Deilig poeng i sluttminuttene

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Apr 2019

ÅRETS FØRSTE: Benjamin Johansen (t.v.) og Jonas Samuelsen scoret målene for L/K mot Fløya mandag kveld.

Det så ut som det skulle bli tap for L/K i serieåpningen. Men så ble Ilyas Shirzad felt og Benjamin Johansen tok ansvar.

Benjamin ble i sin tid den yngste spilleren som har spilt for L/K da han debuterte 14 år og 259 dager i 2015. Knapt fire år senere var det klart for Johansens første L/K-mål. Og det var et viktig ett!

Ikke bare pga. det ene poenget men også pga. den psykologiske effekten det gir dette unge og urutinerte L/K-laget å unngå tap.

Foranledningen var grei. Vi var på overtid og selv om L/K hadde presset litt på for å få utligningen, så hadde det ikke vært snakk om noen kanonade mot Fløya 2-keeper Jon Olav Fagertun. Fløya var attpåtil bare ti mann etter at Steffen Røsæg hadde blitt utvist etter timen. Men på overtid får L/K et frispark ute på venstrekanten. Jonas Samuelsen slår inn i feltet og der blir Ilyas Shirzad revet ned. Dommer Jonny Andreassen peker på straffemerket og innbytter Johansen griper sjansen. Benjamin har et tungt skudd, men på straffen velger han å gå for presisjon. Ballen går ned i venstre hjørne og det står 2-2.

Etter det presser faktisk Fløya på for et vinnermål, mens L/K ligger å lurer på farlige kontringer med alltid villige Ilyas Shirzad og Jonas Samuelsen. Det blir ikke flere mål og dermed en svært hederlig serieåpning for L/K.

L/K hadde tatt ledelsen allerede etter minuttet, etter en blemme av en ellers solid Fløya 2-keeper. Han får en litt dårlig touch etter et tilbakespill og Jonas Samuelsen, i sin første seriekamp for L/K siden 10. oktober 2015, er påpasselig framme og setter ballen i mål rett foran nesen på keeper. Samuelsen lå gjennom hele kampen og snuste på disse sjansene og var ved flere anledninger nære på å få mål på lignende dueller.

Hjulpet av en flott start på kampen så går L/K-guttene - alle 11 fra strekningen Furuflaten - Elvejord - respektløst til verks. L/K kriger seg til sjanser og klarer å holde Fløya i rimelig avstand fra keeper Kristoffer Granås i buret. Det kunne fort blitt både 2-0 og 3-0 på noen av sjansene utover i omgangen, men i stedet er det Fløya som scorer i det 28. minutt etter en frekk vending inne i feltet og en 45 graders ball ut til Fridtjof Mørk Mortensen. Da hadde Fløya hatt en eventyrlig mulighet til å score allerede, men særdeles oppofrende stopperspill av Jørgen Skog og Joakim Berg Bjørklund, og en feberredning av Kristoffer Granås, hindrer Fløya ved den anledningen.

HISTORISK: Både gamle Lyngen og gamle Karnes klarte det nok, men aldri i L/Ks snart 30-årige historie har man stilt med 11 Lyngen-gutter på startelleveren i første seriekamp. Det har neppe skjedd i en L/K-seriekamp noensinne. Bak fra venstre: Kristoffer Granås (Lyngseidet), Richard Grønnbakk Koch (Elvejord), Sigve Ringbakken (Furuflaten), Jørgen Antonsen Skog (Kvalvik), Vebjørn Jae Isaksen (Jensvoll), Jonas Samuelsen (Naustnes).
Foran fra venstre: Nasim Shirzad (Lyngseidet), Oskar Kleveland Leiros (Mellomjord), Kristoffer Hansen Holst (Lyngseidet), Ilyas Shirzad (Lyngseidet), Joakim Berg Bjørklund (Jensvoll)

Ti minutter senere tar bortelaget også ledelsen ved Sander Svemo Samuelsen og det er også pauseresultatet. Etter 60 minutter får altså Fløya Steffen Røsæg utvist etter et ganske voldsomt angrep på L/K-keeper Granås. Men til tross for at L/K spiller 11 mot 10 så klarer ikke L/K å skape all verden. Men guttene står på og jobber og, aller viktigst, slipper ikke inn flere baklengs som hadde gjort poengjakten enda vanskeligere. Og i det 90. minutt får man altså betalt.

L/Ks spillende trener Oskar Leiros, som selv var meget god på midtbanen, var glad for at man får med seg ett poeng i seriestarten.

- Ja, absolutt deilig å klare å berge et poeng, så sent i en slitsom kamp. Veldig viktig å få poeng ettersom vi hadde det som mål ved kampstart, men desto viktig er det at gutta ser at innsats alltid betaler seg! Utenom det syns jeg at vi viser enorm vilje, men har tendenser til å spille ballen bort litt for enkelt noen ganger, så vi får ikke hvilt særlig mye med ballen heller, sier Leiros.

Den lokale L/K-juryen kåret venstreback Nasim Shirzad til Dagens L/K-gutt. Leiros, som spilte sin første seriekamp som hovedtrener for moderklubben, trekker også fram 17-åringen i sin vurdering av laget.

Ja, Nasim Shirzad har en enorm kamp som venstre back og stenger hele venstresiden vår. Også ros til de Kristoffer Granås og resten av backrekka som spiller en bra kamp. Vi er både heldig og dyktig på første målet vårt tidlig i kampen med Jonas Samuesen sitt høye press, og nydelig godt å bare presse på mot slutten og få betalt i et straffespark etter et frispark.

L/K har spilt i laveste divisjon i vinterserien i vinter og har hatt varierende resultater mot langt svakere motstand enn det Fløya 2-laget som troppet opp på Geitnes mandag kveld. Og med en hel førsteellever borte fra fjorårets stall var det nok ikke rart at man var litt usikker på hvordan man ville prestere i serieåpningen. Desto gledeligere da at L/K spiller sin suverent beste kamp når det gjelder som mest - når serien er i gang.

* Jonas Samuelsen spilte sin første seriekamp for L/K siden 10. oktober 2015. Han var med sine 103 kamper den eneste L/K-spilleren med mer enn 100 kamper for klubben.

* L/K-kaptein Kristoffer Granås spilte sin første seriekamp for L/K siden 18. oktober 2015. For øvrig hans 90. A-kamp for L/K.

* Joakim Berg Bjørklund spilte sin 40. A-kamp for L/K og var blant L/Ks absolutt beste i dag.

* Erlend Gamst (17) seriedebuterte for L/K med innhoppet sitt på høyrebacken etter pause. Solid seriedebut av ørnesværingen!

Hvis man ønsker å se kampen i opptak, så finner du kampen på Framtid i Nords sider  her!

L/K fra start: Kristoffer Granås, Vebjørn Isaksen, Joakim Berg Bjørklund, Jørgen Skog, Nasim Shirzad, Sigve Ringbakken, Oskar Leiros, Kristoffer Hansen Holst, Ilyas Shirzad, Richard Koch, Jonas Samuelsen.

Innbyttere: Erlend Gamst, Benjamin Johansen, Gard Grønvoll Sommerseth

Dommer: Jonny Andreassen