Scoret åtte og holdt nullen - med halve laget ute

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Jun 2016

L/K stilte uten halve førsteelleveren, men Markus Karlsen Skogheim, Marco Mathisen og de andre L/K-spillerne viste både karakter og stalldybde i kampen mot Senjas B-lag i dag.

Selv om det skal være forskjell på L/Ks A-lag og rekruttene til FK Senja, så har vi av erfaring hatt problemer med de blå reservene på bortebane. Men ikke i dag, selv om det var hjemmelaget som kom best i gang i det sure været på Islandsbotn. Jørgen Vik måtte ta fram noen av sine beste redninger for å holde nullen innledningsvis, blant annet på et lumsk skudd som han såvidt fikk fistet til corner.
L/K startet litt shaky og det offensive spillet satt ikke helt innledningsvis. Det ble litt sporadisk og halvhjertet over angrepene, men det skulle ta seg kraftig opp.
L/K stilte uten offensive krefter som Steffen Dreyer, Øyvind Garfjell og Tarjei Gautestad og med Marco Mathisen på benken etter krageskaden. Men med den sylferske signeringen Simon Bentsen på topp og Christer Steinvik og Kristoffer Johansen på kantene - og en midtbane der spesielt Markus Karlsen Skogheim var frisk - begynte L/K å ta tak i kampen og skape sjanser. Kristoffer Johansen gled forbi flere ganger på sin høyre side og ved et tilfelle var det nesten utrolig at ikke Christer Steinvik satte inn ledermålet fra fire meters hold. Istedet måtte vi ty til kampens lengstemann, Joachim Olaussen, for å få vårt første mål. Etter 24 minutter headet reisaværingen inn 0-1 på bakerste stolpe og brakte litt ro i L/K-rekkene.

0-2 kommer etter 35 minutter og er en kontring som ville rørt Claudio Ranieri i Leicester til tårer. FK Senja slår et frispark som en absolutt bunnsolid Jørgen Vik er og plukker i feltet. Han setter spillet i gang lynraskt og slår en lang ball opp mot Simon Bentsen. Han vinner sin duell med FK Senja-forsvareren ca. 15 inn på på Senjas banehalvdel og får spilt ballen videre til Christer Steinvik som har tatt løpet oppover. Christer gjør et superelegant medtak og kommer seg fri fra Senja-forsvareren. Og før det er mulig å gjøre noe som helst motgrep så skrur storfjordingen ballen med venstra fra 18-19 meter opp i hjørnet - totalt utagbart for en Senja-keeper på halvdistanse. Det kunne ikke gått mer enn 5-6 sekunder fra Jørgen Vik grabbet ballen i feltet til den lå i nettet bak kollegaen hans.

Og sannelig rakk ikke Kristian Bjørn Hansen også å putte før pause, nærmere bestemt i det 45. minutt. Da står L/K veldig gått i presset mot senjaværingene. Forsvaret får ikke avklart og Markus Mortensen slår en pen pasning fra hjørnet av 16 meteren og inn på bakerste stolpe. Der er midtbanekollega Kristian Bjørn Hansen på plass og sklir inn sitt andre mål for sesongen.

Andre omgang skulle etter hvert bli en eneste lang parademarsj for L/K. Det gikk riktignok et kvarter før 0-4 kom, men etter det var det nesten spill mot ett mål. Det var Markus Karlsen Skogheim som scoret sitt andre seriemål for året på en retur etter skudd fra Simon Bentsen. Skoggheim var som sagt god på midtbanen i dag og fortjente et mål for innsatsen.

Og etter et stolpeskudd, et annulert mål og to assists var det endelig Simon Bentsens tur til å score i debuten. Han pirker inn 0-5 fra kloss hold etter hardt press av L/K og

Et kvarter før slutt kopierer Joachim Olaussen sitt mål fra første omgang - denne gangen etter corner fra innbytter Marco Mathisen

Balsfjordingen begynner akkurat å komme tilbake i matchform etter krageskaden han pådro seg i vinter. Ingen mål sålangt i sesongen, men mot Senja rundet han av kampen med to mål. Spesielt på det første målet viser han at formen er i anmarsj. Marcus Hausner Christensen slår en flott ball mot Christer Steinvik, som stusser videre til en Mathisen som allerede er på løp på høyrekanten. Mathisen bruker farten sin og kommer i god posisjon før han kan sette inn 0-7. På 0-8 blir Senja-forsvaret helt utspilt og Mathisen scorer enkelt fra en meters hold på et Senja-lag som nå spiller med utespiller i mål etter at keeperen ble skadet i en duell med Markus Karlsen Skogheim like før.

Etter 84 minutter er det også duket for en A-lagsdebut i form av Sondre Larsen (16). Larsen, av Larsensk fotballfamilieætt fra Øvre Karnes, har spilt på rekruttlaget vårt i 6. divisjon i år, og fikk sjansen til å vise seg fram på A-laget nå. Larsen holdt på å kvittere med en scoring på bakerste stolpe etter innlegg fra Marco Mathisen like før slutt, men hadde akkurat ikke skostørrelsen inne. Det hadde vært litt av et innhopp for unggutten! Uansett artig at L/Ks unggutter både får spilletid og griper sjansen når de får den. Også Johan Gamst-Eriksen (16) og Einar Skogheim (16) fikk gode innhopp i dag samt altså den litt mer rutinerte Marco Mathisen (18), i tillegg til at Vebjørn Isaksen (17), Markus Karlsen Skogheim (18) og Marcus Christensen (16) og Kristian Bjørn Hansen (17) spilte fra start i dag.

Sondre Larsen kommer inn for Christer Steinvik

Utrolig gledelig at vi også holder nullen - for første gang i serien i år! Tar vi med treningskampene så har vi bare klart det en gang i år, nemlig i vinterserien mot Kvaløya.

* L/K manglet toppscorer Steffen Dreyer, spillende trener Øyvind Garfjell, kaptein Jan-Robin Bjørn, midtbanesjef Tarjei Hansen Gautestad og forsvarskrigeren Aleksander Skatland i dag. Av disse er i alle fall Øyvind Garfjell tilbake etter samelandslagsspill, og forhåpentligvis er det flere som melder seg på utover uka.

* Simon Bentsen (25) ble klar for spill for L/K 15.30 fredag ettermiddag etter overgangen fra Kvaløya SK. Han har vært spillende trener for klubben og har vært der siden 2011 og scoret masse mål for kvaløyværingene, men har faktisk bakgrunn fra TUILs 90-lag, der både Tarjei Gautestad, Jørgen Vik og Kristoffer Johansen også har spilt!

* Marcus Hausner Christensen spilte sin 20 kamp for L/K og den første seriekampen fra start. Artig at hans inntreden i forsvaret kom samtidig med vår første clean sheet!

* Joachim Olaussen har nå fire seriemål - ett mer enn Øyvind Garfjell og ett bak Christer Steinvik og Tarjei Gautestad. Steffen Dreyer står fortsatt på 11.

Neste kamp: Gresspremiere på Polleidet fredag 19.15 mot Stakkevollan!

L/Ks lag: Jørgen Vik; Vebjørn Isaksen, Joachim Olaussen, Marcus Hausner Christensen, Stig-Roar Hansen Rognli; Kristian Bjørn Hansen, Markus Mortensen, Markus Karlsen Skogheim; Christer Steinvik, Kristoffer Johansen, Simon Bentsen.

Innbyttere: Marco Mathisen, Einar Skogheim, Johan Edvard Gamst-Eriksen, Sondre Larsen

Gule kort L/K: Kristian Bjørn Hansen og Markus Karlsen Skogheim

Dommer: Geir Oskar Isaksen - beste dommeren i fylket. Full kontroll tvers igjennom.