3. divisjon, L/K - Tverrelvdalen 6-1:

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Sep 2012

Seksi ettermiddag med Steffen
Steffen skrev seg inn i historiebøkene på Polleidet i dag og hadde god grunn til å applaudere for både seg selv og gode lagkamerater.

For etter seks mål i 6-1 seieren over Tverrelvdalen har Steffen gjort noe ingen L/K-spiller har gjort før ham - nemlig å score alle seks L/K-målene i én kamp.

Steffens fem mål i første omgang og det ene i andre omgang var en sterk prestasjon av elvevollingen - også fordi han nå er oppe i 27 seriemål for L/K.

Det skulle selvsagt handle mye om Steffen i dagens kamp mot Alta-laget. Polleidet-publikummet hadde knapt fått satt seg og begynt å myse mot sola før Dreyer hadde satt inn 1-0. Et innlegg fra søskenbarnet Joakim Einebakken Nilsen ble ekspedert i mål med en stupheading.

Deretter kom scoringene som perler på en snor:

2-0, 13. min: Tverrelvdalen lager problemer for seg selv i forsvaret. Steffen er våken, snapper ballen, vender bort en forsvarer og setter ballen i mål.

3-0, 17. min: Venstreback Øyvind Garfjell finter og løper nedover flanken, skjærer så inn og legger ballen til Dreyer. Han klinker ballen i hjørnet med høyre.

4-0, 23. min: Igjen er Øyvind Garfjell nest-sist på ballen. Han skyter et frispark fra drøyt 20 meter som TIL-keeper Kjetil Thomassen bare får slått ut i feltet på bakerste. Der dukker Dreyer opp og setter inn sitt fjerde for dagen.

5-0, 35. min: Ole Oscar Ross blir felt like innenfor 16-meteren. Dommeren lar spillet først gå ettersom ballen havner hos en L/K-spiller inne i feltet. Ballen rotes imidlertid bort og i mellomtiden har linjedommeren markert for straffe. Spesiell situasjon men Steffen Dreyer tar ballen, kjører en iskald Panenka-lobb løst midt i mål og dermed er han femmålsscorer på frekkeste og lekreste vis.

5-0 til pause var ikke ett mål for mye. Steffen Dreyer var effektiv i første omgang, mens andre fort kunne hatt et mål eller to også. Vegard Emaus Nikolaisen ble for eksempel spilt fri av nettopp Dreyer, men avslutningen fra den bunnsolide stopperen havnet i gresset bak østmålet.
Dreyers effektivitet gjorde imidlertid at L/K kunne være trygg på seieren, og sånn så det også ut i andre omgang.

Det var nok de som trodde at andre omgang skulle fortsette der den første slapp, men det gjorde den altså ikke. I steden for å fortsette å pynte på målforskjellen, slipper TIL til med én sjanse. Den tar de godt vare på, og dermed rakk altaværingene å redusere før L/K går opp til 6-1. Denne gangen er det André Fagerborg som spiller Ole Oscar Ross igjennom. Ross kommer litt skrått på mål på høyresiden og velger å hæle ballen til Steffen Dreyer, som er på løp bak ham. Dreyer skjærer inn i målgården og scorer rolig sitt sjette for dagen. Utrolig lekkert av Ross også.

Det skulle vise seg å bli kampens siste mål. L/K burde ha omsatt flere av sjansene i mål, men det var kun Steffen som hadde målteft i dag. Da får vi være glad for at målteften var såpass markant og også at gode lagkamerater sto for prestasjoner som Steffen kunne utnytte.

Dreyer er nå oppe i 27 mål i serien og leder nå an i kampen om å bli skytterkonge i 3. divisjon, avdeling 12.

Se Jo Are Viks 119 bilder fra kampen på Facebook her!

L/Ks lag: Jørgen Vik; Joakim Einebakken Nilsen, Vegard Emaus Nikolaisen, Marius Dreyer, Øyvind Garfjell; André Fagerborg, Ståle Johansen; Oskar Leiros, Ole Oscar Ross, Lasse Biti Næss; Steffen Dreyer.

Innbyttere: Marius Øvergård, Henning Skogvang, Aleksander Slettli

* Marius Øvergård (17), onkelunge til Tor Arne Larsen, gjorde sin debut for L/K i ettermiddag etter overgangen fra TUIL denne uken. Øvergård fikk spille hele andre omgang og kunne med litt mer besluttsomhet i avslutningsøyeblikket fått seg et mål i dag. Tre andre 95-modeller, Oskar Leiros, Henning Skogvang og Aleksander Slettli, slapp også til på Polleidet i ettermiddag.

* Steffen Dreyer står nå med 169 A-lagsmål for L/K.

* Med seks mål i dag, gjentok Steffen Dreyer prestasjonen til en annen storfjording - Rune Kristiansen. Han har også scoret seks mål i en seriekamp - hjemme mot Ramfjord i august 2007. Men Steffens prestasjon rager litt høyere, ettersom han scoret samtlige L/K-mål i sin kamp.

Morten Nilsen har forøvrig rekorden for antall scorede mål i én kamp. Han satte inn syv mål mot Nordkjosbotn i siste seriekamp i fjor - da L/K vant 22-1 på Polleidet. Morten har også seks mål i én kamp - mot Laksvatn i 2010.

Både BUL og Fløya vant sine kamper i dag - borte mot hhv. Norild og Salangen. Dermed uendret i teten i 3. divisjon avdeling 12. Altaværingene er fortsatt i førersetet, med L/K to poeng bak og Fløya to poeng bak der igjen.

L/Ks neste kamp er borte mot Hammerfest kommende lørdag.