Surt tap – men fortsatt tabelltopp

Postet av Lyngen/Karnes IL den 17. Aug 2016

L/K presterte en god gammeldags L/K-opphenting på Fløyabanen mandag, bare for å kaste bort alt igjen med dårlig forsvarsspill.

Den elleville kampen mot et for anledningen sterkt Fløya 2-lag, endte til slutt 5-4 etter at L/K lå under 3-0 til pause. Det første målet til Fløya kom allerede etter cirka 35 sekunder av kampen og må være det raskeste baklengsmålet for L/K på rimelig mange år. 2-0 kom også i løpet av kampens første minutter og flere smeller fulgte, med et selvmål av Stig-Roar Hansen Rognli og et tvilsomt annulert Øyvind Garfjell-mål. Ingen lystig første omgang sett med L/K-øyne, selv om banespillet ikke tilsa 3-0. Fløya var effektive i første omgang.

Det må man kunne si at L/K var i starten av andre omgang også, selv om Simon Bentsen svidde alle sjansers mor helt i starten av omgangen etter godt forspill av Øyvind Garfjell og Steffen Dreyer – som sammen med Tarjei Gautestad og Markus Mortensen kom inn i pausen. Bentsen fikk god tid på bakerste stolpe til å pirke inn en redusering, men brukte likevel litt mer tid enn han hadde og keeperen klarte å redde avslutningen.

Spesielt Steffen Dreyer skulle bli sentral i det stormløpet mot Fløya-keeperen som fulgte. Stor innsats, mye fart og presisjon og et nesten farlig høyt tenningsnivå preget L/K i denne perioden. L/K la om til tre bak og flyttet en ekstra mann opp på midtbanen. Nå skulle det satses offensivt og det ga resultater. Etter 58 minutter skulle spisskollega gjøre det godt igjen etter bommen tidligere i omgangen. Et kontant halvvolleyskudd fra skrått hold ute på høyresiden flyr inn i lengstehjørnet i Fløya-målet – Bentsens femte seriemål for L/K på like mange kamper.

Og så går det bare to minutter før en ny redusering er et faktum. Denne gangen spiller Steffen Dreyer Christer Steinvik fri på høyrekanten. Steinvik slår hardt inn foran mål og der går Fløyas Lars Elvevold til vers og header ballen lekkert i lengste hjørnet. Finere selvmål skal man lete lenge etter i årets fjerdedivisjon!

Men L/K var ikke ferdige ennå. I det 65. minutt er Steffen Dreyer igjen på farten offensivt. Han slår ballen opp på Øyvind Garfjell på venstrekanten og resten gjør lynvingen selv. Garfjell herjet til tider skikkelig med Fløya-forsvaret og satte denne gangen punktum selv etter soloraidet. 3-3 og innhentingen var et faktum. Men fortsatt var det 25 minutter igjen å spille og det virket det som L/K-spillerne glemte av. Man gikk ned i 4-4-2-formasjon igjen og litt av trøkket offensivt forsvant. Fløya straffet L/K to ganger på rappen og på 5-3 så det igjen litt håpløst for Vik og Garfjell og co. Men en hands inne i Fløyafeltet åtte minutter før slutt ga igjen håp. Steffen Dreyer konverterte straffen i tellende mål – hans 14. seriemål i år og hans 238 mål totalt for L/K.

Med seks minutter tilleggstid så var det plenty av tid for å få utligningen også. Men Fløya var minst like farlige frampå mot et L/K som hadde flyttet stopper Joachim Olaussen opp som en ekstra spiss for å presse frem et mål til. Jørgen Vik måtte flere ganger virkelig vise fram keeperkunster for å unngå ytterligere baklengsmål og kampen ebber ut med et surt ettmålstap.

Fløya stilte med en god del A-lagsspillere til denne kampen og sånn sett var det ikke så rart at L/K fikk litt mer problemer enn man skulle tro utifra Fløyas tabellsituasjon. At TUIL 2 også avga poeng, 2-2 mot BOIF, gjør at vi fortsatt leder tabellen i 4. divisjon avdeling Troms. Men vi har ikke råd til å rote bort for mange poeng mot lag som kjemper i bunnen. Det gjør ikke Finnsnes 2, som er neste motstander – hjemme på Polleidet søndag. Men vi må likevel ta mål av oss til å sikre tre poeng på hjemmebane og gi TUIL fortsatt kamp om tabellteten.

L/Ks lag: Jørgen Vik, Stig-Roar Hansen Rognli, Jan-Robin Bjørn, Joachim Olaussen, Kristoffer Johansen; Marco Mathisen, Kristian Bjørn Hansen, Markus Skogheim; Øyvind Garfjell, Simon Bentsen, Christer Steinvik.

Innbyttere: Steffen Dreyer, Markus Mortensen, Tarjei Hansen Gautestad

Gule kort L/K: Øyvind Garfjell, Markus Skogheim