Nedtur på TUIL Arena

Postet av Lyngen/Karnes IL den 4. Mai 2019

Etter en bra førsteomgang raknet det ganske betraktelig for L/K etter hvilen mot Ishavsbyen.

8-1 til hjemmelaget var den triste fasiten etter L/Ks første bortekamp i serien. Det tar seg ikke så godt ut på papiret, men hvis man ser bak sifrene så lignet kampen lenge på årets første kamp mot Fløya 2.

L/K tar en tidlig ledelse, etter fire minutter, og spiller en solid første omgang. Denne gangen var det Kristoffer Hansen Holst som tok L/K i ledelsen. Ilyas Shirzad gjorde livet surt for IFK-forsvaret og kriget til seg ballen. Spissmakker Holst tar over, avanserer noen meter inn i feltet og setter ballen i nettet. En flott start og ikke mange minuttene senere er Shirzad i aksjon igjen. Denne gangen vinner han en duell med to IFK-stoppere og kommer alene med keeper. Han prøver å sette ballen over den utrusende keeperen, men treffer keeper og ballen går til corner.

L/K har i andre enden god kontroll på hjemmelaget. IFK skaper lite, men inviteres inn i målprotokollen etter et lettkjøpt straffespark der ballen spretter i hånden på målscorer Kristoffer Hansen Holst. 1-1. I samme periode får L/K stopper Joakim Berg Bjørklund skadet, en spiller som hadde vært veldig god å ha da IFK sprang igjennom og scoret 2-1 ti minutter før pause. Men alt i alt en bra omgang av L/K og det var grunn til optimisme foran 2 omgang. Den optimisme var imidlertid kortvarig. Allerede etter syv sekunder lå 3-1 i L/K-buret etter at IFK tar avspark, slår ballen i bakrom og scorer.

Det var selvsagt en stygg nesestyver for det unge L/K-laget, men det skulle bli verre. Etter 52 minutter står Sigve Ringbakken  på 30 meter og skal ta et frispark. Normalt bruker han sin presise høyrefot til å slå inn i feltet, men denne gangen lurer han alle og skyter hardt rundt muren og i stolpen. Ballen spretter ut på to-tre meter og Kristoffer Hansen Holst er førstemann til mølla og 3-2. Tror alle. Men linjemannen har vinket for offside på Holst og dermed intet mål. Istedet går IFK rett i angrep og scorer 4-1.

Oppoverbakken fortsetter når IFK scorer 5-1 på en liten blemme av en halvskadet L/K-keeper Kristoffer Granås, som må gå av like etterpå. L/K uten reservekeeper på TUIL Arena må sette spillende trener Oskar Leiros i mål. Da var det enda en halvtime igjen av kampen. Så velger dommer Ragnar Dahl å gå all inn på en takling fra Eskil Dreyer midt på banen. Rødt kort og han om det. Dreyer hadde neppe forventet den og det hadde ikke L/K-nett heller. Vi har sett taklingen i reprise mer enn én gang, men klarer ikke å se at det skal være nødvendig med direkte rødt der.

Det blir 6-1 etter 68 minutter og etter det får L/K et pusterom som de bruker til å vise litt kvaliteter. IFK var nok fornøyde og tok nok foten litt av gasspedalen, men likevel scorer de to ganger til på overtid - etter blant annet en merkelig straffeavgjørelse fra dommeren. Men det blir av mer akademisk interesse. L/K må snarest opp på hesten igjen - forhåpentligvis allerede mandag på hjemmebane mot Nordkjosbotn.

* Mohammad «Hamode» Abdullah, Mathias Krag Lind og Isak Kristiansen seriedebuterte alle for L/K.

L/Ks lag: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Joakim Berg Bjørklund, Jørgen Skog, Nasim Shirzad, Sigve Ringbakken, Oskar Leiros, Eskil Dreyer, Kristoffer Hansen Holst, Benjamin Johansen, Ilyas Shirzad

Innbyttere: Isak Kristiansen, Erlend Gamst, Gard Grønvoll Sommerseth, Mohammad «Hamode» Abdullah, Mathias Krag Lind

Rødt kort: Eskil Dreyer

Dommer: Ragnar Dahl