Tapte hengekamp mot topplaget

Postet av Lyngen/Karnes IL den 30. Sep 2021

Til tross for et klart tap for Krokelvdalen var det flere lyspunkter å ta med seg for L/K

Topplaget Krokelvdalen ble litt for tøff motstand for L/K i hengekampen på Kroken kunstgress onsdag. 4-1 til pause ble til 6-3 til slutt og akkurat det var det lite å si på. Men L/K viste tenner mer enn én gang mot laget som står uten poengtap så langt i år. I tillegg til tre flotte mål, skaper L/K såpass mye mot bylaget at det ser lovende ut før sekspoengskampen mot Salangen lørdag.
Det er også lovende at man gjennomfører en såpass god andre omgang også defensivt. Sigve Ringbakken kommer inn allerede i første omgang og gjør en strålende jobb på uvant plass på venstrebacken, samtidig som L/K legger om fra tre til frie bak, og samtidig som L/K finner seg mer til rette i den defensive jobben i alle lagdeler.
KIL har dog sine mulighet, det er vanskelig å nekte divisjonens toppscorer Jonas Simonsen målsjanser. KILs mål i andre omgang kommer på et langskudd som L/K-keeper Martin Brun er litt uheldig på, og et flott klikk-klakk-angrep der L/K ikke henger med i svingene.

At vi også klarer å score tre mål på et forsvar som ikke har sluppet inn mer enn ett mål i noen kamp i år, er også en fjær i hatten. Tidligere Kroken-spiller Kristoffer Mathiassen spiller seg blant annet til to enorme sjanser i første omgang på stillingen 1-1, men forsøkene hans blir henholdsvis reddet på strek og ved en god keeper-parering. Hadde han scoret på én eller begge der, så kunne det blitt en svært så interessant kamp.

L/Ks mål:

1-1, Mathias Sørum. Lang ball direkte fra Joachim Olaussen på stopperplass. Sørum løper fra Kroken-forsvaret og lobber ballen elegant over keeper.

4-2, Mathias Sørum. Kveldens peneste angrep. Sverre Meløy bryter et KIL-angrep nede på 16-meteren og slår opp på Kristoffer Hansen Holst. Han legger igjen til Markus Karlsen Skogheim, som igjen spiller opp på Mathias Sørum. Han vender inn bort et par KIL-forsvarere og finner Kristoffer Hansen Holst, som nå har tatt turen opp nærmere straffefeltet til hjemmelaget. Han venter litt på en Frederik Johansen, som kommer i full fart på høyrekanten. Johansen får ballen, tar en touch og slår så hardt inn foran mål. Der har L/K-toppscorer Sørum plassert seg lurt og kan sette sitt andre for dagen fra to-tre meters hold.

5-3, Markus Karlsen Skogheim. Nok et pent angrep, denne gangen på en vaskeekte kontring der Fredrik Johansen gjør det meste. Han vinner ballen etter en corner, vipper den lekent forbi en motstander og begynner sin ferd mot KIL-målet. Han har både Sørum, Hansen Holst og Karlsen Skogheim med seg i angrep, men venter til akkurat rett øyeblikk før han slipper den til sistnevnte. Markus viser at L/K har to storscorere, er iskald og setter ballen i lengste hjørne på første touch. Meget lekkert.

Lørdag er det altså ny bortekamp, mot Salangen på Idrettsheia. Salangen har i likhet med L/K hatt en beskjeden poengfangst, og trenger i likhet med L/K å øke avstanden til de farligste nedrykksplassene.

L/Ks lag: Martin Brun, Joachim Olaussen, Jørgen Skog, Kristian Bjørn Hansen, Vebjørn Isaksen, Einar Skogheim, Sverre Meløy, Fredrik Johansen, Kristoffer Mathisssen, Markus Karlsen Skogheim, Mathias Sørum

Innbyttere L/K: Sigve Ringbakken, Kristoffer Hansen Holst, Marcus Hausner Christensen, Gabriel Wikbo-Larsen, Aleksander Larsen

Gult kort L/K: Einar Skogheim

Valhall ble for sterke på Polleidet

Postet av Lyngen/Karnes IL den 26. Sep 2021

Et L/K-lag under pari på hjemmebane måtte avfinne seg med at Valhall tok alle poengene med seg hjem til Tromsø.

L/K kan ikke klandre noen andre enn seg selv for at det ble et svært så sjeldent tap hjemme på gresset på Polleidet lørdag. Spesielt andre omgang var tilnærmet årsverste for de rødblå og det var slett ikke ufortjent at Valhall vant kampen til slutt.

Det ble en slitekamp fra start for L/K. Valhall har mye ball og L/K blir liggende lavt - uten å ha mye å by på framover. Valhall skaper heller ikke all verden, til tross for ballinnehavet, men vi kan likevel slå fast L/K var nådeløst effektive da de gikk opp til 1-0 på det som mer eller mindre var lagets første store sjanse i kampen. Angrepet var pent nok, med Sverre Meløy som bryter et Valhall-oppløp midt inne på L/Ks banehalvdel, og Kristian Bjørn Hansen som setter i gang Markus Karlsen Skogheim på et sugende løp inn mot Valhalls indre forsvar. Skogheim slipper ballen videre akkurat i rett tid til en fremadstormende Fredrik Johansen på høyrekanten. Johansen tvinger fram en redning av Valhall-keeperen, men returen faller til Mathias Sørum på 16 meter. Han setter ballen sikkert i mål med høyra, og dermed 1-0 til hjemmelaget.

Etter målet kommer L/K bedre med i kampen og skaper flere store sjanser med farta til Sørum og Johansen, men klarer ikke å score. I stedet er det Valhall som klarer å få en utligning på tampen av omgangen ved spissen Bubacarr Suko, som var et konstant uromoment for L/K i denne kampen. 1-1 til pause.

L/K blir liggende ganske lavt i andre omgang også, men forskjellen fra første er at laget skaper langt mindre offensivt. Valhall blir farligere og farligere utover i omgangen, og da nevnte Suko drillet rundt ute på høyrekanten og slår inn til spisskollega Jack Idar Solli, så gikk det som det måtte gå. 2-1 til Valhall, og ingen særlig sluttspurt fra L/Ks side heller - til tross for at man legger om til en mer offensiv formasjon på slutten. Det nærmeste er det faktisk seriedebutant Gabriel-Wikbo Larsen (15) som kommer - på overtid. Da er det Sverre Meløy som crosser over mot høyrekanten, og Wikbo-Larsen kan sette fart rett mot mål. Unggutten gjør alt rett, men avslutter bittelitt tidlig og skuddet går høyt over. Likevel et svært lovende innhopp for Gabriel, som med sine 15 år og 107 dager er blant de aller, aller yngste som har spilt seriefotball på L/Ks A-lag.

L/K har nå serieleder Krokelvdalen borte onsdag, før det er duket for sekspoengerskamp på Idrettsheia mot Salangen lørdag. En viktig uke for L/K, som trenger alle poengene laget kan få på nedre halvdel av tabellen.

* Mathias Sørum scoret sitt sjuende mål for L/K i år - det sjette i serien.

* Keeper Martin Brun ble kåret til Dagens L/K-gutt etter en ny solid opptreden i L/K-buret.

L/Ks lag: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Joachim Olaussen, Einar Skogheim, Sverre Meløy, Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Johansen, Kristoffer Hansen Holst, Markus Karlsen Skogheim, Mathias Sørum

Innbyttere L/K: Sigve Ringbakken, Oskar Leiros, Gabriel Wikbo-Larsen

Dommer: Ragnar Dahl - la lista vel høyt i starten av kampen, men justerte seg greit inn etter hvert

Ingen gule kort til L/K

Storelva kunstgress: Drømmemålenes teater

Postet av Lyngen/Karnes IL den 19. Sep 2021

Tre nydelige mål og tre enda nydeligere poeng for L/K mot Storelva lørdag. Og denne gangen hadde vi matchvinnere i begge ender av banen.

Dan-Håvard Johnsens menn kunne bokføre sesongens første borteseier lørdag etter seier 3-2 over høytflyvende Storelva.

Etter en tøff start, med 1-0 i sekken etter 11 minutter, så brukte ikke L/K lang tid på å komme tilbake mot Storelva. Storelva hadde knapt jublet ferdig, før de lager et frispark 20 meter fra målet sitt. Markus Karlsen Skogheim, som selv ble felt, har vært brennheit i det siste, og har scoret fra alle vinkler. Så har han ikke så mange frisparkmål på CV-en ennå, men nå har han i alle fall en ordentlig perle på samvittigheten. Over muren og opp i kråa. Nydelig!

Og bare sekunder etter avspark er L/K på farten igjen. Sverre Meløy snapper opp en feilpasning på egen banehalvdel og slår opp på Markus Karlsen Skogheim. Han hæler ballen elegant inn i løpsbanen til en fremadstormende Mathias Sørum. Sørum går rett i strupen på Storelva-forsvaret, får et gjennombruddsløp fra Kristoffer Hansen Holst og slår en perfekt vektet pasning rett før Holst går i offside. Kristoffer er iskald og plasserer ballen rolig i lengste hjørne, utagbart for keeper. Plutselig er det 1-2 til L/K!

Og etter 25 minutter får vi sannelig 1-3 også. Et frispark fra Kristian Bjørn Hansen blir flikket videre av Markus Karlsen Skogheim til Mathias Sørum, som lurer på 17-18 meter. Sørum hepper ballen opp i lufta under hardt press fra en syv-åtte forsvarere, vender seg og smeller ballen opp i krysset med høyra. Uvirkelig lekkert gjort av storscoreren, og 1-3 til L/K til pause.

Andre omgang blir en litt tyngre affære for L/K. Laget blir spilt lave av et bra Storelva-lag, men likevel har L/K flere store sjanser. To ganger blir ballen klarert på streken, men akkurat der har ikke L/K marginene på sin side. Men det har man på den andre siden av banen, mye takket være keeper Martin Brun, som virkelig viste seg fram i L/K-trøya lørdag. Martin dro opp flere feberredninger, og klarte også å redde et straffespark fra den tidligere L/K-spilleren Roar Jørgensen tidlig i andre omgang. Storelva får også et mål annullert for offside i en hektisk periode for L/K-forsvaret, men klarer til slutt å få en redusering - et kvarter før slutt. Det siste kvarteret blir derfor nervepirrende for etter hvert småslitent L/K-lag men vi klarer å berge alle tre poengene - noe som letter situasjonen betraktelig i en amputert sesong der man må karre til seg de poengene man kan.

* Neste kamp er hjemme mot Valhall på Polleidet lørdag 25. september.

* Markus Karlsen Skogheim står må med syv seriemål. Han har scoret i de fire siste kampene. Mathias Sørum har fem.

* L/K-debut for Kristoffer Mathiassen, som har tatt overgang fra Krokelvdalen. Gikk rett inn i startelleveren og gjør en god jobb på høyreflanken idag.
* L/K-trener Dan-Håvard Johnsen måtte klare seg uten blant annet tre mann som alle startet sist vi var på Storelva (bortekamp mot Kvaløya), nemlig Oskar Leiros, Kristoffer Johansen og Sigve Ringbakken.

Mål: Markus Karlsen Skogheim, Kristoffer Hansen Holst og Mathias Sørum

L/Ks lag: Martin Brun, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Joachim Olaussen, Einar Skogheim, Sverre Meløy, Kristian Bjørn Hansen, Kristoffer Mathiassen, Kristoffer Hansen Holst, Markus Karlsen Skogheim, Mathias Sørum

Innbytter: Aleksander Larsen

Dommer: Tom Erik Johannessen - god, til tross for at måtte klare seg uten linjemenn

Tremåls-Markus i spissen for en god L/K-prestasjon

Postet av Lyngen/Karnes IL den 12. Sep 2021

Hyllest: Markus Karlsen Skogheim blir gratulert av Mathias Sørum og Sverre Meløy etter sin 2-2-scoring. I forgrunnen ser vi Fredrik Johansen og Vebjørn Isaksen.

L/K klarte 3-3 mot topplaget Skarp, men kunne fort tatt alle tre poengene også.

I et strålende høstvær på Polleidet presterte hjemmelaget årsbeste mot én av seriefavorittene i årets TiTo-serie. L/K, anført av en strålende opplagt Markus Karlsen Skogheim, ledet to ganger og hadde særdeles feite muligheter på 3-3. Men alt i alt kan verken L/K eller Skarp klage på at det ble poengdeling på gresset i Pollen.

L/K-trener Dan-Håvard Johnsen valgte å kjøre kaptein Einar Skogheim på venstrebacken, en rolle han grodde fint inn i utover i kampen. Jørgen Skog og Vebjørn Isaksen var begge tilbake i forsvaret - Vebjørn på fast plass på høyrebacken, mens Skog dannet stopperpar med Joachim Olaussen.

L/K innledet scoringsballet etter seks minutter. Da er Markus Karlsen Skogheim på bakerste stolpe og scorer sitt første for dagen etter corner fra lillebror Einar Skogheim. Flott start for et L/K-lag som har mistet inn mål tidlig i begge de to siste kampene. Riktignok scorer Skarp ganske kjapt 1-1-målet, men likevel en god start av L/K.

Skarp setter også 1-2 ved spissen Jim Daniel Tefrum, hans andre for dagen, men Karlsen Skogheim vil ikke være noe dårligere. Etter halvspilt omgang forfølger kvalvikingen en stikkball fra Sverre Meløy i bakrommet til Skarp, vender inn i banen og både skaffer seg, og får, bra med tid til å sette ballen i buret.

Skogheim var sammen med spesielt høyrekant Fredrik Johansen en konstant trussel for Skarp-forsvaret. Senjaværingen Johansen hadde virkelig sitt gjennombrudd i L/K-trøya med sin hurtighet og evne til passere spillere å få lagt inn. Lørdag var det bare målet som manglet.

Fredrik Johansen spilte en strålende kamp for L/K mot Skarp. Her tar han et tak defensivt, mens Vebjørn Isaksen, Hassan Tazabajev, Kristian Bjørn Hansen, Jørgen Skog, Joachim Olaussen, Einar Skogheim og Sverre Meløy følger med.

L/K får en enda bedre start på andreomgangen enn den første. L/K får straffe allerede etter ett minutt, og Markus Karlsen Skogheim benytter sjansen til å få sitt hat-trick. Markus har nå seks mål på de tre siste kampene.

Men heller ikke denne gangen klarer L/K å holde på ledelsen særlig lenge. Seks minutter etterpå klarer Skarp å presse fram en utligning etter særdeles lite besluttsomt forsvarsspill fra hjemmelaget. L/K har utallige muligheter til å klarere ballen, men klarer ikke å få den ut av farlig sone. Til slutt havner den hos Sondre Flaat på hjørnet sv femmeteren og han setter skuddet rett i lengste hjørne.

Resten av omgangen har begge lag sjanser til å avgjøre, og L/Ks muligheter var vel så farlige som Skarps. Blant annet er Mathias Sørum frampå flere ganger og tester skuddfoten, men i denne kampen var ikke marginene helt på storscorerens side. Han får også en stor sjanse på en kontring på slutten av kampen, men avslutter litt tidlig og keeper får kontroll.

Helt på tampen har Skarp en svær sjanse til å berge seieren, men da viser L/K-keeper Hassan Tazabajev at han er en verdig utfordrer til L/Ks førstekeeper Martin Brun. Han redder avslutningen fra kloss hold og makter også å holde ballen i fast grep.

* Dommermangelen i Troms fotballkrets materialiserte seg ved at Jonny Andreassen måtte dømme uten assistenter på Polleidet. Det tror vi er første gang i L/K-historien, men Andreassen løste det veldig bra - sammen med to disiplinerte lag. Men at det i det hele tatt skjer, er jo et kraftig signal til både kretsapparat og ikke minst til klubbene selv.

* Markus Karlsen Skogheim ble Dagens L/K-gutt. Han gikk samtidig til topps på toppscorertabellen i serien med sine seks mål. Mathias Sørum følger på med sine fem mål.

* L/K har med sine fire poeng åttendeplassen på tabellen etter at fem av elleve kamper er unnagjort. Det er imidlertid lett å både klatre og falle på tabellen. De er tre lag på fire poeng, og L/K har best målforskjell av de tre.

L/Ks lag: Hassan Tazabajev, Vebjørn Isaksen, Jørgen Skog, Joachim Olaussen, Einar Skogheim, Sverre Meløy, Kristian Bjørn Hansen, Fredrik Johansen, Oskar Leiros, Markus Karlsen Skogheim, Mathias Sørum

Innbyttere: Kristoffer Hansen Holst, Marcus Hausner Christensen

Gult kort L/K: Mathias Sørum

To helger med Lyngenturneringa i oktober - meld på lag!

Postet av Lyngen/Karnes IL den 10. Sep 2021

9.-10. oktober og 16. - 17. oktober arrangerer L/K Lyngenturneringa i Lyngenhallen og på Geitnes.

Etter ett år med korona-dvale, er det igjen klart for turneringshelger i Lyngenhallen og på Geitnes. L/K arrangerer følgende turneringer i oktober:

Lørdag 9.oktober for gutter og jenter 15 år
Søndag 10. oktober for gutter og jenter 13 år.
Lørdag 16. oktober for mixlag 6-7 år og gutter 8 år
Søndag 17. oktober for gutter 9 år og gutter 10-11 år

Påmelding skjer via disse linkene:

9.-10. oktober

16.-17. oktober

* Frist for påmelding og betaling er satt til 25. september 2021 for turneringen 9.-10. oktober 2021.

* Frist for påmelding er satt til 3. oktober for turneringen 16.-17. oktober 2021.
Registrert påmelding er bindende.

Spørsmål? Ta kontakt med Roger Jensen (m) 97119700 eller Tone Iversen (m) 99023534.

Mer turneringsinfo her: lyngenturneringa-2021 (1).pdf

Håper vi sees på Lyngenturneringa!

Fire mål holdt ikke på Kvaløya

Postet av Lyngen/Karnes IL den 5. Sep 2021

Til tross for fire scorede mål på bortebane på Kvaløya, et av dem en skikkelig perle av Markus Karlsen Skogheim, så ble det magert med poeng på L/K lørdag.

Da kampens gode dommer Øyvind Jøstensen blåste av for full tid sto det nemlig 5-4 til vertene på Storelva kunstgress. Og selv det resultat var litt flatterende for L/K ettersom L/Ks siste mål, innbytter Aleksander Larsens første mål på A-laget, kom på overtiden av overtiden. Når det er sagt, så var kampen jevn og L/K-leiren vil nok føle at dette var en kamp man burde klart å ta poeng i.
L/K måtte rokere litt på laget ettersom de to som har vært stoppermakkere til Joachim Olaussen, Marcus Hausner Christensen og Jørgen Skog, begge var skadet, samt at fast høyreback Vebjørn Isaksen også manglet. Løsningen ble å sette Kristian Bjørn Hansen ned på stopperplass og spille med en treer bak med Olaussen, Hansen og Oskar Leiros. Litt uti omgangen valgte trener Dan-Håvard Johnsen å flytte ned Sigve Ringbakken på høyre back og gå over til en firer bak. Det fungerte bedre - mye takket være at Ringbakken taklet den uvante backro med bravur.

L/K taper i realiteten kampen på at man ikke er på stasjon fra start.  KSK scoret to veldig enkle mål i løpet av de første fem minuttene og kampen ble for L/K en evig jakt  for å ta igjen hjemmelaget. Vi får 2-1 etter kvarteret, etter flott en-to-spill mellom Markus Karlsen Skogheim og Mathias Sørum der sistnevnte er sist på ballen. KSK svarer imidlertid og til pause står det 3-1.

L/K får en til i fleisen tidlig i andre omgang, og da ser det veldig kjørt ut. Men Markus Karlsen Skogheim bringer trua tilbake hos de røde med et virkelig klassemål. Det er keeper Martin Brun som plukker ned en corner og setter kjapt i gang med en lang ball opp mot Markus Karlsen Skogheim. Ballen spretter én gang, og så, fra 23 meter smekker Skogheim ballen i en vakker bue over en keeper på halvdistanse og i lengste hjørne. Vakkert!

Den videre opphentingen lot imidlertid vente på seg til det 80 minutt. Da er det Einar Skogheim som tar et kjapt frispark og spiller opp mot Mathias Sørum. Han vinner duellen med både forsvareren og keeper og setter L/Ks tredje mål.

Men i stedet for 4-4, så kommer 5-3, på et ganske så billig idømt straffespark - som KSK-spissen Aleksander Kvikne setter sikkert i mål. Og L/K makter ikke å score mål igjen før langt på overtid. Da er det innbytter Aleksander Larsen, som akkurat hadde kommet på banen, som stikker igjennom på høyrekanten og  setter ballen i mål. Artig for Oksvik-gutten. Det var praktisk talt det siste som skjedde og L/K tapte dermed sin tredje kamp på rad i 4. divisjon.

L/Ks lag: Martin Brun, Oskar Leiros, Joachim Olaussen, Kristian Bjørn Hansen, Sigve Ringbakken, Einar Skogheim, Sverre Meløy, Kristoffer Hansen Holst, Fredrik Johansen, Markus Karlsen Skogheim, Mathias Sørum.

Innbyttere: Joakim Berg Bjørklund, Gard Grønvoll Sommerseth, Aleksander Larsen

Gule kort L/K: Einar Skogheim, Joachim Olaussen

L/Ks B-lag maktet for øvrig en slags revansje på samme bane på søndag. Da vant L/K 2 6-2 over Skarven, etter tre mål av Sverre Meløy, to av Kristoffer Hansen Holst og ett fra Einar Skogheim.

Endelig seier for 6. divisjonslaget

Postet av Lyngen/Karnes IL den 1. Sep 2021

Gledelig seier for L/K 2, men skader la en liten demper på stemningen på Geitnes i kveld.

L/K 2 dro i land årets første trepoenger med 3-2 mot Ramfjord 2 etter scoringer av Robin Wikbo Samuelsen, Joakim Berg Bjørklund og Ian Harper - alle i første omgang. Samuelsen scorer på et velplassert og overraskende langskudd, Bjørklund på en heading direkte fra corner, mens Harper avslutter et vakkert angrep der Sigve Ringbakken og Aleksander Larsen står for forspillet.

L/K spilte en bunnsolid omgang, blant annet med tre 2006-modeller fra start i Gabriel Wikbo Larsen, Kristofer Waltenberg og Mika Johnsen. Kristofer gjorde sågar sin seniordebut, og den gjorde han godt. Også nysigneringen Ola Haugsbak debuterte for L/K 2 i kveld og viste at han kan bli en bra forsterkning for laget.

Andre omgang ble mindre lystig for L/Ks del. Ramfjordingene scorer to mål, men klarer heldigvis ikke å score flere. Atskillig verre var det at L/K får tre spillere skadet etter det vi ikke kan karakterisere som annet enn unødvendig hardt spill av bortelaget.

RUIL 2 fikk to spillere utvist etter taklinger på Gabriel Wikbo Larsen og Isak Kristiansen - den første direkte rødt - og begge L/K-spillerne måtte hjelpes av banen. Og vedkommende som meide ned og sendte også Marcus Hausner Christensen skadet av banen, var nok heldig som slapp med bare gult kort fra kampens gode dommer Johnny Andreassen.

Selv med 11 mot ti og etter hvert 11 mot ni, så klarte ikke L/K å ro i land seieren på en trygg måte. Men den ble da dratt i land like fullt, anført av forsvarssjef og målscorer Joakim Berg Bjørklund, som virkelig gikk foran på Geitnes i kveld.

L/Ks lag. Hassan Tazabaev, Kristofer Waltenberg, Joakim Berg Bjørklund, Mika Johnsen, Håkon Fossmo, Isak Kristiansen, Gabriel Wikbo-Larsen, Yehya Alsuleman, Aleksander Larsen, Ola Haugsbak, Robin Wikbo Samuelsen

Innbyttere: Sigve Ringbakken, Marcus Hausner Christensen, Ian Harper, Gard Grønvoll Sommerseth