FK Fotball-ligaen 2010:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 24. Mai 2010

Seks mål. Hilsen Nilsen
    Morten Nilsen satte seks da et L/K i rekordlune tok Laksvatn for seg på Vollan i ettermiddag. Endelig versjon

Det var kanskje ikke helt uventet at L/K skulle vinne kampen mot Laksvatn i dag. Men 11-0 var likevel litt i overkant av det man kunne forvente. Morten Nilsen ble kampens store spiller med seks mål - mange av dem etter veldig godt spill av lagkameratene hans. Men en Morten i form er på rett sted til rett tid og det var han i dag. Når han i tillegg ofrer alt for å nå ballen først, så blir det fort mål.

Spisskollega Steffen Dreyer ventet i det lengste før han scorte, men til slutt ble det to mål på ham også. Ole Oscar Ross, backfenomenet Øyvind Garfjell og Tarjei Hansen Gautestad var de andre målscorerne.

L/K fikk en god start på kampen og spilte seg fram til flere feite sjanser etter hurtig og presist angrepsspill. Målet var nødt til å komme og det var spisskollega Steffen Dreyer som tok ansvar på venstresiden. Han gjør en flott jobb før han legger ballen ut til Andreas Løvland. Han legger inn foran mål og der snuser Morten Nilsen seg fram til sitt første for dagen. Han rekker ballen rett foran LIL-keeperen og dermed 1-0.

Så tar vi målene i kronologisk rekkefølge fram mot pause. Fellesnevneren for de fleste målene er lekre oppløp, pene gjennomspillinger og mye samtidige bevegelser i angrep. I sum ble det altfor mye for Laksvatn, med to tidligere L/K-ere på laget - tvillingene Sigve og Thomas Johansen.

2-0, 12 min: Ole Oscar Ross rusher oppover høyresiden. Legger tilbake til høyreback Andreas Holm som slår inn til Morten Nilsen. Han demper ballen, vender og klinker ballen i stolpen og inn.

3-0, 19 min: Andreas Løvland spiller backfenomenet Øyvind Garfjell igjennom på hans venstreside. Garfjell gjør alt selv og får også avsluttet. Keeperen gjør en redning og returen treffer Garfjell og så tilbake i tverrliggeren. Deretter lander den i føttene til Ole Oscar Ross. Sikkert i hjørnet til 3-0.

4-0, 23 min: Andreas Løvland inn til Morten Nilsen som enkelt kan sette inn sitt tredje for dagen.

5-0, 29 min: Ole Remi Hausner, som spilte en stor 1. omgang, skyter med utsiden av høyrefoten i stolpen fra 22 meter etter at Steffen Dreyer har lagt ballen tilbake til midtbaneeleganten. Returen fra Hausner-skuddet havner, dessverre for Laksvatn, hos Morten Nilsen.

6-0, 38 min: Backfenomenet Øyvind Garfjell slår inn fra venstre. Tarjei Hansen Gautestad møter på første stolpe og hamrer ballen i nettaket med venstre. Meget pen scoring og Gautestads femte seriemål i år.

6-0 til pause. L/K slapp ikke Laksvatn til med noe som helst og pådro seg knapt frispark i hele første omgang. At ikke andre omgang ble like gnistrende, er kanskje forståelig - selv om det ble bare ett mål mindre i omgang to.

7-0 kom etter kort corner allerede etter ett minutt av andre omgang. Backfenomenet Øyvind Garfjell og Steffen Dreyer står for det og Garfjell får æren av å knalle ballen i mål i korthjørnet.

Etter dette følger en periode der L/K begynner å gjøre ting litt vanskeligere. Litt mer inn i midten, der Laksvatn var mannsterke, og litt mer enmannsprestasjoner som endte opp i ingenting. Samtidig våger Laksvatn seg litt lenger opp i banen, uten at det var snakk om genuine målsjanser. Etter 69 minutter er det likevel klart for 8-0. Ole Remi Hausner spiller backfenomenet Øyvind Garfjell igjennom på venstresiden. Han slår inn foran mål og Morten Nilsen er selvsagt først på ballen og får den i mål med én eller annen kroppsdel.

Syv minutter senere er det Ole Oscar Ross som gjør alt sjøl. Han tar et velkjent raid tvers gjennom hele Laksvatn, Kantornes og litt av Lavangsdalen, runder keeper og legger ballen på sølvfat til Morten Nilsen. Han scorer sitt sjette og siste mål for dagen og tangerer dermed storfjordingene Rune Kristiansens seks mål mot Ramfjord en augustdag i 2007 og Steffen Dreyers seks mål mot Skognes i september 2008. Nå var Nilsen farlig nært både 7 og 8 mål i dag, men var likevel rimelig effektiv.

10-0 og 11-0 sto Steffen Dreyer for. Først etter nok en kort corner i lag med Øyvind Garfjell etter 82 minutter der Steffen får god tid til sette ballen i mål med høyreslegga. Så to minutter senere når Morten Nilsen ofrer seg og ballen faller pent til spisskollegaen. Han er safe og setter inn sitt andre for dagen - og hans niende seriemål i år.

Med seieren i ettermiddag er L/K tilbake på tabelltoppen i FK Fotball-ligaen. L/K har bedre målforskjell en Skarp, som også er ubeseiret så langt. Med 11-0 i dag scorte vi også ett mål mer enn Skarp klarte mot laksvatningene forrige helg.

* Morten Nilsen spilte sin 50. kamp for L/K i dag. På de kampene har han scoret 34 mål...

* Backfenomenet Øyvind Garfjells mål i dag var hans 30. A-lagsmål for L/K.

* Stig-Roar Hansen Rognli sesongdebuterte i serien da han kom inn på venstrebacken etter rundt 70 minutter. Øyvind Garfjell spilte venstreving siste del av omgangen.

* Seieren i dag var L/Ks største borteseier i historien, siden sammenslåingen i 1989. Tidligere var 10-0 seieren over Kvaløysletta i seriepremieren i 2002 den største seieren.

Kommende lørdag er det Fløya som stiller på Geitnes for å gi L/K kamp. Det blir et aldri så lite revansjeoppgjør, som jo tapte cupkampen mot Fløya nettopp hjemme på Geitnes. Vi satser på fint vær, mye folk og feststemning lørdag!

L/Ks lag: Jørgen Vik; Andreas Holm, Mats-Haakon Karlsen, Joakim Flatvoll, Øyvind Garfjell; Ole Remi Hausner, Andreas Løvland, Ole Oscar Ross, Tarjei Hansen Gautestad; Morten Nilsen, Steffen Dreyer.

Innbyttere: Stig-Roar Hansen Rognli, Joakim Einebakken Nilsen, Espen Haugen