Videre i cupen!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Apr 2007

L/K spilte bunnsolid i 90 minutter og vant kampen 2-0. Her setter Rune Kristiansen (delvis skjult bak nummer 9 Lasse Hausner) inn 1-0-målet. Rune Lillevik (5) følger rolig med, mens Morten Nilsen (23) allerede har påbegynt forsiktig jubling. Endelig versjon

L/K er klar for andre kvalikrunde i NM-cupen etter 2-0 seieren onsdag kveld. Det var kanskje ikke Ullevaal-sus over spillet i kampen på Fløyabanen onsdag kveld. En kamp med mye dueller og lite sjanser.

Første omgang kunne vi ikke med vår beste vilje se at Fløya hadde en eneste reell målsjanse. Et forsvar anført av Viktor A. Sørensen slapp ikke kjappfotingene på Fløya til i det hele tatt. I motsatt ende skapte ikke L/K så mye heller, men et volleyskudd fra Roger Bjørvik og en svært fet dobbeltsjanse for Lasse Hausner og Rune Kristiansen kan i hvert fall noteres.

2. omgang ble mye av det samme. Ingen av lagene skapte nevneverdig før Rune Kristiansen satte inn 1-0. Et frispark ble slått inn i feltet, Rune Lillevik vinner på obligatorisk vis hodeduellen, og ballen havner bak i feltet. Der ofrer navnebror Kristiansen alt i en duell med en Fløya-forsvarer, vinner ballen, runder keeper og setter kula kaldt i mål på typisk Kristiansen-vis. Etter måltørke og forspilte sjanser i hele vinter var det godt å se at målsniken er tilbake i målprotokollen.

2-0 målet kom ti minutter før slutt - også det etter et frispark. Denne gangen var det kaptein Jens Georg Løvland som stod for serven. Lille vinner duellen inne i feltet og Fløya-keeperen mister ballen i føttene på Lasse Hausner. Han kan ikke unngå å score fra kloss hold og dermed mer jubel for L/K-guttene.

På tampen av kampen skaper Fløya litt farligheter foran Jørgen Vik i L/K-buret og pyntet således litt på en til da begredelig sjansestatistikk sett med grønne øyne. Men alt i alt var L/K bedre i de fleste (alle?!) av spillets faser på Fløyabanen.

Mange som fortjener ros etter NM-avansementet. Hele laget gjorde en kanonbra defensiv jobb, med høy innsats og en nesten rørende lagånd. En spesiell "mention" fortjener likevel Viktor A. Sørensen som var like rolig og avbalansert som Dalai Lama når det krevdes, men som samtidig gikk knallhardt til i duellene når det var nødvendig. Veldig bra, sammen med sin stopperkollega Amundsgård.

Slurvete pasningsspill, spesielt i første omgang, trekker dog ned helhetsinntrykket. Litt for mange balltap som følge av overdristig og puslete spill. L/K skapte heller ikke så mye framover som i enkelte kamper i vinterserien, men det var nesten underordnet denne gangen. Å holde nullen mot en av TiTo-favorittene var nesten deiligere enn all verdens sjanser og mål.

L/Ks to skjervøyværinger Roger Bjørvik og Morten Nilsen måtte begge forlate Fløyabanen skadet. Roger fikk seg en lårstrekk mot slutten av første omgang og må nok påregne noen dager med hvile. Morten Nilsen rundet av kampen med å bli sparket ned av en Fløyaspiller. Det såg veldig skummelt ut lenge, men de siste rapportene fra Morten selv sier at han er klar til seriestart mandag. Veldig godt nytt fra en spiller som bare sprang mer og mer etterhvert som alle andre på banen begynte å bli slitne. Helt utrolig!

* Ken Stian Olsen fikk seg en skade i leggen på treningen mandag. Han prøvde å varme opp til kampen i dag, men i samråd med trener Vegard Berg-Johansen kastet Stian inn håndkleet.