Seksmåls-Rune

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Aug 2007

Rune Kristiansen hadde få problemer med å finne nettmaskene i ettermiddag. Endelig versjon

10-2 seier er ikke hverdagskost, selv ikke i TiTo-serien. Og seks mål av ustoppelige Rune Kristiansen var faktisk bare litt av beholdningen i en svært godt gjennomført kamp av L/K i dag. Sambygding Steffen Dreyer puttet to, mens Rune Lillevik pluss et selvmål sørget for tosifret på Polleidet.

Det var brutale saker L/K serverte sine gjester fra Ramfjorden i ettermiddag. Fra første stund kjørte L/K i et helt annet gir enn grønntrøyene. Den nykomponerte midtbanen med Lasse Hausner og Tarjei Gautestad styrte showet, mens radarparet Morten Nilsen/Steffen Dreyer på høyresiden var fullstendig umulig å bli klok på for Ramfjord-forsvaret. Hurtige overganger, der både back, indreløper og ving tok ansvar ble rullet opp gang på gang på L/Ks høyreside. Og inne foran mål lå de to Runene Kristiansen og Lillevik og lurte.

Av naturlige grunner er det ikke forsvarlig å liste opp alle sjansene L/K faktisk hadde i kampen. L/K-nett nøyer seg derfor med å ta for seg scoringene:

1-0 3. min: Tarjei Gautestad, som spilte sin første L/K-kamp fra start, presenterer seg med pasningsfoten. Han slår Steffen Dreyer igjennom på høyrevingen. Steffen avanserer i stor fart ned mot dødlinja og slår det første av mange harde og gode innlegg. Dette innlegget klarer imidlertid ikke RUIL-forsvaret å gjøre annet med enn å sette det i eget mål.

2-0 12. min: Først kontrer Rune Kristiansen på venstrekanten og slår hardt inn foran mål. Steffen Dreyer rekker akkurat ikke ballen på bakerste, men RUIL avklarer bare ut på cirka 40 meter, ute på L/Ks høyreside. Og der er det Morten Nilsen som regjerer. Han vinner ballen i duell med en ramfjording, stormer oppover høyreflanken og øser ballen inn foran mål igjen. Der har måltyv Kristiansen posisjonert seg på nytt og møter ballen perfekt. Stussen sitter der den skal – i lengste hjørne.

3-0 14. min: Midtstopper Tom-Jørgen Gangsø slår ballen igjennom til en Kristiansen på løp gjennom RUIL-forsvaret. Runder keeper og scorer sitt andre for dagen.

4-0 20. min: Nytt angrep på venstresiden, denne gangen ved backen Freddy Skogvang. Freddy slår en flott ball i bakrommet motsatt, der Morten Nilsen er på farta. Han går til dødlinja, ser opp og finner Steffen Dreyer. Han bruker akkurat nok tid før han dundrer ballen i lengste hjørne.

5-0 27. min: Nytt vakkert angrep. Steffen Dreyer spiller fri Morten Nilsen, som kjemper seg fra egen banehalvdel og helt ned til dødlinja. Innlegget er perfekt og finner Rune Lillevik foran mål. Lille putter med en slags stupheading.

5-1 34. min: Ramfjord har ikke hatt sjanser i det hele tatt i kampen da Edin Rebac som enslig svale tar seg inn på L/Ks banehalvdel. Han holder på ballen, skjærer så inn fra venstre og sender av gårde et uimotståelig skudd som dupper ned i lengste kryss bak L/K-keeper Jørgen Vik. Passivt forsvarsspill av L/K, som hadde mer enn nok spillere bak ballen i det tilfellet.

6-1 39. min: Nilsen/Dreyer herjer på høyresiden igjen. Morten slår en genial pasning til Steffen, som på sedvanlig vis stormer mot mål. Der blir han meid ned av en RUIL-forsvarer til årets klareste straffespark. Den tar Rune Kristiansen og da står det 6-1 til pause.

En veldig bra første omgang av L/K, ikke bare fordi det blir seks mål men fordi man makter å holde tempoet oppe i kampen og aldri lar et redusert RUIL-lag få et sekunds rast eller ro. Viljen til å gå fremover med mange spillere var større enn på aldri så lenge.

Og når man skulle tro at den naturlige reaksjonen var å ta det litt mer rolig i andre omgang, så klarer L/K å stille skjerpet også i andre. Vi fortsetter scoringsballet:

7-1 51. min: En regelrett tabbe i RUIL-forsvaret gir Rune Kristiansen muligheten til å score sitt fjerde for dagen – dagens enkleste for steindalingen.

8-1 53. min: Freddy Skogvang slår en flott ball på bakerste stolpe. Rune Lillevik vinner hodeduellen, men headingen blir reddet av RUIL-keeperen. Returen lander imidlertid hos Steffen Dreyer som dunker ballen i nettet.

9-1 65. min: Innbytter Ole-Oscar Ross spiller Rune Kristiansen igjennom. Keeperen kommer ut, men Rune vinner duellen med keeperen og kan igjen høste fruktene av sin endeløse jobbing.

9-2 66. min: RUIL får et frispark på L/Ks høyreside. Ballen blir, ikke unaturlig, slått inn foran mål og der får kaptein Robin Eilertsen stå merkelig alene og heade inn et trøstemål til.

10-2 72. min: Morten Nilsen blir felt. Rune Kristiansen får sjansen fra 11-meteren og skuffer ikke. Seksmåls-Rune er et faktum.

De siste 18 minuttene klarer ikke L/K å sette inn flere mål og sånn sett kan man trygt si at man tok kjelen av kokeplata mot slutten av kampen. Men viljen til å jobbe tvers igjennom hele kampen var absolutt der og det var mer tilfeldigheter som gjorde at det ikke ble flere mål. Blant annet hadde Øyvind Garfjell i denne perioden et mål annulert for offside.

L/K kan absolutt være stolt av gjennomføringen av dagens kamp. 10 mål er en ting, men måten mange av målene kommer på viser at L/K har ganske mange offensive strenger å spille på for tiden. RUIL, som slo serieleder Senja forrige helg, var fullstendig under båten i dag og ting ble ikke bedre av at to av støttespillerne, Rafael Solbakken og Øyvind Borch Mo måtte ut med skader ganske tidlig.

L/K kunne ta seg råd til å la Frode G. Larsen og Ken Stian Olsen sitte kampen ut på benken. Frode og Ken Stian har slitt med småskader denne uken, men var såpass på bedringens vei at de nok kunne bidratt i dag om nødvendig. Men det kommer flere kamper utover.

L/K manglet i tillegg midtstopperbauta Viktor A. Sørensen i denne kampen også. Det nye midtstopperparet Gangsø/Karlsen hadde ikke all verden å gjøre men løste sine saker tilfredsstillende gjennom 90. minutter.

Kristoffer Fagerborg (17) fikk sin seriedebut for L/K i dag. Andrés yngre bror fikk siste del av 2. omgang på høyrebacken og viste svært fine takter. Det gjorde da at det laget L/K avsluttet kampen med inneholdt hele seks 17-åringer. Det er en stund siden sist det skjedde.

L/K – RUIL 10-2 (6-1) 1-0 Selvmål (3), 2-0 Rune Kristiansen (12), 3-0 Kristiansen (14), 4-0 Steffen Dreyer (20), 5-0 Rune Lillevik (27), 5-1 Edin Rebac (34), 6-1 Kristiansen (str. 39), 7-1 Kristiansen (51), 8-1 Steffen Dreyer (53), 9-1 Kristiansen (65), 9-2 Robin Eilertsen (66), 10-2 Kristiansen (str. 72).

L/Ks lag: Jørgen Vik; Jens-Georg Løvland, Tom-Jørgen Gangsø, Mats-Haakon Karlsen, Freddy Skogvang; Lasse Hausner, Tarjei Gautestad, Morten Nilsen; Steffen Dreyer, Rune Lillevik, Rune Kristiansen

Innbyttere: Øyvind Garfjell for Rune Lillevik, Ole-Oscar Ross for Jens-Georg Løvland, Kristoffer Fagerborg for Freddy Skogvang.

Dommer: Vegard Ballovarre, Skjervøy - god kamp