FK Fotball-Ligaen, L/K - NIL 3-0:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 27. Jun 2009

Tabellklatringen har startet...

L/K hadde få problemer med  sette Nordreisa på plass på Polleidet i dag. L/K var litt bedre enn gjestene i alt og vant svært fortjent 3-0.

Ungguttene sto for målene i dagens kamp. Ole Oscar Ross, Øyvind Garfjell og Andreas Løvland scorte for L/K.

Til skikkelig bunnoppgjør å være hadde det møtt opp bra med folk på Polleidet i dag. Formodentlig bidro noen tilreisende fra feilsiden av fjorden til å heve tilskuertallet til noe som kunne ligne tresifret. Spesiell dag for Dan-Håvard Johnsen, som møtte laget han har vært en del av siden 2002. Stian Amundsgård gikk nok også til kampen med blandede følelser etter fire år i L/K og mange kompiser i klubben. Samme for L/Ks Aleksander Helberg, som kom fra Nordreisa til L/K i vinter.

For L/Ks del var det ikke noe annet alternativ enn å vinne denne kampen. Tilværelsen i bunnen av TiTo-tabellen er ikke spesielt hyggelig, og et tap i dag ville forverret situasjonen mye.

Fra første spark på ballen, så var det ganske klart at NIL ikke hadde kommet til Dan-Håvard Johnsens gamle jaktmarker for å underholde. De la seg meget lavt i banen og var kvarthjertet i angrepsforsøkene. L/K på sin side rekker å produsere to brukbare muligheter før Ole Oscar Ross stiger til værs etter et presist legg fra Tor Arne Larsen etter seks minutter. Ross bruker sitt eminente bakhode til å stusse ballen i lengste i duell med NIL-stopperen, og dermed 1-0. Ross scoret forøvrig på hodet hjemme mot Senja også og viser dermed at det egentlig er fint lite ved fotballspillet han ikke behersker på en god dag.

Scoringen bidrar til å roe tynnslitte L/K-nerver og vi beholder initiativet i kampen etter scoringen. 2-0 kommer etter 18 minutter. Spissen Morten Nilsen, som var uten sin karantenebefengte spissmuse Steffen Dreyer i dag, jobbet inn en klarering fra L/K-forsvaret ute på høyreflanken. Han trekker litt inn i banen og slår ballen på tvers over på venstreflanken. Der er Øyvind Garfjell på tur inn i feltet og han gir klar beskjed om at "han har den". Det har han da også og et velplassert skudd på halv volley senere har L/K doblet ledelsen.

Da hadde L/K vært rimelig effektive faktisk og omgangen ebbet ut med 2-0 ledelsen til hjemmelaget. Da hadde L/K-forsvaret hadde veldig god kontroll på det som kom, anført av en meget tent og god Rudi Dreyer i midtforsvaret.

Bildet fra første omgang gjentar seg mye i andre omgang, selvom L/K har en periode i midten av omgangen der steamen går litt ut av laget. NIL benytter ikke sjansen til å komme nevneverdig inn i kampen, men får i hvert fall flyttet opp folk i feltet på dødballer, noe L/K ha slitt mye med i år. Storvokste NIL-spillere, med eks-L/K-er Stian Amundsgård i spissen, klarte imidlertid ikke å frembringe mye svette i suspen til L/K-keeper Michael Wæraas i dag. Han kunne godt ha stått i dag med én hvit diamantbestrødd hanske, som en hyllest til sin navnebror Jackson.

L/K prøver å holde farta oppe i alt av dødballer og innkast og lar NIL få kjenne at det tross alt er en viss forskjell på treningsgrunnlaget til de to lagene. Morten Nilsen er som vanlig umulig å temme og kommer seg løs to ganger på rad nede ved cornerflagget. Men avslutningene finner ikke nettmaskene. Det gjør den imidlertid på overtid. En lang ball bakfra ender med en løpsduell mellom Nilsen og innbytter Ørjan Olsen på høyrebacken. Den vinner Nilsen ganske klart og idet han skal begynne å deale med keeperen blir skjervøyværingen klippet ned bakfra av Olsen. Straffespark og rødt kort til Olsen. Rudi Dreyer er svært målsugen, og går på et langt løp for å kapre straffesparket, men det er banens yngstemann som skal ta det. Andreas Løvland er sikker og setter sluttresultatet til 3-0.

Alt i alt greit gjennomført av L/K, selv om kampen som sådan ikke var eksepsjonelt bra. NIL stilte med en helt OK førsteellever i dag, neppe mye dårligere enn den som skapte skikkelig trøbbel for L/K i fjor. Likevel var L/K-spillerne litt bedre i alt - selv innsatsen. Med litt lite folk framover på banen ble enmannsangrepet Morten Nilsen ekstra viktig. Han klarte å holde på ballen slik at flere rakk å komme etter. Og raidene til Ole Oscar Ross fant NIL aldri ut av. Et av forsøkene på å stoppe 007 var såpass desperat at det like godt kunne endt med rødt som gult.

* Espen Haugen (25) har aldri spilt seriekamp for A-laget. I dag startet han på defensiv midtbane sammen med Andreas Holm og lenangsværingen løste oppgavene med bravur. Duellsterk, løpsvillig og ikke minst konge i lufta i dag var Haugen, som rett og slett har spilt seg inn på A-laget ved å være god på L/K2. Haugen sto sågar for dagens prestasjon da han tok et par sålefinter ute på den mest humpete delen av Polleidet-gresset før han slo et presist innlegg fra venstrekanten. Vakkert!

Med dagens seier karrer L/K seg akkurat forbi Nordreisa på tabellen. Begge lagene har fattige 7 poeng etter halvspilt serie. Ingen grunn til å ta av etter denne seieren akkurat, men hvis den følges opp av noen flere i andre halvdel av sesongen så vil nok mange L/K-ere unngå både hjerteinfarkt og grå hårmanker denne sesongen også.

Siste kamp før ferien er mot BOIF, hjemme på Polleidet.

L/Ks lag: Michael Wæraas; Kristoffer Fagerborg, Mats-Haakon Karlsen, Rudi Dreyer, Tor Arne Larsen; Andreas Holm, Espen Haugen, Andreas Løvland; Øyvind Garfjell, Morten Nilsen, Ole Oscar Ross.

Innbyttere: Aleksander Helberg for Tor Arne Larsen, Jøran G. Åsheim for Espen Haugen.

Gule kort, L/K: Tor Arne Larsen og Andreas Holm

Dommer: Inge Jensen - god

Tap for B-laget

Det gikk ikke like bra med L/K 2 i dag. De tapte 2-5 for Loke etter A-kampen. Alex Rygh og Martin Strand satte L/K 2 sine mål.

Da L/K utlignet til 2-2 et godt stykke ut i andre omgang var det nok mange som regnet med at det ville komme et rødt seiersmål også. Isteden er det Loke som scorer på en heading etter corner. Og på slutten kommer to spikre til i L/K-kista.

L/Ks lag: Erlend Strand: Kåre Johnsen, Lasse Simonsen, Jan Robin Bjørn, Stig-Roar Hansen Rognli; Lasse Hausner, Jøran G. Åsheim, Steffen Dreyer; Fredrik P. Johansen, Alexander Løvland Rygh, Magnus H. Minde.

Innbyttere: Glenn-Roar Pettersen, Stian Stenhaug, Martin Strand, Rune Larsen

Dommer: Roald Johansen