert B-skjema, ja. Vi har ikke fått papirene i retur fra SIK, men signalene derfra er at det ikke skal bli noen problemer med overgangen, sier sportslig leder Bernt Olav Johansen.

Magnus Henriksen har spilt spiss for BOIF de siste sesongene og var blant annet sentral da bardufoss-guttene sjokkbeseiret L/K i første seriekamp i 2009. Henriksen kan imidlertid også være aktuell som midtstopper, ifølge Johansen.

Skulle ting ordne seg med Henriksen, begynner L/K-stallen for alvor å ta form. Stallen teller 25-26 mann nå, men forsterkninger skal fortsatt ikke utelukkes.

I neste uke bærer det til Tyrkia for drøyt 20 spillere og vel hjemme derfra er det bare dager til cupkampen mot Bossekop 6. april.

 

 

 NM-cupen

Postet av Lyngen/Karnes IL den 18. Mar 2011

L/K møter Bossekop
Divisjonskollega kommer på besøk til Geitnes.
Oppsettet for 1. kvalikrunde i NM-cupen er klar. Og "ut av hatten" for L/Ks del kom Bossekop UL - en av våre antatt argeste motstandere i 3. divisjon 2011.

L/K har fått hjemmekamp, og det betyr at Geitnes må ligge klappet og klar til kamp  senest 6. april. Da skal kampen etter planen gå av stabelen.

L/K har møtt Bossekop en rekke ganger. De fire seneste obligatoriske oppgjørene har dog vært i kvalik til 2. divisjon - i 2002 og 2004. L/K har ikke møtt Bossekop i seriespill siden 2000 - da begge lagene spilte på nivå 3.

Foreløpig siste kamp mellom de to lagene fant sted i Altahallen i 2010. Treningskampen endte med 4-2 seier til hjemmelaget.

Nøyaktig tidspunkt for kampen vil bli bestemt på et senere tidspunkt.

Andre oppgjør i Troms og Finnmark:

Landsås - Salangen
Nordkjosbotn - Finnsnes
Fløya - Ishavsbyen
Norild - Kirkenes
Hammerfest - Porsanger.

En L/K-mann jubilerer:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Feb 2011

Otto i åtti
Evigunge Otto Mikalsen runder åtti år i dag.

26. februar fyller lyngsværingen hele 80 år. Det skal ikke gå upåaktet hen, selv om en av lyngenfotballens bautaer visstnok befinner seg på ukjent sted i Norge på den store dagen.

Otto har vært en sentral skikkelse i fotballen i Lyngen siden 50-tallet. I hovedsak som spiller og leder i Karnes IL, men Otto var også aktiv i ledelsen av den sammenslåtte klubben Lyngen/Karnes på nittitallet. Og han er still going strong, som vi kan lese om lengre ned på siden her.

Lyngen/Karnes-leder Johnny Hansen har i dag gratulert Otto med 80-årsdagen på vegne av hele klubben.

Ingen skriver bedre om fotballens hedersmenn enn hedersmannen Jo Are Vik. Vi tillater oss derfor å legge ved Viks hyllest til jubilanten her, som vi helhjertet stiller oss bak: Gratulerer med dagen, Otto!

Åtti år er ingen alder

Den kjente fotballmannen Otto Mikalsen passerer 80 år lørdag 26. februar 2011.

Når andre folk eldes, modnes knapt nok denne gentlemans-Otto! Det er en ungdommelig 80-åring som runder år på ukjent sted i Norge. Otto Mikalsen er ung og sprek som få andre på denne alderen.

Skolelæreren, sensasjonsskaperen og selgeren Otto. Han har vært en sentral samfunnsaktør langt lengre enn de fleste av oss. Likevel står han fortsatt på med et tempo og et humør som kan ta pusten selv fra de som ligger flere generasjoner bak han i løypa. Med Lyngen, Storfjord, Tromsø, Sandvika og resten av verden som arena, er alltid like velkledde Otto en mann som vet å sette markante spor etter seg. Hjelpsom, hyggelig og omtenksom som ingen andre, og med en kameratslig tone som har gitt han gode venner i hopetall. Otto er som skapt for å ta de gode initiativ. Enten det er til fotballens beste eller til sine nærmeste omgivelsers ve og vell. Selv bortkomne ”sauhau” klarer mesterkokken Otto å foredle når sådant kreves.

Det sies om Otto Mikalsen at han var en svært så populær skolelærer i Kåfjord og Lyngen på 50- og 60-tallet, og som skolesjef i Storfjord noe senere. Otto spilte alltid på lag med de største bråkmakerne i klassen, og da ble det ro i klasserommet. En god egenskap som Otto har tatt med seg også etter at skoleklokka har ringt ut.

I fotballfamilien har Mikalsen vært en anvendelig spiller, en rettferdig dommer, en kreativ leder og en god idretts-far. Både i Tromsø & Omegn Fotballkrets, Karnes IL, Lyngen/Karnes IL og Troms Fotballkrets. Og da vi omtalte Otto i forbindelse med hans 75-årsdag i 2006, fikk vi påpakning fra Erling Karlsen jr. for at vi ikke hadde nevnt at Otto også spilte en sesong på midtbanen til Lyngen tidlig på 50-tallet. Derfor tar vi selvsagt det med denne gangen. Og så må vi heller ikke glemme Rundfjell IL.

De siste 20 årene har unge Otto Mikalsen vært en meget dyktig og god medhjelper for oss i Troms Fotballkrets. Annonsesjef og altmuligmann på freelance-basis. Selv om han nå er bosatt i Sandvika i Bærum, skjøtter han sine oppgaver i Troms Fotballkrets på beste måte. Salgstalentet Otto har med sitt vinnende vesen og sine gode overtalelsesevner skaffet mang en annonse og reklame i terminlistebok, fotballkalender og kampprogram. Det hevdes med krav om troverdighet at ingen hittil har klart å si nei til kalender-Otto.

Gratulerer med dagen, Otto! Hvor enn i verden du nå feirer dagen sammen med din kjære Grete. Det eneste vi har fått ut av deg, er at du er innenlands. Vi skal nok oppspore deg etter hvert. Åtti år er ingen alder. Fremtiden er fortsatt full av utfordringer og gleder for en sprek livsnyter som deg.

 Treningskamp:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Feb 2011

Årets første seier
Ståle "Junior" Johansen med sitt første mål for L/K i 5-3 seier.

Seieren over fjerdedivisjonslaget Lokomotiv Tromsø var svært fortjent, selv om det ble relativt jevnt i målprotokollen til slutt. L/K ledet 4-1 og 5-2 og hadde grei kontroll gjennom hele kampen.

- En fortjent seier, ja. Det er alltid vanskelig å spille mot lag som legger seg så lavt som Lokomotiv Tromsø gjorde, og vi hadde i perioder litt dårlig tempo på ballen. Men vi vant, sier hovedtrener Bernt Olav Johansen.

Han er full av lovord om vår 40-årige debutant Ståle "Junior" Johansen - som spilte hele kampen på topp for L/K og som såvidt vi kan skjønne MÅ være den eldste som har debutert på L/Ks A-lag.
- Junior var meget god i dag. Han vinner absolutt alle duellene han er involvert i. Nå må vi bare få løpene rundt ham til å sitte, så blir det bra, sier hovedtrener Johansen.

L/K valgte å spille en 4-2-3-1-formasjon i dag. Slik kom målene:

1-0 Tarjei Hansen Gautestad (13)
1-1 (19)
2-1 Ståle "Junior" Johansen (32)
3-1 Jonas Samuelsen (44)
4-1 Ole Oscar Ross (49)
4-2 (67)
5-2 Andreas Løvland (78)
5-3 (80)

L/Ks lag: Jørgen Vik: Jonas Samuelsen, Mats-Haakon Karlsen, Tomas Einebakken Nilsen, Øyvind Garfjell; Tarjei Hansen Gautestad, Ole Remi Hausner; Andreas Løvland, Ole Oscar Ross, Alexander Løvland Rygh; Ståle "Junior" Johansen.

Innbyttere:
Tor Arne Larsen for Alex Løvland Rygh
Jan Robin Bjørn for Tomas Einebakken Nilsen
Oskar Leiros for Tarjei Hansen Gautestad
Stig-Roar Hansen Rognli for Jonas Samuelsen L/K 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Feb 2011

Nysigneringer på plass
L/K har fått forsterkninger - i begge ender av rutineskalaen.

 

L/K har hanglet litt mannskapsmessig i starten av vintersesongen. En av årsakene er at laget faktisk har mistet solide spillere som spilte mye i fjorårsesongen, uten at disse har blitt fullt ut erstattet - før nå.

I dag kunne nemlig hovedtrener og sportslig leder Bernt Olav Johansen presentere tre nye spillere for resten av L/K-troppen i Skarphallen:

Ståle Johansen jr (40 på søndag): Nærmere presentasjon overflødig, egentlig. Ståle har en unik karriere og har spilt på alle de beste lagene i kretsen, inkludert TIL, TUIL, Skarp, Fløya, Finnsnes og Senja. Da var det på tide at han fikk prøve L/K-drakten også. Broren til den gamle L/K-helten Haakon Winther har trent med L/K i Tromsø den siste tiden og har vist at han er mer enn god nok for den nye tredjedivisjonen, til tross for at han altså bikker 40 år nå. Ståle, som kjenner hovedtrener Roger Lange godt, vil bidra med sin enorme rutine og vinnervilje - noe som L/K tidvis har savnet de siste årene.
Ståle kan spille både midtstopper, midtbane og spiss. Senest i den siste kampen i fjorårets sesong, da han spilte for Finnsnes mot L/K var han nærmest umulig å hanskes med.

Karl Erik Vaeng jr (21): Karl Erik er endelig klar for L/K etter å ha spilt flere treningskamper og gjort et fordelaktig inntrykk på trening. Han kommer fra Skarp og har også en fortid i Fløya. Vaeng har spilt både indreløper og spiss og bidrar til økt konkurranse om plassene på førsteelleveren. Han bidrar også til at 90-generasjonen i L/K får et nytt medlem.

Kristian Granås (19): Nytt bekjentskap fra Stakkevollan. Kristian, som ikke er i slekt med vår materialforvalter Geir (eller keeper-sønnen Kristoffer...), er høyrekant/spiss og fikk sin første kamp fra start mot Senja lørdag.

I tillegg er Skjervøys Magnus Henriksen høyaktuell for en overgang til L/K. Magnus spilte også fra start mot Senja i dag og kraftspissen kan bli en skikkelig flott tilvekst for oss hvis en overgang skulle gå i orden.

Fra før av har vi fått keeper Tommy Morten Mortensen på plass - som årets første nysignering.

Flere nye

De formelle overgangene for flere unge spillere er også klare nå. Det er snakk om to spillere som har stått i Furuflaten, men har spilt aldersbestemt fotball for samarbeidslaget L/K-Furuflaten (Dreyer og Slettli), og to spillere som er fra L/K men som spilte 2010-sesongen i Furuflaten (brødrene Wikbo Samuelsen).

* Robin Wikbo Samuelsen (1990)
* Magnus Wikbo Samuelsen (1995)
* Sindre Dreyer (1994)
* Aleksander Elveslett Slettli (1995)

De to førstnevnte er onkelunger av tidligere L/K-keeper Lars Wikbo, Sindre er lillebror til Rudi og Steffen, mens Aleksander Elveslett Slettli også har stamtavla i orden som sønn av de to FIL-spillerne Janne Elveslett og Ketil Slettli. De fire vil få plenty av sjanser på L/K 2 og forhåpentligvis også snuse på spilletid på A-laget også etter hvert.

Når vi så tilføyer at spillere som Jens Georg Løvland (29), Tor Arne Larsen (30) og Ken Stian Olsen (31) er i comeback-modus, så begynner ting å sette seg litt for Lange og Johansen mannskapsmessig. Fortsatt kan det imidlertid være aktuelt å styrke A-stallen ytterligere.Treningskamper:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Feb 2011

Senja fikk hevn
FK Senja ble til slutt for sterke for L/K i dag.

L/K hadde godt tak på FK Senja i treningskampene i fjor, men årets første oppgjør mellom klubbene endte i solid seier til senjaværingene. Hele 7-2 ble det til slutt, men L/K hang lenge veldig godt med i kampen, ifølge hovedtrener Bernt Olav Johansen.

- Det var mye positivt i dag. Til pause ledet vi sjansestatistikken med 9-4 og vi var gode også i starten av andre omgang. Men så byttet vi ut noen av dem som har vært skadet den siste tiden og det rant inn litt mål på slutten, sier Johansen.

Senja tok ledelsen 2-0, men Tarjei Hansen Gautestad reduserte og så hadde L/K et mål til inne - som ble annulert. I stedet satte FKS inn 3-1 før pause.

Fire minutter etter hvilen satte Ole Oscar Ross 2-3 og etter timen hadde Andreas Løvland satt inn 3-3, men målet ble avblåst for offside.

En stor og god benk var naturlig å benytte seg utover og både Ross, Gautestad og Løvland gikk av tidlig i andre omgang. I perioden fra 64. minutt til 81. minutt scorer Senja fire ganger, uten at L/K klarer å svare.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jonas Samuelsen, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Øyvind Garfjell; Ole Oscar Ross, Tarjei Hansen Gautestad, Andreas Løvland; Espen Haugen, Kristian Granås, Magnus Henriksen.

Innbyttere: Aleksander Løvland Rygh, Ole Remi Hausner, Jens Georg Løvland, Stig-Roar Hansen Rognli, Tomas Einebakken Nilsen, Karl Erik Vaeng jr.

 

 L/K 2 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Feb 2011

Forandringer i 5. divisjon
Nytt lag i 3. divisjon, får følger nedover i divisjonssystemet.

Ishavsbyen har som kjent takket ja til den siste ledige plassen i den nye interkrets-serien 3. divisjon avdeling 12. Det får også følger for divisjonsoppsettet i de lavere divisjoner.
Kvaløya har fått den ledige plassen i fjerdedivisjon, mens Foss rykker opp og blir 5. divisjonslag. De får plass i avdeling 2, mens Foot 04 flyttes over i L/Ks avdeling.

Dermed ser vår avdeling slik ut:

Tromsøysund
Ulfstind
Ringvassøy
Stakkevollan
Ramfjord
Krokelvdalen
Lyngen/Karnes 2
Ullsfjord
Foot 04
FuruflatenL/K 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Feb 2011

Bli minisponsor nå!
Lyngen/Karnes A-lag vil ha DEG på kamp på Polleidet og Geitnes.

I disse dager har L/K en offensiv for å få inn flest mulig minisponsorer inn foran 2011-sesongen.

Lyngen/Karnes ønsker å gi et bedre tilbud til vårt publikum, samtidig som patrioter og sympatisører får en sjanse til å støtte "Klubben i sitt hjerte" i den nye og tøffe 3. divisjonsavdelingen med lag som Fløya, Finnsnes, Bossekop, Hammerfest og Kirkenes.

Som minisponsor får man følgende:

* 11 seriekamper i 3. divisjon, pluss cup og evt. treningskamper.
* Kaffe/te og vafler i pausen.
* Dekket bord på alle kampene på Geitnes og Polleidet.
* Overraskelser/premier i løpet av sesongen.

Hver minisponsor får et minisponsorbevis.

Alt dette for kroner 1.300. Dette betaler du til kontonummer 4785.071.8365 Sparebanken Nord-Norge innen 20. mars. Så rekker vi å ha alt klart til seriestart.

Alle som har betalt innen fristen får sitt minisponsorbevis utdelt på første hjemmekamp på Geitnes.

De som ikke allerede har fått brev i posten, kan ta kontakt med L/K på mail lyngkarn@online.no eller ringe Erling Karlsen jr på (m) 41217568. Eventuelle spørsmål rettes også hit.

Velkommen til en ny sesong på Polleidet og Geitnes!

 

 Treningskamper:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Feb 2011

Målrikt, men nytt tap
L/K spilte treningskamp mot Ramfjord i Skarphallen i formiddag og resultatet ble ikke noe å henge opp på veggen.

L/K-guttene tapte 5-4 mot de grønne, etter at L/K ble kraftig utfordret på mannskapssiden. L/K hadde bare 11 mann til kampen og etter hvert måtte trener Roger Lange gjøre comeback. Øyvind Garfjell ble etter hvert skadet, og dermed ble kampen avsluttet med ti mann på banen. Verdifull trening på stor bane, men det er aldri artig å tape.

L/Ks målscorere Andreas Løvland (2), Alex Løvland Rygh og Tomas Einebakken Nilsen (Tomas' første A-lagsmål for L/K).

Mye skader og sykdom i L/K-leiren for tiden, men allerede til prestisjekampen mot Senja neste helg stiller man nok atskillig mer mannsterke.

Ramfjord hadde forøvrig ikke keeper så L/Ks Jørgen Vik og Tommy Morten Mortensen sto en omgang hver for motstanderen.

Karl Erik Vaeng jr (Skarp) spilte sin andre treningskamp for L/K.

L/Ks 11: Jørgen Vik (Tommy Morten Mortensen); Øyvind Garfjell, Tor Arne Larsen, Jan Robin Bjørn, Tomas Einebakken Nilsen; Stig-Roar Hansen Rognli, Tarjei Hansen Gautestad, Andreas Løvland, Jonas Samuelsen; Alex Løvland Rygh, Karl Erik Vaeng jr

Innbytter: Roger Lange

3. divisjon 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Feb 2011

Ishavsbyen er med
L/K får seg en tromsøtur til i 2011.

Forleden ga nemlig Ishavsbyen beskjed til Troms fotballkrets at de takker ja til den ledige plassen i 3. divisjon. Dermed slipper vi å ha kun 11 lag i divisjonen og L/K kan booke en tur til Tromsø framfor en tur nordover og østover.

Ishavsbyen, med eks-L/K-er Frode Følstad fortsatt ved roret, går rett inn i terminlisten og erstatter Rafsbotn - som var det laget som opprinnelig var kvalifisert til plassen.

Etter at Rafsbotn sa nei har også Tverrelvdalen og Sørøy/Glimt takket nei til spill i den nye 3. divisjonen. Ishavsbyen var det siste laget som fikk tilbud om plass og heldigvis tok tromsølaget utfordringen.

 

 L/K 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Feb 2011

Ny keeper til L/K
Tommy Morten Mortensen signerte for oss i helga.

Mortensen har en fortid i Ås Fotball men er nå bosatt i Tromsø og er klar for spill i L/K-drakta i 2011.

Mortensen (27) har trent med L/K i Tromsø den siste tiden og var også på plass på dobbeltsamlinga i Lyngenhallen i helga. Her skrev han under for Lyngen/Karnes og dermed har vi en solid keeper til i 2011-stallen.

Foreløpig inkludere den stallen også Jørgen Vik (20) og unge Kristoffer Granås (16). Mortensen er L/Ks første signering foran 2011-sesongen.Treningskamp:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Feb 2011

60 minutter og tap
To baklengs og ingen mål rette veien mot Kvaløya mandag.

Lyngen/Karnes måtte se seg slått av det nylig forfremmede 4. divisjonslaget fra Kvaløya mandag.

I en kamp på 2 x 30 minutter ble det til slutt 0-2 i sekken for Lange og Johansens menn.

Det var det tromsøbaserte i L/Ks treningsgruppe som var med i kampen. L/K hadde kun én reserve så sånn sett var det nok greit at ikke kampen var på 2 x 45.

L/K hadde for øvrig Tor Arne Larsen tilbake i seriøst comeback-modus, i tillegg til at en annen comeback-mann, Jens Georg Løvland, spilte sin første kamp fra start for sesongen.

Karl Erik Vaeng spilte for L/K i kampen. Han har trent med L/K i Tromsø den siste tiden og kan være aktuell for en overgang fra Skarp.

Av ulike grunner sto blant annet sentrale spillere som Øyvind Garfjell, Ole Oscar Ross, Tarjei Hansen Gautestad, Joakim Einebakken Nilsen og Espen Haugen over kampen.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens Georg Løvland, Tomas Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Tor Arne Larsen, Jonas Samuelsen, Ole Remi Hausner, Andreas Løvland, Stig-Roar Hansen Rognli, Alexander Løvland Rygh, Karl Erik Vaeng.

Innbytter: Joakim FlatvollTreningskamp:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 29. Jan 2011

 Tapte for TIL-juniorene
Årets første kamp endte med tap for L/K.

Treningskampen mot TIL 2 endte med 2-4 tap i kveld. Det sto 1-0 til pause til L/K, men man klarte ikke å gjøre to gode omganger. TIL-guttene sto løpet bedre og vant til slutt.

Alexander Løvland Rygh fikk æren av å score L/Ks første mål i 2011. Det gjorde han allerede etter fem minutter av kampen. Stillingen holdt seg til pause. Men like etter hvilen utlignet TIL og de gikk så kjapt opp til 1-3 i løpet av en hektisk 10 minutters periode.

Andreas Løvland scoret så på et fantastisk flott frispark etter timen, men TIL besvarte målet og fastsatte resultatet til 2-4 etter 62 minutter.

Fin gjennomkjøring for L/K, som etter hvert bar preg av å mangle matchtrening. Kampen var den første siden serieavslutningen i oktober og det var en del tunge bein etter hvert. Med bare to mann på benken, var det ikke så mye å dra veksler på derfra heller.

Øyvind Garfjell måtte gå ut med en skade i hælen, men det er ikke ventet at det er noe alvorlig.

Comeback i L/K-drakten for Jens-Georg Løvland (29), som sterkt vurderer comeback på mer permanent basis.

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Tomas Einebakken Nilsen, Mats-Haakon Karlsen, Øyvind Garfjell; Espen Haugen, Tarjei Hansen Gautestad, Andreas Løvland, Stig-Roar Hansen Rognli; Ole Oscar Ross, Alexander Løvland Rygh.

Innbyttere: Jens-Georg Løvland, Christer SteinvikGrasrotandelen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Jan 2011

Fin bonus til Lyngen/Karnes
Det er bare å takke Norsk Tipping og ikke minst 235 grasrotgivere.

For ved oppsummering av Norsk Tippings Grasrotandel for 2010, viser det seg at Lyngen/Karnes har fått 113.322 kroner inn. Det skal de 235 som dedikerer sin grasrotandel til klubben ha all ære og takk for.

L/K avsluttet året med å få inn knappe 39.862 kroner de siste fire månedene. Det er bestenotering for en enkeltperiode etter at Grasrotandelen ble innført fra 1. januar 2009.

Vi oppfordrer alle med hjertet i L/K til å registrere seg som grasrotgiver. Da går fem prosent av alt du tipper for (Lotto, Tipping og Viking Lotto) rett til klubben - selvsagt uten at det koster deg noe.

L/K har mange grasrotgivere, men vet at det fortsatt er mange som kan tenke seg å støtte klubben sin.

Les mer om Grasrotandelen!L/K 2011:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Jan 2011

Enighet med Ross

L/Ks raskeste mann skal springe, drible og score i rød trøye også i 2011.

Ross, som har vært blant L/Ks beste spillere de siste sesongene, er enig med L/K om en ny kontrakt. Det bekrefter sportslig leder og hovedtrener Bernt Olav Johansen.

Ross' opprinnelige kontrakt med L/K gikk ut nå i høst og det har vært høyt prioritert av L/K å få en ny kontrakt på plass med 3. divisjons raskeste spiller - også fordi Ross naturlig nok har tiltrukket seg oppmerksomhet fra opptil flere andre klubber også. Det er all grunn for L/K-ere rundt om til å være fornøyde med at Double O Seven er med videre.

Ole Oscar har spilt på A-laget helt siden han ble tatt opp i A-stallen i 2007 og står nå med 93 A-kamper og 35 mål. Halvparten av de målene (17) scoret han forøvrig i 2010-sesongen, hvorav 14 kom i seriespill.

Med Ross også på plass har L/K fornyet kontrakten med fem nøkkelspillere i løpet av desember. Jørgen Vik, Tarjei Gautestad, Øyvind Garfjell, Andreas Løvland og Ole Oscar Ross var de fem som spilte mest for L/K i 2010 og med de med videre, blir nok L/K å regne med i nye 3. divisjon også.

Neste punkt på programmet blir å få inn et par forsterkninger som kan supplere våre resignerte spillere og erstatte de vi tross alt har mistet i løpet av høsten 2010. Det arbeidet er i full gang. Og kanskje kan vi få et comeback eller to også. Hvem vet!

Fra før av har Steffen Dreyer gått til Nordkjosbotn, mens Andreas Holm, Christer Steinvik og Jøran G. Åsheim har signalisert at de slutter/trapper ned.