Kunne juble for årets første seier

Postet av Lyngen/Karnes IL den 16. Mai 2018

Ilyas Shirzad, Kristian Bjørn Hansen og resten av L/K-guttene kasserte inn sesongens første trepoenger.

3-2 mot sterke TUIL 2 lar seg absolutt høre for et L/K-lag som har mistet så mange spillere fra fjoråret og som har tapt de tre første kampene i årets serie. Riktignok har det vært jevne kamper alle tre, men først i den fjerde kampen klarte L/K å stå distansen ut og sikre alle tre poengene. Men det holdt hardt på slutten. TUIL jaget 3-3 i de siste minuttene av kampen og med Ole Talberg utvist ble det littt hektisk foran Per Strømsbukt i minuttene før dommer Sander Badar blåste av.

Da hadde L/K gjennomført en meget god kamp. Første omgang var overbevisende – med 3-0 i målprotokollen og meget godt og sjanseskapende spill fra L/Ks side. Innsatsen var absolutt upåklagelig og det var også godt å se at trykket resulterte i mål også. 1-0 sto Stig Roar Hansen Rognli for i det som er hans femte mål for L/K og hans aller første seriemål. Venstrebacken klinket et frispark i mål fra 25 meter rett i hjørnet og keeper rekker ikke å reagere før ballen treffer nettmaskene. Meget solid fra jensvollingen!

Se frisparkmålet her!

2-0 kommer også etter dødball. Nå er det et langt innkast fra Stig-Roar Hansen Rognli som skaper trøbbel inne i feltet til TUIL. Ballen går litt fram og tilbake og L/K roper også på straffespark i tidelene før Ole Talberg kriger inn 2-0 – hans første L/K-mål noensinne. At det kom mot gamleklubben var kanskje ikke tilfeldig. Talberg var i alle fall god på sentralt på banen så lenge han fikk være med av dommeren.

Ole Talberg, i knestående, har akkurat sendt avgårde ballen som sniker seg inn i hjørnet bak TUIL-keeper Gard Rueda Trollskar.

Like før pause får vi også 3-0 – også denne gangen i trekkene etter en dødball. Stig-Roar Hansen Rognlis presise venstrefot finner Ole Talberg helt bakerst i feltet. Han header ballen inn foran mål og der er Ola Edholm – som vinner duellen med opptil flere TUIL-spillere. Han header videre til Markus Karlsen Skogheim som kommer i fart bakfra og dunker ballen via tverrliggeren og i mål fra syv-åtte meter. Mye vilje bak målet til 20-åringen, som spilte sin 90. A-kamp for moderklubben mandag!

L/K har hatt litt trøbbel med å følge opp gode førsteomganger med like gode andreomganger. Så også på Geitnes mandag. For selv om det L/K skapte en god del sjanser i andre omgang – spesielt på gode cornere fra innbytter Christer Steinvik – så var det TUIL som hadde det største offensive trykket totalt sett. L/K hadde nok håpet å holde 3-0-ledelsen lengst mulig for å unngå nerver og poengtap på nytt, men etter 59 minutter kommer første redusering – ved Birk Berg-Johansen.

Etter 74 minutter kommer det som kunne blitt L/Ks banesår – nemlig den før omtalte uvisningen av Ole Talberg. Foranledningen var et angrep av TUIL på deres venstreside. Venstrekanten fører opp langs siden og mister ballen så vidt utfor sidelinjen. L/K-leiren roper på innkast, men dommer og linjemann lar spillet gå. TUIL kommer seg ned til dødlinjen og får lagt inn foran mål. TUIL-spissen får en enorm mulighet til å redusere, men setter ballen over på nærmest uforklarlig vis. Talberg lar dommeren få høre det i såpass stor grad at han får to kjappe gule kort. Vi føler nok at dommeren kunne vært litt mer overbærende og tatt det for det var – en spontanreaksjon - og nøyd seg med ett gult kort og ikke to. Men unge Sander Teigen Badar fortjener likevel ros for måten han gjennomførte kampen på. Det var ingen enkel kamp å dømme og selv om det ble en del gule kort, spesielt til L/K, så tok han seg også tid til å prate med spillerne for å forklare hvor landet ligger. En sånn ro er det ikke alle dommere som har – i alle fall ikke i ung alder.

De siste 30 minuttene etter reduseringen er det TUIL som kjører mye av kampen, avbrutt av ganske mange L/K-dødballer og et par farlige kontringer. På en av dem er det Einar Skogheim som fører opp og spiller sin gamle klassekamerat Ilyas Shirzad fri alene med keeper. Ilyas, som spilte en ny god kamp i drakt nummer 77, avslutter med høyrefoten men setter ballen utfor lengste stolpe. En enorm sjanse som burde ha punktert kampen.

I stedet får TUIL 3-2-målet like før full tid og mange minutter på overtid blir det også frispark like utfor 16-meteren. Da var det nok en del publikummere, og kanskje noen L/K-spillere også, som fryktet det verste. Men heldigvis går frisparket utenfor og like etter lyder sluttsignalet.

* TUIL 2 kom med til Geitnes med tre strake seire i sesonginnledningen og var favoritt mot et L/K-lag med null poeng. Men L/K har bare ett poengtap hjemme siden 30. mai 2016 og viste seg igjen som et solid hjemmelag - med god støtte fra rundt 100 tilskuere. Trivelig på Geitnes mandag!

* Kristian Bjørn Hansen ble kåret til dagens L/K-gutt av juryen. Det var fullt fortjent! Kristian sto på i 90 minutter på midtbanen og både vant duellene og klarte å være kreativ med ballen etterpå. Vi vil også trekke fram kaptein Aleksander Skatland, som var en virkelig bauta – en svært rørlig og mobil sådan – i forsvaret. Når det kokte som verst var Skatland på plass med en fot eller en annen kroppsdel og fikk avverget farlighetene. Tromsømannen er inne i sin femte sesong for L/K og har vist at man slett ikke trenger å være fra Lyngen for å være ekte L/K-er.

* Utrolig gledelig comeback for Jan-Robin Bjørn, som har gått skadet hele sesongoppkjøringen og som fikk en halv time på Geitnes-gresset mandag – hans 190. opptreden for L/K.

Aleksander Skatland (med kapteinsbindet), Ola Edholm (med vest) og Stig-Roar Hansen Rognli takker hverandre for formidabel innsats etter kampen.

L/Ks lag: Per Strømsbukt, Aleksander Skatland, Stig-Roar Hansen Rognli, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Einar Skogheim, Kristian Bjørn Hansen, Ole Talberg, Ola Edholm, Markus Karlsen Skogheim, Ilyas Shizad

Innbyttere: Christer Steinvik, Jan-Robin Bjørn, Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst

Gule kort L/K: Aleksander Skatland, Markus Karlsen Skogheim, Ola Edholm, Stig-Roar Hansen Rognli.

L/Ks mål: Stig-Roar Hansen Rognli, Ole Talberg, Markus Karlsen Skogheim

Rødt kort: Ole Talberg (to gule)

Dommer: Sander Teigen Badar