L/K - Ishavsbyen 5-5

Postet av Lyngen/Karnes IL den 8. Feb 2009

Steffen og Sollid i siget

To mål hver på Steffen og Torgrim i "hockeykampen" mot Ishavsbyen i dag.

På en dag da det defensive var litt under båten, var det i hvert fall godt å se at L/K tidvis sprudlet offensivt mot Frode Følstads bygutter.

Og sentralt i det meste som skjedde offensivt var kaptein Steffen Dreyer og debutant Torgrim Sollid. Førstnevnte var farlig i 90 minutter, scoret to mål, fikk ett straffespark og vant de fleste duellene han involverte seg i. Sollid, på sin side, hadde en riktig så fin debut på høyrekanten og var innblandet i veldig mye bra. Mål fikk han imidlertid kun på straffespark, men de satte han til gjengjeld kontant i nettet begge gangene.

L/K startet i en 4-4-2-formasjon, med Øyvind Garfjell i en sjelden rolle som Steffen Dreyers spissmakker, og med den nye mannen Torgrim Sollid på høyre flanke. Stian Amundsgårds sene sykdomsforfall gjorde i tilegg at Jan Robin Bjørn ble kastet inn i midtforsvaret etter sin kneskade.

Etter en bra start av L/K er det likevel Ishavsbyen som scoret først. Et langt oppspill fra deres venstreside i forsvaret dro seg igjennom hele forsvaret til L/K og bort til høyrekanten. Han nølte ikke og smalt ballen i lengste bak Michael Wæraas - som endelig var tilbake i L/K-buret.

Det sto 1-0 til pause, utrolig nok. Da hadde Ishavsbyen hatt et par sjanser til, mens L/K sløste på utilgivelig vis. At verken Dreyer, Sollid, Andreas Løvland og Mats-Haakon Karlsen scorte på sine sjanser var smått utrolig. Spesielt unge Løvlands dobbeltsjanse var av den feite sorten... Trøsten får være at måten sjansene kom på var på hurtig angrepsspill i lengderetningen, men sjansene for at L/K skulle forbli målløs i denne kampen var relativt utenkelig.

Det gikk da også kort tid før utligningen forelå. venstreback Helberg slår en lekker stikkball til Steffen Dreyer og han bruker det han har av fart og muskler til å komme foran Byen-stopperen. Han tar med seg ballen videre forbi keeperen og setter den kaldt i mål.

Og nå skjer ting raskt. Etter et vakkert angrep der både Andreas Løvland og Steffen Dreyer er involvert, får Torgrim Sollid ballen ute på høyresiden. Han slår et lekkert innlegg inn på bakerste der innbytter Aleksander Løvland Rygh ligger og lurer. Han setter hodet til og det står 2-1.

Tre minutter senere er Steffen Dreyer på ferde igjen. Han er på løp inne i feltet og blir soleklart felt av Byen-keeperen. Straffe, som fast eksekutør Dreyer gir til debutant Sollid. Han smeller den kontant i nettet.

Men Følstads svartkledde menn hadde slett ikke tenkt å bli overhøvlet av lyngsværingene. På seks små minutter fra det 66. til det 7.2 hadde Byen snudd 1-3 til 4-3 etter en tilnærmet kollektiv svikt bakover. IFK scorer blant annet etter to dødballer. Men L/K kommer tilbake igjen, og nok en gang er det et straffespark som gir mål. Innbytter Magnus Minde forfølger en lang ball, og den kjappe storsteinessingen skaper forvirring i IFK-forsvaret. Det ender med at keeperen kommer ut og hopper inn i Minde innenfor 16-meteren. Veldig klønete av keeperen og ny straffe til L/K. Den får Sollid også ta, og ballen settes i samme maska som forrige gang.

Ti minutter før slutt setter IFK inn 5-4 og selv om l/K henger godt med, så ser det stygt ut for et vinterserietap da Steffen Dreyer er våkent frempå på et dårlig tilbakespill fra Byen-forsvaret. Dreyer når ballen og setter inn 5-5.

* Comeback av Jan Robin Bjørn i dag etter hans kneproblemer. Litt tung i pusten etterhvert, men ellers solid stopperspill fra start i Stian Amundsgårds sykefravær.

* Veldig bra debut av Torgrim Sollid i dag. Han viste både teknikk, styrke, spilleforståelse og ikke minst løpskapasitet som vil være gull verdt for L/K framover. Sikker på straffe var han også...

* 16-årige Jonas Samuelsen spilte fra start for andre kamp på rad. Han viste sedvanlig innsatsvilje, men fikk seg en smell som førte til at han måtte bytte midtveis i første omgang. Etter at han hadde signalisert at han måtte ut, så tok han likevel et voldsomt løp offensivt og fikk fram en farlig avslutning. Den var det ekstra stor vilje i.

* Steffen Dreyer scorte sitt 84. og 85. mål for L/Ks A-lag i dag. I dagens L/K-stall er det ingen som er i nærheten av det.

* I tillegg til Stian Amundsgård, som altså var syk i dag, ble både Jens-Georg Løvland og Ole Oscar Ross spart til dagens kamp. Begge gjennomførte samlinga fredag uten problemer, men L/K-fysio Jørn F. Berger hadde likevel gitt spilleforbud for de to. I neste kamp, mot Senja, er kanskje begge tilbake på banen...

* På skadelisten ellers finner vi Stig-Roar Hansen Rognli, Espen Haugen og Viktor A. Sørensen. På comebacklista kan det også befinne seg noen navn, men det tar vi som det kommer...

L/K - Ishavsbyen 5-5 (0-1)
0-1 (18), 1-1 Steffen Dreyer (50), 2-1 Aleksander Løvland Rygh (58), 3-1 Torgrim Sollid (str. 61), 3-2 (66), 3-3 (70), 3-4 (72), 4-4 Sollid (75), 4-5 (80), 5-5 Dreyer (90)

L/Ks lag: Michael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen, Jan Robin Bjørn, Aleksander Helberg; Andreas Løvland, Jonas Samuelsen, Torgrim Sollid, Rudi Dreyer; Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell

Innbyttere: Andreas Holm for Jonas Samuelsen, Aleksander Løvland Rygh for Kristoffer Fagerborg, Fredrik P. Johansen for Jan Robin Bjørn, Magnus Minde for Øyvind Garfjell.
Ubenyttede reserver: Jøran G: Åsheim og Vegard Samuelsen

Gult kort, L/K: Aleksander Løvland Rygh

Dommer: Jonny Andreassen

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.