NM cupen 2009:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Mar 2009

L/K videre i NM-cupen

Fredrik P. Johansen (19) ble cuphelt mot Skjervøy.

De få betalende tilskuerne fikk se et L/K som var det førende laget i første omgang. Skjervøy skal være særs fornøyd med at Fredrik P. Johansen mål midtveis i første omgang er det eneste til pause. Jens Georg Løvland (27) kommer på et pent raid på sin høyreside. Innlegget, som

JUBEL I DALEN: Rudi Dreyer, Aleksander Helberg, Øyvind Garfjell og Tor Arne Larsen er blant spillerne man kan skimte i jubelen over cupavansementet mandag kveld.
på en dårlig dag kunne lignet et skudd, går på tvers i SIK-feltet og midt foran mål har Fredrik dukket opp. Lenangsværingen har ikke verdens lengste tær, men de var mer enn lang nok til å tuppe ballen i nettet til 1-0. Da var det godt 11 minutter.

L/K var det klart beste laget i 1. omgang. Både innsatsen, aggressiviteten og viljen til å gå fremover var stor. Og selv om kulden i Dalen gjorde at kun de aller feteste sjansene ble notert, så er det uansett umulig å glemme Ole Oscar Ross (18) sin huskestue på høyrevingen etter 24 minutter. Til slutt kom innlegget og det smeller Steffen Dreyer (22), for anledningen med fairplay-kapteinsbind på armen, på spektakulært vis i tverrliggeren og ut...

SIK var tamme foran Michael Wæraas (26) og bortsett fra et par halvhjertede skuddforsøk og en headeforsøk på bakerste av spiss Svenn Johansen var det ikke mye skjervøyværingene hadde å komme med mot Rudi Dreyer (25) og co. Midtveis i omgangen får Andreas Løvland (15) seg en smell i en av de mange duellene på midtbanen. Unggutten, som var blant L/Ks aller beste i innledningen av kampen, måtte etterhvert gi tapt for smertene og haltet av banen. Storebror Jens gikk opp på midtbanen og inn kom Kristoffer Fagerborg (19). Det første han gjorde var å sette inn en takling borte i snøskavlene  som det luktet så svidd av at skavelen tinte opp. Fagerborg gjorde et kjempeinnhopp på høyrebacken og viste at sjefstrener Lasse Hausner (31) har litt å rutte med i årets L/K-stall.

I andre omgang svir L/K noen helt ufattelige sjanser, og særlig kaptein Steffen Dreyer skjønner nok ikke hvordan han unngikk å score i dag. Vi lar kulden og småfrosne matchballer ta litt skylden for at det manglet piff i avslutningene. Det blir nok straks bedre når graderstokken kryper over 10 pluss på Polleidet i vår...
En som fant nettmaskene i dag var imidlertid Fredrik P. Johansen, som med god hjelp fra Skjervøy sin sisteskanse økte til 2-0 på et skudd/innlegg fra venstresiden etter et pent oppbygd angrep. Da var det gått 64 minutter og L/K så ut til å ha grei kontroll, uten å imponere.

Men enkle seire mot Skjervøy vokser ikke på trær. Så heller ikke denne kvelden. Roger Bjørvik, med en kort fortid i L/K, kom inn på venstrebacken i pausen og hans stødige venstrefot ble nøkkelen for et visst SIK-press i siste del av kampen. Roger slo en rekke fine baller opp i farlig område der SIK slapp inn stadig flere folk. SIK klarte å komme et par ganger rundt på kanten ved Michael Stangnes og det var derfor ikke ufortjent da Ronny Olsen headet inn 2-1 etter 72 minutter etter frispark. SIK fortsatte å jage utligningen, men det ble strengt tatt med flere halvsjanser i denne perioden. L/K-forsvaret fikk i hvert fall ryddet opp til slutt.

I sluttfasen har L/K mange gode kontringer som gir svære muligheter til å punktere kampen, uten hell. Tore Veseth Olsen (24) var frempå to ganger etter fine offensive løp, men begge avslutningene havnet i snøskavelen til side for SIK-målet og også Fredrik P. Johansen hadde en fin mulighet til å lage sitt tredje for dagen.
Langt inn i overtiden får Skjervøy en gedigen sjanse til å utligne, men keeper Wæraas var ikke sugen på ekstraomganger i kulden i Tromsdalen, og varter opp med en glimrende redning.

Mye positivt i dagens kamp, og seieren var av det fortjente slaget.

* Fredrik P. Johansen scoret sine to første mål i cup og seriespill for L/Ks A-lag.

* L/K er ubeseiret mot Skjervøy i de fire siste oppgjørene i cup, vinterserie og serie. Tar vi med de to L/K seirene i syverturneringen i Lyngenhallen i vinter, så er det seks kamper uten tap for rødtrøyene.

* Ettersom kampen i Dalen var hjemmekamp, så må vi belage oss på bortekamp i 2. kvalikrunde.

Lyngen/Karnes-Skjervøy 2-1 (1-0)
1-0 Fredrik P. Johansen (11), 2-0 Johansen (64), 2-1 Ronny Olsen (72).
Gult kort L/K: Rudi Dreyer
Dommer: Inge Jensen, Furuflaten - god
Dagens L/K-gutt: Mats-Haakon Karlsen (25). I konkurranse med mange andre på L/K i dag var ryddejobben til "Kosten" av det ekstraordinære slaget. Rask, sterk og konsentrert gjennom hele kampen, i spann med stopperkollega Rudi Dreyer.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Jens-Georg Løvland, Rudi Dreyer, Mats-Haakon Karlsen, Aleksander Helberg; Andreas Løvland, Andreas Holm, Tore Veseth Olsen; Steffen Dreyer, Ole Oscar Ross, Fredrik P. Johansen

Innbyttere: Kristoffer Fagerborg for Andreas Løvland, Øyvind Garfjell for Ole Oscar Ross, Tor Arne Larsen for Jens-Georg Løvland