Strålende start på sesongen
"Nye" L/K tok en sterk hjemmeseier i årets første seriekamp.
Alt om kampen her!

Bfv: Kristoffer Granås, Ole Oscar Ross, Edvard Hamnvik Sagelv, Vegard Emaus Nikolaisen, Mats-Haakon Karlsen, Mads A. Bjørkly Ffv: Stian Nordby, Lasse Johnsen, Marius Grønnbakk, Kristian Knutsen, Marius Dreyer

L/K tok sin første trepoenger på Geitnes i ettermiddag etter en flott gjennomført kamp. L/K ledet 3-0 etter 18 minutter etter en forrykende start på kampen. HFK hadde absolutt ingenting å komme med og hvis vi tar med målet etter 31 minutter så hadde HFK to målsjanser i første omgang. Den ene var på overtid i første omgang.

I andre omgang går L/K opp til 4-1 ved Edvard Hamnvik Sagelv etter corner og kampen virker punktert. Men HFK har en sterk sluttspurt på lager og L/K henger i tauene ut kampen. Men vi ror det i land.

L/K stilte med seks spillere fra start som aldri har spilt seriekamp for L/K. Edvard Hamnvik Sagelv, Kristian Knutsen, Marius Grønnbakk, Stian Nordby, Mads A. Bjørkly og Lasse Johnsen. Og etter en litt nølende start på uvant glatt underlag (årets første utekamp for L/K-guttene), så begynte ting å skje. Og da skjedde det også fort. 11 minutter spilt og det er klart for årets første seriemål. Og kor artig var det ikke at med mange nye spillere på laget så var det lagets eldstemann Mats-Haakon Karlsen som fikk æren. En corner blir slått inn fra venstre og det blir litt kriging i feltet før Karlsen får sett høyrefoten til. Ballen går småpent over keeper og i mål og Karlsen kan bokføre sin 7. L/K-scoring noen sinne. L/K-stopperen ble for øvrig kåret til dagens L/K-gutt i dag og det var veldig fortjent!

Nå var imidlertid moroa i gang for flere en L/K-stopperen. Etter 14 minutter slår vår høyreback Edvard Hamnvik Sagelv en flott ball opp på targetman og hammerfesting Mads A. Bjørkly. Han flikker elegant ballen videre til en fremadstormente venstrekant Stian Nordby. Han kommer alene med keeper og på pappa Stigs gamle jaktmarker setter Stian inn 2-0. Nordby senior kunne da også bivåne alt fra tribunen. Artig!

Det gikk fort for seg for hammerfestingene på 2-0 målet. Men på 3-0 fire minutter senere går det enda fortere. Igjen er Mads Bjørkly sentral. Han bruker kløkt og muskler når han vinner ballen godt inne på HFKs banehalvdel. Mads spiller så igjennom høyrekant Kristian Knutsen. Han setter full spiker og slår et perfekt innlegg til Ole Oscar Ross inne foran mål. Ross er nådeløs og scorer 3-0 - hans 80. L/K-mål i hans 158. kamp.

Hammerfest, som har som uttalt målsetning å gjøre det bedre i årets serie enn den femteplassen de klarte i fjor, var rimelig rystet på Geitnes-gresset. Og det kunne vært enda verre for HFK ettersom Mats-Haakon Karlsen fikk et mål annulert for offside like etter 3-0. Annuleringen kom overraskende på L/K-spillerne, som rakk å juble en god stund før sannheten demret for dem. En omdiskutert avgjørelse var det, men lite å debattere i ettertid ettersom den ikke fikk konsekvenser.

L/K fortsetter å kjøre kampen. Både Bjørkly og Ross kunne lett ha scoret i perioden fram mot halvtimen, mens Hammerfest skaper absolutt null og niks. Frisparket fra 18 meter etter 31 minutter blir imidlertid veldig farlig. Skuddet går via et par L/K-spillere før den triller ubønnhørlig over linjen akkurat utenfor rekkevidden til vår keeper Kristoffer Granås. Sammen med et farlig langskudd langt på overtid i første omgang, som Granås får fistet bort på mesterlig vis, var det alt HFK klarte å skape mot et svært solid L/K-lag.

Andre omgang starter like bra. Ole Oscar Ross kontrer HFK i senk etter en corner og når helt frem til keeperen, som så vidt klarer å unngå baklengs. Her fikk Ross virkelig vist frem både toppfart,teknikk og vilje. Og på den påfølgende corneren blir det sannelig også 4-1. Kaptein Vegard Emaus Nikolaisen kriger på corneren og ballen havner på bakerste stolpe. Der er Edvard Hamnvik Sagelv og sikrer at ballen går i mål. Kanskje var en HFK-forsvarer sist på ballen, men vi velger å gi målet til Edvard der!

Fram til det var spilt en time av kampen var det faktisk vanskelig å se at HFK er forventet å være et av de bedre lagene i divisjonen i år. Men den siste halvtimen skulle laget fra nord vise seg fra en langt bedre side. Den gode perioden til HFK innledes med at L/K-kaptein Vegard Emaus Nikolaisen må kaste inn håndkleet etter en krampe/strekk i leggen. Da hadde han spilt 60 strålende minutter på sentral midtbane, vunnet de fleste dueller både langs bakken og ikke minst i lufta. Etter at Nikolaisen går ut, går det ikke mange minutter før HFK setter inn 4-2 fra nesten død vinkel. Andreas Bjørgve er målscorer og nå får HFK blod på tann. De flytter opp mer folk og ett kvarter før full tid scorer de på nytt - denne gangen ved Runar Hustad etter rotete forsvarsspill av L/K.

Det siste kvarteret blir et rotterace, ikke minst etter at Marius Dreyer pådrar seg sitt andre gule kort for dagen og må ta en tidlig dusj.
Det blir hektisk foran Kristoffer Granås i L/K-buret, men 18-åringen rydder opp i stor stil med både redninger og utboksinger. Og i motsatt ende holder Mads A. Bjørkly på å krone en god kamp med det helt store - nemlig et dribleraid som kunne fått Maradona til å nikke anerkjennende. Dessverre for the big man blir ikke avslutningen helt god og dermed måtte han gå målløs av banen mot gamleklubben.

HFK prøver seg helt til det 95. minutt, men skaper lite farligheter på overtiden. Dermed kunne L/K-guttene og ikke minst en svært lettet og glad L/K-trener David Lundblad slippe jubelen løs. Gledesscenene var imponerende og det samme var sasasa-en inne i garderoben etter kampen.

* Målet til Edvard Hamnvik Sagelv var det første fra en balsfjording i L/K-trøya siden Marius Lingrasmo satte inn 3-3 mot Skjervøy på Polleidet 27. september 2008!

* Mats-Haakon Karlsen spilte sin 190. kamp for L/K.

* Syv seriedebutanter for L/K. I tillegg til de seks som startet fikk også innbytter Jonathan Talseth Nilsen sin seriedebut på Geitnes. Han var på høgget fra han slapp til og spilte en bra kamp på midtbanen.

Se video av L/K-jubelen i garderoben etter kampen her!

L/Ks lag: Kristoffer Granås; Edvard Hamnvik Sagelv, Mats-Haakon Karlsen, Marius Dreyer, Lasse Johnsen; Marius Grønnbakk, Vegard Emaus Nikolaisen; Stian Nordby, Ole Oscar Ross, Kristian Knutsen; Mads A. Bjørkly

Innbyttere: Jonathan Talseth Nilsen og Christer Steinvik