Seier før ferien

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Jul 2007

En kamp relativt langt under pari for L/K endte likevel med seier 3-2 i dag.

Etter to uavgjorte kamper mot topplag, hadde L/K slett ikke råd til å tape poeng på hjemmebane mot Salangen. Det gjorde vi heller ikke, men det var nære på.

Det var flotte forhold på Polleidet i dag, med sol og varme, greit med folk og en gressbane som sakte men sikkert begynner å bli noenlunde presentabel. L/K startet friskt, men selv om Salangen var ganske svake i første omgang, klarte ikke L/K å utnytte et spillemessig overtak. En rekke gode forsøk rant ut i sanden og i stedet var det Salangen som scoret på sin andre sjanse i kampen. Salangen kom på løs på vingen og slo inn. Der var Salangen-spissen Truls-Are Ratkje og satte ballen hardt i tverrliggeren. Ballen gikk så tilbake i kroppen på L/K-keeper Jørgen Vik og i mål. En hard lærepenge for L/K, som måtte gå til pause med 0-1.

En grei omgang av L/K, men de siste fem minuttene ødela mye av inntrykket. L/K hadde store sjanser i første omgang, ved Rune Kristiansen, Freddy Skogvang, Rune Lillevik, Lasse Hausner og ikke minst et hardt frispark av Ken Stian Olsen som keeperen med nød og neppe fikk fistet til corner.

Andre omgangen skulle variere enda mer - fra det smått geniale til det smått tragiske for L/Ks del. Utligningen var eksempel på det første. I en periode da L/K egentlig skapte fint lite tar Rune Lillevik ned et oppspill og slår ut til Morten Nilsen på høyrekanten. Morten klinker til fra både langt hold og spiss vinkel - totalt uventet for både publikum og spillere, herunder også Salangens keeper Morten Haugseth. Knallperlen fra skjervøyværingen går i hvert fall inn i korthjørnet til en forfjamset SIF-keeper. 1-1 ut av ingenting.

Etter 68 minutter kommer kampens i særklasse beste angrep. Morten Nilsen og Ken Stian hepper litt på midtbanen før man setter fart. Steffen Dreyer blir spilt igjennom og kommer alene med SIF-keeperen i en posisjon som Steffen har befunnet seg mange ganger før. Denne gangen blir det imidlertid ikke mål.

Når det ser som mørkest ut har L/K mang en gang blitt reddet av Rune Lillevik. Og i dag var det to cornere som skulle bli L/Ks redning. Etter 75 minutter slår Tom-Jørgen Gangsø den første fra venstre. Lille møter på første stolpe og header ballen i korthjørnet. I duellen får Lille seg en trøkk i hodet og får seg en riktig så pen kul på tinningen. Mange ville nok ha tatt turen på benken etter en sånn smell, men hardhausen fra midtre Lenangsøyra var ikke interessert. Han skulle inn på banen igjen, og det skulle jo vise seg å bli avgjørende. Men først skulle L/K få en ny trøkk i trynet fire minutter senere. I iveren etter å ha punktere kampen mister L/K ballen høyt oppe på SIF banehalvdel. Salangen kontrer og plutselig er den hurtige spissen Truls-Are Ratkje alene igjennom med Jørgen Vik. Ratkje gjør ingen feil og igjen står lagene likt.

Like etter har L/K og Morten Nilsen en stor sjanse, men det måtte en ny corner fra Tom-Jørgen Gangsø for å få vinnermålet. Åtte minutter før slutt slår Gangsø en lang corner som Morten Nilsen hanker inn på bakerste. Han slår ballen hardt mot mål og der står Lillevik klar for sitt andre for dagen.

Det er synd å si at L/K kontrollerte tingenes tilstand kampen ut, men tr poeng ble det uansett. I andre omgang hadde Salangen et par vanvittige tilbud, blant annet bommet de for åpent mål. Men L/K har rodd i land seieren i slike kamper utallige ganger før og gjorde det igjen denne gangen. Dermed er man a poeng med Skjervøy på andreplassen på tabellen med 26 poeng - Tre bak Senja som vant over Bardu i dag.

* Andreas Holm (15) debuterte for L/Ks A-lag i dag og ble dermed en av de aller yngste som har debutert for L/K.

* L/K manglet sin kaptein Jens Georg Løvland i dag. Han var opptatt på fødestua og kunne stolt bokføre gutten Vebjørn på ettermiddagen i dag 07.07.07. L/K gratulerer Jens og Nathalie så mye!

L/Ks lag: Jørgen Vik; Tom-Jørgen Gangsø, Viktor A. Sørensen, Mats-Haakon Karlsen, Freddy Skogvang; Lasse Hausner, Ken Stian Olsen, Morten Nilsen; Rune Kristiansen, Steffen Dreyer, Rune Lillevik.

Innbyttere: Stian Amundsgård for Mats-Haakon Karlsen, Øyvind Garfjell for Rune Kristiansen; Andreas Holm for Steffen Dreyer.

Gult kort L/K: Morten Nilsen

Dommer: Hallgeir Bertelsen, Bakkeby - grei kamp