L/K slo Harstad

Postet av Lyngen/Karnes IL den 3. Feb 2007

Det ble seier 4-0 i ettermiddagens kamp mot Harstad.

Harstad mønstret et ungdommelig lag og bød L/K på begrenset motstand. Også Lyngen/Karnes stilte kraftig redusert på grunn av skader og sykdom, men gjennomførte likevel en solid kamp, med et slagkraftig lag.

Stillingen ved pause var 2-0 etter to mål av midtstopper Stian Amundsgård. Ett av målene kom på straffespark etter en hands i HIL-forsvaret. Det første målet kom allerede etter tre minutter da Mats Håkon Karlsen slo et langt frispark på bakerste stolpe. Der kom reisaværingen stormende og satte ballen flott i nettet. Stian har dermed scoret fire mål de to første treningskampene.

Etter pause scoret Tom Jørgen Gangsø (på straffe) og Frode Gunnar Larsen. På forhånd var det bestemt at Amundsgård skulle ta den første straffen mens Gangsø skulle ta det andre. Dermed ble Amundsgård snytt for et historisk hattrick. Sistnevntes mål fortjener også en setning eller to. Kampens to eldste spillere sto i sentrum for angrepet, som var genialt i all sin enkelhet. Venstre indreløper Viktor A. Sørensen får ballen og slår Larsen igjennom med en strålende gjennombruddspasning. Frode tar ballen med seg og klinker den i korthjørnet med venstra. Nådeløst spill av L/K.

Magnus Minde fikk sin debut for L/K etter overgangen fra TUIL og viste tegn på at L/K kan ha en riktig så hot høyreving i sine rekker. Lenge siden Minde har spilt kamp, men touchen og samspillet med lagkameratene sitter bedre, kan han bli en formidabel forsterkning for L/K.

De to 90-modellene Fredrik Johansen og Vegard Samuelsen debuterte begge for A-laget til L/K. Vegard hadde en rolig dag i målet, i skade og sykdomsfraværet til Jørgen Vik og Jonas Gullesen, men tok seg av det som kom og sto en god kamp. Fredrik fikk en knapp halvtime som spiss og viste fine ting - spesielt med flotte flikker og en-touchspill. I hvert fall flott å se at L/K har såpass dybde i stallen i år.

Selv om motstanden ikke var av beste nivå, var det likevel svært nyttig gjennomkjøring for L/K. En spiller som Mats Håkon Karlsen fikk verdifull gjennomkjøring som midtstopper sammen med Stian Amundsgård og viste at han er et høyst reelt alternativ på stopperplass for L/K. Sammen med Amundsgård funket det i hvert fall i 99,99 prosent av kampen.

En kjapp opptelling viste at L/K manglet minst 15 mann som har trent jevnt siden 1. november. Av de mest sentrale som var borte i dag kan nevnes begge keeperne, Tor Arne Larsen, Frode Følstad, Rune Lillevik, Thomas Leonhardsen, Morten Nilsen, Øyvind Garfjell, Lasse Hausner, Ken Stian Olsen, Eirik Larsen, Jan Robin Bjørn og Steffen Dreyer, blant andre!

Lagoppstilling: Vegard Samuelsen; Jens G. Løvland, Stian Amundsgård, Mats H. Karlsen, Freddy Skogvang; Tom J. Gangsø, Viktor A. Sørensen, Stian Kviteberg; Magnus Minde, Rune Kristiansen, Frode G. Larsen.
Innbyttere: Kristoffer Fagerborg, Fredrik Johansen og Ole O. Ross.

Gult kort: Jens G. Løvland

Dommer: Vegar Ballovarre